Page 10

Brugerfladen kan du se mere til i kapitel 2.

med læringsmiljø, man vælger, er brugerfladen og arbejdsgangene, inde i det der kaldes kontrolpanelet, de samme. Har man derfor først lært sig de grundlæggende begreber som at oprette sider og indlæg, indsætte billeder, links og medier fra Skoletube, menuer, tags og kategorier, er man godt klædt på - på alle blogs. Det vil på sigt også give undervisningen færre tekniske udfordringer, at brugerne kan udnytte disse færdigheder år efter år, da Skoleblogs jo kan bruges på tværs af nærmest alle fag og årgange.

U NI - LOGIN

KOBLER BRUGERNE SAMMEN Skoleblogs rummer en række unikke funktioner, som man ikke finder i andre blogværktøjer, eller i standardversioner af Wordpress for den sags skyld. For det første er værktøjerne bygget til brugere med et unilogin. Det giver nogle unikke muligheder for at finde og koble brugere sammen i læringsmiljøer, der bedst understøtter ens undervisning og læring. Det er samtidig også med til at sikre, at bloggen kan lukkes sikkert af, hvis man ønsker det.

TEKST OG MEDIER KNYTTES SAMMEN For det andet er Skoleblogs tæt knyttet sammen med Skoletube, ud fra filosofien om at det skal være nemt at arbejde multimodalt. Det betyder, at man fx med ét klik på knappen med den blå fugl, direkte kan sætte sine medieproduktioner ind i sit arbejde. med har brugeren en fuldstændig enkel håndtering af sine materialer fra medieværkstederne på Skoletube, lige ved hånden. Jo mindre bøvl - jo bedre fokus på indholdet. Lær mere om den blå fugl i afsnittet 'Den blå fugl letter dit arbejde' et par sider herSide 10

Skoleblogsbogen 2014  
Skoleblogsbogen 2014  

Velkommen til den store guide og gennemgang af Skoleblogs utallige læringsmiljøer.

Advertisement