Page 1


TAPASZTALAT

TANULMÁNYOK

RESTAURANT GENERAL MANAGER/ AMREST KFT. BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2018-2019

FORMATERVEZŐ, BA MOHOLY - NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2019 -

DUTY MANAGER/ THE AQUINCUM HOTEL BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2017-2018

DESIGNER KÉPZÉS - FORMATERVEZÉS CORVIN RAJZISKOLA BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2018 - 2019

HOTEL MANAGER/ HOTEL SONNHOF GRÖBMING, AUSZTRIA 2016-2017

BUSINESS ÉS VENDÉGLÁTÁS MANAGEMENT, BA ROBERT GORDON UNIVERSITY LUZERN, SVÁJC 2014 - 2016

MANAGEMENT GYAKORNOK/ KEMPINSKI HOTEL SAN LAWRENZ - GOZO, MÁLTA 2015-2016

DEKORATŐR ÉS KIRAKATRENDEZŐ DEKORATŐR ISKOLA BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2004-2006

BAR SUPERVISOR/ BAIA - J&N LIMITED MELLIEHA, MÁLTA 2011-2013

GIMNÁZIUMI TANULMÁNYOK TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2002-2004

DEKORATŐR/ SZABADÚSZÓ BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2007-2008

JÁTÉK- ÉS LÁTVÁNYTERVEZÉS KÉPZŐ - ÉS IPARMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2000-2002

DEKORATŐR GYAKORNOK/ UDSDESIGN BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2006-2007 GRAFIKUS GYAKORNOK/ SZEL-KER NYOMDA BUDAPEST, MAGYARORSZÁG 2005-2006

PETER.Z.WELLISCH@GMAIL.COM

+36 30 894 6167

1985. 03. 28.

PROGRAM ISMERET MS Office programok Adobe programok – Photoshop, InDesign, Illustrator Rhinoceros KeyShot NYELV ISMERET Angol - felsőfok Magyar - anyanyelv

BUDAPEST

A, B


WELLISCH PÉTER ZOLTÁN D E S I G N

S Z O L F É Z S 2 0 1 9

P O R T F O L I O


A DESIGN SZOLFÉZS OLYAN FÉL ÉVET ÁTÍVELŐ ALAPOZÓ TÁRGY, MELY A TERVEZŐI GONDOLKODÁSMÓDOT ÉS ANNAK A GYAKORLATBA VALÓ ÁTÜLTETÉSÉT HIVATOTT AZ ELSŐ ÉVES ELMÉLETI - ÉS DESIGN INTÉZET HALLGATÓIBAN ELMÉLYÍTENI. A PROGRAM TOVÁBBI CÉLJA, HOGY AZ ELTÉRŐ SZAKOKON TANULÓ DIÁKOK MEGISMERHESSÉK EGYMÁST ÉS MEGTANULJANAK EGYÜTTMŰKÖDNI. A TÁRGY BLOKKOKRA VAN OSZTVA, MELYEK VÉGÉN A CSOPORTOKNAK PREZENTÁLNI KELL AZ ADOTT FELADATRA KÉSZÍTETT MEGOLDÁSAIKAT.


VIZUÁLIS STÚDIUMOK DESIGN ALAPOK PLASZTIKA BLOKK KOMMUNIKÁCIÓS DESIGN WORKSHOP TERVEZÉSTECHNIKA ÉS - TECHNOLÓGIA


VIZUÁLIS STÚDIUMOK A feladat több fázisból állt, melyet öt fős csapatokban kellett végrehajtani. A campus területén egy tetszőleges hely kiválasztása, felmérése, majd annak átalakítása volt a cél oly módon, hogy annak hangulata az eredetitől merőben eltérjen. A fázisokról egy adott szögből készítettünk képeket, melyeket GIF formátumban összefűztünk. Végül a választott tér egy-egy részletét megfestettük oly módon, hogy az a térbe visszailleszthető legyen.

CSAPATTAGOK:

KONZULENSEK:

Darvasi Dominika Szilágyi Nóra Molnár Csaba Arató Boróka Lili

Benczúr Emese Józsa Pál


PLASZTIKA BLOKK A feladat kiírásában a “rugalmas egyensúly,, tárgy formájában való tetszőleges megjelenítését tűzték ki célul. Három fős csapatunk különböző szempontok alapján vizsgálta az egyensúlyi helyzeteket, mint jelenségeket. Elsősorban fizikai vonatkozását kutattuk, majd a természet egyéb területén fellelhető egyensúlyi állapotokat tanulmányoztuk. Olyan szerkezetet hoztunk létre, mely instabilitás érzetét kelti, külső hatásra kileng, azonban mindig visszáll nyugalmi állapotába. A kompozíció a növénnyel az ember és természet közötti kapcsolatot jelképezi.

CSAPATTAGOK:

KONZULENS:

Foster Dorka Varga Péter István Szöllősi Zora Berta


BALLance


DESIGN ALAPOK Hagyományosan a szemeszter záró akkordja egy a korábbiaknál hosszabb tervezési feladat volt, mely alkalmával egy konkrét célközönség specifikus igényeinek megfelelően kellett létrehozni egy kollekciót. Ebben a szimulációban a célközönséget saját elképzelésünk szerint formálhattuk, hiszen rendelkezésünkre mindössze egy fénykép állt, egy fiatal párról. Személyiségük részletes kidolgozását követően választottunk nekik egy utazási szituációt a fenntarthatóság jegyében és egy uticélt. Így született meg Magdi és András, avagy egy szexuálpszichológus és egy református lelkész különös házassága és az azt végletekig elmélyítő utazásuk az Aurora Borealis-hoz. CSAPATTAGOK:

KONZULENS:

Márton Réka Nagy Fanni Rácz Eszter

Barna Máté


A házaspár mindennapjait átszövi a fenntarthatósághoz való kapcsolatuk, közös életükben a környezettudatosság fontos szerepet játszik. Utazásuk során elsődleges szempont számukra, hogy a lehető legcsekélyebb káros hatást mérjék környezetükre. Kutatásaink során arra a következtetésre jutottunk, hogy egy zarándoklatnak felfogható út során kritikus a higiénia és a pihenés kérdése. A környezet kímélése érdekében minden esetben kompromisszumot kell kötni a civilizációs komfort kárára, főleg hosszabb utak során. Csapatunk nem kisebb feladatra válalkozott, mint bebizonyítani, hogy ez az állítás még egy közel 3000 kilóméteres gyalogút során sem törvényszerű.


PÅNTIKKA A kollekció első darabja egy a testünk különböző részein hordható elsősegély készlet, mely hosszabb - rövidebb kirándulások alkalmával rendkívül hasznos lehet, hiszen nem csak rendszerez, de egy sérülés esetén nem kell a nehéz hátizsákot levenni és előkeresni a szükségeseket. Hordható ruházat alatt vagy fölött. Belső részének finom kialakítása kényelmes viseletet biztosít, míg vízálló külső rétege tökéletesen ellenáll a legzordabb időjárási viszonyoknak is. Éjszakai túrázás során a hosszanti irányban végigfutó fényvisszaverő csík fokozza viselője biztonságát. Hűvösebb időben a derékra helyezve extra rétegként funkcionál.


HÆMEL

HÆMEL

Utazás során kritikus a szállás kényelme, a fenntartható utazás iránt elkötelezettek sem nélkülözik többé a szállodai ágyak komforját, ha magukkal viszik HÆMEL ágyukat. A méretes matrac elegendő helyet biztosít két személy részére és automata szelepének köszönhetően nem kell felfújni. Összehajtott állapotban vízhatlan poncho mely hordható a hátizsák fölött védelmet nyújtva a csapadék ellen. Felpatentolható kapucni gondoskodik viselőjéről, valamint ugyan csak levehető zsebei kiválóan alkalmasak az alváshoz szükséges dolgaink tárolására. Hátsó felére pedig rögzíthető akár két hálózsák.

T. Ø.GY. Az Tisztálkodás Ökológiailag Gyengéden nevet viselő tisztálkodószer tartó a csomagolásmentes boltokban vásároló környezettudatos utazók igényeire szabtuk és teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készül. Rendkívül strapabíró, mérete és súlya lehetővé teszi, hogy bárhova magunkkal vigyük. Akasztója segítségével fellógathatjuk, hogy kényelmesen adagolhassuk kedvenc tisztálkodó szereinket. A közepe egy fogkefetartót rejt, hogy minden egy helyen lehessen.


PERSPEKTÍV TÁRGYBEILLESZÉS Egy interiőr és egy exteriőr képbe tetszőleges tárgy beillesztése volt a cél először szabadkézi rajz formájában, majd digitálisan átdolgozva, finomítva. A tárgynak perspektívikusan és méretarányában illeszkednie kellett a látványba. Színezésnél figyelembe kellett venni a textúrát valamint a fényviszonyokat az eredeti képnek megfelelően.

KONZULENS: Szegedi Csaba


Profile for Peter Z. Wellisch

MOME Design Szolfézs Portfólió 2019  

MOME Design Szolfézs Portfólió 2019  

Advertisement