Page 13

M ERE OM S KOLEBLOGS Inden vi kigger på de grundlæggende elementer i en blog, skal du kende en håndfuld smarte funktioner, som handler om sikkerhed, tryghed, arbejdsfordeling og ikke mindst den blå fugl, der forbinder de to verdner medieproduktion og skriftliggørelse.

P RIVATLIV OG SIKKERHED Man kan altid være ganske tryg ved at bruge Skoleblogs, for både når det handler om at kontrollere, hvem der kan deltage og hvem der kan se jeres blog, har du som administrator fuld kontrol over en række indstillingsmuligheder. Dermed kan du altid selv bestemme, hvem der kan se din blog.

Disse indstillinger er nogle af de første, man bliver bedt om at definere, når man opretter en blog, og selvfølgelig også nogen man kan tilpasse senere som behovet eller ønsket opstår. Så man kan altså både vælge at have en fuldt offentlig blog (velegnet til det pædagogiske læringscenter) og have andre blogs, hvor det kun Læs også om funktionen "Private medier" i kapitel 6, der er en smart funktion, hvis dine elever fx skal kunne have private samlinger af medier, samtidig med at de kan være fælles om at arbejde på bloggen.

er oprettede brugere, der kan se bloggen (kan være velegnet til en klasseblog, hvor det primære er dialogen mellem lærere og elever indbyrdes, der er central). Disse indstillinger er med til at sikre at rammerne er præcis sådan, som du vil have det. Side 13

Indstil adgang

Skoleblogsbogen 2014  

Velkommen til den store guide og gennemgang af Skoleblogs utallige læringsmiljøer.

Skoleblogsbogen 2014  

Velkommen til den store guide og gennemgang af Skoleblogs utallige læringsmiljøer.

Advertisement