Page 1

Peter 6.b


Peter 6.b

Bork Vikingehavn Bilturen Det hele startede med, at alle drengene skulle møde her på skolen, kl. 8. Da alle drenge var mødt op skulle vi fordeles i bilerne. Mig, Martin, Anders og Alex skulle køre med Martins storebror Jakob. Da vi havde kørt et stykke tid, kunne vi lige pludselig ikke finde vej. Vi holdte ind på en tankstation, for at spørge om vej. Men det var ikke, til ret meget hjælp. Så vi satsede, på at køre en vej. På den vej så vi et kort. Kortet hjalp os til, at finde resten af vejen. Vi var dem som kom til sidst. Turen tog ca. 1 time og 20 minutter.

Ankomst Lige da vi ankom, skulle vi ned på en vikingebåd, og se. Da vi havde været dernede skulle vi ind i et hus, hvor der var en mand, som fortalte en helt masse om vikingetiden. Det var ikke så sjovt. Bagefter måtte vi gå rundt og se på det hele, det var rimelig sjovt. Der var mange forskellige ting, og se. Der var f.eks. ofrepladser, værkstæder, langhuse, normale huse, vikingebåde, og mange andre ting.

Rundvisning Rundvisningen startede lidt efter vi kom. Manden, der viste os rundt hed Thorkild. Han startede med at vise os et


Peter 6.b vikingeskib. Vikingeskibet var en rekonstruktion, af et vikingeskib de havde fundet på havbunden i Norge. Vikingeskibet havde været ude på mange rejser i udlandet. Derefter viste han os en masse andre ting. Han viste os F.eks. Ofrepladser, værkstæder, huse, vikingehavn og en masse andre ting.

Frokost Efter vi havde fået en meget lang rundvisning, var vi meget sultne. Så vi fik lov til at spise vores madpakke, som vi havde fået med hjemmefra. Min madpakke bestod af, en pitabrød med tun en nutella mad to rugbrødsmadder med roastbeef og en mælkesnit det var god, når man var så sulten.

Vikingeskole Noget tid efter vi havde spist, skulle vi deles op i to hold. Det ene hold skulle over på et museum, og det andet hold skulle på krigerskole. Mit hold startede med at komme på museum. Det vil jeg skrive om senere. Nå men da vi var på krigerskole havde vi en slags lærer, som skulle lære os at blive en stærk kriger. Nu var det jo bare en krigerskole, så vi brugte ikke rigtige våben. Vi havde et træskjold et træspyd og et træsværd også kaldet en saks. Vi startede med at bruge træsværdet. Vi skulle lave alle mulige forskellige øvelser, med sværdet og spyddet. En af øvelserne var at man skulle løbe mod sin fjende, og lave så meget lyd som man kunne, og samtidig slå og stikke fjenden. Ham læreren var meget sur, Så man skulle helst ikke grine eller lave


Peter 6.b nogle fejl. Det var lidt svært at lade være med at grine, for nogen gange sagde han alt mulig sjovt synes vi åbenbart.

Museum Som jeg skrev før, skulle et af holdene på museum imens det andet hold var på vikingeskole. Mit hold startede med at være på museum, det var mega kedelig at være på museum, og man skulle være der i en hel time. For at trække noget af tiden på museet, legede vi gemmeleg det var heller ikke særlig sjovt. Men vi gjorde det jo for at trække tiden. Når men da der var gået en time, skulle vi tilbage til vikingepladsen og på krigerskole.

Aftensmad Nå efter alt det krigerskole og museum skulle vi lave vores egen aftensmad sammen med en gammel dame, som hed ”Gunlød.” Vi skulle lave kyllingesuppe. Vi blev alle sat til at lave forskellige ting. Nogen skulle skære grøntsager andre skulle finde brænde til bålet, og jeg skulle tænde bålet sammen med nogle andre. Da kyllingesuppen var


Peter 6.b færdig skulle vi selvfølgelig spise det. Vi skulle spise det fra Tallerkner, som var lavet af ler. Skeerne var lavet af træ, og kopperne var også lavet af ler.

Soveplads Vi skulle sove i et langhus. I langhuset var der en masse senge lavet af træ. På sengene var der et skindtæppe, som vi skulle sove på om natten. Inde midt i langhuset var der et bål lavet af kolort. I det bål var der ild hele dagen og natten for, at gøre det varmt i langhuset hvor vi skulle sove.

Spiste Da vi havde lavet aftensmaden, skulle vi selvfølgelig spise. Vi spiste udenfor da det var så godt vejr. Der var rigtig mange der synes, at maden ikke var særlig god. Jeg synes nu at det smagte fint nok. Da vi havde spist, skulle mig Anders og Jannick vaske op.

Aften Om aftenen lavede vi alle sammen hash-løb, det var rigtig sjovt. Hash-løb er en leg hvor der f.eks. er 10 der er røvere, og 10 der er politi. Alle røverne for f.eks. fem klumper hash, (sølvpapir) som de skal gemme rundt omkring på deres krop. Når der er gået noget tid, og røverne har fået gemt alle hash klumperne, må politiet gå i aktion. Når en politi


Peter 6.b fanger en røver skal ham der er politi gennemsøge røverens krop for, at finde hash klumperne. Hvis ham der er politi ikke finder noget på røveren, får han lov til at løbe igen.

Nat Da kl. blev ca. 10 skulle vi alle sammen gøre os klar, til at gå i seng. Jeg var den første der gik over for at børste tænder. Da alle havde børstet deres tænder, skulle vi ligge os til at sove. Da vi alle lagde i sengene, fortalte Tine en ”gyser historie.” Da hun havde fortalt gyser historien, begyndte alle at snakke. Da kl. blev ca. 11 begyndte alle at falde til ro. Men lige da vi skulle til at sove, lagde jeg mig ud i et andet rum, fordi at jeg ikke kunne trække vejret så godt inde ved alt røgen. Jeg tror at jeg var den sidste der faldt i søvn. Jeg faldt i søvn omkring kl. 12

Hjemtur Næste morgen stod vi op ca. kl. 7-8 stykker, på grund af Frederik Hviid stod op og vækkede os alle sammen. Da alle havde børstede tænder, og var kommet i tøjet skulle vi have morgenmad. Til morgenmad fik vi ymer med müesli til. Det smagte meget dårligt. Efter morgenmaden skulle vi vente på at vi blev hentet. Jeg kørte med Lasse, Anders og Jannick. Da vi kom til Thyborøn, satte Lasses mor os af hjemme ved os selv.


Peter 6.b

Bork  

Bork Vikingehavn

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you