Page 21

Skauti donijeli Betelehemsko svijetlo

koji nisu od ovoga svijeta. Oni koji neće biti opterećeni veličinama ovoga svijeta. Onima koji će u jednostavnosti svoga življenja dopustiti da ih prosvjetli svjetlost sa visina. Oni koji će imati mjesta u svom srcu za život djeteta koje se rada na slami. Biti će medu njima i pastira i mudraca, kraljeva. Bit će važno samo to da traže Boga. Bit će važno da dopuste svjetlu da ih obasja i vodi", kazao je biskup. Zaključio je kako je nužno Krista primiti i povjerovati mu jer tako se postaje svjetlo za druge, odraz Božjeg svjetla.

kolo i pivači sv. jakova

Već sada tradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju Adventu“ u sklopu kojeg je u Šibenik stiglo Betlehemsko svjetlo održan je u subotu, 17. prosinca, u katedrali svetog Jakova. U katedrali se uz brojne vjernike okupio veliki broj djece koja su pjesmom uveličala Došašće u gradu Šibeniku. Nastupili su dječji župni pjevački zborovi iz župa: Katedrala, Gospa van grada, Šubićevac, Baldekin, Skradin i Murter. U dječjem zboru župe Baldekin pjevao je sljepi dječak Mate Bralić kojeg su svi pozdravili velikim pljeskom. Na kraju programa u katedralu stiglo je Betlehemsko svjetlo koje je primio šibenski biskup Tomislav Rogić. Svjetlo su donijeli predstavnici katoličkih skauta Šibenske biskupije. U prigodnom nagovoru biskup je rekao kako je Bog odlučio da se ispunilo vrijeme objaviti čovjeku svu svoju ljubav, svu svoju naklonjenost, svu svoju milinu. "Svjetlost istinska dođe na svijet da prosvijetli svakog čovjeka. Dođe u svijet koji stvori, kome udahnu život, kojemu darova postojanje. Sam Bog postade dijelom svoga stvorenja da mu pokaže put, da mu preusmjeri korake, da ga vodi, da ga voli, da ga usreći i zauvijek k sebi privede. I svijet ga ne upozna! Dođe k svojima i njegovi ga ne primiše", kazao je biskup Rogić. Naglasio je kako se Isus rodio u siromaštvu odbačenosti. "Postade Bog malen, bespomoćno djetešce kako bi mu mogli prići oni maleni

Koncert prigodom Proslave

Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ u subotu, 17. prosinca, održalo je tradicionalni božićni koncert u Katedrali Sv. Jakova u Šibeniku. Koncert je prigodom starog šibenskog običaja Proslave održan s početkom u 23 sata. Uz Kolaše nastupili su i Pivači svetog Jakova. Točno u ponoć kad su zazvonila crkvena zvona pjesma šibenskog Kola najavila je dolazak Božića. Kolaši i velik broj posjetitelja koncerta zajedno su izišli na ulicu poslušati zvona. Počastili su se domaćim fritulama i nastavili s pjesmom. Uz Kolo i Pivače svetog Jakova Proslavi su se pridružile i Šuštine, koje su zaplesale tradicionalno Šibensko kolo. MIHOVIL, travanj 2017.

prijelom2017-03-zadnji.indd 21

21 11.6.2017. 18:16:34

Mihovil uskrs 2017  
Mihovil uskrs 2017  
Advertisement