Page 5

Voorwoord

Voorwoord voorzitter Beste Petanque vrienden, Als jullie het magazine in de bus krijgen dan zijn we bijna aan het einde van het jaar. Wanneer we terugblikken op het afgelopen jaar zullen velen onder u blij en tevreden zijn over uw sportief jaar. Anderen zullen iets minder tevreden zijn en hopen op een beter jaar in 2015. Voor wat de federatie betreft, hebben wij een creatieve uitdaging die bekend zal gemaakt worden op de Algemene Statutaire Vergadering. Wij hebben als doel in de komende jaren onze sport nog bekender te maken via allerlei mediakanalen en het organiseren van Europese- en wereldkampioenschappen. Wij zijn door de nieuwe Voorzitter van de CEP, de heer Mike Pegg, gevraagd om de finale van het Europees Interclub Kampioenschap te organiseren in november 2015. De 8 beste ploegen van het Europees continent zullen er strijden voor deze Europese titel. Ook zullen wij een nieuwe formule van een wereldkampioenschap organiseren in 2016 op vraag van de internationale Voorzitter, de heer Claude Azema. Het concept van 3 dagen omvat doubletten dames en heren, doubletten mixte en individueel dames en heren. Dit zal plaatsvinden in Gent waar wij in 2012, dankzij jullie, een overweldigend succes geboekt hebben. Tevens zullen wij de komende jaren werk maken van een nog beter en open beleid ten opzichte van onze provincies en onze clubs én waken over het feit dat in het volledige Vlaamse landsgebied hetzelfde beleid gevoerd wordt. Dit kan ons alleen maar sterker maken.

Om ons beleidsplan voor 2017 – 2020 gericht te kunnen opmaken, zijn we momenteel bezig met een rondvraag, enerzijds naar de steden en gemeenten, anderzijds naar onze clubs. De respons van de steden en gemeenten is momenteel zeer hoog. Wij hopen dan ook dat al onze clubs ook aan deze rondvraag zullen deelnemen. Zoals u ziet, blijft uw federatie niet stilzitten en zijn wij in volle voorbereiding voor een optimale werking voor de komende jaren. Wij wensen voor al onze leden, hun familie en vrienden een fijne kerst en een succesvol, gezond en vreugdevol 2015. Sportieve groeten Reinold Borré Voorzitter PFV

Om nóg professioneler naar buiten te komen, hebben wij ons team uitgebreid met Freija Maebe, die een Master LO en bewegingswetenschappen behaald heeft en volledig kadert binnen onze toekomstvisie. Daar er een nieuw decreet in aantocht is, waar wij en de clubs nog professioneler dienen te werken, zullen wij een optimale begeleiding voorzien.

5

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 04 2014  

Magazine 04 2014  

Advertisement