Page 13

Regio's Masters Lummen Masters Lummen is dit jaar bij fantastisch zomerweer van start gegaan op vrijdag 4 juli 2014 met een petanquetreffen voor 50+ doubletten. Er werden 4 spelbeurten gespeeld, gevolgd door een halve finale om aansluitend de finale te spelen. Na de 50+ wedstrijd was er een schietwedstrijd gepland waaraan tal van spelers en speelsters deelnamen. De dag was zeer goed gevuld want de finale van de schietwedstrijd moest zelf gespeeld worden bij kunstlicht. Aan alle aanwezigen werd door de inrichters een zeer verzorgde receptie aangeboden, waarvoor proficiat. Na nog wat nakaarten over de voorbije dag werd de eerste dag van Masters Lummen in de late uurtjes afgesloten.

Destijds is “Masters Lummen” ontstaan en relatief klein gestart, maar ondertussen is dit tornooi uit zijn voegen gebarsten en uitgegroeid tot één van de bekendste tornooien in België. Zodanig zelfs dat er vanaf dit jaar geen plaats meer was in het centrum van Lummen en bijgevolg het tornooi moest doorgaan op een andere locatie. PC Genenbos beschikt over voldoende pleinen om dergelijk evenement te laten doorgaan, vandaar dat vanaf dit jaar de keuze gevallen is op hun accommodatie om de “Masters Lummen” te laten doorgaan. Wat is daar hard gewerkt om dit internationaal tornooi te laten starten. Voor deze gelegenheid werden de pleinen grondig onderhanden genomen en bedekt met een fijn laagje grind. PC Genenbos werd ook heel zomers aangekleed met verschillende tenten om spelers en publiek droog te houden bij eventueel regenweer. Bovendien werd een zittribune voorzien om de finales in de verschillende disciplines door de supporters en de kijklustigen van heel nabij te laten volgen. Ook werd een plaats voorzien om te overnachten in tent of caravan en natuurlijk ook overnachtingsmogelijkheid in een hotel. Na een grondige eindcontrole en mits enkele kleine aanpassingen, werd door de inrichters alles goed bevonden om het tornooi te laten starten op de geplande datum van 4 juli 2014.

Zaterdag 5 juli 2014 was gereserveerd voor het internationale doublettentornooi. Van het zomerweer van de eerste dag was niet veel meer te merken, maar het werd zeker geen ‘verregende’ dag ofschoon toch wel enkele buien moesten verwerkt worden. Hoe dan ook was het weer zeker geen spelbreker voor de aanwezige doubletten en hun supporters. Wat een schouwspel was dat, alle speelvelden waren bezet. Supporters en kijklustigen konden met volle teugen genieten van alle kunsten die sommige spelers, zowel de plaatsers als de schutters, in het spel lieten zien. Er waren werkelijk spelers die beter als kunstenaar dan als petanquespeler konden betiteld worden. Na de spannende finale werd er nog verder gefeest, want een orkest zorgde voor de ambiance om de 2e dag Masters Lummen in de nachtelijke uurtjes te besluiten. Zondag 6 juli 2014 was voorzien om de tripletten hun kans te laten wagen. Net zoals de dag voordien werd het opnieuw een echt petanquefeest. Mooi om tussen de buien door zo een massa spelers aan het werk te zien. Dag vier, namelijk maandag 7 juli 2014 en meteen ook de slotdag van Masters Lummen 2014, werd afgesloten met een minder gebruikelijke individuele wedstrijd. Geen overleg met ploegmaten nodig, geen opmerkingen over medespelers, alles moest individueel gebeuren. Spelers die zowel het plaatsen als het schieten onder de knie hebben, kwamen in de individuele wedstrijd zeker aan hun trekken. Al bij al mooi om te spelen, maar ook mooi om te bekijken bij alweer zomerweer in tegenstelling tot de 2 vorige dagen waar regen toch wel van de partij was.

13

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 3 2014  

Magazine 3 2014  

Advertisement