Page 49

- Ontwikkeling van een jaarkalender met de vissen van de maand. Radio/tv: - Samenwerking met De Madammen (Radio 2) en Dagelijkse kost (één). - Samenwerking met Kanaal Z (Mastercooks) en RTL-TVI (La grande ballade) Online: - Website lekkervanbijons.be en visinfo.be waarbij de vis maandelijks aan bod komt. (o.a. ontwikkeling van stopmotionvideo’s voor in de winkelpunten en sociale media) - Nieuwsbrief, sociale media en blogs behandelen op maandelijkse basis de ‘vis van de maand’ via lekker van bij ons.

internationaal op de kaart te zetten tijdens deze gerenommeerde vakbeurs. We vestigden hier ook de aandacht op kwaliteit, vakmanschap, innovatie en duurzaamheid. 15 Vlaamse bedrijven vonden onderdak op de VLAM-stand. In samenwerking met FIT werd een netwerkevent met klantenreceptie ingericht. Marktprospectie Dubai Naar jaarlijkse gewoonte gaven we de mogelijkheid om een marktverkenning te voorzien in interessante/ beloftevolle regio’s. In 2018 zijn we naar de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) afgereisd samen met 9 Vlaamse visbedrijven. Tijdens een exclusief B2B-event werden Vlaamse visproducten in de kijker gezet.

Educatieve projecten We spelen een actieve rol om de kennis over vis te verhogen en de bereiding ervan te helpen aanleren aan leerlingen uit horecaopleidingen. In 2018 waren we partner van Foodprint voor de uitrol van Smartbook, een digitaal platform gebaseerd op het boek ‘Hoe bereid ik vis?’ Daarnaast organiseerden we workshops voor horeca op Horeca Expo Gent. Marktonderzoek GfK België volgt het aankoopgedrag van een panel van 5.000 Belgische gezinnen, die dagelijks al hun aankopen voor thuisverbruik bijhouden, in opdracht van VLAM. Zo krijgt VLAM inzicht in wat de Belg koopt en waar. GfK volgt voor VLAM de aankopen van heel wat productcategorieën in de voeding, waaronder ook vis, week- en schaaldieren. Voor 2017 hield vis goed stand met een aandeel van 14,8% in volume binnen de korf vlees, vis en gevogelte.

TIJDENS EEN EXCLUSIEF B2B-EVENT WERDEN VLAAMSE VISPRODUCTEN IN DE KIJKER GEZET IN DUBAI

BUITENLAND Seafood Expo Global In samenwerking met lokale overheden, visveilingen en Vlaamse visbedrijven probeerden we onze vissetor

ACTIVITEITENVERSLAG VLAM 2018

49

Profile for PERS VLAM

VLAM activiteitenverslag 2018  

VLAM activiteitenverslag 2018  

Profile for persvlam
Advertisement