Page 16

Wist u dat

Wist u dat …de FIPJP een wereldprimeur in België wil organiseren? De FIPJP-voorzitter, Dhr. Azema, verklaarde op 26 januari in het Franse dagblad ‘Nice-Matin’ dat hij in 2017 het allereerste wereldkampioenschap Tête à tête, doublet heren, doublet dames en doublet mixte wil organiseren in ons land en meer bepaald te Gent. Het artikel is terug te vinden op onze website www.pfv.be. Waarom is dit een primeur? Normaal gezien worden de kampioenschappen in tripletvorm gespeeld (een team bestaat dan maximaal uit 3 spelers en 1 reserve) en nu zal er in teams worden gespeeld van 2 tegen 2 (met elk 1 reserve), het gekende doublet. Het spreekt voor zich dat de PFV graag de schouders onder dit evenement steekt. Ervaring hebben we met de jaren opgebouwd en na het Europees Kampioenschap voor de Jeugd en de Dames in 2012 werden we geprezen voor de vlekkeloze organisatie. De uitstekende faciliteiten van de Topsporthal Vlaanderen te Gent zijn ook duidelijk blijven hangen bij de FIPJP-beslissingsnemers, wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven op het FIPJP-congres om Gent aan te duiden als locatie. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de evolutie.

…België er een wereldkampioen bij heeft? Onze landgenoot Claudy Weibel werd de allereerste wereldkampioen tête à tête in het Franse Nice. Na een hoogstaande finale, tegen de Tunesiër Sami Atallah, mocht een terecht trotse en geëmotioneerde Weibel de gouden plak in ontvangst nemen. De volledige finale kan je herbekijken via onze website of rechtsreeks via Youtube met als titel “Pétanque Championnat du Monde 2015 Tête à Tête Finale Homme”. Trouwens, ook bij de dames presteerde België heel sterk met een bronzen medaille voor Camille Max.

… er een nieuwe lijst met goedgekeurde competitie petanqueballen beschikbaar is op de website van de FIPJP (www.fipjp.com onder de link “règlements, textes”) en op onze website (www.pfv.be onder de link “downloads”)? Twijfel je of jouw set ballen gehomologeerd is voor competitie, dan geeft deze lijst raad.

…het jeugdsportkamp 2015 van de PFV dit jaar start op ZONDAG? Dit betekent een rustig onthaal door onze medewerkers, nog meer fun voor de kids én, niet onbelangrijk, een rustig afscheid van de mama’s en papa’s die zich geen zorgen meer moeten maken over een hectische maandagochtendspits.

…ieder lid aangesloten bij de PFV zich kandidaat kan stellen om verkozen te worden tot de provinciale raad binnen zijn/haar provincie? Meer hierover zal je kunnen lezen in ons magazine van juni.

16

Profile for Petanque Federatie Vlaanderen

Magazine 01 2015  

Magazine 01 2015  

Advertisement