Page 17

Interview

Interview Karin De Pauw “Maar, regelmatig kan je me toch terugvinden in mijn atelier”, laat ze ons weten. Karin herbergt namelijk het verborgen talent voor de mooie en niet-alledaagse hobby van glasbewerking. De werkjes, of liever kunstwerkjes, die ze al heeft gemaakt spreken boekdelen.

Na enkele jaren als Directeur Sport en heel veel jaren als bestuurslid binnen onze federatie, besloot Maurits Boon, weliswaar met pijn in het hart, dat het tijd was om de fakkel door te geven. Sinds de Algemene Statutaire vergadering van de PFV hebben we dan ook een nieuwe Directeur Sport, namelijk Karin De Pauw. Wij hadden een exclusief interview met haar. Het begin van alles 2006 was een beslissend jaar voor Karin toen ze, op één der vele petanqueterreintjes die er in de Vlaamse woonwijken te vinden zijn, ons ‘spelletje’ leerde kennen. Het clubje, dat er op regelmatige basis haar kunnen demonstreerde, had er al gauw een nieuw lid bij. Sinds Karin de microbe te pakken heeft, is de petanquesport niet meer weg te denken uit haar leven. Tijd naast de petanquesport Wanneer je iets goed wil doen, dan moet je daar de nodige tijd en energie in stoppen. Ook voor haar functies binnen de petanque is dit niet anders. Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar agenda voornamelijk hierdoor wordt ingepalmd.

Functies, functies, functies,… Directeur Sport - “Toch een beetje spannend hoor. Het is een grote stap en een grote verantwoordelijkheid. Om het op zijn zachtst uit te drukken een enorme uitdaging, maar eentje waarvoor ik met ten volle ga inzetten.” Karin probeert steeds zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Een eigenschap die haar reeds het nodige respect heeft bezorgd binnen de Raad van Bestuur van de PFV en die ook tot uiting komt bij alle andere functies die ze heeft binnen de PFV. Lid provinciale raad Antwerpen, damesverantwoordelijke provincie Antwerpen, coach jeugd, federaal scheidsrechter, begeleider PFV-petanquereizen, begeleider sportkamp én nu Directeur Sport. Combineren zal voortaan toch een tikkeltje anders verlopen. Mijlpaal Wist je dat je meteen ook zorgt voor een merkwaardig feit binnen de PFV? Je bent namelijk de eerste vrouw ooit die zetelt binnen het Dagelijks Bestuur van de PFV. “Euh is dat echt? Nu, binnen Antwerpen ben ik ook al enkele jaren de enige vrouw tussen het verder mannelijke bestuur. Dus er is enige ervaring aanwezig.” Mee met de vernieuwing van de PFV Net zoals de nieuwe visie van de PFV wil uitstralen, wil Karin ook dat onze sport wordt opgewaardeerd als volwaardige sport. Op alle niveaus eenvormigheid en transparante werking nastreven én met zijn allen positieve reclame maken voor en uitstraling geven aan onze sport. “Het is een item waar iedereen aan kan meewerken, maar waar ik ook binnen de PFV en binnen mijn nieuwe functie mijn steentje aan wil bijdragen. Niet in het minst voor onze jeugd, die een eenvormig trainingsbeleid en veel meer reclame nodig hebben en verdienen.”

17

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 01 2015  

Magazine 01 2015  

Advertisement