Issuu on Google+

Opwaardering en renovatie flatgebouw De Meidoorn Renovation and Upgrading Residential Block De Meidoorn

Hans van Heeswijk architecten Ertskade 111 1019 BB Amsterdam t +3120 622 57 17 f +3120 623 82 84 e info@heeswijk.nl i www.heeswijk.nl


Gerenoveerde facade| Renovated facade

De Bijlmer van Weesp noemde Cobouw het complex van drie flats die in het centrum van Weesp hoog boven de laagbouw uitsteken. De overwogen sloop was lastig door het ontbreken van vervangende woningbouw. Onderzoek wees uit dat gevelisolatie mogelijk was door het plaatsen van een serregevel. Dat leverde extra woonruimte op en voorkwam tijdelijke herhuisvesting van bewoners. Daarmee was sloop van de baan.

Amid bricks and cobble stones of the centre of Weesp, a peaceful small town east of Amsterdam, three apartment buildings dominate the skyline. Not even forty years old, they were destined for demolition. A lack of substitute housing made this course of action difficult. Serious research concluded that cladding the outside with a glass curtain wall would provide insulation and extra floor space. It also meant that complicated temporary housing arrangements could be avoided. That closed the case for demolition.

Verdiepinghoge schuifpuien met ranke aluminium stijlen nemen nu de plaats in van betonnen balkonhekken die wegens betonrot verwijderd zijn. De licht naar voren hellende glasgevel Slender aluminium railings replaced concrete balcony balustrades that looked solid but is voorzien van zonwering en ventilatie om de nieuwe serre in de zomer echt bij het huis te weren’t. The slightly outward slanting curtain wall contains sun screens and ventilation to kunnen trekken. provide really usable additional area in the summertime.

Oorspronkelijke facade| Original facade

Galerijen en hoofdtoegang| Galleries and main entrance

Hans van Heeswijk architecten


1300

600

105

Glazen schuifdeuren maken van balkons een serre | Glass sliding doors create a conservatory out of the balconies

2800

2595

35 20 200

250

300

b.k. balkon

105

1300

83 250

b.k. balkon

25

Oorspronkelijke gevel | Original facade

1250

25

Verticale doorsnede serre | Vertical section conservatory

Hans van Heeswijk architecten


b.k. leuning = 1320mm b.k. bordes

b.k. leuning = 950mm b.k. bordes

45

b.k. bordes = 0.00

o.k. hek = min. o.k. rand console = 330 min - b.k. bordes

Galerijen westgevel| Galleries west facade

Vertikale doorsnede galerijen| Vertical section galleries

Hans van Heeswijk architecten


Casparu slaan mmerdijk Korte Sta

 







  

   

    

Situatie| Situation

Project Locatie Architect Projectteam Opdrachtgever Oorspronkelijk bouwjaar Oorspronkelijke architect Ontwerp renovatie Start renovatie Oplevering Aantal woningen

Opwaardering en renovatie flatgebouw Meidoorn Meidoornlaan, Weesp Hans van Heeswijk architecten Dick Floris, Dick de Gunst, Hans van Heeswijk, Mirjam Heijmann, Arjen Honig, Rinke Kluwer en Jeroen Rademaker Woningcoöperatie de Woningbouw 1964 Van Eesteren Rationeel 2003 2004 2006 128

Gevels| Facades

Hans van Heeswijk architecten


Meidoorn (Weesp, De Woningbouw)