Page 18

Interview / Voorzitter Voldoening Karin beschrijft resoluut als haar mooiste herinneringen binnen de petanquesport, de vriendschap en voldoening die ze krijgt van de jongens en meisjes tijdens het sportkamp. Het is hard werken voor alle medewerkers van het kamp, maar de beloning die je krijgt van onze jonge deelnemers, is het summum als begeleider in onze sport. Combinatie van professionalisme en plezier Karin is trots op de gestructureerde en heel professionele werking van onze federatie en de fantastische ploeg medewerkers die zich enorm inzetten. Onze sport is toegankelijk voor iedereen en er is altijd wel een club in de buurt waar je terecht kan, wat heel veel mogelijkheden biedt voor de petanqueliefhebber en de federatie. Net zoals de PFV en haar bestuur de voorbije jaren een mentaliteitswijziging hebben doorgemaakt, zou Karin ook willen dat iedere speler én niet-speler een mentaliteitsverandering krijgt tegenover de sport en alle vrij-

willigers die zich inzetten voor de petanque. Enkel zo kunnen we onze favoriete sport in haar ware aard aan de ‘buitenwereld’ tonen, het verdiende respect krijgen en iedereen aanzetten om te petanquen. Karin: “Wederzijds respect tussen spelers en organisatie…dat zou ik in onze petanquewereld meer willen zien.” “Petanque is plezier en moet ook plezier blijven.” Karin begeleidt sinds 2012 de petanquereizen die de PFV in samenwerking met Thomas Cook Sport organiseert. Ze laat overtuigend weten de ze elk jaar plezanter worden. Karin: “Ik heb al veel mensen leren kennen en hierdoor een aantal zeer goede vrienden bijgekregen! Er zijn een aantal mensen die steeds opnieuw meegaan, dat is altijd een blij weerzien. Hierdoor ga je op reis ‘onder vrienden’. ” Bedankt Karin voor dit boeiend gesprek en veel succes in je nieuwe functie.

Voorzitter PFV krijgt topfunctie bij de FIPJP PFV-Voorzitter, Reinold Borré, werd tijdens het FIPJP-congres te Nice op 23 januari verkozen tot “Hoofdverantwoordelijke van de scheidsrechters”. Drie belangrijke zaken zijn door Reinold tijdens het congres naar voren geschoven die prioriteit dienen te krijgen: 1. Uniform werken op de 5 continenten 2. Beslissingen tijdens continentale kampioenschappen en wereldkampioenschappen en dan denken we binnen de FIPJP om de metingen onmiddellijk door de scheidsrechters te laten gebeuren om op die manier de partij in alle sereniteit te laten verlopen 3. Opleiding scheidsrechters en dan in het bijzonder de psychologische benadering naar de spelers Daarnaast zal er een hoofdverantwoordelijke per continent dienen te worden geïmplementeerd met wie kan worden samengekomen tijdens het jaarlijks FIPJP-congres. Dit nieuwe mandaat duurt 4 jaar. Na deze periode zal de PFV-voorzitter 12 jaren actief zijn in de FIPJP.

18

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 01 2015  

Magazine 01 2015  

Advertisement