Page 1

Team Eindhoven


Introductie

Sinds 1994 doet het TU/e – Fontysteam mee in de universiteitscompetitie van de Batavierenrace. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld. Elk jaar lopen de teams in 25 etappes van Nijmegen naar Enschede over een route van ruim 175 kilometer. Iedere universiteitsstad vaardigt een team af met de beste lopers van hun stad. De Universiteitscompetitie is daarmee een zeer prestigieuze strijd en uitdaging voor de meest fanatieke en beste lopers. In 2013 zal de race plaatsvinden op zaterdag 27 april. Tijdens de 41ste editie gaat het universiteitsteam uit Eindhoven voor de overwinning.

Organisatie De organisatie van het Eindhovense team is in handen van leden van de studentenatletiekvereniging Asterix en de Eindhovense Studentensport Federatie. Zij worden hierbij in volle mate gesteund door het Studentensportcentrum Eindhoven en de TU/e en Fontys. Afgelopen jaren is de organisatie verbeterd en stabieler gemaakt. Zo bestaat de organisatie nu uit verschillende ervaren leden die al jaren ervaring hebben met de Batavierenrace en het organiseren van andere evenementen als grote studenten kampioenschappen. Door een professionelere aanpak is afgelopen jaar in een zeer spannende strijd een schitterende tweede plaats behaald. Door deze lijn het komende jaar door te zetten hoopt de organisatie weer een goede kans te maken op de overwinning.


Teamleden

Het team bestaat uit fanatieke hardlopers die studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen Eindhoven en Design Academy Eindhoven. Bekende topper van het team is bijvoorbeeld Ruth van der Meijden, oud-europees kampioene duathlon en meervoudig Nederlands Kampioene. Afgelopen jaar is ook Fontys Sporthogescholen naar Eindhoven verhuist waardoor er de poel van hardlopers waaruit geput kan worden weer is uitgebreid met veel talent. Naast deelname aan de Batavierenrace zelf, heeft het team voorafgaande aan de wedstrijd een teammeeting en gezamenlijke trainingen. Daarnaast doet een groot deel van het team aan de door Asterix georganiseerde Dommelloop, ook een kwalificatie moment voor het team en andere hardloopwedstrijden.

Realisatie

De deelname aan de Batavierenrace wordt mogelijk gemaakt door zeer veel steun vanuit het Studentensportcentrum. Naast hun bijdrage wordt er een beroep gedaan op subsidie van Eindhoven Studentenstad. Om de gehele kosten voor deelname aan het gehele weekend te rond te krijgen is de organisatie op zoek naar sponsoring. Naast financiĂŤle middelen heeft de commissie ook behoefte aan middelen die bij bedrijven aanwezig zijn om de organisatie te ondersteunen, dit houdt bijvoorbeeld in voedingswaren en vervoersmiddelen.


Bereik

Een partij kan op verschillende manieren profiteren van samenwerking met Team Eindhoven. De steun aan het team is een eenvoudige doch effectieve manier om in Eindhoven en landelijk een grote bekendheid te verwerven. Dit wordt bereikt door vermelding van logo of naam op de loopshirts en truien. Maar bijvoorbeeld ook door naamgever te worden van het tweede team. Tijdens de Batavierenrace nemen zo’n 7000 studenten deel aan de wedstrijd en zijn deze avonds ook aanwezig op het feest in Enschede. De deelnemers van Team Eindhoven zijn deze avond als team gekleed in hun truien en zullen hierin ook het podium betreden in een volle studenten tent. (Een podiumplek is ook dit jaar, en zeker met uw steun zeer realistisch). Daarnaast zullen de prestaties van het team aandacht krijgen in de lokale media van Eindhoven, en op de instellingen van de deelnemers. Daarnaast zijn de lopers en het team voorafgaand en na afloop zeer duidelijk en herkenbaar aanwezig tijdens wedstrijden, trainingen, op de campus en in het sportcentrum.


Sponsormogelijkheden

Om het team te sponsoren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan een partij naamgever worden van het team en op deze wijze gepubliceerd worden in alle uitingen van het team en in de einduitslag bij het tweede team. (Bij het eerste team is dit in de reglementen verboden) Ook kan een sponsor kiezen voor vermelding van een logo of naam op de kleding van het team als mogelijke sponsoruiting. Ook is er ruimte voor het presenteren van het eigen bedrijf ten overstaande van het team tijdens de team meeting. Daarnaast kunnen ook de atleten van het team ingezet worden voor een hardloopclinic voor het bedrijf of andere activiteiten in de geest van het team. Dit zijn maar een paar voorbeelden en naar uw wensen en onze mogelijkheden valt alles te bespreken. Graag gaan wij hierover met u in gesprek.

Contactgegevens Commissie BataTeam Eindhoven Tom Vranken Telefoon Email

p/a Studentensportcentrum Eindhoven O.L. Vrouwestraat 1 5612 AW Eindhoven


Team Eindhoven

Team Eindhoven  

Sponsorblad van Team Eindhoven

Team Eindhoven  

Sponsorblad van Team Eindhoven

Advertisement