Page 1

ING Biztosító Pénzügyi megoldások Vállalatok számára


JUTTATÁSOK MUNKAVÁLLALÓKNAK BIZTOSÍTÁSI VÉDELEM SPECIÁLIS BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK MUNKATÁRSAK ELKÖTELEZETTSÉGE


4

Minden céget saját alkalmazottai tesznek naggyá. Azok az emberek, akik a vállalatot létrehozták és felépítették, továbbá azok, akik nap, mint nap azért dolgoznak, hogy a cég által elért eredmények még jobbak legyenek. A cégvezetők felismerték, hogy a képzett munkaerőnek értéke van. Alkalmazottaikat szeretnék a lehető legtöbb szállal magukhoz kötni, ennek érdekében különböző béren kívüli juttatásokkal, különleges pénzügyi csomagokkal támogatják az értékes dolgozókat.

Olyan biztosítási csomagot ajánlunk Önöknek, amely többek között baleset, egészségügyi probléma vagy halál bekövetkezésekor ad anyagi biztonságot, illetve akár vagyonfelhalmozásra is lehetőséget nyújt. Szolgáltatásaink között szerepelnek olyan megoldások is, amelyek mind a vállalat, mind a magánszemély számára adómentes juttatásnak minősülnek a hatályos jogszabályok alapján, így a béren kívüli ösztönzés rendkívül hatékony megoldásai lehetnek. Az ING Biztosító Zrt. vállalatok számára összeállított biztosítási csomagjai olyan különleges juttatások kombinációi, amelyek éppen akkor tudnak segítséget nyújtani, amikor arra a legnagyobb szükség van, mind a munkatársaknak, mind a családjuknak, mind pedig magának a cégnek.


6

ING Cégcsoport

Stabilitás és erő világszerte

Az ING holland gyökerű globális pénzügyi szolgáltató, mely több mint 160 éves múltra tekint vissza. Az ING a világ egyik legjelentősebb biztosítótársasága. Világszerte vezető az életbiztosítások és hosszú távú megtakarítások területén. A cégcsoport kivételes, egyszerre van jelen a világ legfontosabb fejlett és fejlődő országaiban. Közép-Kelet Európában vezető az összesített életés nyugdíjbiztosítási piacon. Az alapkezelő több, mint 800 befektetési szakembere globálisan közel 387 milliárd euró vagyont kezel, és a világ TOP 30 vagyonkezelője között szerepel.

A harmadik legnagyobb szereplő a nyugdíjbiztosítások piacán az USA-ban

A második legnagyobb nyugdíjbiztosító Latin-Amerikában


7

PIACVEZETŐ ÉLETBIZTOSÍTÓ HOLLANDIÁBAN

A harmadik legnagyobb külföldi életbiztosító Ázsiában

Piacvezető az életés nyugdíjbiztosítási piacon Közép-Európában


8

ING Magyarországon Úttörő a pénzügyi szolgáltatásokban

Az ING Biztosító 1991-ben, zöldmezős beruházással jelent meg Magyarországon. 1997-re piacvezető lett az életbiztosítási piacon, és pozícióját azóta is őrzi.

Az ING Biztosító számos kiemelkedően sikeres életbiztosítási és pénzügyi terméket vezetett be elsőként Magyarországon. Többek között mi jelentünk meg elsőként a piacon a forint-, majd az euró-alapú befektetési egységekhez kötött életbiztosításokkal, valamint a tőkegaranciát nyújtó egyszeri-, és rendszeres díjas befektetésiéletbiztosítási programokkal.

Az ING sikereinek a titka, hogy az alábbi ügyfélkiszolgálásra vonatkozó aranyszabályokat tűzte ki: • Célunk, hogy ügyfeleink igényeire teljes életpályájuk során megoldást nyújtsunk • Korrekt értéket kínálunk ügyfeleinknek • Tájékoztatjuk ügyfeleinket a kockázatokról, haszonról és a költségekről • Rendszeresen felülvizsgáljuk termékeinket, szolgáltatásainkat, értékesítési módszereinket • Csakis képzett, szakértő értékesítőkkel dolgozunk Az ING szakértői személyre szóló pénzügyi tanácsadással segítenek feltérképezni az érdeklődők igényeit, szükségleteit, és megtalálni a megfelelő biztosítási védelmet, pénzügyi megoldást. Szakembereink folyamatos képzéseken vesznek részt, így magas szintű pénzügyi, befektetési, biztosítási ismeretek birtokában segítenek választani termékeink közül. Az ING Biztosítót és Nyugdíjpénztárt összesen 380 000 ügyfél tiszteli meg bizalmával Magyarországon.


9

Az ING Üzleti Alapelvei Tisztességesen járunk el • becsületes, őszinte és törvényes módon működünk, hogy mindig kiérdemeljük ügyfeleink és részvényeseink bizalmát • hosszú távú céljainkat nem kockáztatjuk rövid távú előnyökért • felelősséget vállalunk cselekedeteinkért

Működésünk nyitott és áttekinthető Tiszteljük egymást • tetteink és szavaink összhangban vannak egymással és odafigyelünk másokra • ügyfeleinket érthetően, pontosan és naprakészen tájékoztatjuk az általunk kínált termékek és szolgáltatások költségeiről, feltételeiről és kockázatairól • könnyen elérhetőek és segítőkészek vagyunk • mindent megteszünk annak érdekében, hogy pontos, aktuális és érthető információkat, jelentéseket adjunk a felügyeletnek, részvényeseinknek és mindazoknak, akik teljesítményünkben érdekeltek

• tiszteljük ügyfeleinket és a társadalmat, melyben működünk • tiszteljük a gondolkodás és az egyéniség sokféleségét • tiszteletben tartjuk az emberi jogokat és az esélyegyenlőséget • úgy bánunk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk is bánjanak

Felelősséggel viseltetünk társadalmunk és környezetünk iránt • nem okozunk kárt és mindig keressük a lehetőséget, hogy pozitív változást idézzünk elő termékeinkkel, munkatársainkkal és tevékenységünkkel • hívei vagyunk a fenntartható fejlődésnek


10


11

Megoldรกsaink


12

Kockázati életbiztosítások

Egyéni életbiztosítások vezetők, kulcsemberek számára

Kockázati életbiztosításainkkal leginkább kétféle célt valósíthat meg humán erőforrás politikájában. Egyrészt erősítheti munkatársai, vezetői lojalitását azzal, hogy a vállalat által rájuk kötött életbiztosításon keresztül a hozzátartozók anyagi biztonságban tudhatják magukat egy esetleges tragédia miatt történő jövedelemkiesés esetén. Másrészt a vállalat működése szempontjából különösen nagy értékkel bíró munkatársak, kulcsemberek kiesésének anyagi kockázata csökkenthető egy olyan kockázati biztosítással, amelynek kedvezményezettje részben vagy teljes egészében a vállalat.

Fátum • A biztosított munkatárs tartamon belüli halála esetén teljesít szolgáltatást a biztosító. • Rövidített díjfizetési tartam választható, így a biztosítási védelem rövidebb idő alatt is megvásárolható. • A biztosítási összeg biztosított munkavállalónként, egyedileg meghatározható, igazodva a munkatárs jövedelméhez. Maraton • A biztosított munkatárs halála esetén teljesít szolgáltatást a biztosító, azaz a védelem élethosszig tart. • A díjfizetési tartam megválasztható, így akár a várható nyugdíjba menetel időpontjához is köthető. • A biztosítás legalább 50 éves korú biztosítottra akár egészségi kockázat-elbírálás nélkül is megköthető. A biztosítások forintos és eurós változatban is elérhetőek.


Kiegészítő biztosítások • Halálesetre szóló kiegészítő biztosítás • Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás • Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás • Díjmentesítés rokkantság esetére • Rokkantsági járadék kiegészítő biztosítás • Kritikus betegségekre, halálesetre szóló kiegészítő biztosítás • Műtéti térítésre szóló kiegészítő biztosítás • Kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítás


14

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások

Egyéni életbiztosítások vezetők, kulcsemberek, munkatársak számára A béren kívüli juttatások rendkívül hatékony elemei az ING befektetési egységekhez kötött életbiztosításainak speciálisan vállalatok számára kidolgozott változatai. Egyszerre alkalmasak a vezetők, kulcsemberek, illetve munkatársak motivációjának és lojalitásának erősítésére. A biztosítási díj a vállalat költségeként elszámolható, valamint adó- és járulékmentes mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára. Megoldásainkkal többek között: • élet- és balesetbiztosítási védelmet nyújthat az alkalmazottak számára, • vagyont halmozhat fel – akár nyugdíjprogramként is – munkatársainak, így anyagilag is ösztönözheti, erősítheti vállalathoz való kötődésüket, • a bér és prémium jellegű juttatások mellett hosszabb távú kompenzációs rendszert is kialakíthat, • bővítheti munkatársai megtakarítási, befektetési ismereteit.

Hollandus Egyszeri díjas, forintban nyilvántartott egész életre szóló befektetéshez kötött biztosítás baleseti többletszolgáltatással, melyben hazai és nemzetközi eszközalapok választhatók. Az induló egyszeri díj mellett eseti díjak bármikor fizethetők. €uro Superior Rendszeres, eurós díjfizetésű biztosítás baleseti kiegészítő szolgáltatásokkal, amelyben 22 darab, földrajzi és iparági szempontból is változatos kötvény- és részvényalap érhető el. A szerződésen eseti jelleggel bármikor elhelyezhetők egyszeri befizetések. Élet Plusz Az életbiztosítási szolgáltatások és a hazai valamint nemzetközi befektetési lehetőségek rugalmas, ugyanakkor egyszerű, átlátható kombinációja. A forintban nyilvántartott szerződés rendszeres díjfizetésű, ugyanakkor egyszeri összegek is elhelyezhetők rajta. Kronosz Euróban nyilvántartott, rendszeres díjfizetésű biztosítás, amely lejáratkor tőkegaranciát, illetve garantált összegű járadékszolgáltatást nyújt. Mindezt úgy, hogy a befektetett díjak 5 részvényalap között minimális kötvény befektetés mellett szabadon allokálhatók, így az alapbiztosításra befizetett rendszeres díjak összege által meghatározott tőkegarancián felül akár jelentős többlet eredmény is elérhető. Az eseti befizetések további 20 eszközalapba fektethetők be.


15

Vállalati előnyök befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén Könnyen beilleszthető elem meglévő vagy új cafeteria rendszerbe, így tovább növelhető az alkalmazottak elkötelezettsége. A munkavállalóra, vezetőre, személyesen közreműködő tagra, egyéni vállalkozó alkalmazottjára kötött életbiztosítás rendszeres és eseti díja a vállalkozás érdekében felmerült költség magánszemély kedvezményezettsége esetén. A halál esetére szóló kockázati vagy egész életre szóló biztosítás díja adó- és járulékmentes juttatás mind a munkáltató, mind a munkavállaló szempontjából.

Már a szerződéskötést követő 3 év múlva, rendeltetésszerű joggyakorlást feltételezve, a biztosított beléphet a szerződő helyére és élhet a szerződői jogokkal, azaz folytathatja a díjfizetést, és akár pénzt is vonhat ki a felhalmozott befektetésekből. Ebben az esetben, a kifizetés után a szerződő magánszemély a hatályos jogszabályok alapján egyéb jövedelemként, illetve kamatjövedelmeként adózik a megszerzett jövedelem után. Termékeink TKM (Teljes Költség Mutató) értéke a legalacsonyabbak között van a biztosítási piacon. A teljes életre szóló úgynevezett unit-linked módozataink a biztosítási védelmen túlmenően, a termék sajátosságai következtében, speciális befektetési lehetőségeket is tartalmaznak. Az ING Alapkezelő által kezelt hazai és luxemburgi befektetések közül szabadon választható meg, hogy milyen portfóliót épít fel az adott cég, illetve alkalmazott.

Az életbiztosításban elhelyezett összeg mentes a végrehajtás és a NAV, (korábbi nevén APEH) inkasszó alól.

A termékkonstrukcióban a szerződőként megjelenő vállalat, illetve a biztosítottak az alapszolgáltatáson túl igény szerint széles körű biztosítási védelmet is választhatnak, illetve különböző élethelyzetekhez igazított biztosítási csomagok is elérhetőek számukra.

A biztosítási szolgáltatás adó- és illetékmentes a kedvezményezett részére.

A szerződés tartama alatt a befektetések összetétele rugalmasan alakítható, módosítható akár személyes internetes felületünkön keresztül is.


16

Csoportos biztosítások A munkatársak biztosítási védelmének költséghatékony eszköze

A modulszerűen kínált élet-, baleset- és egészségbiztosítások lehetővé teszik, hogy a munkáltató különböző szolgáltatáscsomagokat állítson össze különböző alkalmazotti csoportok számára. A biztosítási összegek megválasztása további lehetőség az alkalmazotti csoportok közötti differenciálásra. A teljes, 24 órás védelem mellett, rövidebb, munkaidőre szóló fedezetet is kínálunk. A biztosítás összege lehet a munkavállaló fizetésével arányos vagy egy előre meghatározott összeg.

A csoportos biztosítási védelem megteremtése előnyös a munkáltató számára, mert: • a csoportosan fizetett biztosítások díja kedvezőbb az egyéni szerződésekénél, • a biztosítások díját költségként el lehet számolni, • a munkavállaló javára fizetett kockázati élet- és balesetbiztosítás díját nem terheli sem adó-, sem társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség, • a szerződéskötés és a szerződéses viszony fenntartása a munkáltatónak csupán minimális adminisztrációt jelent. A biztosítási szolgáltatáscsomag választható elemei: • Kockázati életbiztosítás • Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás • Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítások • Műtéti térítésre szóló kiegészítő biztosítások • Kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítások • Csonttörésre, csontrepedésre szóló kiegészítő biztosítás • Munkaképesség-csökkenésre szóló kiegészítő biztosítások • Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás • Kórházi hotelszolgáltatást nyújtó kiegészítő egészségbiztosítás • Baleseti eredetű keresőképtelenségre szóló kiegészítő biztosítások


18

Esszencia Egészségmegőrző Program Az Esszencia jellemzői: • teljes körű, szakmailag magas nívójú magán-egészségügyi ellátás fix díjért • hálapénz kiküszöbölése • sorban állás nélkül, előre egyeztetett időpontban végzett vizsgálatok • kulturált, nyugat-európai színvonalú környezet (ideértve a kórházi hotelszolgáltatást is) • emberközpontú bánásmód • korszerű eszközpark • 2012-re tervezett budapesti magánkórház nyitás (szülészettel)

Az európai biztosítási kultúra meghonosításában élen járó ING az egészségbiztosítások itthon ismeretlen típusát kínálja, nem luxusként. Ez a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás, amely az ellátás szervezését is magába foglalja, és nem igényel az ügyfél részéről előfinanszírozást. Ebben az ING partnere a Medicover svéd egészségügyi szolgáltató és biztosító.

Előnyei: • Olyan motivációs eszköz, amely jelenleg egyedinek számít a magyar piacon, és nagymértékben hozzájárul a munkavállalói lojalitás növeléséhez. • Az egészségesebb dolgozók átlagos munkával töltött ideje hosszabb, és termékenyebb; a táppénz kezelésére fordított idő csökken. • A négyféle összetételű csomagnak köszönhetően könnyű személyre szabott szolgáltatási csomagot nyújtani. • A biztosítási csomagok részét képező, évente igénybe vehető szűrővizsgálatok fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzésben. Segítenek csökkenteni a táppénzen töltött napok számát, úgy, hogy közben a vizsgálatok elvégzése nem jelent számottevő munkaidő kiesést, a professzionális ellátásszervezésnek köszönhetően. • Külföldi munkavállaló hozzátartozói számára a tartózkodási engedély megszerzésének feltétele a teljes körű egészségbiztosítás megléte, melyben a Medicover szintén segítséget tud nyújtani.


20

Önkéntes nyugdíjpénztár Az önkéntes nyugdíjpénztári rendszer a vállalatok béren kívüli juttatási rendszerének egyik alapeleme, amelyhez kedvező adó- és társadalombiztosítási kedvezmények kapcsolódnak. Többi ajánlatunkhoz hasonlóan elősegíti a munkatársak elkötelezettségének, a céghez való kötődésének erősítését. • Az ING Nyugdíjpénztár önkéntes nyugdíjpénztári ágazatának tagjaként a munkáltató részben vagy egészben átvállalhatja alkalmazottai tagdíjfizetését. • A Munkáltatói hozzájárulás minden munkavállaló után egységes mértékű, de a 15 éven belül nyugdíjba vonulók számára magasabb hozzájárulás is adható. Lehet egy meghatározott összeg, a fizetés bizonyos százaléka, vagy akár e kettő kombinációja. A munkáltató által fizetett tagdíj kedvezményes adózású béren kívüli juttatás a minimálbér 50%-ig, amely a munkavállaló számára nem minősül jövedelemnek, adókedvezmény nem vehető igénybe utána.

• A Támogatás lehet egyszeri vagy rendszeres befizetés, a munkáltató részéről a pozitív adóalap 20%-ig költségként elszámolható, nem terheli adó- és járulékfizetési kötelezettség. A munkavállaló számára egyéb jövedelemnek minősül, Szja. fizetési kötelezettséggel jár, de a támogatás összege után adókedvezmény vehető igénybe. Támogatás az alapszabályban meghatározott tagsági körnek nyújtható. Választható portfóliók A pénztári eszközalapok igénybevételével lehetővé válik, hogy bárki személyre szabottan, életkorának és kockázatviselési hajlandóságának megfelelő befektetési kombinációt válasszon. Befizetések megoszlása 60.000 Ft alatti részre

60 000 Ft feletti részre

Fedezeti alap

95%

97%

Működési alap

4,9%

3%

Likviditási alap

0,1%

0%

Saját befizetés és munkáltatói hozzájárulás esetén sávos költséglevonást alkalmazunk. Támogatások esetében egységesen 98,5% kerül a fedezeti alapba. Belépést követően az első 2500 forint befizetés a működési alapba kerül.


21

Adózás

Egyes béren kívüli juttatások közterhei 2011-ben Juttatás típusa

Kategória

Az ING Megoldásai

Közterhek

• Kockázati (halál esetére szóló) életbiztosítás • Balesetbiztosítás

Adómentes jövedelem

• Egész életre szóló €uro Superior • Egész életre szóló Élet Plusz • Egész életre szóló Kronosz • Hollandus • Fátum • Maraton • Csoportos élet- és balesetbiztosítás

0%

• Önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár • Önkéntes egészségpénztár • Üdülési csekk • Étkezési utalvány • Iskolakezdési támogatás • Helyi utazási bérlet • Internet

Béren kívüli juttatás a törvényben meghatározott mértéket meg nem haladó szintig

• Önkéntes nyugdíjpénztár havi 39 000 Ft munkáltatói befizetésig

1,19*16% Szja terheli Összesen 19,04%

• A béren kívüli juttatások összeghatárát meghaladó kifizetések • Csoportos egészségbiztosítás • Céges telefon

Béren kívülinek nem minősülő egyes meghatározott juttatások

• Önkéntes nyugdíjpénztár havi 39 000 Ft munkáltatói befizetés fölött • Csoportos Egészségbiztosítások • Esszencia Egészségmegőrző Program

1,19*16% Szja és 1,19*27% Eho terheli Összesen 51,17%

Kérjük, hogy a biztosítási ajánlat megtétele előtt alaposan fontolja meg az adó- és járulékfizetésről szóló jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit, és megalapozott döntése alapján írja alá a biztosítási ajánlatot. Kérjük, hogy hasonló gondossággal járjon el a biztosítási szerződés tartama során is a szerződéssel kapcsolatos rendelkezéseinek megtételekor. Kétség esetén kérje ki könyvvizsgáló, könyvelője vagy pénzügyi tanácsadója véleményét.


22

Az ING szakértői személyre szóló pénzügyi tanácsadással segítenek feltérképezni az érdeklődők igényeit, szükségleteit, és megtalálni a megfelelő biztosítási védelmet, pénzügyi megoldást. Szakembereink folyamatos képzéseken vesznek részt, így a legmodernebb pénzügyi, befektetési, biztosítási ismeretek birtokában segítenek választani termékeink közül. Tanácsadónk az Ön számára is szívesen nyújt tájékoztatást!

Lezárási dátum: 2011. 07.06.

Brochure_solutions for companies_INS_201107_M


ING - Pénzügyi Megoldások Vállalatok számára  

ING céges kiadvány, 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you