Page 1

Köksförnyelse och inredningar för hela lägenheten

Kök/köksförnyelse Luckbyte

sid 6

Hela kök

sid 24

Garderob

sid 32

Badrum

sid 36

Golv

sid 40

Bostadsanpassning

Skolmöbler

Rostfritt


Kök NY!

NYHET! Fönsterbrädor

BAD

KÖK

Sidan 6

BAD

Garderob

Sidan 36

Golv

100% vattentäta GARDEROBER

Sidan 32

VINYLGOLV

2 www.libluck.se

Sidan 40


LASERKAN T AD

Innehåll VARFÖR LASERKANTAT

UT

K T M IL

A JÖV

L

M

ÄR

Kök

LIB är den enda leverantören i Sverige som erbjuder laserkantade snickerier. En miljövänlig teknik med överlägsen hållbarhet och livscykelkostnad.

Sidan 4

LASERKANTADE LUCKOR

Sidan 6

HÖGTRYCKSLAMINAT

Sidan 8

PREMIUM LUCKOR

Sidan 9

LACKERADE LUCKOR

Sidan 11

FANERADE LUCKOR

Sidan 12

STÄNKSKYDD

Sidan 13

HANDTAG

Sidan 14

BÄNKSKIVOR

Sidan 16

NYHET! Fönsterbrädor

Sidan 17

GÅNGJÄRN & TILLVAL

Sidan 18

LÅDINSATSER

Sidan 19

SMARTA LÖSNINGAR

Sidan 20

TRYGGHET & SÄKERHET

Sidan 22

HELA KÖK - STOMMAR

Sidan 24

GARDEROB

MÅTTANPASSADE GARDEROBER

Sidan 32

FLEXI TRÅDKORG

Sidan 33

SKJUTDÖRRAR

Sidan 34

BAD Måttanpassning är en del av LIBs DNA!

BADRUMSMÖBLER

Vi måttanpassar allt och i rekordfart. Köksluckor, köksstommar, rostfria diskbänkar, bänkskivor, garderober, badrumsmöbler, teknik för bostadsanpassningar - Allt måttanpassas. Vi planerar, CAD-ritar, producerar och monterar efter våra kunders önskemål. Välkommen att ta samarbetet med LIB ett steg längre!

VINYLGOLV

Sidan 36

GOLV Sidan 40

ÖVRIGT KÖKSPLANERING

Sidan 48

AKUTKÖK

Sidan 48

SKÖTSELANVISNING

Sidan 49

3 www.libluck.se


Ser du skillnaden?

Står ni i valet mellan vitt och vitt i köket? Då kan det vara klokt att se lite längre. Det finns nämligen avgörande skillnader mellan två luckor som i princip ser likadana ut. Båda luckorna på bilden hänger i allmännyttans och privata bostadsbolags kök, men bara en lucka har det som krävs för att bli ett bra miljöval. Så vilken typ av kökslucka ger bostadsbolagen den bästa miljöprofilen - lackade luckor eller laserkantat laminat?

4 www.libluck.se


Laserkantade kök är det bästa miljövalet Individuella val får ett allt större inflytande på standarden i allmännyttans och privata bostadsbolags kök. Men vilka argument väger tyngst när bostadsbolagen väljer sina plusoch tillvalsprodukter? Att köksluckorna ska gå snabbt att beställa och sätta upp? Att den nya standarden ska vara prisvärd för kunden och långsiktigt hållbar för ägarna? Att materialval och tillverkningsmetoder ger bolaget den bästa miljöprofilen? Att välja mellan lackade och laminerade köksluckor är inte enbart en fråga om tycke och smak. Skillnaderna får miljökonsekvenser redan i luckornas innerkärna. En lucka som ska lackas, kräver en träfiberskiva (MDF) som bas. För den laserkantade laminatluckan räcker en vanlig E1-klassad spånskiva.

Spånskivan sparar skog Produktionen av MDF och spånskivor följer inledningsvis samma mönster. Man tvättar vanligt träflis, river sönder fibrerna, torkar dem och blandar i lim. Avslutningsvis trycks skivorna ihop till valfri tjocklek beroende på hur mycket råmaterial och lim man har i. Pressen är på 2,07 meter, så skivorna får samma maxhöjd. Miljöskillnaderna visar sig i andelen lim (formaldehyd), som i sin tur är beroende av andelen råmaterial. MDF som är mer finmald måste packas hårdare och blir därmed upp till 100 % mer limkrävande än spånskivan. Att det går åt mer material och mer lim i en MDF-skiva kan du enkelt testa genom att lyfta en lackad lucka. Träfiberskivans högre tyngd ger inte bara en högre miljöbelastning vid tillverkningen. Uppsatt i köket ger den tyngre, lackade luckan ett ökat slitage på både gångjärn och stommar.

Melamin vs lackfärg När spånskivan är tillverkad, läggs ett UV-beständigt melaminpapper ovanpå laminatluckan. Man kan få olika strukturer (mönster) på det här pappret, beroende på de pressplåtar som trycker ner och fäster pappret på spånskivan. Nu skyddas laminatluckan av ett ytskikt bestående av ett impregnerat, pappersbaserat material som är extremt slitstarkt och motståndskraftigt mot stötar. Reptåligheten i den laminerade luckan är också överlägset bättre jämfört med en lackad lucka. I transporten kan laminatluckorna sampackas för att spara tid och utrymme. De lackade luckorna måste packas en och en för att inte skadas. Med åren gulnar en lackad lucka och blir omöjlig att ersätta med en nylackad utan att hela köket ser missfärgat ut. Skulle det hända något med en enstaka laminatlucka, går den enkelt att byta mot en ny som ser likadan ut.

LIBs Laserkantade laminat sparar på våra gemensamma naturresurser

Laser istället för lim Laminatluckans hållbarhet förbättras ytterligare när melaminpappret lagts på och luckan laserkantas. Bakåt i tiden kantades laminerade luckor med limmad ABS-plast. Plastlisten släppte med åren, vilket gav den lackade luckan en fördel ur underhållsperspektiv. Idag är den limmade plasten ersatt med en lasersvetsad kantlist av polypropylen i LIBs luckor och stommar, vilket ger längre livslängd och är bättre ur miljösynpunkt. Sett ur ett livscykelperspektiv är ommålningen av köksluckor inte längre ett hållbart val för miljömedvetna bostadsbolag. Det bästa miljövalet är istället att sätta köket med laserkantade laminatluckor.

SVART PÅ VITT För produktionen av laserkantade laminatluckor krävs inga miljötillstånd, tekniken är fri från lösningsmedel, vilket innebär att kök gjorda av melaminbelagd spånskiva blir en riktigt bra produkt ur miljöhänseende. Laminering och laserkantning erbjuder en snabbare tillverkningsprocess med lägre energiåtgång. Med en effektivare produktionsteknik följer kortare leveranstid och en mer kostnadseffektiv köksrenovering. Med en sammanhållen leverans av luckor, stommar och bänkskivor, blir valet av en komplett köksleverantör en lägre miljöbelastning i sig.

5 www.libluck.se


Laserkantade luckor

LASERKAN T AD

UT

M

Material: Bärare, E1 klassad 16 mm spånskiva. Kant, polypropylen.

K T M I L J Ö VA

L

ÄR

Bästa miljöval, produktionstid 2 veckor. Prisintervall.

Inklusive gångjärn med 120˚ öppningsvinkel, plugg och platta, trähandtag typ bygel (välj Lina Vit, Bok, Björk, Grå ask, Ek eller Körsbär) eller handtag i PP-plast (välj Poly Silver eller Svart). Mer om handtag på sidan 14.

Vitrinlucka Vi erbjuder även laserkantade luckor i vitrinutförande. Produktionstiden är fyra veckor och luckorna levereras med eller utan glas. Samtliga dekorer kan fås i vitrinutförande.

Höjd mm Gångjärn Lådfront 50-250 mm Lådfront 251-500 mm 0-1100 2 1101-1500 2 1501-2000 3 2001-2200 3 2201-2400 3

Alla LIBs luckor är svensktillverkade i småländska Vimmerby

Stockholm Vit/Vit. Svag struktur.

Tillval Liggande ådring (vissa luckor). Maxhöjd 2 000 mm. Tillägg för vitrinlucka utan glas, maxhöjd 1100 mm. Tillägg för vitrinlucka med färdigmonterat klart glas, 0-1100 mm. Större vitrinluckor offereras

Stockholm Vit/Grå. Svag struktur.

Stockholm Vit/Ek. Svag struktur.

Stockholm Vit/Bok. Svag struktur.

6 www.libluck.se

Stockholm Vit/Antracit. Svag struktur.


Eslöv Vit/Ljus ek. Slät yta.

Malmö Grå/Grå. Svag struktur.

Malmö. Grå/Antracit. Svag struktur.

Göteborg Antracit/Ek. Svag struktur.

Göteborg Antracit/Antracit. Svag struktur.

Åre Fjällek.

Stockholm Ljus körsbär.

Stockholm Björk.

Stockholm Bok.

Stockholm Grå ask.

Eslöv Vitlaserad ek.

Kalix Råsågad ek.

7 www.libluck.se


Högtryckslaminat

LASERKAN T

AD

UT

K T M I L J Ö VA

Behöver du en tålig lucka för tuffa miljöer, och som ändå alltid skall se fräsch ut? Välj då vår nya laserkantade lucka i högtryckslaminat. Borås är namnet på vår nya högtryckslaminerade kökslucka i vitt. Den direktlaminerade luckan har en mycket lättskött pärlyta, som dessutom är tålig mot slag och repor. Den högtryckslaminerade ytan, som finns på båda sidor om luckan, är något hårdare och reptåligare till sin struktur, vilket gör luckan till ett utmärkt val för utsatta och tuffa miljöer. Material: Bärare, E1 klassad 16 mm spånskiva. Pärlyta av vit laminat. Laserkantad. Inklusive gångjärn med 120 graders öppningsvinkel, inklusive plugg och platta. Mjukstängande gångjärn finns som tillval. Handtag ingår ej. Produktionstid: 2 veckor.

Fler luckor som tål tuffare tag Åre varmgrå, Snövit och Smögen är också utmärkta i denna miljö. Borås. Vit/vit. Pärlyta.

8 www.libluck.se

L

M

ÄR


Idre Plusvit – vitare än vitt! Finns även som vitrinlucka. Luckan är vitare tack vare ett kraftigare papper (120 gram) med mer pigment. Kantlisten finns i olika utföranden. Kärna av E1-klassad spånskiva och laserkantad. Inklusive gångjärn med 120˚ öppningsvinkel, plugg och platta. Handtag som ingår, se sidan 14.

Vit/ek Vit/bok

Vit/grå.

Idre Plusvit 120. Vit/vit. Slät yta.

Vit/antracit.

Smögen – Högblanka luckor

Tåliga premiumluckor med matt finish

Material: 18 mm MDF. Levereras med skyddsfilm, vilket ger en något dyrare montering. Handtag ingår ej. Priset Inkluderar gångjärn med 120˚ öppningsvinkel, plugg och platta. Produktionstid 2 veckor.

Laserkantade luckor med matt yta och lackad look med starka egenskaper. Premiumluckor för kök där man vill få en lackad framtoning men betydligt hållbarare. Passar utmärkt i äldreboenden, förskola och studentbostäder.

Luckans ytskikt är känsligt de första 14 dagarna. Det rekommenderas att Smögens yta behandlas med en härdare. Härdare kan köpas genom LIB.

Material: Bärare, E1 klassad 18 mm MDF. Kant och baksida av polypropylen. Topp av akryl. Inklusive gångjärn med 120˚ öppningsvinkel, plugg och platta. Handtag ingår ej.

Smögen Vit. Högblank. Slät yta.

Åre Varmgrå Akryl. Grå/grå. Slät yta.

Smögen Svart. Högblank. Slät yta.

Åre Snövit Akryl. Vit/vit. Slät yta.

Exklusiva premiumluckor för den kräsne. Material: Bärare, E1 klassad 19-21 mm MDF. Yta av högblank akryl eller matt linoleum. Laserkantad med polypropylenlist. Inklusive gångjärn med 120 graders öppningsvinkel, plugg och platta. Mjukstängande gångjärn finns som tillval. Handtag ingår ej. Glosso – Högblanka luckor i svart, vitt och valnöt med ett extra tjockt akrylskikt som ger en oöverträffad premiumlook.

Glosso Högblank valnöt.

Glosso Högblank vit.

Glosso Högblank svart.

9 www.libluck.se


Metallo – Metallic med en yta av extra tjock akryl. Högblank med ett fantastiskt djup och finish. Kant i samma färg som luckan. Lino – Har en yta av linoleum som är ett helt organiskt material. Lino skapar lugn och har en matt yta och ger ett varmt uttryck. Handtag ingår ej.

Metallo Grå metallic.

Metallo Svart metallic.

Lino. Ljusgrå linoleum med vit eller svart högblank laserkant.

Okrossbar spegellucka Mirro – En träfiberlucka som är en spegel. Okrossbar och därför trygg. Finns både som klar- och mörktonad spegel. Perfekt som spegeldörr till garderob eller badrumsmöbel.

Mirro Klar spegel. Med spegelkant som standard. Svart eller vit högblank kant som tillval.

Mirro Mörktonad spegel. Med svart högblank kant som standard.

Tänk på: Mirro, Metallo och Glosso har en repkänslig akrylyta. Luckorna rengörs med en mjuk duk, inte microfiberduk! Microfiber ”skär” bort smutsen från ytan vilket resulterar i repor på luckan.

Viktigt att tänka på innan beställning av Mirro, Metallo & Glosso För att skydda luckorna vid frakt och hantering har de en film som behöver dras bort efter montering. Det innebär en längre monteringstid. Luckorna är också känsliga de 14 första dagarna, eftersom akrylen härdar efter att skyddsfilmen tagits bort. Mirro, Metallo, och Glosso kräver mer av brukaren avseende användning och skötsel än LIBs andra laserkantade produkter. LIB avråder från att använda ovannämnda luckor i miljöer där belastningen är hög. Luckorna rengörs med en mjuk duk, inte microfiberduk! Microfiber ”skär” bort smutsen från ytan vilket resulterar i repor på luckan.

10 www.libluck.se


Lackerade luckor Traditionellt i vitt. Produktionstid 5-6 veckor.

Material: Bärare, E1 klassad 16 mm MDF. 2 komponents syrahärdande lackfärg. Antikvit (0502-Y) och Snövit (0500-N) är standardkulörer, andra färger kan fås mot pristillägg, Platinagrå S4500-N, Varmgrå S1500-N, Pärlgrå S2500-N, Cappuccino S2005-Y50R, Olivgrön 2010-G90Y. Priset inkluderar infällda gångjärn inkl plugg och platta. Handtag som ingår, se sidan 14. OBS! Till lackerade och fanerade skåpluckor rekommenderas att expander -eller mjukstängande gångjärn används.

Vitrinlucka. Slät lucka med eller utan färdigmonterat klart glas.

Prisintervall.

Höjd mm Gångjärn Lådfront 50-250 mm Lådfront 251-500 mm 0-1100 2 1101-1500 2 1501-2000 3 2001-2200 3 2201-2400 3

NY!

NY!

Tillval: Ystad, Åkersberga, Lund och Älmhult Tillägg för vitrinlucka utan glas, maxhöjd 1100 mm. Tillägg för vitrinlucka med färdigmonterat klart glas, 0-1100 mm. Större vitrinluckor offereras

Vimmerby pärlspont. Spårfräst, lackerad lucka.

Vimmerby vitrinlucka. Passar ihop med pärlspont och ramlucka. Spårfräst, lackerad lucka.

NY!

Vimmerby ramlucka. Spårfräst, lackerad lucka.

Eskilstuna. Modern touch utan att bli överdriven. En lucka med rena linjer och modern design.

Nybro. Slät lucka med fasning i kanten. Enkelt med en ren design.

Övik. Klassisk design med en bredare spårning. Övik har ett enkelt och klassiskt formspråk.

Västerås Vit. Spårfräst/kantfräst.

Ystad, Vit. Slät lucka/kantfräst.

Åkersberga, Vit. Slät lucka.

Lund, Vit. Slät lucka.

11 www.libluck.se


Umeå Vit. Spårfräst/kantfräst.

Norrköping Vit. Spårfräst/kantfräst lucka.

Visby Vit. Spårfräst/kantfräst lucka.

Älmhult Vit. Slät lackerad lucka med laserkant.

Fanerade luckor Tunt lager trä limmas på spånskiva. Produktionstid 6 veckor. Material: Bärare, Fanerad E1 klassad 16mm MDFskiva. Klarlackerad. Priset inkluderar infällda gångjärn inkl plugg och platta. Handtag som ingår, se sidan 14. OBS! Till lackerade och fanerade skåpluckor bör expander eller mjukstängande gångjärn användas. Lidköping Ek

Karlstad Bok

Sundsvall Björk

Luckor med limmad ABS kantlist Luckor med 2 mm smältlimmad ABS kantlist. Produktionstid: 6 veckor. Material: Bärare, E1 klassad 16 mm spånskiva.

Zäter Vit

Zäter Grå

Zäter Vitlaserad

12 www.libluck.se

Zäter Ek


Zäter Bok

Zäter Björk

Zäter Körsbär

Stänkskydd Kakellaminat i skivor om 1200*600 mm till kökets stänkskydd. Enkelt att sätta upp, och lätt att hålla rent. På kakellaminat fräser vi fram spår i laminatet till ett underlager som har utseendet likt kakelfog. Kakelmönster kan du få i måtten 100x100 mm och samt 300x100 mm. Våra paneler med kakelmönster skarvas med mönsterpassning, panelerna skarvas ihop med slejf. Ytskikt: Högtryckslaminat (HPL) med två färglager Stomme: Fukttrög MDF-skiva Baksida: Spantex laminatbalans Kanter: Olistade med spår för slejf Storlek: 1200x600 mm Färg: vit, grå Mönster: kakel 100x100, kakel 300x100

Rostfria diskbänkar Du vet väl om att vi på LIB även kan måttanpassa diskbänkar! Be om vår separata katalog för Rostfritt.

Rostfritt Diskbänkar,

yelse Kök/köksförn

Stänkskydd,

sning Bostadsanpas

och Sockelskydd Skolmöbler

köksblandare Rostfritt Diskbänkar Bänkskivor Stänkskydd Tvätthoar Tillbehör Blandare

sid 4 sid 12 sid 14 sid 15 sid 16 sid 20

13 www.libluck.se


Standardhandtag Medföljer samtliga luckor (undantaget Smögen, Lino, Mirro, Glosso och Metallo).

Poly Svart CC 96

Poly Silver CC 96

Lina Björk CC 96

Lina Bok CC 96

Lina Ek CC 96

Lina körsbär CC 96

Lina Grå ask CC 96

Lina Vit CC 96

Tillvalshandtag Anpassa designen efter kökets stil eller fastighetens byggnadsår.

Anna CC 96

Bella CC 96

Alma Antik CC 96

Alma Tenn CC 96

Svea Antik CC 96

Svea Metall CC 96

Fia Björk CC 96

Fia Ek CC 96

Tove Antik CC 96

Tove Krom CC 96

Helga CC 96 / CC 128

Bolero rostfri CC 128

Boogie rostfri look CC 128

Moa Krom Metall CC 96 / CC 128

Eva Krom CC 128

Love CC 128

Elin CC 96 / CC 128 / CC 192

Zara Krom CC 96 / CC 128

Iza Blank CC 128

Rak knopp

Moa Svart metall CC 96 / CC 128 / CC 192

14 www.libluck.se

Iza Matt CC 128

Oval knopp

På www.libluck.se hittar du ytterligare 1500 handtag.


Handla direkt på www.libluck.se Du kan nu beställa ett utökat sortiment direkt från www.libluck.se. Alla avtalskunder kan handla via en egen inloggning och åtnjuta avtalspriser på alla artiklar. Kontakta LIB för er inloggning.

15 www.libluck.se


Bänkskivor Måttanpassade bänkskivor

Till skillnad från skivor i trä eller sten är laminatskivan underhållsfri. Nu finns nio mönster som laserkantade för bästa miljöval, se nedan. Övriga bänkskivor har limmad kantlist. Dubbelpost för barkök, djup: 640 mm, tjocklek: 30 mm

NY! Betong. Laserkantad, Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Svart skiffer. Laserkantad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Black Brazil. Laserkantad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

NY! Björk. Limmad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Is. Laserkantad. Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

NY!

Ek. Laserkantad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Valnöt. Limmad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Mörk ek, Trä 35. Laserkantad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Myriad. Limmad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Marmor. Limmad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.

Mykonos. Limmad. Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

NY! Carrara. Laserkantad. Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

NY!

LIBs bänkskivor är svensktillverkade

Mörk sand. Limmad. Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

Svartvit granit. Laserkantad. Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

16 www.libluck.se

NY! Svart marmor. Laserkantad. Tjocklek 20/30 mm. Dubbelpost.


Virrvarr vit/silver. Limmad Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

Virrvarr grå/antracit. Limmad Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

Ljus Twist. Limmad Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

Lava Twist. Limmad Tjocklek 30 mm. Dubbelpost.

Konfektionering & Kantning samt specialer Beskrivning Kantlistning bänkskiva (pris/lpm). Infräsning för vinkel inkl beslag och kex.

Aluminium-avslut Höger/Vänster för bänkskivor mot spis, vask etc. Finns postform och rak. NYHET- nu även i svart! Aluminium skena hörn för bänkskivor i hörn.

LIB rekommenderar att måttbeställda bänkskivor kompletteras med ett aluminiumavslut, både mot spis och diskbänk. Skenan ökar livslängden på bänkskivan. Postformad och rak kantlist

Måttanpassade fönsterbänkar LIB erbjuder nu även måttanpassade fönsterbrädor.

NY! Måttanpassade bänkskivor i rostfritt stål Äntligen kan ni utrusta förskolor, äldreboenden och exklusiva moderna lägenheter med LIBs bänkskivor i rostfritt stål. Med Lahti bänkskivor får ni en extremt slitstark produkt med en hög finish.

Rostfritt

Diskbänkar, Stänkskydd, Sockelskydd och köksblandare

Kök/köksförnyelse

Bostadsanpassning

Skolmöbler

Rostfritt Diskbänkar Bänkskivor

sid 4 sid 12

Stänkskydd

sid 14

Tvätthoar

sid 15

Tillbehör

sid 16

Blandare

sid 20

Självklart måttanpassas Lahti bänkskivor efter dina behov. Bänkskivorna finns i flera djupalternativ från 600 mm ända upp till 960 mm. Bredder från 500 mm upp till 3000 mm i intervall om 5 mm. Läs mer i katalogen Rostfritt!

17 www.libluck.se


Gångjärn Gångjärn med inbyggd dämpning sänker ljudnivån och gör det trivsamt att umgås i köket. Dämpningen går att slå på och stänga av med ett enkelt klick. Beskrivning Inserta, 120° *

Dämpad, 110° Inserta med integrerad dämpning

Inserta, lackerat* Dämpade Vikdörr (bänkskåp 900x900) 170° inserta för bänkskåp 900x900 155°, för garderober med utdragbara korgar 45° inserta för vägghörnskåp 600x600 Gångjärn, rakt hörnskåp Gångjärn, rakt hörnskåp diskbänk (utanpåliggande lucka) Gångjärn, halvtäckande Gångjärn, klaff

monteringsplatta

Klaff för skåp innermått >200 mm Standard 120˚ med monteringsplatta

Vikdörr, för viklucka (900x900 bänkskåp)

Monteringsplatta Push out inkl. ggj för lucka 0-1500 mm Push out inkl. ggj för lucka < 1501 mm * Inserta = expanderar i gångjärnshålet.

Övriga tillval Beskrivning Skärbräda lamell, tjocklek 16 alt. 19 mm, bredd max 600 mm Ljusramplist laminat längd 2400 mm, höjd 60 mm Kakellist laminat längd 2400 mm, höjd 60 mm Sockel vit laminat, längd 2400 mm, höjd 150 mm Sockel, plast, längd 2500 mm (bild visar montage på ett ben) Sockelben, metall, justerbara Sockelben, plast, justerbara Ventilationsgaller, vit eller metall höjd 60x bredd 500

Fuktsäkra och stryktåliga plastsocklar i modulsystem. I miljöer där socklarna regelbundet utsätts för vatten eller hårt slitage, erbjuder nu LIB helt vattensäkra socklar. Plastsocklarna rekommenderas till exempelvis offentliga miljöer, studentbostäder och äldreboenden. LIBs moderna plastsocklar tål både fukt och stötar och förblir snygga. Enkla att montera tack vare clips-funktionen.

Måttanpassad Kryddhylla Beskrivning Kryddhylla inkl övre samt undre front anpassade fack. Färger som laserkantad laminerad lucka. Kryddhylla inkl övre samt undre front anpassade fack. Färger som lackad eller högblank lucka.

18 www.libluck.se


Lådinsatser Ett logiskt tillval i samband med luckbyten, när de personliga tillvalen utvecklas i allmännyttans och de privata bostadsbolagens kök. Tänk på att en lucka i ett underskåp enkelt uppgraderas till en grythurtslådeinsats. Modernt, funktionellt och snyggt. Bättre ergonomi Allt fler och tyngre redskap ställer krav på bättre ergonomi i köket. Istället för att bygga ut och höja upp, sätt en utdragbar grytlåda på befintliga stommar som alternativ.

Mindre buller Dämpande gångjärn gör underverk i ett lyhört boende. Dörrar, luckor och lådor stänger tyst och mjukt, dämpningen aktiveras med ett enkelt klick. Nu kan odämpade Metabox-lådor kompletteras med en enklare mjukstängning. Metabox mjukstängare erbjuds som tillbehör för eftermontering i befintliga lådsystem.

19 www.libluck.se


Byt från lucka till lådor 1

1. Riv ut de gamla opraktiska hyllplanen.

2

3

2. Montera enkelt in de rejäla sidorna med de hjulförsedda lådskenorna

Måttanpassat för befintlig stomme I insatserna ingår lådor med fästsidor, höjd 85 mm. 2 st fästväggar med förmonterade glidskenor, samt monteringssats med justerbara frontbeslag. Standardjup för metabox* är 550 mm, och **tandem 500 mm, som kan justeras ned till 300 mm vid odämpade lådor och 270 mm med dämpade. Maximal belastning är standard 25 Kg för metabox och 30 kg för tandembox. Den mjukstängande tandemboxen kan beställas i ett utförande som klarar 50 Kg. Beskrivning Metabox insats med 5 lådor och fästväggar i metall, höjd sidor 658 mm Metabox insats med 3 lådor och fästväggar i metall, höjd sidor 658 mm Tandem insats med 5 lådor och fästväggar i metall, höjd sidor 658 mm Tandem insats med 3 lådor och fästväggar i metall, höjd sidor 658 mm Metabox insats med 5 lådor och fästväggar i trä, höjd sidor 658 mm Metabox insats med 3 lådor och fästväggar i trä, höjd sidor 658 mm Metabox mjukstängare för eftermontering i befintliga lådsystem. Mot tillägg: Skärbräda i fästvägg med skenor. Mot tillägg: Mindre djup 275-350-400-450-500/låda Singellåda, höjd lådsida 85 mm, höjd vägg 100 mm Singellåda, höjd lådsida +55 mm, höjd vägg 78 mm

Singellåda, höjd lådsida 149 mm, höjd vägg 174 mm DUO 2 st singellådor, höjd lådsida 55+55 mm, höjd vägg 55+85 mm alt. 85-85 mm

*Metabox = standard **Tandem = mjukstängande

20 www.libluck.se

3. Skjut in de moderna lådorna och snäpp fast lådfronterna. Klart!


Sesam öppna dig Med en liten knuff öppnar sig lådan automatiskt, med ytterligare en liten knuff stängs dem igen, självklart mjukstängande och tyst. Väggskåpen öppnas och stängs med fjärrkontroll som kan monteras på valfri plats. Kompletta satser. Välj till lucka eller lådfront.

Beskrivning AVENTOS HF för vikfront komplett beslag för luckor till väggskåp AVENTOS HF SERVO-DRIVE för vikfront komplett beslag för luckor till väggskåp med elektrisk öppning inkl. transformator AVENTOS HF SERVO-DRIVE för vikfront komplett beslag för luckor till väggskåp med elektrisk öppning exkl. transformator AVENTOS HK klaffbeslag för överhängd lucka höjd upp till 600 mm AVENTOS HK SERVO-DRIVE klaffbeslag för överhängd lucka höjd upp till 600 mm med elektrisk öppning inkl. transformator AVENTOS HK SERVO-DRIVE klaffbeslag för överhängd lucka höjd upp till 600 mm med elektrisk öppning exkl. transformator AVENTOS HK-s klaffbeslag för överhängd lucka höjd upp till 400 mm AVENTOS Motordrivna öppnare för låda

21 www.libluck.se


Anpassningsbara kök LIB ebjuder en hel serie produkter för att underlätta vardagen för funktionshindrade i köket! Bostadsanpassning Kök/köksförnyelse

Bostadsanpassning Kök

sid 4

Köksplanering

sid 11

Smarta tillval

Skolmöbler

kök badrum garderob Rostfritt

sid 12

Tryggt & säkert sid 16 Badrum

sid 20

Beställ vår katalog för Bostadsanpassning.

Tryggt och säkert boende I takt med utvecklingen i vårt samhälle och våra hem så ställs det allt högre krav på produkter för att kunna anpassa till ett tryggt och säkert boenden. Det koncept som LIB tillhandahåller säkrar att glömska och oaktsamhet inte får ödesdigra konsekvenser. Det bygger på enkelhet, bekvämlighet och kostnadseffektivitet.

Enkelt Lätt och snabbt att installera, ingen åverkan på fastighet.

Bekvämt Tillförlitlig funktion som eliminerar onödiga driftsavbrott.

22 www.libluck.se


Beröringsfria lås – RFID Vid upplåsning av skåp är nyckelbrickor (taggar) en lättanvänd och smidig lösning. Nyckelbrickan används istället för nyckel och hålls upp mot låset eller läsaren av brukaren. Lås och nyckelkort till skåp och förvaring hittar du i vår webbutik.

Spärrlås för luckor RFID 125 kHz

Snäpplås för lådor RFID 125 kHz

Hettl0ck RFID extern antenn 125 kHz

• Läs- och styrenhet med integrerad låsmekanik

• Läs- och styrenhet med integrerad låsmekanik

• Extra antenn för extern användning, t.ex. på möbelns utsida

• Används till möbler med luckor

• Används till möbler med lådor

• I kombination med gångjärn Intermat med Push to open

• Krävs vid frontmaterial resp. fronttjocklekar, som reducerar signalöverföringen

funktion som öppningsmekanik

• I kombination med gångjärn Intermat med Push to open funktion som öppningsmekanik

• Låsåtkomst för upp till 50 transpondrar per styrenhet

• Låsåtkomst för upp till 50 transpondrar per styrenhet

• RFID-chipteknik

• RFID-chipteknik

• Enkel programmering med programmeringskort

• Enkel programmering med programmeringskort

• Ca 20 000 låsningar tills batteriet måste bytas ut

• Ca 20 000 låsningar tills batteriet måste bytas ut

• Espanjolettstångspärr för dörrar som tillval

Setet innehåller:

Setet innehåller: • 1 läs- och styrenhet med integrerad låsmekanik •1 låsadapter • 1 Hettlock RFID-transponder • 1 programmeringskort

Setet innehåller: • 1 kabel, längd 1,5 m • 1 mottagningsantenn • Fästmaterial

• 1 läs- och styrenhet med integrerad låsmekanik • 1 låsadapter • 1 Hettlock RFID-transponder • 1 programmeringskort • 1 3-Volt-batteri CR123 A • Fästmaterial

•1 3-Volt-batteri CR123 A • Fästmaterial

23 www.libluck.se


LASERKAN T AD

Leverans av hela kök

Alla stommer kan måttanpassas Stommarna på följande sidor är exempel på vad vi kan göra. Vi bygger mot order och vår produktion är anpassad för att erbjuda kundanpassade produkter. Du önskar - vi bygger.

Matchande färg Vill ni ha en annan kulör på stommen? Inga problem. LIB kan leverera stommar av alla laserkantade produkter. Annan kulör offereras och leveranstid beror på omfattningen.

Normal produktionstid 3 veckor!

Material Bärare, E1 klassad 16 mm spånskiva. Yta av melamin (typ Stockholm). Laserkantad med polypropylenlist.

24 www.libluck.se

K T M I L J Ö VA

L

ÄR

M

LIB levererar laminerade stommar i valfri storlek. Kantningen sker med modern laserteknik, vilket innebär att list och stomme svetsas samman till en extremt slitstark produkt. Väljer du plusstommen, blir köket extra miljövänligt. Då laserkantas stommens samtliga kanter, inte enbart de utåt synliga.

UT

Laserkantade stommar / Plusstommar

LIBs stommar är svensktillverkade


Laserkantade stommar/Plusstommar

Bänkskåp Hög kvalitet på gångjärn och lådinsatser är avgörande för det moderna kökets funktion och livslängd. Standardmått på bänkskåpen är höjd 720 mm, och djup 580 mm exkl. lucka, måttanpassade bänkskåp kan beställas.

Diskbänkskåp utan hylla eller bakstycke

Bänkhörnskåp med en hylla

Bänkskåp med två hyllor

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

600

900

200

600

800

1000

300

600, parlucka

1100

400

700

1200

450

800

1400

500

Grytskåp med 3 gallerhyllor

Skåp för inb ugn med 1 hylla

Hörnskåp med hylla alt karusell

Bänkhörnskåp med 3 lådor

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm, tandembox

400

600

900x900

1050x1050

Bänkskåp 5 lådor

Bänkskåp 3 lådor

Bänkskåp 5 dämpade lådor

Bänkskåp 3 dämpade lådor

Bredd mm, metabox

Bredd mm, metabox

Bredd mm, tandembox

Bredd mm, tandembox

300

300

300

300

400

400

400

400

500

450

500

450

600

500

600

500

500 600

600

600

700

700

800

800

25 www.libluck.se


Fortsättning bänkskåp

Brickskåp

Bänkskåp med 1 låda och hylla

Bänkskåp/passbitsskåp

Bänkskåp med 3 lådor och 1 grytvagn

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

150

300

300

400

200

400

450

500

500

600

600

800

800

Tillval bänkskåp Källsortering och skåpsinredning Beskrivning TVÅAN Källsortering 2 x 17 liter med 2 lock, bredd 315, höjd 365, djup 460 KUBEN Källsortering 2 x 12 liter med 2 lock och insats i metall, bredd 355, höjd 286, djup 416 Bottenmatta i plast för diskbänksskåp (Säkert vatten) Bottenmatta i filt för besticklåda Bottenmatta i filt för grytlåda Handdukshållare, utdragbar för 3 kökshanddukar Halvkarusell Bestickinsats, bredd 400 alt. 600


Laserkantade stommar/Plusstommar

Väggskåp Finns i tre olika höjder. Antal hyllor och beteckningar varierar på väggskåp och högskåp beroende på höjd. Väggskåp 700 har två hyllor, väggskåp 850 har tre hyllor samt 1000 har fyra hyllor. Djup 340 mm exkl lucka. Måttanpassade väggskåp kan beställas.

A = 700 mm B = 850 mm C = 1000 mm

Väggskåp med 2 hyllor (A)

Väggskåp hörn rak 2 hyllor (A)

Väggskåp hörn 2 hyllor (A)

Väggskåp för inb micro (A)

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

200 + 300

800 V

600x600

600

400

800 H

450 500 600 700 800 1000

Väggskåp hörn rak 3 hyllor (B)

Väggskåp hörn 3 hyllor (B)

Väggskåp för inb micro (B)

Väggskåp med 3 hyllor (B)

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

800 V

600x600

600

200 + 300

800 H

400 450 500 600 700 800 1000

Väggskåp med 3 hyllor (C)

Väggskåp hörn rak 4 hyllor (C)

Väggskåp hörn 4 hyllor (C)

Väggskåp för inb micro (C)

Bredd mm 200 + 300

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

800 V

600x600

600

400

800 H

450 500 600 700 800 1000

27 www.libluck.se


Laserkantade stommar/Plusstommar

Högskåp/Garderober Beteckningar varierar beroende på höjd. Standarddjup 580 mm, exkl. lucka. Måttanpassade högskåp och garderober kan beställas.

A = 1950 mm B = 2100 mm C = 2250 mm Sockel 150 mm.

Högskåp utan inredning (A)

Högskåp utan inredning (B)

Högskåp utan inredning (C)

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

400

400

400

500

500

500

600

600

600

800

800

800

Angivna priser avser standardstommar i vitt exklusive luckor och lådfronter. Plusstommar (lägg till 15%). OBS- sockel som tillägg.

Tillval Inredning till högskåp 1 Stång Trådbackar 2 Hyllplan, korg och dammsugarslanghållare 5 Hyllplan* Medicinskåp * Köps i samband med stomme.

28 www.libluck.se


Högskåp/garderob med 1 hylla och 1 klädstång (B)

Högskåp/linnehyllskåp med 5 hyllor (B)

Högskåp för inbyggnadsugn med 2 hyllor (B)

Högskåp för inbyggnadsugn/micro med 2 hyllor (B)

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

400 500 600 800

400 500 600

600

600

Höjd A och C, kontakta LIB

Höjd A och C, kontakta LIB

Höjd A och C, kontakta LIB

Höjd A och C, kontakta LIB

Högskåp/städskåp (B) med 2 hyllplan, 1 dammsugarhållare och 1 korg

Högskåp/skafferi, med 5 hyllor (B)

Högskåp/skafferi med 3 lådor samt 3 lådor (B)

Högskåp med 2 hyllor och 4 lådor (B)

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

Bredd mm

400 500 600 800

400 500 600

400 500 600

400 500 600 800

Höjd A och C, kontakta LIB

Höjd A och C, kontakta LIB

Höjd A och C, kontakta LIB

Höjd A och C, kontakta LIB

Högskåp/linnebackskåp med 4 hyllor och 4 trådbackar (B)

Högskåp/hörnavslutning (B)

Bredd mm

Bredd mm

400 500 600

280

Höjd A och C, kontakta LIB

Angivna priser avser standardstommar i vitt exklusive luckor och lådfronter. Plusstommar (lägg till 15%).

Höjd A och C, kontakta LIB

29 www.libluck.se


Zäter

Stommar med limmad kant Skåpstomme vit melamin 18 mm, limmad 2 mm ABS-kantlist. Garderob och städskåp av 16 mm vit melamin, limmad 2 mm ABS-kantlist. Normal produktionstid: 6 veckor.

Bänkskåp

Diskbänkskåp utan hylla

Bänkskåp med två hyllor

780 x 720 mm

600 x 720 mm

Grytskåp med 2 gallerhyllor Bänkskåp 5 lådor och skärbräda 400 x 720 mm 400 x 720 mm

Väggskåp

Fläktskåp med hyllor

Väggskåp med 3 hyllor

Väggskåp för inb micro

600 x 990 mm

400 x 990 mm 600 x 990 mm 800 x 990 mm

500 x 990 mm

1000 x 990 mm

Städskåp och garderob

Garderob med 2 trådbackar och 1 klädstång 600 x 2100 mm 600 x 2390 mm

Städskåp med inredning 600 x 2100 mm 600 x 2390 mm

30 www.libluck.se


Vi hjälper dig hela vägen! Du vet väl om att vi på LIB kan hjälpa dig hela vägen genom din renovering - från professionell köksplanering- till nyckelfärdig installation. Du avgör själv om du vill uppgradera med enkla luckbyten eller kompletta kök med stommar. Om du vill välja enkla dekorer, eller premium- produkter. Om du vill montera själv, alternativt anlita någon i vårt rikstäckande nätverk. Valmöjligheterna är oändliga, så varför tveka - det har aldrig varit lättare att byta kök!

I säljfasen hjälper vi dig gärna med prover, utställningsmiljöer, kataloger, etc. Våra duktiga arkitekter ritar upp förslag till dig ihop med offert/order, där du får en komplett lista på ingående delar och en 3D-skiss av det nya köket. Nytt från och med 2018 är att du även kan få en länk till en presentation i VR (Virtual Reality) - kliv in i ditt nya kök och få en direktkänsla för rummet! Hos oss hittar du ett brett sortiment av dekorer och material, vid sidan om en rad olika tillval och tillbehör, som gör att det finns något för alla smaker och plånböcker.

Behöver man även byta stommar, tar det inte mer än tre veckor. Är det akut, kan produktionstiden på nya luckor kortas till fem arbetsdagar mot tilläggskostnad. Via LIB får du tillgång till ett rikstäckande nätverk av montörer om det är så att du vill ha hjälp med någon del eller hela projektet. Hör av dig till någon av våra regionsäljare så kan vi prata vidare om saken.

Köket är hjärtat i de flesta hem, och att vara utan ställer till det i vardagen. Detta förstår vi, och kan därför erbjuda ett måttanpassat kök med luckbyten på bara två veckor! Vi kan bl.a erbjuda: • • • • • • • • • •

säljmaterial köksplanering brett sortiment tillval och tillbehör måttanpassade snickerier svensktillverkat projektledning snabba leveranser lägenhetspackade kök brett montörsnätverk

31 www.libluck.se


BL

AN

KO

Måttanpassade garderober

R

E

LJ UTSEEND VÄ

C DV Å R A LU Väggfasta, fristående eller platsbyggda. Med traditionella gångjärn eller skjutdörrar. Stommar, dörrar och inredning kan självklart måttanpassas.

DV

KO

BL

AN

R

E

LJ UTSEEND Ä V

Å R A LU

C

LIBs garderober är svensktillverkade

Garderober ska vara generösa och rymliga men helst inte synas och ta plats. Med våra måttanpassade och flexibla lösningar är det enkelt att skapa bra förvaringsutrymmen på små ytor. Oavsett om du behöver helt nya garderober eller ansiktslyfta befintliga, så har LIB allt som krävs. Välj utseende bland våra luckor. Och säg det rum som inte mår bra av en spegeldörr! I trånga utrymmen sparar skjutdörrsystemet plats och minskar slitaget. Hyllor, korgar, fack, krokar och stänger – inredningen i garderoberna kan varieras i det oändliga.

32 www.libluck.se


Flex trådkorg Vår flexkorg passar alla befintliga garderober eftersom ena sidan flexar efter behov. Uppdatera inredningen och garderoben blir som ny!

400,

500,

m

600 m

505

mm

150 mm

xl

l fle

a Tot

d äng

m

m

4m

0-2

m

500 m

500 m

462 mm

270 mm

Fästsida

140 mm

Fästsida

Passbit

m

400 m

140 mm Passbit

m

400 m

Flex trådkorgset Den flexibla trådkorgen som passar alla garderober! Ger bekvämare och effektivare förvaring. Ökar standard och funktion. Finns för 400, 500 och 600 mm garderob. Trådkorgen är 175 mm hög och 505 mm djup. Kan flexa 0-24 mm. Levereras med fästsidor med förmonterade skenor för snabb och enkel installation.

Flex trådkorg 400

Flex trådkorg 500

Flex trådkorg 600

Antal trådkorgar

Antal trådkorgar

Antal trådkorgar

2 st 3 st

2 st 3 st

2 st 3 st

33 www.libluck.se


K T M I L J Ö VA

L

TM

ÄR

DV

KO

BL

AN

R

E

LJ UTSEEND VÄ

Å R A LU

C

Från slagdörr till skjutdörr Enkel uppgradering till skåp med skjutdörrar. Från utanpåliggande slagdörrar till en modern design med utanpåliggande skjutdörrar.

Maximal flexibilitet Dörrarna kan placeras rakt framför varandra, så att de står helt i linje. Inga begränsningar för invändig inredning.

34 www.libluck.se

DV

KO

BL

AN

R

E

LJ UTSEEND Ä V

Å R A LU

C


Gränslös designflexibilitet – enkel installation Skenprofilen är inte iögonfallande, vilket möjliggör flera olika designalternativ. Den nedre styrskenan medger också flexibilitet eftersom den kan monteras framför botten.

• Cykeltest över 20 000 cykler min 1560 mm

• Stängningstest med en dragkraftsbelastning på 2 kg • Avlyftningstest med 150 N • Vågrätt säkerhetstest med 250 N

max 2400 mm

Kvalitet som uppfyller alla krav

Tekniska detaljer i korthet • Övre skjutdörrsbeslag med två spår • Utanpåliggande dörrar • Dörrar som väger upp till 35 kg

2 sektioner 1200 mm

3 sektioner 1800 mm

• Dörrtjocklek upp till 19 mm • Dörrhöjd upp till 2100 mm • Dörrbredd upp till 600 mm • Snabb installation av styrkomponenter • Silent System i dörrstängningens riktning • Testad i enlighet med EN15706

Beskrivning

Standard

MDF

Skjutdörrssystem 2 sektioner inkl grepplist Skjutdörrssystem 3 sektioner inkl grepplist Skjutdörrssystem 4 sektioner inkl grepplist Skjutdörrssystem 5 sektioner inkl grepplist

Välj stommar och skjutdörrar Välj stommar under Högskåp/garderober. Välj dörrar bland våra luckor.

För befintliga garderober Välj dörrar bland våra luckor.

35 www.libluck.se


www.libluck.se

AD

36

K T M I L J Ö VA

L

ÄR

M

LIBs badrumsmöbler är svensktillverkade

LASERKAN T

UT

Krokodil - nu även i vitt och med spegel på laserkantad okrossbar träfiberlucka.


Badrumsmöbler Använd tåliga Krokodil för fuktiga utrymmen LIB är den ledande leverantören av laserkantad köks-och badrumsinredning, och erbjuder en serie badrumsmöbler efter samma kostnadseffektiva och miljövänliga principer. Vår tåliga serie Krokodil tillverkas i vitlaserad eklaminat med liggande ådring, alternativt släta vita ytor, som ger en modern framtoning som matchar de flesta badrumsmiljöer. Möbelstommen håller miljövänlig plusstandard. Alla kanter, inte enbart de utåt synliga, laserkantas med en tätande list. Dörrknopp och mjukstängande gångjärn ingår.

Ge badrummet ett lyft Med Krokodil i badrummet kan du behålla befintliga installationer och enkelt uppdatera till en enhetlig stil. Serien är framtagen för att ersätta hela eller delar av en äldre badrumsinredning, och har bl.a en innovativ handdukshållare med rörliga gripklor i stället för knoppar. En blivande designklassiker?

Renovering och byggprojekt Vid nybyggnation och renoveringsprojekt erbjuder vi måttanpassade badrumsmöbler som levereras på pall. Kontakta LIB direkt för mer information!

Krokodil - nu även i vitt och med spegel på laserkantad okrossbar träfiberlucka.

37 www.libluck.se


LASERKAN T AD

UT

K T M I L J Ö VA

L

M

ÄR

Badrumsskåp vit Levereras med 2 hyllplan. Höjd 700, bredd 500, djup 195 mm.

Badrumsskåp vitlaserad ek Levereras med 2 hyllplan. Höjd 700, bredd 500, djup 195 mm.

Kommod vit Använder det outnyttjade utrymmet under vasken. Passar till standardporslinsvask som är 550 mm. Höjd 480, bredd 540, djup 370 mm.

Badrumsskåp vit med spegel Levereras med 2 hyllplan. Höjd 700, bredd 500, djup 195 mm.

Badrumsskåp vitlaserad ek med spegel Levereras med 2 hyllplan. Höjd 700, bredd 500, djup 195 mm.

Kommod vitlaserad ek Använder det outnyttjade utrymmet under vasken. Passar till standardporslinsvask som är 550 mm. Höjd 480, bredd 540, djup 370 mm.

Vägghängd spegel I akrylplast med kärna av MDF. Olika storlekar. Djup 19 mm.

Sockelben I metall till kommod och handduksskåp.

Handdukshållare vit Handdukshållare med fyra gripklor. Höjd 124, bredd 396 mm.

Handdukshållare vitlaserad ek Handdukshållare med fyra gripklor. Höjd 124, bredd 396 mm.

38 www.libluck.se


FINNS ÄVEN MED STOMMAR AV SNÖVIT ELLER HÖGTRYCKSLAMINAT

Handduksskåp vit Med 5 hyllplan. Höjd 1700, bredd 380, djup 360 mm.

Handduksskåp vit med spegeldörr Med 5 hyllplan. Höjd 1700, bredd 380, djup 360 mm.

Handduksskåp vitlaserad ek Med 5 hyllplan. Höjd 1700, bredd 380, djup 360 mm.

Beskrivning Handduksskåp 5 hyllplan, h1700xb380xd360

Handduksskåp vitlaserad ek med spegeldörr Med 5 hyllplan. Höjd 1700, bredd 380, djup 360 mm.

Max antal/pall

6 st

Handduksskåp 5 hyllplan, h1700xb380xd360 med spegel

6 st

Badrumsskåp 2 hyllplan, h700xb500xd195 12 st Badrumsskåp 2 hyllplan, h700xb500xd195 med spegel 12 st Kommod, h480xb540xd300 12 st För prisinformation, kontakta LIB direkt.

Övriga produkter i Krokodil: Vägghängd spegel med spegelkant i akrylplast med kärna av MDF 510x390x19 Vägghängd spegel med spegelkant i akrylplast med kärna av MDF 700x500x19 Vägghängd spegel med spegelkant i akrylplast med kärna av MDF 800x600x19 Handdukshållare med fyra gripklor Sockelben i metall till kommod och handduksskåp Beställda badrumsmöbler levereras färdigmonterade, på lastpall. Miljösäkra din leverans med en samordnad beställning och välj fulla pallar, så minskar du miljöbelastningen för emballage och transporter. Emballage, pall och frakt tillkommer.

39 www.libluck.se


• 100% vattentäta • Beställ måttanpassat kök för kök • Inget extra underhåll nödvändigt • Golvklassning 32 enligt EN649/EN 16511 • Speciellt ytskikt som skyddar mot repor, fläckar och slitage • Enkelt klicksystem för snabb läggning • 20-års garanti för lägenheter

Slitstarka, slag- och fläcktåliga LIB kan tillsammans med välkända Pergo erbjuda en ny generation snygga och lättskötta golv i vinyl. Golven ser ut som äkta trä, med vackra ådringar och levande färgskiftningar - men du kommer att häpna när du får uppleva dess mjuka, tysta och framför allt tåliga yta. Ett innovativt nytt skyddande toppskikt tätar effektivt golvytan och ger ett förbättrat motstånd mot fläckar, nedsmutsning och gör den mer reptålig. Ytan gör också golvet mer lättstädat, och mindre ljuskänsligt än ett vanligt trägolv. Med andra ord, golven inte bara håller längre, de håller sig även vackra längre. För att verkligen visa att vi tror på dessa golv, lämnar vi en garanti på upp till 20 år, så att du alltid skall känna dig trygg i ditt val av golv!

Ett bra golv måste se bra ut, men också vara förberett för olyckshändelser. Om olyckan är framme blir trädekoren du valde för ditt kök “plötsligt” vattentätt för att minimera skadan. Ett vattentätt golv är förstås också lätt att rengöra. Tack vare ett skyddande och tätt ytskikt är golvet lätt att hålla rent - det är inte bara vackert, utan även hygieniskt! Ett laminatgolv slits och redan efter ett par år ser det lite trist ut. LIBs vinylgov kommer då fortfarande se ut som nytt. Vinylgolvet är dessutom tystare, upplevs varmare och behöver aldrig slipas om. LIBs vinylgolv ger en mycket bra livscykelkostnad!

40 www.libluck.se


samt 100% vattentäta golv! • TitanV™- ytskikt som skyddar mot repor, fläckar och slitage • Detaljerat dekorlager • Mycket stark och tålig vinylkärna • Extra stabiliserande lager med glasfiber • Extra slagtåligt vinyllager

41 www.libluck.se


Snabb och enkel läggning! Klicksystemet PerfectFold™ V har utvecklats särskilt för Pergos nya vinylgolv och klickfogen låser golvet såväl vertikalt som horisontellt. Ingen mattläggare behövs, utan golvet läggs enkelt av snickaren. Den dubbla låsfunktionen ger Pergos golv unik stabilitet och tack vare det nya klicksystemet går läggningen enklare och snabbare än med något annat vinylgolv på marknaden. Allt du behöver göra är att välja ett av tre möjliga läggningssätt och klicka golvet på plats! Det nya klicksystemet gör också att golvet inte behöver någon övergångsprofil vid läggning genom dörröppningar.

Tack vare den horisontella och vertikala låsningen blir det inga nivåskillnader eller öppna fogar. Pergos vinylgolv kan läggas utan begränsningar i längd eller bredd och utan några övergångsprofiler, vilket ger rummet ett öppet och modernt utseende. Och om du skulle behöva, kan du också enkelt ta bort och återanvända golvet med PerfectFold™ V-klicksystemet.

Tryck ned Den bästa metoden för att lägga ett stort golv på kort tid. Klicka fogen på långsidan, för plankorna mot varandra och avsluta med att trycka nedåt.

Skjut ihop Till skillnad från många andra vinylgolv kan Pergos vinylgolv även läggas horisontellt med vårt installationsverktyg (använd inte hammare, eftersom den kan skada klickfogen). Detta är praktiskt i lägen där det är svårt eller omöjligt att vinkla plankan (när du skall lägga den sista raden eller under dörrkarmar eller element).

Vinkla Om du vill, kan du även lägga ditt Pergo-golv på ett tredje sätt. Bara vinkla och klicka ihop plankorna på långsidan.

42 www.libluck.se


Välj mönster på golvet Klassisk Planka klick 1251 x 187 mm. 4-sidig fasning.

Modern natur ek, planka, klick V2107-40018

Modern kaffe ek, planka klick V2107-40019

Ek natur klassisk, planka klick V2107-40023

Skiffer klick 1300 x 320 mm. 4-sidig fasning.

grå ek heritage, planka klick V2107-40037

svart skiffer klick V2120-40035

ljusgrå ek, planka klick V2107-40036

Egenskaper Artikelnummer V2107 - xxxxx V2120 - xxxxx

Produktgrupp Klassisk planka Skiffer

Artikelnummer V2107 - xxxxx V2120 - xxxxx

Längd 1251 1300

PerfectFold V • •

Klass 32 32

Fasning 4 4

Bfl-s1 • •

Format & Innehåll Bredd 187 320

Tjocklek 4,5 4,5

m²/förp. 2,105 2,080

m²/pall 109,48 108,16

Läggningsmetod Klick Klick

Vattentålig • •

*Pris 1

**Pris 2

kr / m² 308,00 308,00

kr / m² 323,00 323,00

*Pris 1 = Pris per pall. **Pris 2 = Pris per lägenhetspackat. Separat frakt och leverans direkt från leverantör. OBS- för korrekt mängd, addera 5% mer än rummets yta!

43 www.libluck.se


Tillbehör

Golvsockel målningsbar Vattentät

Övergångsprofil, aluminium Pergos multifunktionsprofil utjämnar nivåskillnader och ger en mjuk övergång till golv av annat material. Lämplig för nivåskillnader på 0-12,3 mm. 1860 x 10 x 47 mm. Färg: silver. Yta: aluminium. PGPRSILV

T-list Ger en perfekt avslutning på golvet. Tillverkad av slitstarkt aluminium. 2000 x 7 x 24 mm. Färg: silver. PGVEXPSILV

Nivålist Ger en perfekt avslutning på golvet. Tillverkad av slitstarkt aluminium. 2000 x 7 x 26 mm. Färg: silver. PGVADPSILV

Avslutningslist Ger en perfekt avslutning på golvet. Tillverkad av slitstarkt aluminium. 2000 x 7 x 18 mm. Färg: silver. PGVENPSILV

Mellanlägg Basic Lättlagt mellanlägg som är särskilt framtaget för Pergo vinylgolv. Ljuddämpande och utjämnande. Perfekt anpassat för golvvärme och golvkyla. 15 m2 / förpackning. Tjocklek: 1 mm. PGVUDLB15

Solskyddsmellanlägg För ställen som utsätts för stark direktvärme eller extrema temperaturvariationer. (T. ex. glasverandor eller uterum.) 10 m² / förpackning. Tjocklek: 1.5 mm. PGVUDLSS10

Installationsverktyg Utmärkt verktyg för att skära rakt och i 90°. Fingerskydd med slagjärns-och utjämningsfunktion. Passar både vänster- och högerhänta. PGVTOOL

Kapningskniv Professionell kniv för stabil precisionsskärning. Utmärkt för att skära runda former. 10 skärblad medföljer. PGVKNIFE

Elementbrickor Innerdiameter: 15 mm. Ytter diameter: 54 mm. PGRCINOX22 Innerdiameter: 22 mm. Ytterdiameter: 54 mm. Rostfritt stål. 2 st. / förpackning. PGRCINOX15

Vinylgolvrengöring 1000 ml. Skyddar TitanV™ -ytskiktet. Idealiskt för att ta bort smuts, fettfläckar och klackmärken samt daglig rengöring. PGVCLEANING1000

golvsockel som döljer expansionsfogar och skyddar dina väggar. 2400 x 8 x 55 mm. Färg: vit, målningsbar. Yta: slitstark, PVC-folie med vattentålig finish. Stomme: MDF. PGVSKRPAINT

44 www.libluck.se


LIBs vinylgolv Egenskaper Skyddande ytskikt mot repor, fläckar och slitage

TitanV™

Läggningsmetod

PerfectFold™ V

Fuktmotstånd

Tjocklek

4.5 mm

Garanti mot vattenskador, slitage och delaminering (hemmiljö)

20 år

Teknisk data

Testmetod/standard

Golvklassning

EN 649 / EN 16511 (33 – 32)

Effekt av möbelben

EN 424

Ingen skada

Resistens mot stolshjul

ISO 4918

Ingen skada 25000 cyc

Brandklassning

EN 13501-1

Bfl-S1

Ljuddämpning (utan mellanlägg)

ISO 712-2

4 dB

Ljuddämpning (med Pergos mellanlägg Basic)

ISO 712-2

17 dB

Ljuddämpning (med Pergo solskyddsmellanlägg)

32

15 dB

Värmegenomgångsmotstånd (utan mellanlägg)

EN 12667

0.015 m² K/W

Värmegenomgångsmotstånd (med Pergos mellanlägg Basic)

EN 12667

0.044 m² K/W

Värmegenomgångsmotstånd (med Pergo solskyddsmellanlägg)

0.025 m2 K/W

Formaldehydemissioner

EN 14041

E1

Halkskyddsklass

EN 13893

Class DS

Halkskydd

DIN 51130

R9

Dimensionsstabilitet

ISO 23999

<0.05%

Slitstyrka

ISO 24388-A

>2400 cycles

45 www.libluck.se


ENKEL LÄGGNING Klicksystemet PerfectFold™ V gör det snabbt och enkelt att lägga golvet. Vik ned golvet på plats genom att använda en av de tre metoderna och det är klart på nolltid.

BRANDSÄKERHET Pergo vinylgolv har en hög brandsäkerhet. De är utformade för att klara alla europeiska krav för installation i evakueringsutrymmen eller samlingslokaler.

SLITSTYRKA Pergos vinylgolv har en skyddande flerskiktsyta. det skyddande TitanV ™ - ytskiktet skyddar mot repor, fläckar och slitage samt gör golvet lätt att underhålla.

VATTENTÅLIGHET Vårt Moisture Resistance- System kombinerar ett fukttåligt bärarmaterial med en stark och tät klickfog. Detta gör Pergos vinylgolv till några av de mest vattentåliga golven på marknaden.

LJUDDÄMPNING Det mjuka vinylmaterialet reducerar stegljud och är tyst och behagligt att gå på.

HYGIENISKT Ett laminatgolv från Pergo underlättar en hög hygienisk nivå. Den täta ytan förhindrar uppkomsten av bakterier och minskar behovet av kemikalier.

SLAGTÅLIGHET Pergos vinylgolv har en yta som består av flera lager. I kombination med det kompakta bärarmaterialet ger det golvet hög tålighet mot slag och avtryck, vilket skyddar golvet mot skador.

ENKELT UNDERHÅLL Pergos TitanV ™ -ytskikt är smutsavvisande, vilket förenklar städning och underhåll. Klickfogens täta konstruktion hindrar dessutom smutsen från att tränga ner i fogen.

STOLSBEN MED HJUL Flerskiktssystemet i Pergos vinylgolv i kombination med bäraregenskaperna är utformat för att klara belastningen från möbler med hjul.

Produktbilder kan avvika från verkligheten. Pergo förbehåller sig rätten att ändra produkter och deras tillgänglighet utan varsel. Allt innehåll ©2016 av bvba – division flooring. Alla rättigheter reserverade. Innehållet i denna broschyr får inte användas, delvis eller helt, utan skriftligt tillstånd av utgivaren.

46 www.libluck.se

Z-156.603.1573


Därför skall du välja LIB! Vi kan det här med inredning

Projektledning

Sedan 1999 har LIB levererat och monterat mått-anpassade snickerier till hela Sverige. Vi hjälper dig från ax till limpa dvs. mäter, ritar, producerar och monterar det du beställer.

LIB tillhandahåller projektledning för t. ex samordning vid projektuppdrag och entreprenader där olika slags hantverkare medverkar. Samordningen kan avse ett helt område, fastighet, kök, trapphus eller byggnad.

Vi demonterar och fraktar bort det gamla Självklart hjälper vi gärna till med hanteringen av de gamla produkterna. Vi demonterar och kasserar ansvarsfullt och på ett miljömedvetet sätt.

Made in Sweden Vi tillverkar merparten av våra snickerier i småländska Vimmerby. I den moderna produktionsanläggningen arbetar vi enligt branschens alla krav och föreskrifter. Effektivt, med respekt för resurserna och alltid med miljön i fokus.

Laserkantat för bästa miljöval Vid val av material är det många faktorer som spelar in. Laserkantat laminat är det absolut bästa miljövalet, och LIB var först i Sverige med att tillverka detta. Metoden bygger kort på att man använder melaminbelagda spånskivor med lasersvetsad kantlist av polypropylen. För mer detaljerad beskrivning, se sidan 5.

Beställning och mätorder Beställningsblankett finns på www.libluck.se – redo att laddas ner och fyllas i. Är din beställning eller mätorder ifylld och klar? Skicka den till order@libluck.se.

Kundsupport Frågor och funderingar? Under kontorstid når du våra trevliga medarbetare på telefon 033-27 17 00. Eller maila oss på info@libluck.se. Självklart erbjuder vi alla avtalskunder fortlöpande support och besvarar alla frågor kring beställning, mätorder, samordning och objekt.

CAD-ritningar En ritning är en bra början. LIBs arkitekter har lång erfarenhet av att skapa köksritningar för bostadsbolag och hyresrätter. Vi utbildar oss fortlöpande och arbetar med de modernaste verktygen.

Eget montage

www.libluck.se

Hälften av våra produkter monteras av LIBs utvalda snickare och hälften av våra kunder. LIB erbjuder utbildning till självkostnadspris för alla kunder, nya som befintliga. Vi tar emot din anmälan – och berättar gärna mer – på telefon 033-27 17 00 eller via info@libluck.se

På vår hemsida kan du läsa mer om LIB och miljöfördelarna med laserkantad laminat, ladda ner mätorder, kontakta oss i olika ärenden och beställa produkter online.

Pris och leverans Alla priser är exklusive moms, frakt och montage om inget annat anges. Våra måttanpassade och lägenhetsanpassade laminatkök, badrumsmöbler och garderober kommer fabriksmonterade. Badrumsmöblerna levereras exklusive monteringsbeslag.

Akutkök När det gäller laserkantad laminat vid luckbyten erbjuder vi direkttillverkning mot pristillägg per kök exklusive moms, frakt och montage. Köket produceras inom fem arbetsdagar (detta kan variera något beroende på objekt och beläggning, men det uppger vi i så fall vid beställningen).

Garanti Fem års garanti är standard. Vi erbjuder 10 år som tillval eller enligt avtal.

Säljstöd och inspiration Att kunna visualisera slutresultatet är viktigt. Därför hjälper vi dig att visa vilka möjligheter som finns. Hur det nya köket, badrummet eller garderoben kommer att se ut. Kontakta våra erfarna säljare för nybeställning eller uppdatering av demomaterial!

Allt på samma ställe Som kund drar du nytta av LIBs goda samarbete med en rad olika leverantörer från hela Norden. Detta gör att du kan hitta så gott som allt som behövs vid en renovering eller nybyggnation på ett och samma ställe- allt från beslag, handtag, rostfritt, stänkskydd till golv och övriga småtillbehör.

Lösningar för bostadsanpassning och skolor Hos LIB hittar du även lösningar för bl.a bostadsanpassning, och skolor. Gå gärna in på vår hemsida, ring Kundsupport eller prata med någon av våra säljare om du vill veta mer.

Välkommen! LIBs samarbetar med ytterst skickliga och dynamiska företag för att skapa det unika erbjudandet LIB paketerar. Samarbetena bygger på både standardiserade som unika lösningar för att skapa mervärden för LIBs kunder. I LIBs kataloger finns alltid deras produkter representerade, ibland deras varumärken och bilder/foton. LIB respekterar och värnar respektive producents varumärken och copyright. Och vi har deras samtycke till presenterat material i LIBs kataloger: Beslag Design, Blum, CTM Lyng, Gustavsberg, Hettich, Pergo, Polyform Specialsnickerier, Ropox, STALA och Vimmerby Interiör.

47 www.libluck.se


LIB anordnar kurser för dig som monterar i egen regi LIB anordnar monteringskurser och introduktionspass till självkostnadspris för nya och befintliga kunder. Anmäl ert intresse direkt till Madeleine Persson, telefon 033-720 59 74 eller maila info@libluck.se

Köksplanering Vi planerar och ritar kök i CAD-program, både i 2D och 3D. En bild säger allt och LIB visualiserar kök och komponenter innan det är på plats. LIBs kundsupport har lång erfarenhet och de senaste verktygen. Ett funktionellt och välplanerat kök håller längre. Planritning: 545/1/1 Kök - Alternativ - 1 Projekt: SH Hovmästarvägen 20, lgh 0794-1300

Utskriven: 01.02.2017

Utskriven: 01.02.2017 1700 1500 800

80

200 200 200

800

180 800 600 600 64

680

16

600

3260 2260

3260

3860

400

600

1000

600

530

600

16 350

764

16

600

16

600

4

600

4

600

970

400

Perspektivritning: 545/1/1 Kök - Alternativ - 1 Projekt: SH Hovmästarvägen 20, lgh 0794-1300

800

1290

700

OBS: Ritningen är bara vägledande.

Vår ref:

1200

580 770

2670

Sida:1 (1)

Se LIB-köken i VR

Skala: Anpassad ram

OBS: Ritningen är bara vägledande. Djupet är exkl. skåpluckor. OBS: Kontrollera måtten.

Vår ref:

Sida:1 (1)

LIB erbjuder nu helt kostnadsfritt att få uppritade kök med VR-tillägg. Det funkar direkt i en smartphone, padda och dator. Snurra runt och se köket i 360 grader. Du står i det virtuella uppritade köket och ser det inifrån. Hör av dig så bygger vi er virtuella bobutik helt kostnadsfritt!

Monteringstillbehör Beskrivning

Grundsats för montering: Innehåller borrmallar och ett urval tillbehör. Mallar för handtag CC 96, 128 och 192 mm. Minifix- mätverktyg för singellådor Ecodrill, gångjärnsborrmall

Webbutik I vår webbutik som finns på www.libluck.se, hittar du fler tillval och tillbehör för att uppgradera din renovering.

Akutkök När det är extra bråttom – 5 arbetsdagars produktionstid! Gäller direktlaminerade, laserkantade luckor, ej hela kök.

48 www.libluck.se


SKÖTSELANVISNING

för luckor, bänkskivor, badrumsmöbler, garderober, skåpstommar och hela kök. Genom att sköta ditt nya kök på rätt sätt, håller du det nytt och fräscht längre. • Torka luckorna med lite vatten och handdiskmedel. Eftertorka med torr trasa. • Torka alltid bort vatten som hamnat på luckor eller andra ytor som t.ex bänkskivor. Tänk också på att alltid torka av under diskbänksskåp och luckornas kanter. De är inte avsedda att klara vatten som blir stående. Om diskmaskin används, tänk då på att torka av luckorna på var sida om maskinen och även den ev. integrerade luckan. • Använd inte rengöringsmedel som innehåller ammoniak. Använd heller inte stålull eller något liknande som har en slipande effekt. • Efter att ha diskat, torka alltid av luckorna under diskbänken med en torr trasa. • Envisa fläckar på bänkskiva kan avlägsnas med T-röd. • Lådorna i köket får ej belastas med mer än 25 kg/styck. Tänk på detta när du ställer in grytor och kastruller med mera. • Placera inte vattenkokare, kaffebryggare eller liknande under dina skåpstommar och köksluckor. Vattenånga skadar ditt kök! Luckorna Smögen, Mirro, Metallo och Glosso har en repkänslig akrylyta. Luckorna rengörs med en mjuk duk, INTE microfiberduk! Microfibrer ”skär” bort smutsen från ytan, vilket resulterar i repor på luckan. OBS- Garantin täcker inte skada som uppkommit genom inträngning av vatten eller fukt.

Köp tillbehör till ditt kök, badrum och garderob se www.libluck.se

Luck & Inredningsbolaget Tel: 033-27 17 00 info@libluck.se www.libluck.se

Spara denna information för framtida referens!

49 www.libluck.se


LASERKAN T AD

UT

K T M I L J Ö VA

L

M

ÄR

Köksförnyelse

Inklusive stommar

I exempelköket ingår samtliga luckor, lådfronter, lådinsatser, kryddhylla, bänkskivor, gångjärn och standardhandtag.

Luckor och lådor - Idre plusvit:

Snabb produktionstid!

Beskrivn/ Material Höjd mm Antal 1) Lucka 0-1100 8 2) Lucka 2001-2200 1 3) Lådfront 5 3) Lådinsats 5 st lådor 1 4) Kryddhylla 1 5) Bänkskiva 30 mm pris/m2 0,4 5) Kantlistning bänkskiva 2 5) Konfektionering b änkskiva 1

Välj till mjukstängande gångjärn och lådor

Åre Fjällek

Åre varmgrå akryl

Eslöv, Vitlaserad ek

50 www.libluck.se

Stommar: Benämning BxDxH mm Antal A) Högskåp 5 hyllor 600x580x2100 1 B) Skåp över K/F 600x340x340 1 C) Väggskåp 400x340x850 1 D) Väggskåp 600x340x850 1 E) Väggskåp 800x340x850 1 F) Bänkskåp 5 lådor 400x580x720 1 G) Bänkskåp 2 hyllor 600x580x720 1 H) Diskbänkskåp 800x580x720 1 Sockelben plast 800x580x720 16 J) Sockel 2400 mm kantad V-1-H 2


Köksförnyelse

Inklusive stommar

I exempelköket ingår samtliga luckor, lådfronter, lådinsatser, bänkskivor, gångjärn och standardhandtag.

Luckor och lådor:- Idre plusvit Beskrivn/ Material Höjd mm Antal 1) Lucka 0-1100 14 2) Lucka 2001-2200 2 3) Lådfront 10 3) Lådinsats 5 st lådor 2 4) Kryddhylla 1 5) Bänkskiva 30 mm pris/m2 1,4 5) Kantning bänkskiva 4 5) Konfektionering b änkskiva 2

Stommar:

Åre Fjällek

Åre varmgrå akryl

Eslöv, Vitlaserad ek

Benämning BxDxH mm Antal A) Högskåp 5 hyllor 600x580x2100 1 B) Högskåp städ 600x580x2100 1 C) Skåp över K/F 600x340x340 1 D) Väggskåp 400x340x850 2 E) Väggskåp 600x340x850 1 F) Väggskåp 800x340x850 1 G) Väggskåp hörn 600x600x700 1 H) Bänkskåp 5 lådor 400x580x720 2 J) Bänkskåp 2 hyllor 600x580x720 1 K) Diskbänkskåp 800x580x720 1 Sockelben plast 800x580x720 28 L) Sockel 2400 mm kantad V-1-H 2

51 www.libluck.se


Köksförnyelse

Rostfritt

och inredningar för hela lägenheten

Kök/köksförnyelse

Bostadsanpassning

Skolmöbler

Rostfritt

Kök/köksförnyelse

Bostadsanpassning

Skolmöbler

Bostadsanpassning

Skolmöbler

Anpassningsbar inredning för kommande generation

Diskbänkar, Stänkskydd, Sockelskydd och köksblandare Rostfritt

Kök/köksförnyelse

Bostadsanpassning

Skolmöbler

Rostfritt

Kök/köksförnyelse

Bostadsanpassning

Luckbyte

sid 6

Diskbänkar

sid 4

Bord

sid 5

Kök

sid 4

Hela kök

sid 24

Bänkskivor

sid 12

Skåp

sid 9

Köksplanering

sid 11

Garderob

sid 30

Stänkskydd

sid 14

Hyllor

sid 16

Smarta tillval

sid 12

Badrum

sid 34

Tvätthoar

sid 15

Tryggt & säkert sid 16

Golv

sid 38

Tillbehör

sid 16

Badrum

Blandare

sid 20

Skolmöbler

kök badrum garderob Rostfritt

sid 20

Höj- och sänkbara elevbord

Beställ vår andra kataloger.

LIB förnyar – förenklar – förbättrar

kök, badrum och förvaring RAMAVTAL

HSB

Måttanpassning är en del av LIBs DNA! Vi måttanpassar allt och i rekordfart. Köksluckor, köksstommar, rostfria diskbänkar, bänkskivor, garderober, badrumsmöbler, teknik för bostadsanpassningar, skolmöbler - Allt måttanpassas.

LIB har HBV-avtal och ramavtal med HSB.

LIB är också den enda leverantören i Sverige som erbjuder laserkantade snickerier. En miljövänlig teknik med överlägsen hållbarhet och livscykelkostnad. LIB Luck & InredningsBolaget är en del av kökskoncernen Nordic Kitchen Group.

Postadress LIB Luck & InredningsBolaget Box 23, 501 13 Borås. Besöksadress Katrinedalsgatan 43, 504 51 Borås. Fax 033-27 17 05 Telefon 033-27 17 00 Beställningar: order@libluck.se Frågor: info@libluck.se

Regionsäljare Väst- och mellansverige Lotta Wålberg 033-27 17 25 Södra Sverige Lennart Bergh 033-720 59 73 Norra Sverige Roger Eriksson 033-720 59 72 Östra Sverige Ronnie Samuelsson 033-27 15 92

Försäljning & avtal Henrik Ripa 033-720 59 71 Kundsupport Carita Olesen 033-27 15 90 Roger Falk 033-27 17 08 Köksarkitekter David Larsson 033-27 17 90 Jonas Davidson 033-27 17 60

Säljkoordinator Madeleine Persson 033-720 59 74

www.libluck.se

Med reservation för tryckfel.

LIBs samarbetar med ytterst skickliga och dynamiska företag för att skapa det unika erbjudandet LIB paketerar. Samarbetena bygger på både standardiserade som unika lösningar för att skapa mervärden för LIBs kunder. I LIBs kataloger finns alltid deras produkter representerade, ibland deras varumärken och bilder/foton. LIB respekterar och värnar respektive producents varumärken och copyright. Och vi har deras samtycke till presenterat material i LIBs kataloger: Beslag Design, Blum, CTM Lyng, Gustavsberg, Hettich, Pergo, Polyform Specialsnickerier, Ropox, STALA och Vimmerby Interiör.

Luck & InredningsBolaget 2018-01

Inredningar till bostadsbolag och kommuner

Profile for Nordic Kitchen Group

LIB Köksförnyelse 2017  

LIB Köksförnyelse 2017  

Advertisement