Page 25

K ATEGORIER OG TAGS Bloggens indhold vil blive en stor rodebutik, uden nogen struktur eller samlende værdi for læseren, hvis vi ikke får indholdet sat i system på forskellig måde. For at få denne orden og meningsfuldhed omkring vores indhold, er det nødvendigt, at vi samler og tematiserer indholdet, og det er præcis hvad kategorier og tags kan. Det er en god idetænkes at oprettesom kategorier, inden du skriver på bloggen. Kategorier kan sektioner i en avis;indlæg indland, udland, På den har du en styring for og mulighed for at holde din sport ogmåde kultur. Kategorier kanindholdet også have underkategorier, fx fodblog i orden allerede fra det første indlæg. bold og tennis under sport.

Som regel er det en god ide at oprette kategorier som en del af klargøringen og tilrettelæggelsen af bloggen, dels for at kunne overveje hvilke kriterier indholdet skal ordnes efter, og dels for at du også kan oprette og tilpasse bloggens menuer, sådan at indholdet allerede fra starten af, fordeler sig logisk i de rammer I arbejder i. Udover kategorier kan man benytte tags, til at sætte små etiketter på indlægget, det kan fx være Pokalfinale til et indlæg i kategorien Fodbold eller Guld i et indlæg om AaB. Husk at kun administrator og redaktører har retten til at kunne oprette kategorier. Typisk vil man oprette sine elever på en fælles blog som forfattere. Dermed sætter du rammerne for indholdets tematisering og placering, og faktisk også for logikken i din undervisning.

Når indholdet er tildelt kategorier og tags er muligt at lave en god struktur i form af menuer med punkter og underpunkter på bloggen, samt at have nogle bedre betingelser for at søge efter indhold på bloggen.

M ENUER Menuer optræder de steder, hvor man ønsker, at brugeren skal kunne navigere rundt i bloggens indhold. Typisk vil langt de fleste

Side 25

Skoleblogsbogen 2014  

Velkommen til den store guide og gennemgang af Skoleblogs utallige læringsmiljøer.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you