Page 79

eigen promotie roelofs orthodontie

een stralende lach voor jong én oud orthodontistenpraktijk roelofs

tekst nicole beaujean fotografie joost ooijman

> Voor kinderen is een beugel al lang geen taboe meer. Bij

volwassenen ligt dat nog wat anders, al is tegenwoordig een kwart van alle orthodontiepatiënten achttien jaar of ouder. Beroemdheden als Tom Cruise, Gwen Stefani, Angelina Jolie, Beyoncé en Katy Perry kozen er zonder schaamte voor hun gebit te laten corrigeren. Met de vrijwel onzichtbare methode Invisalign zie je er trouwens bijna niets van. De moderne, lichte orthodontiepraktijk van Jeroen Roelofs (34) kent veel slimme snufjes. Zo kun je in de wachtkamer je eigen vervolgafspraak plannen, door eenvoudig de barcode van je patiëntenpas te scannen. Er hangen tv-schermen waar nuttige informatie langskomt en je kunt online je eigen gebitsfoto’s bekijken. De praktijk heeft bovendien, na uitvoerige testen en bewijsvoering, het keurmerk ISO 9001 behaald.

Regelmatige tanden en een gezond gebit Jeroen Roelofs: “Iedereen wil regelmatige tanden, een stralende lach en een gezond gebit. Mensen, jong en oud, kunnen bij ons terecht bij functionele tand- of kaakproblemen en voor esthetische correcties. Onze praktijk werkt nauw samen met de kaakchirurg van ziekenhuis Rijnstate, met een implantoloog en een parodontoloog. Onze specialiteit is een moderne techniek

uit Amerika: minder zichtbare beugelbehandelingen, waarbij transparante hoesjes over je tanden en kiezen worden geplaatst. De kosten van deze behandeling (Invisalign) liggen door de techniekkosten wat hoger dan voor een reguliere behandeling, maar de behandeling geeft wel een stuk meer comfort. Kosten en duur van de behandeling zijn afhankelijk van de ernst van de afwijking. Maar de meest gebruikte beugels in onze praktijk zijn nog steeds de blokbeugel (activator) en de slotjesbeugel (vast systeem).”

Snurken of knarsetanden Voor de vaste beugel werkt Roelofs met het zogenoemde Damon-systeem. De grote voordelen van dit systeem zijn: • Sneller en fraaier behandelresultaat • Minder controles nodig • Minder pijn bij begin van behandeling, door gebruik van lage krachten • Minder vaak trekken van kiezen nodig • Gevreesde ‘buitenboordbeugel’ nauwelijks meer noodzakelijk Wat niet veel mensen weten, is dat ook snurken of knarsetanden vaak kunnen worden opgelost door de stand van de kaak aan te passen. Hiervoor maakt Jeroen Roelofs beugels of splints op maat. Zo’n anti-snurkapparaat geeft meestal een forse vermindering van de klachten. En knarsetanden is er al helemaal niet meer bij door het ’s nachts dragen van een splint.

Geen wachtlijst “Bij al onze behandelingen streven we steeds naar een goed functioneel eindresultaat, met als bonus een stralende lach”, aldus Jeroen Roelofs. “Bijkomende voordelen: wij kennen nauwelijks een wachtlijst en je kunt bij onze praktijk gratis parkeren. Ook zijn we altijd transparant in het kostenplaatje en maken we vooraf een gedetailleerde begroting. Tijdens de behandeling kun je de financiën op je eigen account steeds online blijven volgen.” n

Orthodontistenpraktijk Roelofs Dordrechtweg 8, Arnhem 026 381 31 11 balie@orthoarnhem.nl www.orthoarnhem.nl

79

#29_eigen_arnhem  

Het lifestyle- en ondernemersmagazine voor Arnhem en omstreken.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you