Page 33

In memoriam

In memoriam De Raad van Bestuur en alle leden van de Petanque Federatie Vlaanderen bieden de bedroefde families hun oprechte deelneming aan. Wij wensen de families veel sterkte in deze moeilijke tijd. Met droefheid melden wij u het overlijden van de heer Pieter Verjans, echtgenoot van mevrouw Jacqueline Kelchtermans en lid van PC Kelchteren.

Het bestuur van KPC De Bevers en haar leden melden u met grote droefheid het overlijden van de heer Marnix Van Meerhaeghe, partner van Jeanne Marie Impens.

Pieter werd geboren te Genk op 18 augustus 1950 en is overleden te Houthalen op 18 november 2014.

Marnix werd geboren te Waregem op 8 juli 1949 en is er thuis overleden, omringd door zijn geliefden, op 17 december 2014.

PFV Limburg wenst de familie veel sterkte bij het overlijden van Pieter.

Alsof de dagen voor Kerstmis nog niet donker genoeg zijn, kreeg KPC De Bevers het bericht dat clublid Marnix overleden was.

Met onnoemelijk verdriet, maar getroost door al het moois dat hij in zijn leven gaf, melden wij u het heengaan uit ons midden van de heer Staf Praet, echtgenoot van mevrouw Rita Billiau. Staf werd geboren te Niel op 5 november 1951 en is thuis plotseling overleden te Niel op 14 december 2014. Staf, je plotse heengaan heeft ons zwaar geraakt! Wij hielden innig van je echtheid en waarheid. Je was een man zonder franje. Op jouw plotse verlies waren we niet voorbereid, toch zal je altijd in onze gedachten blijven als een lachende en sociale man. Niets was te veel voor jou. Je was de voorman in onze “Petanque”sport en het boegbeeld van onze club. Het ga je goed, goede reis want dat heb je verdiend! Je familie en de leden van “jouw” club, PC Niel.

Marnix was lid sedert 2012, maar was toch voor een deel van de leden eerder een onbekende, omdat zijn "carrière" bij De Bevers eigenlijk nog moest beginnen. Marnix was namelijk voorlopig nog recreant omdat, actief als hij was, hij in het weekend zaalwachter was in de sporthal van Waregem. Op die manier heeft hij trouwens de petanquesport leren kennen. Begin van het jaar was hij 65 jaar geworden. Tijd om binnenkort met zijn job te stoppen en competitiespeler te worden, want petanque spelen deed hij ongelooflijk graag. Maar Marnix zal nooit 1 competitiewedstrijd voor De Bevers spelen. De ziekte die zich nooit afvraagt of ze niet te vroeg komt, of in dit geval niet véél te vroeg, stak daar een stokje voor. Hij is ziek geworden in de 2de helft van september en eind december moesten we al afscheid nemen van Marnix. Petanque spelen met Marnix was een droom. Zagen en klagen over zijn “medemaats” stond niet in zijn woordenboek. Maar als Marnix iets wou bereiken, dan ging hij er 100% voor. Die rustige standvastigheid van Marnix zullen we bij De Bevers nu en voor altijd missen, maar nooit vergeten.

33

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 01 2015  

Magazine 01 2015  

Advertisement