Page 29

Božićna misa u cvjetnom domu

Štićenicima „Cvjetnog doma“ duhovna skrb i nazočnost svećenika znatno pomaže u svakodnevnom životu

Ravnatelj Doma Tomislav Ninić zahvalio je biskupu Rogiću na trajnoj brizi za stare i nemoćne u gradu Šibeniku, te na podršci koja se od Šibenske crkve, kad se radi o osobama treće i četvrte životne dobi, uvijek dobije. Duhovnik u Cvjetnom domu fra Ivan Penava kazao je kako štićenicima „Cvjetnog doma“ duhovna skrb i nazočnost svećenika znatno pomaže u svakodnevnom životu i poteškoćama koje nosi starija dob. Nakon misnog slavlja biskup je štićenicima podijelio prigodne poklone. Preko misnog slavlja pjevao je zbor župe Vidici skupa sa zborom sastavljenim od korisnika „Cvjetnog doma“.

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Božića u srijedu 28. prosinca pohodio je „Dom za starije i nemoćne osobe - Cvjetni dom“ u Šibeniku. Slavio je euharistiju za štićenike doma. Uz biskupa koncelebrirao je župnik župe Vidici i duhovnik u Cvjetnom domu fra Ivan Penava, te biskupov tajnik don Roko Glasnović.

BOŽIĆNI BLAGOSLOV KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE

Bog nam dolazi kao malo dijete kako bi u njemu vidjeli Spasitelja, poručio je biskup Rogić u homilji. Bog želi da u njemu vidimo spremnost trpjeti za naše spasenje već od rođenja. Isus koji je uzeo ljudsko srce želi uči u svako srce kako bi ljudska srca kucala za Boga. Poruka Božića uvijek iznova stoji pred nama kao radosna vijest i izazov, kako ne bi zaboravili ostavljati mjesta za Isusa. Ako Bog ima mjesta ima u našim životima onda znamo s kim hodamo i kome idemo. Neka radost Božića trajno odzvanja u vama i neka se pretače prije Božića i u sve dane koje nam donosi 2017. godina, poručio je biskup Tomislav Rogić.

U osmini Božića, na spomen Sv. Tome Becketa, 29. prosinca okupljena zajednica naših djelatnika sudjelovala je na Božićnom blagoslovu koji je Službom riječi slavio o. biskup mons. Tomislav Rogić. U molitvi je o. biskup osobito molio da Božji blagoslov bude prisutan u životu, obiteljima i djelovanju Katoličke osnovne škole. Također je molio i da učenici naše škole odrastaju i u svojim obiteljima i u školi te da i ova velika školska obitelj može svojim radom osigurati napredak učenicima. Blagoslovnom molitvom za obilje milosti svih koji djeluju i pohađaju školu i samim blagoslovom završena je Služba riječi. (os-katolicka-si.skole.hr) MIHOVIL, travanj 2017.

prijelom2017-03-zadnji.indd 29

29 11.6.2017. 18:16:40

Mihovil uskrs 2017  
Mihovil uskrs 2017  
Advertisement