Page 11

Regio's Limburg moest 4 heren- en 2 damesploegen leveren voor deelname aan de VIB veteranen. De damesploeg van PC Pelt werd echter nog in laatste instantie gevraagd om, door omstandigheden, de damesploeg van PC Oostende te vervangen. De uitslagen van de PIB’s veteranen bepaalden natuurlijk welke ploegen het in PC Boekt moesten opnemen tegen de geplaatsten uit de verschillende Vlaamse provincies. Enkel de dames van PC Genenbos wisten zich, door op de 1e plaats te eindigen, te plaatsen voor de BIB veteranen. BIB De best geplaatste clubs uit de VIB senioren van 7 september 2014 zullen op de BIB van 21 september 2014 in PC ‘L Amigos uitmaken wie de beste club van België is.

18 juni 2014 was gereserveerd voor de BIB voor veteranen en is doorgegaan in PC Tienen. Voor Limburg waren enkel de dames van PC Genenbos van de partij en behaalden uiteindelijk een heel mooie 2e plaats. Goed gedaan dames van PC Genenbos, dikke proficiat. Dank aan alle inrichtende clubs van PIB, VIB en BIB veteranen, maar vooral een “dank U wel” aan alle clubs die hebben deelgenomen en die er een mooie PIB, VIB en BIB veteranen 2014 van hebben gemaakt. Op de uitslagen van de BIB senioren moeten wij nog even wachten, want die confrontatie gaat pas door op 21 september 2014 in PC ‘L Amigos. “Dat ook daar de beste club mag winnen” Herman Croymans

Zomerkampioenschappen Na de PIB en de VIB Senioren en Veteranen was het voorjaar bezaaid met allerlei kampioenschappen, gaande van provinciale kampioenschappen doubletten, gemengde doubletten en tripletten, tot de Vlaamse kampioenschappen om tenslotte het voorjaar af te sluiten met de Belgische kampioenschappen. Op elk Limburgs kampioenschap (PKGD, PKD en PKT) lag er een inschrijvingslijst, die voor de start van het kampioenschap moest ingevuld worden, met de vraag voor verdere deelname aan het VKGD, VKD en VKT en zo te kunnen voldoen aan het door de PFV vooropgestelde quorum. 1. Onze Limburgse zomerkampioenschappen zijn doorgegaan op volgende locaties: PKGD (Provinciaal Kampioenschap Gemende Doubletten) op 3 mei 2014 te PC Kelchteren. Onze Limburgse ereplaatsen werden bekleed door: 1e plaats: Fifi Serge en Maes Els van PC Genenbos. 2e plaats: De Groof Tony en Smolders Laila van PC Olympia. 3e plaats: Claes Brecht en Vounckx Tatjana van PC Olympia en PC Boekt.

Er namen 26 gemengde doubletten deel aan het PKGD, waarvan er 20 inschreven voor het VKGD. Limburg moest 29 gemengde doubletten afvaardigen naar het VKGD en bereikte dus het quorum niet. PKD (Provinciaal Kampioenschap Doubletten) op 4 mei te PC Tongeren. We kregen volgende Limburgse doublettenuitslag: Heren: 1e plaats: De Groof Tony en Eggermont Pascal van PC Olympia. 2e plaats: Claes Nico en Willems Nico van PC Genenbos. 3e plaats: Steyvers Rene en Claes Benny van PC Genenbos Dames: 1e plaats: Schepers Hilda en Raafels Carola van PC Genenbos. 2e plaats: Smolderen Laila en Demeyer Shauni van PC Olympia en PC Zig Zag. 3e plaats: Vounckx Tatjana en Sneyers Katrien van PC Boekt en PC Genenbos.

11

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 3 2014  

Magazine 3 2014  

Advertisement