Page 1

W HISK YSORT I MEN T


THE GLENLIVET FOUNDER’S RESERVE The Glenlivets Hjerte og Sjæl The Glenlivet Founder’s Reserve vækker The Glenlivets sjæl til live og er en unik hyldest til George Smiths vision om at skabe den ultimative, bløde Speysidemalt. The Glenlivets enestående karakteristika er åbenlyse selv inden lagringen på egetræsfade begynder. De er et resultat af de unikke løgformede kedler vi bruger på The Glenlivet. Til The Glenlivet Founder's Reserve har vi nøje udvalgt fade der fremhæver den frugtige smag, der kendetegner The Glenlivet. Den traditionelle brug af egetræsfade er blevet suppleret med brugen af udvalgte friske, amerikanske fade

FOR LAV OPLØSNING?

for at give det strejf af cremet sødme, der giver en særligt velbalanceret og blød maltwhisky. SMAGSNOTER FARVE: Lys gylden. DUFT: Fine aromaer af citrusfrugter, primært søde appelsiner.

"EN MEGET BEHAGELIG

SMAG: Søde frugtnoter af appelsin og pære, med et strejf

WHISKY, DER ER NEM AT

af karamelliserede æbler. Velbalanceret og uhørt blød i

DRIKKE OG SOM APPELLERER

smagen.

TIL ALLE WHISKYNYDERE,

EFTERSMAG: Lang, cremet og blød.

SÅVEL NYE SOM GAMLE." William Morrison, Scotch Malt Whisky

Alkoholstyrke: 40%.


THE GLENLIVET 15 YEAR OLD FRENCH OAK RESERVE Den fyldige og eksotiske Denne 15-årige whiskys særpræg er resultatet af en nøje udvalgt modningsproces, hvor en del af indholdet er lagret forskellige franske egetræsfade i en begrænset periode, så smagen fra de franske fade ikke overdøver det endelige resultat. The Glenlivet var et af de første destillerier til at bruge fransk eg i whiskyproduktionen, en teknik, der siden er blevet kopieret af talrige andre. Brugen af fransk eg øger desuden intensiteten i whiskyen, hvilket giver en mere fyldig og cremet eftersmag. SMAGSNOTER FARVE: Dyb og intens gylden. DUFT: Cremet og fyldig med noter af smør. SMAG: Frugtig nøddesmag. EFTERSMAG: Dvælende spor af søde mandler og krydderier.

"DETTE ER EN FREMRAGENDE

Alkoholstyrke: 40%.

UDGAVE AF THE GLENLIVET." Dominic Roskrow, The Worlds Best Whiskies 2010


THE GLENLIVET 18 YEAR OLD Den balancerede og elegante Den fyldige smag i denne 18 års whisky er resultatet af lagring på flere forskellige fadtyper. The Glenlivets Master Distiller, Alan Winchester, har et enormt udvalg af kvalitetsfade at vælge imellem, når han skal fremstille denne sær­ ligt komplekse whisky. Både amerikanske og europæiske egetræsfade er i spil og såvel de nye som de brugte fade spiller hver deres rolle. De europæiske fade tilfører noter af krydderier, der giver øget kompleksitet og fra de amerikanske bourbonfade tilføres smag af tropisk frugt. SMAGSNOTER FARVE: Gammelt guld med et strejf af abrikos. DUFT: Fyldige frugtaromaer med noter af flødekaramel. SMAG: Vidunderlig balanceret med dryp af søde appelsiner. EFTERSMAG: Lang, krydret eftersmag med noter af bløde rosiner. Alkoholstyrke: 43%. www.theglenlivet.com www.facebook.com/theglenlivet

"DEN TILBYDER EN INTENSITET, DER FÅR DIG TIL AT UDSTØDE ET LILLE SUK AF REN NYDELSE." Jim Murray, Whisky Bible 2011


THE GLENLIVET NÀDURRA OLOROSO Nàdurra Oloroso er udelukkende lagret på friske Oloroso sherryfade fra Jerez-området i Spanien. Det er de dyreste og mest efterspurgte fade der bruges til whiskyproduktion. Friske Oloroso sherryfade har længe være berømte for at tilføje whisky de vidunderligt fyldige og luksuriøse dufte af tørrede frugter og varmende krydderier.  SMAGSNOTER FARVE: Lys gylden. DUFT: Et potpourri af tørrede frugtaromaer, rosiner og abrikoser, med blide noter af kanel og lakrids. SMAG: Blød og cremet med frugtighed som krydret appelsinmarmelade og strejf af fyldig, mørk chokolade EFTERSMAG: Lang og sød, der leder til en let tør og krydret afslutning. Alkoholstyrke: 60.4% (afhængigt af batch). Ikke koldfiltreret.


THE GLENLIVET NÀDURRA FIRST FILL SELECTION De fade som Nàdurra First Fill Selection har været lagret på, er alle lavet af amerikansk hvideg, og har ikke tidligere har været brugt til at modne skotsk whisky. Disse fade har har været et populært valg hos destillatørerne på The Glenlivet siden det tidlige 1900-tal, og tilføjer strejf af cremet vanilje til denne vidunderligt fyldige single malt whisky. SMAGSNOTER FARVE: Let gylden. DUFT: Et lokkende mix af blød vaniljekaramel og søde modne pærer fylder sanserne. SMAG: Et forjættende tropisk mix af saftig ananas og modne bananer krydret med spidse citrusnoter. EFTERSMAG: Middellang og forfriskende. Alkoholstyrke: 63.1% (afhængigt af batch). Ikke koldfiltreret.

www.theglenlivet.com www.facebook.com/theglenlivet


THE GLENLIVET NÀDURRA P E AT E D C A S K F I N I S H The Glenlivet Nàdurra Peated Cask Finish er inspireret af de autentiske produktionsprocesser, der blev brugt på The Glenlivet Distillery af grundlæggeren, George Smith, som oprindeligt brugte tørverøg til at tørre den malted byg. Whiskyen er afsluttet på fade, der tidligere har indeholdt kraftigt røget skotsk whisky. Den klassiske, bløde og frugtige smagsprofil, der har gjort destilleriet så berømt er her blevet beriget med blide aromatiske røgnoter, for at tilbyde whiskyentusiaster en helt ny oplevelse af The Glenlivet. SMAGSNOTER FARVE: Ravgylden. DUFT: En byge af blide røde æbler, citrusskal og aromatisk røg. SMAG: Fyldig. skarp marmelade, cremet vaniljekaramel og en tydelig ristet røgethed. EFTERSMAG: Kompleks, lang og krydret med lag af diskret røg. Alkoholstyrke: 60,2% (afhængigt af batch). Ikke koldfiltreret.


THE GLENLIVET NORDIC SINGLE CASK EDITION "CREAG AN INNEAN" Ny 2017 aftapning til Skandinavien Ideen med enkeltfadsaftapningerne hviler på tre principper: 1. Sjældenhed: Der findes kun det antal flasker, som fadet kan frembringe; til tider helt ned til 100. 2. Renhed: Brugen af et enkelt fad betyder, at whiskyen er så ren som den overhovedet kan blive. Dette bliver yderligere styrket med aftapning ved fadstyrke og uden brug af koldfiltrering. 3. Unikhed: Lige netop denne whisky kan aldrig blive produceret igen. Selv om fadet skulle blive genbrugt, vil dets indflydelse på whiskyens smag blive anderledes. Creag An Innean Specialaftapning kun distribueret i Skandinavien. Tappet direkte fra ét enkelt fad og flaskerne delt imellem de fire skandinaviske lande. Danmark er blevet tildelt 172 flasker. Fadtype: Spanish Oloroso sherry butt. Alder: 14 år SMAGSNOTER DUFT: Luksuriøst fyldig aroma af søde dadler, rosiner i Sherry, krydret eg og lakrids. Duften af karamel og flødebolcher bliver forstærket af kandiseret appelsinskal og en antydning af ingefær. SMAG: Et potpourri af krydret kanel; lækre, bløde rosiner og friskbagte ingefærsmåkager, i perfekt balance med sødmen fra jordbærmarmelade. EFTERSMAG: Blød med en diskret, krydret afslutning. Alkoholstyrke: 61.2%. Ikke koldfiltreret.


THE GUARDIANS OF THE GLENLIVET The Glenlivet har sin egen klub for trofaste fans af destilleriet som du kan blive medlem af ganske gratis. Cirka fire gange om året kommer der et nyhedsbrev på engelsk, hvor du kan læse om det allernyeste fra destilleriet. Derudover sender vi otte gange om året vores danske nyhedsbrev. Her kan du læse om de aktiviteter vi har i Danmark, og få flere oplysninger om de fordele du har som en af de danske Guardians of The Glenlivet.

Fordele: - Invitationer til eksklusive smagninger - Besked når der kommer nye aftapninger fra The Glenlivet - Adgang til The Guardians Library på destilleriet (og en gratis dram!) - Konkurrencer - Lodtrækninger om flasker, billetter m.v. Du kan melde dig ind i Guardians of The Glenlivet her: - www.theglenlivet.com/register/ FACEBOOK Du kan også følge The Glenlivet på Facebook. Du kan finde siden ved at taste @TheGlenlivetDK i søgefeltet, eller skrive www.facebook. com/TheGlenlivetDK i din browser eller søgemaskine. Hvis du gerne vil følge lidt med i hvad der sker, kan du like siden og får så et opslag på din Facebook-væg cirka fire gange om måneden, med nyt fra The Glenlivet og omegn.  

Det kan godt betale sig at følge lidt med, for også på Facebook afholder vi jævnligt konkurrencer hvor du kan vinde billetter til messer, festivaler eller smagninger - hvis du da ikke ligefrem kan vinde en dejlig flaske The Glenlivet.

Kig forbi - vi glæder os til at se dig!


ABERLOUR 12 YEAR OLD D O U B L E C A S K M AT U R E D Fyldig, krydret og forførende sød Aberlour 12 års Double Cask Matured er, som navnet antyder, lagret på to forskellige fadtyper. Resultatet er et klassisk eksempel på, hvordan Aberlours karakteristisk sprøde råsprit modnes, med en raffineret og afbalanceret indflydelse fra sherryfadene, der runder den perfekt af. Citruskarakteren i råspritten overdøves nemlig ikke af sherryfadene, men i stedet supplerer de to hinanden og resulterer i en raffineret, skøn og balanceret smag. Hver af de traditionelle egetræsfade, der bruges i produktionen, er personligt udvalgt af holdet bag whiskyen, før de godkendes. Ligeledes duftes der til hvert enkelt af de modne sherryfade, inden de fyldes med råsprit til at lave Aberlour. SMAGSNOTER FARVE: Gyldent rav med antydning af røde rubiner. DUFT: Blød og rund med frugtige noter af røde æbler. SMAG: Fint udtryk af sherry balanceret med fyldig chokolade, flødekaramel, kanel og ingefær. EFTERSMAG: Lang og varmende – sød og let krydret. Alkoholstyrke: 40%.

"EN VELLAVET BALANCE MELLEM VANILJE FRA AMERIKANSK EG OG FRUGTIGHED FRA EUROPÆISK EG." Joel Harrison & Neil Ridley, Cask Strength Blog


ABERLOUR 16 YEAR OLD D O U B L E C A S K M AT U R E D Gylden nektar i perfekt harmoni I denne 16 års whisky fra Aberlour, der er lagret på to forskellige fadtyper, er den frugtige Aberlour råsprit blevet fortættet til et sødt og sirupsagtigt udtryk. De 16 års lagring sker først på first fill Bourbon egetræsfade og derefter på de fineste sherryfade. Resultatet er en dybt kompleks single malt med varme, frugtige noter fuldendt med en charmerende krydret sødme. SMAGSNOTER FARVE: Varm, gylden rav. DUFT: Cremet med noter af søde rosiner og krydrede nødder. SMAG: En blød duft af blomster og krydderier sammen med søde blommer og en blide egenoter . EFTERSMAG: Vidunderligt lang eftersmag med varme og krydret honning.

Alkoholstyrke: 40%. "LAGRINGEN PÅ DE TO TYPER AF FADE GØR, AT ABERLOUR 16YO SPRUDLER AF FRODIGE BLOMMER, ROSINER OG NOTER AF BLOMSTER. EN FANTASTISK SPEYSIDE MALTWHISKY." Masters of Malt


ABERLOUR 18 YEAR OLD Komplekst smagende og fint forædlet Større alder giver krop og en fyldig rosinkarakter til Aberlours karakteristiske dybde og krydrethed. Gennem lagring i fade af højeste kvalitet, udvikles intense smage af bourbonvanilje og Oloroso Sherry-noter. Dette er den mest fyldige og forkælende udgave af Aberlour. Perfekt struktur og mindeværdigt udtryksfuld. SMAGSNOTER FARVE: Overdådigt rødbrunt guld. DUFT: Fyldig og kompleks med noter af krokant og flødekaramel kombineret med moden fersken og bitter appelsin. SMAG: Perfekt struktur, først med noter af bløde abrikoser og fløde, der føres videre til gammel læder og eg, med et strejf af honning. EFTERSMAG: Meget lang og velbalanceret, gående fra crème brûlée til blomstrende egetræ. Alkoholstyrke: 43%.

www.aberlour.com www.facebook.com/aberlour


ABERLOUR A’BUNADH En ægte klassiker, der er vores grundlægger værdig Aberlour A'bunadh er en unik fadstyrkewhisky, der har opnået kultstatus blandt whiskyconnoisseurs. A'bunadh betyder 'original' på gælisk og denne whisky er netop lavet som en hyldest til Aberlours grundlægger, Jemes Fleming, ved udelukkende at bruge traditionelle fremstillingsmetoder, uden koldfiltrering eller andre moderne processer. Resultatet er en tungere og mere cremet single malt whisky end de fleste før har oplevet, med en mindeværdig intens smag af rosiner og tørrede frugter. SMAGSNOTER FARVE: Dyb, varm rav. DUFT: Fantastiske aromaer af allehånde, chokoladekonfekt og krydret appelsin i perfekt harmoni med intense noter af Olorososherry. SMAG: Appelsin, sorte kirsebær, tørrede frugter og ingefær, toppet med mørk, bitter chokolade og en lang hale af sherry og eg. Usædvanlig fylde og cremethed. EFTERSMAG: Robust og langvarig eftersmag med bittersøde noter af eksotiske krydderier, mørk chokolade og eg. Alkoholstyrke: 59,6% (afhængigt af batch). Ikke Koldfiltreret.


C H I VA S R E G A L 12 YEAR OLD Chivas er en blanding af mange forskellige skotske malt og grainwhiskyer, der alle er lagret i mindst 12 år. Denne fyldige og bløde whisky balancerer både stil, substans, og traditioner med et moderne twist. Med dens særlige stil og tradition, er Chivas Regal 12 Year Old en af verdens mest elskede premium spiritusmærker og bliver solgt i mere end 150 lande verden over. SMAGSNOTER FARVE: Strålende, varm rav. DUFT: En aromatisk blanding af friske krydderurter, lyng, honing og frugter. SMAG: Fyldig og frugtig. Sprudler af smag af modne æbler, vanilje, hasselnødder og flødekaramel. EFTERSMAG: Bare nyd den generøse, lange afslutning. Alkoholstyrke: 40%.

"DEN BEDSTE MÅDE AT NYDE CHIVAS PÅ ER SAMMEN MED GODE VENNER." Colin Scott, Master Blender


C H I VA S R E G A L EXTRA Det nyeste medlem af Chivas Regal familien, Chivas Regal Extra, er en exceptional blanding af de sjældneste og bedste maltwhiskyer på Chivas’ lager, kombineret med malt whiskyer lagret på Oloroso sherryfade. Med sin rigelige duft, fyldige frugt og generøse sødme, vil denne nye blendede whisky opfylde ønskerne hos selv de mest kræsne whiskynydere. Chivas Regal Extra leveres til dig i en eksklusiv gavekarton, i en flot og dybrød farve, præget med guldtryk i kombination med en lækker overflade og fine detaljer. Denne indpakning, der formidler beskeden om den gode smag med et prestigiøst produkt, er ideel som gave ved enhver lejlighed. SMAGSNOTER FARVE: Mørke skygger med en varm ravglød.

DUFT: Frugtigt sød med noter af modne pærer og melon, " EN UTROLIGT FYLDIG OG

flødekaramel, mælkechokolade, kanel og et strejf af

KRÆSEN FORTOLKNING AF

ingefær.

CHIVAS TRADITIONELLE STIL." Colin Scott, Master Blender

SMAG: Søde, modne pærer i sirup, vaniljekaramel, kanelbolcher og mandler i baggrunden. EFTERSMAG: Smukt afrundet mundfornemmelse, der fører til en lang og sødmefuld afslutning.

www.chivas.com www.facebook.com/ChivasRegal

Alkoholstyrke: 40%.


C H I VA S R E G A L 18 YEAR OLD G O L D S I G N AT U R E En usædvanligt fyldig og kompleks whisky, blandet af mange forskellige typer malt- og grainwhisky fra destillerier over hele Scotland inklusive vores egen klassiske Speyside maltwhisky fra Strathisla. Chivas 18 er derfor meget mere end blot en drink. Det er en luksuriøs og kompleks smagsoplevelse, der venter på at blive opdaget. SMAGSNOTER FARVE: Intens mørk rav. DUFT: Fyldig og indbydende med mange duftlag af tørret frugt, flødekaramel og mørk chokolade. SMAG: En fløjlsblød smag af mørk chokolade afløses af el­ egante blomsternoter og en antydning af sød, blød røg. EFTERSMAG: Ekstremt lang og varmende. Alkoholstyrke: 40%.

VERDENS BEDST BLENDEDE SCOTCH WHISKY - Ifølge 2014 udgaven af Trophy Award for Best Blended Scotch Whisky ved den internationale Wine and Spirit Competition

www.chivas.com www.facebook.com/ChivasRegal


C H I VA S R E G A L 25 YEAR OLD Chivas 25 er en sjælden og eksklusiv blanding af de fineste skotske whiskyer, der alle er lagret i mindst 25 år. Chivas Regal 25 Year Old var verdens første luksuswhisky og blev lanceret helt tilbage i 1909. Den er kun til rådighed i stærkt begrænset antal og hver enkelt flaske er individuelt nummereret. SMAGSNOTER FARVE: Dyb gylden. DUFT: Lokkende frugtaromaer med søde appelsiner og ferskner, fulgt af noter af marcipan og nødder. SMAG: Strejf af fyldig, mild appelsinchokolade og cremet chokoladefondant. EFTERSMAG: Blød, rund og luksuriøst lang afslutning. Alkoholstyrke: 40%.

CHIVAS REGAL 25 YEAR OLD VAR DEN FØRSTE LUKSUS WHISKY I VERDEN, LANCERET I 1909.


R O YA L S A L U T E 21 YEAR OLD Royal Salute 21 års er det faste holdepunkt i serien af Royal Salute produkter og er skabt af Chivas Brothers som en hyldest til Dronning Elizabeth II ved hendes kroning i 1953. Navnet refererer til den 21-skuds salut, der affyres ved særlige statsarrangementer og royale begivenheder. Den er blandet af exceptionelt gode whiskyer, der alle har ligget mindst 21 år på egetræsfade, før den kommes på håndlavede porcelænsflasker. Fyldige, frugtige aromaer blandet med duft af efterårsblomster møder næsen og smagen af sød appelsinmarmelade og friske pærer rammer tungen og slutter af i en eftersmag af hasselnødder med netop en antydning af røg. SMAGSNOTER FARVE: Dybgyldent rav. DUFT: Fyldige frugtaromaer og sød duft af efterårsblomster. SMAG: Kraftige og intenst frugtige smagsnuancer med en antydning af delikat røg. EFTERSMAG: Fyldig, lang og dvælende. Alkoholstyrke: 40%.

http://www.royalsalute.com www.facebook.com/RoyalSalutePolo


BALLANTINE’S FINEST Raffineret, sød og med eftersmag af vanilje Ballantine’s Finest er den ældste opskrift i det nuværende sortiment hos Ballantine’s, og er skabt helt tilbage i 1910 af familien Ballantine. Der er mere end 40 forskellige malt- og grainwhiskyer i denne blend, og de er alle nøje udvalgt fra fire forskellige ikoniske skotske regioner. SMAGSNOTER FARVE: Lys gylden. DUFT: Lette elegante lynghonningaromaer med et strejf af krydderi. SMAG: Velbalancerede raffinerede smage med noter af flødechokolade, røde æbler og vanilje. EFTERSMAG: Den sofistikerede eftersmag giver et frisk, blomsteragtigt og afrundet skær. Alkoholstyrke: 40%.

www.ballantines.com www.facebook.com/ballantines


BALLANTINE’S HARD FIRED Ballantine’s Hard Fired er en skotsk whisky med en skræddersyet produktionsproces, der tilføjer en helt ny oplevelse til Ballantine’s. Individuelt udvalgte amerikanske egefade bliver brændt en ekstra gang for at frigive vaniljenoter og strejf af røg og krydderier. En skræddersyet blanding af Ballantine’s whisky bliver så udvalgt til at modne på disse ekstrabrændte tønder. Denne proces giver en ny dimension til drikkens smagsprofil og bibringer blødhed og strejf af røg og krydderier. SMAGSNOTER FARVE: Lysgyldent rav. DUFT: Søde modne frugter (pærer & solbær), vanilje, flødekaramel og et solidt strejf af lejrbålsrøg. SMAG: Sød honning, søde røde æbler, en antydning af stærk lakrids, altsammen blandet med røg. EFTERSMAG: Lang, sød vanilje og en let pikant skarphed. Alkoholstyrke: 40%.


BALLANTINE’S 12 YEAR OLD Honningagtig, velbalanceret og cremet Fyldig, blød og cremet blend, sammenlignet med Ballantine’s Finest der er mere blomsteragtig og raffineret. Ballantine’s 12 er karakteriseret af kraftigere noter af honning, flødekaramel og cremet vanille end Ballantine’s 17 års. Hvis du spørger Sandy Heslop, Ballantine’s Master Blender, om hvilken Ballantine’s blend der er hans favorit, vil han svare Ballantine’s 12YO. SMAGSNOTER FARVE: Klar og honninggylden. DUFT: Honningsødme med en kompleks balance mellem egetræ og vaniljearomaer. SMAG: Kompleks honning- og blomstersmag med en cremet egefadssødme i perfekt balance. EFTERSMAG: Forfriskende, lang og sød. Alkoholstyrke: 40%.


BALLANTINE’S GLENBURGIE 15 YEAR OLD SINGLE MALT Glenburgies single malt udgør hjertet af en Ballantine’s blended whisky og bidrager med koncentreret frugtighed og honningagtig sødme. Denne whisky er i perfekt balance, med duft af søde røde æbler og pærer, og har en fyldig og fløjlsagtig struktur og en lang og rund eftersmag. SMAGSNOTER PRIMÆRE SMAGSNOTER: Frugtig med honningsødme. SEKUNDÆRE NOTER: Søde røde æbler. Frugtighed som pærer. Fyldig, fløjlsagtig struktur. Lang og rund eftersmag Alkoholstyrke: 40%.

Lanceres i Danmark: September 2017


BALLANTINE’S 17 YEAR OLD Frugtig, harmonisk og diskrete noter af eg Den længere lagring af Ballantine's 17 års giver ekstra smagsdybde og karakter til denne blend. Dens kendetegn er en distret antydning af røg, der adskiller den fra Ballantine's 12 års. Frugtighed og fløjlsagtig blødhed kommer fra friske frugter. SMAGSNOTER FARVE: Klar, gylden rav. DUFT: Fyldig, balanceret, elegant og blød med strejf af sød vanilje, eg og antydningen af røg. SMAG: Fyldig og kompleks honningsødme og cremet vaniljesmag.med strejf af eg og krydret lakrids. EFTERSMAG: Lang, sød og blød, med et strejf af krydderi. Alkoholstyrke: 43%.

VERDENS FØRSTE OG MEST PRÆMIEREDE 17-ÅRS BLENDED SCOTCH WHISKY.


BALLANTINE’S CHRISTMAS RESERVE Inspireret af julen, har vi her en blanding af raffinerede detaljer, aromaer og smagsnoter, der alle er unikke for juletiden. Ballantine’s Christmas Reserve er mild, sød, rund og blød – alle kendetegn på en karakteristisk Ballantine’s. De forskellige malt- og grainwhiskyer er blevet nøje udvalgt for deres søde, frugtige smage, der skaber den unikke blanding der gør Christmas Reserve til den perfekte drink at bruge til at fejre jul med. SMAGSNOTER FARVER: Den dybe mørke farve afspejler den komplekse flødekaramelsmag, der gør denne whisky så overdådig og perfekt til nydelse ved juletid. DUFT: Fyldig og mættet med frugt og duft af lækker blød frugtkage med rosiner og søde kandiserede æbler. Perfekt balanceret med flødekaramel og bløde modne pærer. SMAG: Udsøgt sødme med noter af saftige, spidse appelsiner. Bristefærdig af frugt afslutningsvis med lækre strejf af lakrids og ingefær. EFTERSMAG: Lang, rund og honningagtig. Alkoholstyrke: 40%.


S T R AT H I S L A 12 YEAR OLD Strathisla er det skotske højlands ældste destilleri. Det er grundlagt i 1786, og har lige siden produceret en fremragende single malt whisky, der af kendere udpeges som en af landets bedste. Strathisla 12 Year Old bliver lagret i 12 år på egetræsfade, og resultatet er en vidunderlig krydret smag og behagelig blød eftersmag. Med et veletableret ry som et enestående produkt er denne whisky anerkendt i branchen som whiskykenderens bedst bevarede hemmelighed. Strathisla 12 er også hovedkomponenten i hver eneste udgave af Chivas Regals verdensberømte Scotch Whisky. SMAGSNOTER DUFT: Blid duft af eg og et strejf af kandiseret appelsinskal. Lidt blomsterkarakter følger, med noter af krydderier og godt dansk wienerbrød. SMAG: En kerne af maltet byg med noter af sultanarosiner og kanelsnegle. Allehånde, bagt æble og engelsk mince pie. EFTERSMAG: Lang afslutning, fuld af frugt. Alkoholstyrke: 40%.


S CA PA SKIREN

EN LET ELEGANT WHISKY. 90/100 Whisky & Rom magasinet

Den med honning og tropisk frugt Scapa Skiren er i sandhed en unik, håndlavet Island maltwhisky, lavet på hovedøen i Orkney-øgruppen i det allernordligste Scotland. Scapa er et af de sidste manuelt drevne destillerier i Scotland, og har kun et enkelt par kedler, der destillerer al deres whisky. På den måde holder de sig tro mod traditionen for produktion af den lille, håndlavede Island maltwhisky. Scapa Skiren single malt lagres udelukkende i first fill amerikanske egetræsfade, der giver whiskyen dens bløde og søde frugtige smag. Det er en smag man normalt ikke forventer af en Island malt, med en lang, forfriskende eftersmag. Skiren betyder på oldnordisk ’glimtende klar himmel’ – et navn denne whisky bestemt har fortjent. SMAGSNOTER DUFT: Fintduftende blomsteraromaer med en antydning af frisk pære. Søde og frugtige ananasnoter med et uventet kant af citrus. SMAG: Blød og sød, moden honningmelon med dryp af moden pære og fristende sød citronsorbet. EFTERSMAG: Lang og forfriskende med glitrende sødme. Produceret i partier. Koldfiltreret. Alkoholstyrke: 40%.


S CA PA GLANSA Den med honning og røg Første røgede udgave fra det afsidesliggende Scapa Distillery. Scapas karakteristiske bløde og honningsøde single malt er lagret i amerikanske egetræsfade. Derefter er den efterlagret på fade fra røget whisky, hvilket giver en fylde og dybde, der giver plads til en diskret, røget eftersmag. En unik smagsprofil, inspireret af de naturlige kontraster på øen Orkney.

SMAGSNOTER DUFT: Frugtsødme med noter af blød fersken, ananas og vanilje, elegant blandet med diskret bålrøg. SMAG: Fersken og moden pære med cremet flødekaramel og vanilje, der balancerer perfekt med den bløde røgsmag EFTERSMAG: Lang og med en markant røget afslutning. Produceret i små partier. Koldfiltreret. Alkoholstyrke: 40%. www.scapamalt.com

Lanceres i Danmark: Oktober 2017


LONGMORN THE DISTILLER’S CHOICE The Distiller’s Choice er en blød, single malt skotsk whisky, der er lagret på tre forskellige fadtyper, der giver en nyfortolkning af Longmorns anerkendte smag af klassisk skotsk toffeekaramel. The Distiller’s Choice er en velbalanceret single malt whisky med en utrolig smagsdybde, der præsenterer udsøgte krydderier, sød toffee og flødekaramel, alt sammen et resultat af lagringen på en række udsøgte fade af amerikansk eg, Oloroso-sherryfade og traditionelle hogsheads. Aftapningen er en ny udgivelse fra Longmorn som en del af et fornyet focus fra Chivas Brothers på destilleriet, der ofte omtales som Speysides bedst bevarede hemmelighed. SMAGSNOTER DUFT: Blød og cremet med noter af blød flødekaramel, mælkechokolade og søde, saftige mandariner. SMAG: Smagen er fuld af saftige modne pærer og strejf af nybagte hjemmelavede ingefærsmåkager og honningsødet flødekaramel. EFTERSMAG: Lang, sød og utroligt blød. Alkoholstyrke: 40%. Koldfiltreret.


LONGMORN 23 YEAR OLD Longmorn 23 års er det absolutte højdepunkt i det nye Longmorn-sortiment, pakket med fyldige og intense smage. En sjælden og udsøgt udformet single malt, der har ligget i mere end to årtier på vores bedste, håndplukkede egetræsfade, der hver især er udvalgt til at bidrage til smagen af Longmornwhisky. Den afspejler Longmorn-destilleriets uforlignelige karakter og enestående vedholdenhed i at levere topkvalitet. SMAGSNOTER DUFT: Blød vaniljefudge og cremet karamel, fulgt af flødechokolade og honning. SMAG: Smagen indledes med modne pærer og søde røde æbler, der væves sammen med den fristende smag af krydret ingefærkage. EFTERSMAG: En usædvanlig lang og fløjlsblød eftersmag. En passende belønning for den tålmodighed og perfektionisme destilleriets stifter grundlagde ved opførelsen. Alkoholstyrke: 48%. Ikke koldfiltreret. Lagret i 23 år i traditionelle egetræsfade.


JAMESON IRISH WHISKEY Jameson Irish Whiskey er en blanding af bemærkelsesværdige kedeldestillerede whiskeyer og elegante grainwhiskeyer. Den er mættet med nøddesmag fra sherryfadene og duftende vaniljearomaer fra lagringen på amerikanske bourbonfade. Den er trippeldistilleret for at skabe en blødere smag, der passer til enhver lejlighed. I dag er Jameson den bedst sælgende irske whiskey i verden og den vinder stadig priser hvor den kommer frem. Den er elsket for sin bløde smag og den afslappede, åbne stil betyder, at den nydes I mere end 120 lande verden over. SMAGSNOTER DUFT: En let blomsterduft, krydret med delikate noter af træ og sødme. SMAG: Perfekt balance af krydrede nødde- og vaniljenoter med strejf af sød sherry og exceptional blødhed. EFTERSMAG: Fantastisk blød. Alkoholstyrke: 40%.

www.jamesonwhiskey.com www.facebook.com/jamesonwhiskey


JAMESON C A S K M AT E S Caskmates er en ny whiskey fra Jameson, der har ligget på fade der tidligere er brugt til at lagre irsk stout fra Corks Franciscan Well Brewery. Jameson Caskmates fastholder blødheden fra den trippeldestillerede Jameson Original, men synger alligevel en anden melodi. De supplerende noter af stout omfatter kakao, kaffe, flødekaramel og et blidt strejf af humle, der gør den til en Jameson med noget lidt anderledes. SMAGSNOTER DUFT: Først aromaer af friskklippet hø, suppleret med en sprød karakter af frisk frugt som grønne æbler, pærer og en antydning af limeskal. Fine noter af Pot Still krydderi dukker op, og veksler fra grøn te til hasselnødder og mælkechokolade. Humlens fylde og indflydelse kombineres med ristet egetræ og bygkerner. SMAG: Den typiske sødme fra Irish Pot Still Whiskey fylder munden. Så følger effekten af afslutningen på ølfadet med de diskrete antydninger af humle og kakaobønner. Lidt marcipan og brændt egetræ supplerer kompleksiteten. EFTERSMAG: Lang og sød med mælkechokolade og flødekaramel. Alkoholstyrke: 40%


JAMESON CRESTED En Super-Premium whiskey fra Jameson, som et udstillingsvindue for vores lange historie og tradition i Dublin. En fyldig pot still whiskey blandet af vores velkendte grain whiskey, og lagret i en kombination af sherry- og bourbonfade. Den store andel af sherryfade giver blandingen livlige noter af sherry og solid pot still whiskey. SMAGSNOTER DUFT: Intense sherry pot still aromaer med krydderier og et hint af melon og ingefær. SMAG: Fyldig, med raffinerede undertoner af sherry og ristet træ, i perfekt balance med frugt, krydderi og chokolade. Som en varm omfavnelse. EFTERSMAG: Varm, dvælende sherry. Alkoholstyrke: 40%.

“EN WHISKEY MED STOR FINESSE, SOM ER SMUKT AFBALANCERET MELLEM SØDME OG TØRHED, SAMT TUNGE OG LETTERE NOTER.” Jim Murray, Whiskyskribent


JAMESON BLACK BARREL Til denne whisky har Jamesons topfolk udvalgt en høj andel af irsk single pot still whiskey og en sjælden og eksklusiv grain whiskey, der alle er lagret på nyristede bourbon- og sherryfade. Resultatet er en ekstremt fyldig og luksuriøs smagsoplevelse, der kombinerer krydderier med eksotisk frugt. SMAGSNOTER DUFT: Fyldig og frugtig med noter af tropiske frugter som kokosnød, nektariner i yoghurt, guava og en tæt kerne af sødt korn. SMAG: Tyk og fyldig mundfornemmelse, med en intens, olieret cremethed, ved siden af dadler, valnødder og nøddeskaller. Gode fersken- og kokosnoter, og en lille smule kanel. EFTERSMAG: Lang frugtig afslutning med strejf af kanel og muskatnød, og fine toner af blomsterpotpourri. Alkoholstyrke: 40%.


JAMESON 18 YEAR OLD LIMITED RESERVE Denne whiskey er lagret i 18 år på håndplukkede egefade fra Europa og Amerika, og er afsluttet på friske bourbonfade. Ved at gøre det, introduceres diskrete spor af vanilje til en exceptionelt godt balanceret og afdæmpet whiskey, med en dvælende finale af træ, krydderi og flødekaramel. Da der er tale om et førende produkt i Jamesons portefølje, er hver enkelt flaske af denne unikke whisky individuelt nummereret. SMAGSNOTER DUFT: Aromatiske olier med en anelse træ og krydret flødekaramel. SMAG: Vidunderligt afdæmpet og blød, en mundfuld af kompleks smag, der indeholder flødekaramel, krokant, krydderi, antydning af egetræ og læder, vanilge og en blød nøddesmag fra sherrylagringen. EFTERSMAG: En lang og dvælende afslutning bærer temaet af træ, krydderi og flødekaramel helt til ende. Alkoholstyrke: 40%.


MIDLETON VERY RARE MIDLETON Very Rare blev skabt i 1984 og er blevet frigivet en gang om året lige siden. Denne anerkendte udgave er en aftapning af nøje udvalgte whiskeyer fra Midleton Distillery og repræsenterer noget af det fineste whiskey der er blevet produceret på dette berømte sted. SMAGSNOTER DUFT: Kompleks og velbalanceret med noter af krydderi, tørrede blomster, harpiks og saftigt korn. SMAG: Cremet og sød med noter af friske blomster, flødekaramel og vanilje. EFTERSMAG: Lang og krydret. Alkoholstyrke: 40%. www.singlepotstill.com


MIDLETON BARRY CROCKETT LEGACY Opkaldt efter den berømte andengenerations Master Distiller på Midleton, Barry Crockett. Midleton Barry Crockett Legacy består af nøje udvalgte whiskeyer, udelukkende lagret på amerikanske bourbonfade, med en diskret tilføjelse af whiskey lagret på ubehandlet amerikansk eg. SMAGSNOTER DUFT: Elegant aroma af vanilje og ristet egetræsfad, suppleret med en smule lime, saftige grønne bær, pærer og sød grøn peberfrugt. SMAG: En let smag af peber fører frem til frisk citrus, lime og søde mandariner. Et strejf af kanel med vanilje og eg afslører årene den er lagret på amerikansk eg. EFTERSMAG: Hele smagsspektret varer ved i eftersmagen, inden den langsomt glider over i en afsløring af den oprindelige lagring, udelukkende på bourbonfade. Alkoholstyrke: 46%. Ikke koldfiltreret.


DET ER, UDEN TVIVL, EN AF DE FINESTE WHISKEY I VERDEN Charles Maclean, Great Whiskeys

REDBREAST 12 YEAR OLD En af de mest prisvindende irske whiskeyer. Den bedst sælgende Single Pot Still Irish Whiskey i verden. Anses som det ultimative udtryk for traditionel Pot Still Irish Whiskey. Med sine fyldige aromaer og smage, drager Redbreast fordel af den markante indflydelse whiskeyen har fået fra lagringen i Oloroso sherryfade, og som har givet den umiskendelige karakter af julekage, som Redbreast er så kendt for. SMAGSNOTER DUFT: En komplekst krydret og frugtig aroma med tydelige noter af ristet egetræsfad. SMAG: Mættet og kompleks smag, i harmonisk balance mellem krydrede, cremede og frugtige noter, suppleret af sherry og ristet eg. EFTERSMAG: Tilfredsstillende lang og de komplekse smage bliver hændende i munden. Alkoholstyrke: 40%. Lagret i 12 år.

www.singlepotstill.com


GREEN SPOT Single Pot Still Irish Whiskey Green Spot er lagret på kombinationen af nye egefade, refill bourbonfade samt sherryfade. Hvert år frigives kun et begrænset antal flasker, hvilket gør Green Spot til et både sjældent og yderst eftertragtet produkt. SMAGSNOTER DUFT: Friske aromatiske olier og krydderier med både fremtrædende frugt- og bygnoter, på en diskret baggrund af ristede egetræsfade. SMAG: Fyldig og krydret krop med strejf af nelliker der, sammen med den frugtige sødme fra grønne æbler, rundes af med ristet eg. EFTERSMAG: Dvælende smag af krydderier og byg. Alkoholstyrke: 40%. Lagret i 7-10 år.

YELLOW SPOT 12 YEAR OLD Single Pot Still Irish Whiskey Yellow Spot 12 år er en single pot still Irish whiskey, som udelukkende indeholder whiskey der er modnet i mindst 12 år på tre fadtyper af egetræ: amerikansk bourbon, spansk sherry og fade fra den spanske hedvin Malaga. Indflydelsen fra Malagafadene tilføjer søde, eksotiske noter og gør det til en virkelig dejlig smagsoplevelse. Kun ekstremt begrænsede mængder Yellow Spot er blevet aftappet hvilket gør det til en whisky man bør opsøge og nyde som en sand sjældenhed. SMAGSNOTER DUFT: Nyslået hø og friskkværnet sort peber. Røde peberfrugter, muskatnød, nellikeolie og grøn te. Sød honning og fersken fra Malagafadene. SMAG: Honningsødme med krydderier fra kedeldestillationen. Smag af friskkværnet kaffe, cremet mælkechokolade og Crème Brûlée. Noter af røde æbler og ristet egetræsfad. EFTERSMAG: Sofistikeret og kompleks sødme hele vejen igennem, med et mix af røde druer og tør byg hen mod afslutningen. Alkoholstyrke: 46%. Ikke Koldfiltreret. Lagret i 12 år.


FOUR ROSES YELLOW LABEL Four Roses Yellow Label er en favorit, verden over. Specielt når den bruges til at skabe cocktails med et raffineret og moderne præg. Strejf af pære og æble supplerer blomsterduften og blandes med en smag af honning og krydderier. Blød og afdæmpet med en lang, unik og blid eftersmag.

SMAGSNOTER DUFT: Pære og let frugtighed. Blomster, blide krydderier og honning. SMAG: Sprød, men alligevel mild og blød. Frisk frugt og strejf af æble. EFTERSMAG: Mild og blød. Alkoholstyrke: 40%. www.fourrosesbourbon.com www.facebook.com/fourrosesbourbon


FOUR ROSES S M A L L B ATC H At blande forskellige Bourbonopskrifter er en kunst i sig selv. Fire originale og eksklusive Bourbonopskrifter er blevet nøje udvalgt af vores Master Distiller netop hvor deres modning topper, for at skabe en perfekt balanceret Small Batch Bourbon der belønner dig med en afdæmpet symfoni af fyldig, krydret smag og søde, frugtige aromaer og strejf af sød eg og karamel. SMAGSNOTER DUFT: Krydret, fyldig, afdæmpet og frugtig, med strejf af sød eg og karamel. SMAG: Cremet, afdæmpet, modne røde bær, fyldig, krydret, velafbalanceret og moderat sødme. EFTERSMAG: Blid, blød og behageligt lang. Alkoholstyrke: 45%. www.fourrosesbourbon.com www.facebook.com/fourrosesbourbon


FOUR ROSES SINGLE BARREL En premium enkeltfadsbourbon med en smag du bare vil nyde igen og igen. Kompleks, fyldig og overraskende blød med en diskret, lang afslutning, der er ufatteligt afdæmpet. Indeholder strejf af moden blomme, kirsebær og andre frugter, milde krydderier og søde aromaer som karamel, kakao, vanilje og ahornsirup. SMAGSNOTER DUFT: Frugtig, krydret, blomstret, karamel, vanilje, kakao, ahornsirup, moderat træsmag. SMAG: Strejf af moden blomme og kirsebær, robust, fyldig men alligevel afdæmpet. EFTERSMAG: Blød og elegant længde. Alkoholstyrke: 50%. www.fourrosesbourbon.com www.facebook.com/fourrosesbourbon


BESØG VORES DESTILLERIER

THE GLENLIVET DISTILLERY, SPEYSIDE 3 mulige ture: - The Glenlivet Classic Tour - The Glenlivet Inspiration - The Legacy Tasting Experience Se flere detaljer på www.maltwhiskydistilleries.com/theglenlivet/tours

JAMESON DISTILLERY, IRELAND 2 mulige ture: - Jameson Distillery Bow Street, Dublin - Jameson Midleton Distillery, Cork County Se flere detaljer på https://www.jamesonwhiskey.com/en/visit-us


ABERLOUR DISTILLERY, SPEYSIDE 2 mulige ture: - The Aberlour Experience - Casks from the Past Se flere detaljer på www.aberlour.com/distillery/

STRATHISLA DISTILLERY, KEITH, SPEYSIDE 3 mulige ture: - Traditional Distillery Tour - The Chivas Cellar Tasting - Straight from the Cask (Connoisseur Tour) Se flere detaljer på www.spiritofspeyside.com/planning_your_visit/speyside_distilleries/257_strathisla_distillery

SCAPA DISTILLERY, KIRKWALL, ORKNEY 2 mulige ture: - The Scapa Tour - The Scapa Experience Tour Se flere detaljer på http://scapawhisky.com/visit-us/


Pernod Ricard Denmark Whisky Folder 2017  
Pernod Ricard Denmark Whisky Folder 2017  
Advertisement