Page 31

Regio's in Genk. Voor hen was het een zeer korte nacht, maar dat belette echter niemand om hun aanwezigheid te melden tussen 8.00 en 8.30 uur. Aansluitend werden er ontbijtkoeken en lekkere koffie geserveerd en werd er aandachtig geluisterd naar het welkomstwoord van onze PFV-Limburg voorzitter, Eugene Beckers, en onze PFV voorzitter, Reinold Borré. Om de voormiddag te vullen werden door het PFVLimburg bestuur 2 locaties voorzien. De Stad Lommel heeft wel enkele zandwinningen en zoals iedereen weet is glas een product geproduceerd uit zand. Vandaar dat de Stad Lommel een bezoekerscentrum heeft ingericht onder de naam ”Het Glazen Huis”, een eerste locatie om te bezoeken. Lommel heeft ook een aangenaam centrum om te bezoeken met een erg gevarieerde winkelstraat. Het centrum was de tweede locatie om te bezoeken. Begeleid wandelen in de stad, winkels bezoeken of rustig gaan genieten op een terrasje en iets gaan nuttigen, keuze genoeg om de voormiddag te vullen. Om de afstand van zaal ‘De Moffel’ naar Lommel-centrum te overbruggen, had PFV Limburg beroep gedaan op De Lijn. Tegen 11.45 uur werden wij met de autobus terug gebracht naar onze vertrekbasis alwaar er om 12.00 uur een zeer uitgebreid middagmaal aan tafel werd geserveerd door de leden van het bestuur PFV Limburg. Nog wat nagenieten en wat rusten na het eten want om 14.00 uur was het tijd voor het petanquetornooi.

Net zoals op de ‘Dag van de Veteranen’ werden door de wedstrijdtafel de resultaten bijgehouden en dit resulteerde na 3 spelronden in de volgende uitslag: PC De Berk Limburg 1e plaats: Vosch R. Limburg 2e plaats: Reynders A. PC Zig Zag 3e plaats: De Witte M. KPC De Bevers West-Vlaanderen Na de bekendmaking van de uitslag, het uitreiken van de mooie bekers en het nemen van de nodige foto’s, was het tijd om te gaan genieten van een zeer verzorgde en erg uitgebreide receptie die aan de bestuursleden werd aangeboden. Natuurlijk werd de dag afgesloten met een slotrede van onze PFV-Limburg voorzitter, Eugene, en onze PFV voorzitter Reinold, die alle bestuursleden dankten voor hun aanwezigheid op de ‘Dag van de Besturen’. Verder werden er dankwoorden gericht aan ons petanquend lid van PC Boekt en tevens federaal scheidsrechter, maar vandaag vooral traiteur met klasse, Peter Troonbeeckx en zijn gevolg. Ook het ganse PFV-Limburg bestuur werd uitgebreid bedankt en tenslotte werd aan iedereen nog een fijne avond en een behouden thuiskomst gewenst. Volgend jaar zullen we terug iedereen welkom heten op de ‘Dag van de Besturen 2015’ ergens in de provincie Vlaams-Brabant & BH. “Tot dan allemaal” Herman Croymans

Wintercompetitie 2014-2015 Wat stonden we met zijn allen te wachten op de start van het zomerseizoen 2014 met al zijn zomeractiviteiten, tornooien, kampioenschappen, beachtornooien, sextetten, enz. Maar wat is dat allemaal zo snel voorbij gegaan, want na het samenstellen van de winterkalenders zijn we alweer aan een nieuw winterseizoen begonnen.

Inmiddels zijn de eerste wedstrijden van de wintercompetitie reeds achter de rug en wordt er al gespeculeerd over welke ploegen zullen opgaan naar een hogere reeks of jammer genoeg, maar ook dat is realiteit, welke ploegen een stapje zullen moeten terugnemen en het in een reeks lager zullen moeten doen. Eerst moet echter de wintercompetitie nog gespeeld worden om die resultaten te weten te komen. Hoogst waarschijnlijk komen, op het einde van de rit, de speculaties niet meer overeen met de behaalde resultaten. De uitslag afwachten is de boodschap.

31

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 04 2014  

Magazine 04 2014  

Advertisement