Page 9

en kort og præcis beskrivelse af skabelonens formål, et eksempel af skabelonen i anvendelse, en kort præsentationsfilm og et link til et komplet og grundigt trin-for-trin videovejledningskursus på Lær IT, der både giver en udførlig og didaktisk reflekteret vejledning til såvel opbygning og klargøring, som til den daglige brug af bloggen. Linket til videokurset åbner på en ny fane, sådan at man både kan se vejledning og arbejde med sin egen blog samtidig. Når man beslutter sig for at ville benytte en given skabelon, skal man blot vælge "Opret nu", og give sin nye blog en adresse og et navn, vælge hvor åben bloggen skal være, fx om den skal være lukket af udadtil, sådan at den kun er tilgængelig for ens elever, og til sidst også tilknytte de brugere, der skal deltage på bloggen, hvilket gøres ganske enkelt fra en oversigt over skolens klasser og lærere, hvorefter bloggen er klar til brug. Det er derfor hverken svært eller tidskrævende at oprette de perfekte rammer for jeres arbejde på Skoleblogs.

M INE WEBSTEDER

Når man så fremover er logget ind på Skoleblogs, vil man altid kunne se sine blogs ved på bjælken øverst på skærmen, at vælge "mine websteder". Herfra kan vi med ét klik gå fra klasseblog til klasseblog eller fra projekt til projekt, og dermed overskue alle de blogs vi har eller deltager i. Det betyder, at du nemt kan skifte fra en blog til en anden.

S AMME BRUGERFLADE TIL ALLE BLOGS At det hverken er svært eller tidskrævende, kan man også sige om det at arbejde i Skoleblogs. For uanset hvilken skabelon, og derSide 9

Læs mere om sikkerhed og privatliv om lidt.

Skoleblogsbogen 2014  

Velkommen til den store guide og gennemgang af Skoleblogs utallige læringsmiljøer.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you