Page 18

Interview / Uitzending Maar jullie hadden wel het brons te pakken! Thomas: “We hadden dit ook niet verwacht. Nicky en ik zijn nog cadet en behaalden met het team toch een goed niveau.” Ja, vertel eens, hoe verliep de samenwerking binnen het team? Jullie vormden dit samen met Corentin Buffe en Quentin Triqueneaux, die beiden Franstalig zijn. Thomas: ”Wel, dat verliep zeer vlot! Quentin verstaat ook Nederlands en wij een paar zinnen Frans. Maar weet je, wij konden samen met onze coaches mekaar goed steunen. Andere teams zeiden bijvoorbeeld ook dat er tijdens de matchen goed overleg was en er goede beslissingen werden genomen; en iedereen werd hierbij betrokken. Wanneer ik bijvoorbeeld op de bank zat, kwam Corentin samen met de anderen ook steeds tot bij mij om de volgende zet te bespreken en dat maakte ons sterk.”

Amai. Jullie zijn nog zo jong, maar gaan wel zeer volwassen om met de situatie. Thomas: “Ik hoop dat Nicky en ik ook nog lang kunnen samen spelen want wij zijn nog maar 14 jaar en dit was een goede leerschool.” En dan terug naar huis, vertel eens Nicky. Heb je gevierd? Nicky: “Ja, de volgende verrassing stond ons te wachten te Charleroi. Er stonden ons mensen op te wachten op de luchthaven en daarna heb ik nog gevierd met familie!” Super! Thomas, was je ook onder de indruk? Thomas: (lacht) “Ja, op de luchthaven was ik ook verrast en toen ik thuis kwam, wat was dat!? Wij hebben een grote witte poort en die was versierd met leuke welkomstteksten en bekers!” Dat hadden jullie natuurlijk dik verdiend! Nicky en Thomas, we wensen jullie nog veel succes en plezier met het beoefenen van de petanquesport!

Uitzending ‘National de Herstal’ Van 29 tot en met 31 augustus vond het petanquetornooi ‘National de Hertsal’ plaats. De damesverantwoordelijke van de PFV, Renaat Borré, selecteerde hiervoor 4 dames om er, als 2 doubletten, de kleuren van onze federatie te vertegenwoordigen. Inge Grootjans en Tina Vermeylen vormden het ene doublet en Joelle Bailleul en Jessica Meskens het andere. Onder leiding van Renaat, legden beide ploegen en sterk tot zelfs heel sterk parcours af. Joelle en Jessica verloren de 1/8 finale met 10-13 van de Waalse collega’s Camille Max en Nancy Barzin. Inge en Tina bleken te sterk voor hun tegenstanders en mochten op het einde van het tornooi op het bovenste schavotje plaatsnemen. Proficiat dames!

18

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 04 2014  

Magazine 04 2014  

Advertisement