Page 1

2017-12

Köksidéer

Kök och tillbehör

Kök för alla smaker


Åby vit med trästruktur.

2


Färdiga kök utvalda med omsorg Eftersom ingen köksdröm är den andra lik är vårt utbud av färg, form, stil och funktion mycket brett. Hagaköket kan ändras och anpassas i det oändliga och är perfekt oavsett om du bygger nytt eller byter ut ett befintligt kök. Hög kvalitet, bra priser, generösa garantier och korta leveranstider – Hagaköket är en trygg och pålitlig partner. Stora delar av vårt sortiment finns i lager och bara väntar på dig. Vi kan leverera ditt nya kök till helgen om du vill. Våra kraftiga stommar (18 mm) levereras fabriksmonterade och medför snabb och enkel installation med bästa passform och stabilitet. Vi har ett kök för alla. Om du drömmer om något utöver det vanliga rekommenderar vi en titt på Sundborn. Bläddra, dröm och njut. Välkommen till Hagaköket – vi tar ditt kök på allvar.

Vilket väljer du? Se alla möjligheter på www.hagakoket.se

Innehåll Våra Hagakök Standard 8 Grovkök 32 Snabbsortiment 38 Sundborn 46 Classic 58 Stommar 62 Tillbehör & komplement Förvaring 66 Belysning 82 Smarta el-tillbehör 93

3


Tre små steg till ditt nya kök 1 Ta med alla tankar, idéer, drömmar, önskemål, krav, visioner och mått – när det gäller kök kan noggranna mått inte nog betonas – till din närmaste återförsäljare.

2 Tillsammans går ni igenom stil, färgsättning, vitvaror, material, tillbehör, stommar, luckor, skåp, kran och diskho, lådor, handtag, bänkskivor, priser och villkor. Vi tar fram en offert och ritning samt lägger en beställning.

3 På utsatt tid levereras ditt kompletta kök – helt anpassat efter dina önskemål och förutsättningar – färdigmonterat, redo att installeras.

Varsågod och njut! 4


Västerbo vit.

5


HagakĂśket Standard

Luckor, handtag, bänkskiva...

6


Kök för vardag och till fest Här lagas maten och här umgås vi till vardag och till fest. Vi på Hagaköket vet vad som krävs för att göra ditt kök trivsamt och funktionellt. Vi står för en genuin kökstradition som har utvecklats sedan 1924. I våra moderna fabriker bygger vi våra kök med omtanke och kärlek. Hagaköket ger dig mycket kök 
för pengarna. Prisvärd kvalitet du får nytta och glädje av i många år. Välkommen in till någon av våra återförsäljare och bekanta dig med Hagaköket. Garanti för din trygghet. Tack vare vår höga kvalitet är Hagaköket ett tryggt val. Vi lämnar hela 20 års funktionsgaranti på gångjärn och lådsystem – och på skåpstommar och luckor 10 års garanti. Därutöver följer vi Konsumentverkets rekommendationer och regler.

Stommar och luckor

Gångjärn och lådsystem

Konsumentgaranti

Konsumentgaranti

10 år

20 år

Läs mer om våra garantier och vilkor på vår hemsida, www.hagakoket.se

7


Hagaköket Standard

Haga Standard Snabbt, enkelt tryggt Hagakökets serie Standard är storsäljaren i vårt sortiment. Det innebär Snabba leveranser, enkel hantering och trygga leveranser. Sortimentet är stort med många utseenden, material och färger av luckor, hela 32 varianter och oändliga färgkombinationer finns att välja på!

Stommarna är fabriksmonterade Våra kök är rejält byggda. Istället för 16 mm bygger vi våra stommar i 18 mm melaminspånskiva. Stommarna limmas under mycket högt tryck (motsvarande en liten elefant). Stadiga konstruktioner för hög precision och enklare montering och med massiv fästregel samt massiv facklist.

Line – nu serie i Haga Standard Line är en ny serie i Hagaköket Standard med släta, greppfria luckor. Med en grepplist i aluminium som är infräst i stommen får man en modern känsla i köket. Kombineras gärna med pop-outgångjärn på vägg/högskåp.

Hagaköket Line; Västerbo med inbyggd grepplist.

8


HagakÜket Line; Västerbo med inbyggd grepplist.

9


Hagaköket Standard

Haga Standard – Ekeby Med lådknoppar i läder och Push-open luckor i väggskåp. Stora vita kakelplattor och inbyggda spotlights. Bänkskiva i kompositmaterial.

10


11


Hagakรถket Standard

12


Haga Standard – Vreta Bänkskiva av massiv ek/grå komposit, integrerade vitvaror och infälld diskho. Ergonomiskt upphöjt skåp för diskmaskin.

13


Hagaköket Standard

Haga Standard – Västerbo Västerbo vit med hantag Sun-128 krom. Bänkskiva med underlimmad diskho. Rostfri köksfläkt från Siemens.

Haga Standard – Lagbo bella café Väggskåpsluckorna är i utförande Västerbo. Rostfri diskbänk från Dekosteel med uppvikt bakkant.

14


15


Hagakรถket Standard

Lucka Tiby, mรฅlad MDF.

16


Lucka Vendel. Överfalsad lucka för retrodesign. Handtag Tickaregel från Beslag Design.

Trälådor i ek finns nu som tillval i utvalda bredder.

17


HagakĂśket Standard

Vendel lucka med bänkskivor i marmor.

18


Diskhoar i mässing.

19


Hagaköket Standard

Lyan med massiv bänkskiva och infälld diskho och häll.

20


Haga Standard – Lyan Målad lucka i valfri NCS-kulör. Massiv bänkskiva och infälld diskho. Lucka i MDF med rundad kant, målad i valfri NCS-kulör.

21


Hagaköket Standard

Husby ek. Bänkskiva med infälld diskho och häll på köksö. Ugn och micro i inbyggnadsskåp.

22


Massiva eller fanérade luckor Utanpåliggande luckor döljer gångjärnen och större delen av skåpstommen. Luckorna kan också täcklaseras i valfri NCS-kulör. Fronterna på stommarna och skåpen har en vit eller kulöranpassad ABS-list.

S0500-N

S1502-Y

S0502-Y

S2005-G70Y S9000-N

23


Hagaköket Standard

Inbyggd ugn.

Besticklåda under spishäll.

24

Vikluckor på väggskåp.


Lucka Ärligbo, täcklsaserad ask.

25


Hagakรถket Standard

Lagbo Sahara med inbyggd vinkyl.

26


Utsedd till

ÅRETS KÖK 2016 av Kök&Bad Extras läsare

Lagbo bella Latte Luckan har en “rough” struktur av MFC med hetluftkantad ABS-list som ger tåliga och täta kanter. Spis, diskho och vinkyl är inbyggda. Stänkpanel Metallic, Alu Quattro Chrome från LG Collection.

27


Hagaköket Standard

Lagbo Sahara. Lucka Lagbo Makalo Oak K4350 liggande struktur (special) i kombination med väggskåp Åby vit struktur.

28


Moderna l채derhandtag p책 v채ggsk책pen.

29


Hagakรถket Standard

Lundbo i matt svart laminat med kantlist i svart ek.

30


Lucka: Vreta täcklaserad svart NCS S9000-N

31


Hagakรถket Standard

Lucka Ekeby med rostfria ben.

32


Infälld strykbräda finns som tillval.

Grovkök och förvaring Ofta är mycket på gång samtidigt i grovköket. Och åtskilligt ska förvaras. I trånga utrymmen gör små detaljer störst skillnad och Hagakökets kreativa lösningar för förvaring kan innebära ren och sann glädje. Vad sägs till exempel om skåpluckor som fälls upp? Eller vår utdragbara strykbräda? Hagaköket skapar lika gärna ordning och harmoni i klädkammaren som i förrådet och garaget. Snygg och stilren funktionalitet blir aldrig omodern!

33


Hagaköket Standard

Lucköversikt

Laminat- och MFC luckor Det finns många högtryckslaminat med fräst grepplist och massiv kantlist som även den finns i flera träslag och utföranden.

Utanpåliggande luckor döljer gångjärnen och större delen av skåpstommen. Luckorna är av MDF och levereras med den standardfärg du väljer utan extra kostnad. Valfri NCS-kulör mot pristillägg.

Aspnäs Ram med spegel. Spårfräst ramlucka i ett stycke. Upphöjd spegel. 19 mm. Målad.

Akustik Lucka med aluminium-

list. 19 mm.

Målad.

MFC (Melamine Faced Chipboard) är en lucka av melaminbelagd spånboard. På Hagaköket tillverkas de med en tålig abs-list som appliceras med modern hetluftsteknik som gör kanten i stort sätt homogen med ytskicktet – en tåligare lucka som håller längre.

Ballad Lucka med urfräst grepp.

19 mm.

Målad.

Capella Fanerad lucka av MDF. Finns i ask, ek, svart ek och valnöt. 22 mm.

Cymbal Lucka med yta i laminat eller Linoleum med massiv kantlist i Björk, Ek, Svart Ek eller Valnöt.

Dalboda Spårfräst målad MDF.

Husby Lucka med massiv träram och fanerad spegel. Finns i Björk, Ek och Täcklaserad Ask.

Ingbo Lucka med laminatyta och ABS-kantlist. Finns i flera laminat och med olika utföranden på kantlist. 19 mm.

Intermezzo Fanerad lucka av MDF. Finns i ek, svart ek och valnöt. 22 mm.

34

Målad.

Callando Lucka med yta i laminat eller Linoleum med kant och urfräst grepp i massiv trä. Välj mellan kant/grepp i Björk, Ek, Svart Ek och Valnöt.

Ekeby Slät lucka med rundad kant. 16 mm. Målad.

Kryssbo Massiv, treskiktslimmad lucka. Finns i björk och ek. 22 mm.


Standardfärger

S0500-N

S1502-Y

Valfri NCS-kulör

S0502-Y

S2005-G70Y

S9000-N

Lagbo bella Latte Lucka av MFC med ljus “rough” struktur och ABS kantlist. 19 mm.

Lagbo bella Cafe Lucka av MFC med mörk “rough” struktur och ABS kantlist. 19 mm.

Lagbo Sahara Lucka av MFC med vitgrå furustruktur. Kantlist av ABS. 19 mm.

Lagbo Teak Lucka av MFC med teak look. Kantlist av ABS. 19 mm.

Lundbo Lucka med laminatyta och kantlist i massivt trä. Finns i flera olika laminat. Kantlist finns i björk, ek, svart ek och valnöt. 19 mm.

Lyan Slät målad lucka i mdf med rundad kant. 19 mm. Målad.

Mångsbo Lucka med massiv träram och fanerad spegel. profilfräst inner och ytterkant på ram. Finns i Björk, Ek och Täcklaserad Ask. 19 mm.

Piano Högblank Polygloss folie på MDF, baksida av MFC, finns i vitt och svart. 19 mm.

= = = = = = = = =

Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp

1 2 3 4 5 6 7 8 9

= Målad lucka

Tiby Ram och spegel med profilfräst innerkant i ram. 19 mm. Målad.

Västerbo Slät Lucka. 19 mm. Målad.

Sala Lucka med ram och spegel. Fräst dekorspår. 19 mm. Målad.

35


Hagaköket Standard

Lucköversikt fortsättning Utanpåliggande luckor döljer gångjärnen och större delen av skåpstommen. Luckorna är av MDF och levereras med den standardfärg du väljer utan extra kostnad. Valfri NCS-kulör mot pristillägg.

Sundby Lucka med ram och spegel. Fräst dekorspår. 19 mm. Målad.

Västerbo Slät Lucka.

19 mm.

Målad.

S0500-N

S1502-Y

Standardfärger

S0502-Y

S2005-G70Y

Vendel Slät lucka med synliga gångjärn. 16 mm. Målad. OBS! Denna lucka är överfalsad.

Viby Målad MFC, finns i valfri NCS-kulör. 16 mm. Målad.

Vreta Lucka med massiv träram och fanerad spegel. Profilfräst innerkant på ram. Finns i Björk, Ek och Täcklaserad Ask. 19 mm.

Åby vit Lucka av MFC med svag struktur. Kantlist av ABS. 19 mm.

Åby ask Lucka av MFC med svag struktur. Kantlist av ABS. 19 mm.

Åby ek Lucka av MFC med svag struktur. Kantlist av ABS. 19 mm.

= = = = = = = = =

Åby svart Lucka av MFC med svag struktur. Kantlist av ABS. 19 mm.

36

S9000-N

Ärligbo Slätfanerad lucka med rundad massiv träkantslist. Finns i Björk, Ek, Rökt Ek, Valnöt, Täcklaserad Ask, och Linoleum. 19 mm.

Östa Ram med spegel. Profilfräst inner- och ytterkant av ramen. 19 mm. Målad.

Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp

1 2 3 4 5 6 7 8 9

= Målad lucka


Östa med skålhandtag. Bänkskiva med infälld diskho och häll.

37


Hagaköket Snabbsortiment

Snabbsortiment Lagerhållna kvalitetskök

Kompletta kök väntar på dig I vårt lagerförda sortiment har vi skåp och luckor för kök och förvaring för dig som behöver kök snabbt. Och allt annat som behövs finns förstås – bänkskivor, handtag och knoppar, passbitar, socklar, diskbänkar och blandare. Du har flera köksluckor att välja på. Två släta vitmåladade luckor och en vitmålad ramlucka med fräst spegel. Båda i 16 mm MDF. Stommar från Hagaköket kommer alltid fabriksmonterade för bästa passform och högsta stabilitet.

Kök för proffs – tillverkade av proffs

Stabil kvalitet

Hagaköket tillverkar kvalitetskök till rimliga priser och vårt snabbsortiment vänder sig till kunder med högt ställda krav på funktionalitet, livslängd och utformning. Vi har återförsäljare över hela Sverige och vid vår fabrik i Tärnsjö norr om Uppsala utvecklar vi kök och förvaringslösningar för alla behov.

Hagaköket satsar på produkter med proffskvalitet. Våra stabila, färdigmonterade stommar bygger vi i 18 mm melaminspånskiva istället för 16 mm. Stommarna limmas under mycket högt tryck som ger stadiga konstruktioner med hög precision. Fästregel och facklist är förstås i massivt trä.

38


Ideal Vitmålad (lagerhållen) slät lucka med rak kant i 16 mm MDF. Lucka Ideal går att få i urval av kulörer med förlängd leveranstid.

Stil Vitmålad slät lucka med rundad kant i 16 mm MDF.

Uppsala Vit målad ramspegellucka i 16 mm MDF. Fräst spegel.

= Prisgrupp 2 = Prisgrupp 3 = Prisgrupp 5

Snabbsortiment

Lagersortiment

Lagerhållna kvalitetskök

Hagaköket lagerför handtag, knoppar, diskbänkar, hoar och blandare. Läs mer i separat broschyr om vad som finns i vårt lagersortiment.

Uppsala vit ramlucka med fabriksmonterade, extra stabila stommar. Handtag HA012.

Fabriksmonterade stommar Leverans inom en vecka

Se separat broschyr om vad som finns i vårt lagersortiment.

39


HagakĂśket Snabbsortiment

Ideal med ugn och micro i inbyggnadsskĂĽp.

40


Snabba kökslösningar med vårt lagersortiment För dig som behöver ett nytt kök genast har vi på Hagaköket ett noga utvalt och anpassat lagersortiment. Detta gör att du kan få ett komplett kök med monterade stommar på mycket kort tid. Vår tanke är att erbjuda ett alternativ, som är lika prisvärt som ett av hög kvalitet. I vårt lagerurval ingår de mest populära luckorna och lådorna. Våra kraftiga stommar (18 mm melaminbelagd spånskiva) levereras fabriksmonterade och medför snabb och enkel installation med bästa passform och stabilitet.

Ideal vitmålad

Vitmålad slät lucka i 16 mm mdf.

Ideal vitmålad

Vitmålad slät lucka i 16 mm mdf.

41


Hagakรถket Snabbsortiment

42


Uppsala Även detta kök har vi på lager. Så om du vill ha ett riktigt snyggt kök riktigt snabbt är det här du ska titta. Stommarna är 18 millimeter tjocka. Därtill är de alltid monterade och limmade under mer än 400 kilos tryck. Vitmålad ramlucka i 16 mm MDF.

Uppsala

Vitmålad ramlucka i 16 mm mdf.

Uppsala

Vitmålad ramlucka i 16 mm mdf. Högskåpslucka har 2 speglar.

43


Hagakรถket Snabbsortiment

44


Stil Köket har vi på lager. Så om du vill ha ett riktigt snyggt kök riktigt snabbt är det här du ska titta. Stommarna är 18 millimeter tjocka. Vi levererar alltid fabriksmonterade stommar.

Stil vitmålad

Vitmålad slät lucka i 16 mm mdf.

Stil vitmålad

Vitmålad slät lucka i 16 mm mdf.

45


Hagaköket Sundborn

Är en serie luckor som har gammaldags charm i kombination med modern kvalitet och funktionalitet. Luckorna är infällda och går i linje med stommarna. Gångjärnen är synliga och luckorna finns i flera vitrinutföranden. Lådorna är zinkade, av massivt trä som löper på moderna skenor och kan dras ut helt. Väggskåpen kan gå ända ner till bänkskivan.

Massiv trälåda med i Ek med zinkade hörn är standard i Sundborn.

46

Sundborn Kamomill


47


Sundborn Malva

48


Sundborn Malva Med ovala knoppar, gångjärn, diskho och köksblandare i mässing. Marockanskt kakel, inbyggda spotlights, krönlist Haga samt bänkskiva i marmor.

49


Hagakรถket Sundborn

50


Sundborn lucka Konvalj med tillval designplugg. Designplugg finns till ett urval av luckor.

51


Hagakรถket Sundborn

Sundborn Lilja.

Lรฅdor av massiv ek med zinkade hรถrn.

52


Sundborn Lilja.

53


Hagaköket Sundborn

Sundborn Malva vitmålad med dekorpelare i grått

54


Låda Intivo med sarg och botten av Ekmelamin finns som tillval i Sundborn

Sundborn Malva Med ovala knoppar, gångjärn, skålhandtag och integrerade spotlights i mässing. Bänkskiva och stänkpanel av granit.

55


Hagaköket Sundborn

Lucköversikt

Standardfärger

Sundborn har luckorna för dig som vill ha gammaldags charm i kombination med modern kvalitet och funktionalitet. Luckorna är infällda och går i linje med stomkanten, gångjärnen är synliga. Tips! Förstärk känslan av de innanförliggande luckorna genom att välja annat utförande på framkanten av skåpen.

Vit 0300

Vit 0502

Ljusgrå 1502

Lindblomsgrön 2005

Dina luckor levereras med den standardfärg du väljer utan extra kostnad. Valfri NCS-kulör mot pristillägg.

= Prisgrupp 2 = Prisgrupp 3 = Prisgrupp 4

= Lackerad/lackerad lucka

Akleja Ram och spegel i målad

Kamomill Lucka med massiv träram och fanerad spegel. Finns i ask, björk och ek. Ask kan fås täcklaserad i valfri NCS-kulör.

Malva Ram och spegel i målad

Viol Lucka med massiv träram och fanerad spegel. Finns i ask, björk och ek. Ask kan fås täcklaserad i valfri NCS-kulör.

MDF.

MDF.

56

Målad.

Målad.

Konvalj Ram och spegel i

målad MDF.

Målad.

Salvia Slät MDF-lucka. Målad.

Lilja Ram och spårfräst spegel i

MDF.

Målad.

Vallmo Slätfanerad lucka med rundad massiv träkantslist. Finns i ask, björk och ek. Ask kan fås täcklaserad i valfri NCS-kulör.


Sundborn Lilja.

57


Hagakรถket Classic

Lucka Cymbal i vit hรถgblank laminat med ekkant

58


59


Hagaköket Classic

Lucköversikt Classic Utanpåliggande luckor döljer gångjärnen och större delen av skåpstommen. Luckorna är av MDF och levereras med den standardfärg du väljer utan extra kostnad. Valfri NCS-kulör mot pristillägg.

Akustik Lucka med aluminium-

list. 19 mm.

= = = = = = = = =

Målad.

Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp Prisgrupp

Altuna Ram med spegel. Profilfräst inner- och ytterkant av ramen. 19 mm. Målad.

Ballad Lucka med urfräst grepp.

19 mm.

Målad.

Bjurvalla Slät målad lucka i mdf med rundad kant. 22 mm. Målad.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

= Målad lucka

Gransätra Lucka med ram och spegel. Fräst dekorspår. 19 mm. Målad.

60

Capella Fanerad lucka av MDF. Finns i ask, ek, svart ek och valnöt. 22 mm.

Cymbal Lucka med laminatyta och träkant i massivt trä och urfräst grepp. Finns i flera laminat och träkant i ek, svart ek och valnöt. 22 mm.

Ekeby Slät lucka med rundad kant. 16 mm. Målad.

Gräsbo Lucka med ram och upphöjd spegel med fasettfräst fris. 19 mm. Målad.

Gysinge Ram och spårfräst spegel. 19 mm. Målad.

Gåvsta Lucka med ram och spegel utan dekorspår. 19 mm. Målad.


Standardfärger

Vit 0300

Vit 0502

Valfri NCS-kulör

Ljusgrå 1502

Lindblomsgrön 2005

Husby Lucka med massiv träram och fanerad spegel. Finns i täcklaserd ask, björk och ek. 19 mm.

Intermezzo Fanerad lucka av MDF. Finns i ek, svart ek och valnöt. 22 mm.

Kryssbo Massiv, treskiktslimmad lucka. Finns i björk och ek. 22 mm.

Mångsbo Lucka med massiv träram och fanerad spegel. profilfräst inner och ytterkant på ram. Finns i björk, ek och täcklaserd ask. 19 mm.

Piano Högblank Polygloss folie på MDF, baksida av MFC, finns i vitt och svart. 19 mm.

Rörby Slät lucka med synliga gångjärn. 16 mm. Målad. OBS! Denna lucka är överfalsad.

Västerbo Slät Lucka. 19 mm.

Vreta Lucka med massiv träram och fanerad spegel. Profilfräst innerkant på ram. Finns i björk, ek och täcklaserd ask. 19 mm.

Ärligbo Slätfanerad lucka med rundad massiv träkantslist. Finns i björk, ek, valnöt och täcklaserd ask. 19 mm.

Målad.

Lundbo Lucka med laminatyta och kantlist i massivt trä. Finns i flera olika laminat. Kantlist finns i björk, ek, svart ek och valnöt. 19 mm.

Sörbo Ram och spegel med profilfräst innerkant i ram. Målad. 19 mm.

61


Stommar Stommarna är olika i Standard och Classic & Sundborn. I båda serierna har lådorna fullutdrag och dämpning. Skåpen har robusta hänglister baktill samt massiva facklister i fronten.

Vit Melamin.

Standard

Sundborn & Classic

Stommar och hyllplan är av vit melamin. Framkant i ABS finns i våra standardkulörer. Stommarna är 18 mm och hyllorna är 16 mm tjocka. Lådorna är 550 mm djupa och trälådorna 500 mm. Sockeln är 150 mm hög.

Stommarna är 19 mm tjocka av vit melamin, ek-melamin finns som tillval. Hyllorna är 16 mm tjocka. Lådorna är 550 mm djupa och trälådorna 500 mm. Sockeln är 100 mm hög.

Spegelindelning Standard

Spegelindelning Sundborn & Classic

Ekmelamin.

A-Höjd 210 210 cm cm A-Höjd

B-Höjd 225 225 cm cm B-Höjd

A-Höjd 210 210 cm cm A-Höjd

B-Höjd 225 225 cm cm B-Höjd

C-Höjd 239 239 cm cm C-Höjd

D-Höjd 249 249 cm cm D-Höjd

C-Höjd 239 239 cm cm C-Höjd

D-Höjd 249 249 cm cm D-Höjd

62

100

770

100

150

Måttspecifikation Sundborn & Classic

720

150

Måttspecifikation Standard


Bänkskåp Höjd: 87 cm inkl. sockel. Djup: 58 cm exkl. lucka.

Brickskåp Bredd

Diskbänkskåp Bredd

B10 10 B20 20

B58 58 B60 60 B60P parluckor 60 B78 parluckor 78 B80 parluckor 80 B100 parluckor 100

Bänkskåp med 1 låda, 1 lucka, 1 hylla Bredd

Bänkskåp för inbyggnadsugn, med låda Bredd

Jalusiskåp, mellan bänk och väggskåp Bredd

BLH30 30 BLH40 40 BLH50 50 BLH60 60 BLH80 80 BLH100 100

BUL60

60

BJF40 40 BJF50 50 BJF60 60 BJF80 80

Bänkskåp för hörn med LeMan utdrag Bredd

Bänkskåp för hörn

Bredd 90x90

Bänkskåp diagonal för hörn Bredd

Bänkskåp med front, låda och utdragbar sopsortering Bredd

BHD90

BLSU60 60 BLSU80 80

Bänkskåp med 3 lådor, 1 grytvagn Bredd

Bänkskåp med 1 låda, 2 grytvagnar Bredd

Bänkskåp med 5 lådor Bredd

Bänkskåp diagonal 35°

BLG40 40 BLG45 45 BLG50 50 BLG60 60 BLG80 80 BLG100 100

BLGG40 40 BLGG45 45 BLGG50 50 BLGG60 60 BLGG70 70 BLGG80 80 BLGG90 90 BLGG100 100

BL30 30 BL40 40 BL50 50 BL60 60

2 st. hyllor

Bredd

1 hylla

Bredd

BDV/H30

30

BST40

40

Bänkskåp/hörnavslutning rak, målad eller fanerad Bredd

Bänkskåp för hörn med 3 lådor Bredd

Skåp för sittbänk med 1 låda Bredd

Skåp för diskmaskin med 1 låda Bredd

BYDM28

BHLGG105 105

BGS60 60 Höjd 409 mm inkl. sockel

BLD60 Höjd 309 mm inkl. sockel

BIKH110LM 110 BIKH120LM 120

28

BHH90

Bänkskåp med 2 grytgaller Bredd

Bänkskåp

BG30 30 BG40 40 BG50 50 BG60 60

BH30 30 BH60P 60 BH35 35 BH70 70 BH40 40 BH80 80 BH45 45 BH90 90 BH50 50 BH100 100 BH60 60

BMA50

Bänkskåp/passbitsskåp

Diskbänkskåp för hörn Vänster eller höger

90x90

Bredd

Bredd

Bredd

BPM20 100-299

Bänkskåp med maskinlyftbeslag Djup 50

Bredd

BIV/H110 110 BIV/H120 120 BIV/H140 140

Bänkskåp med strykbräda,

60

63


Väggskåp Finns i fyra höjder: A=70cm, B=85cm, C=99cm, D=109cm. Djup: 34cm exkl. lucka. Antal hyllor varierar på väggskåp beroende på höjd. Väggskåp 70 cm har två hyllor, väggskåp 85 cm samt 99 cm har tre hyllor, 109 cm har fyra hyllor. Överskåp till kyl och frys finns i samtliga höjder.

Vitrinöversikt. Kontakta din återförsäljare för information om vilka luckor och bredder som finns i vitrinutförande.

Väggskåp med 1 hylla, höjd 57,2 Bredd

Överskåp för kyl och frys med ventilationsgaller Bredd

Överskåp för kyl och frys finns i höjder: 23 -93cm Bredd

Väggskåp, höjd 39 cm, överkantshängd Bredd

VS30 30 VS40 40 VS50 50 VS60 60 VS80 80 VS100 100

TV60-2 60

T6058 60

VXHK60 60 VXHK70 70 VXHK80 80 VXHK90 90 VXHK100 100

Väggskåp överkantshängd 1 hylla Bredd

Väggskåp för hörn, med 2 hyllor Bredd

Väggskåp diagonal 35° Bredd

Väggskåp för hörn med 2 hyllor Bredd

VXHF70 70 VXHF80 80 VXHF90 90 VXHF100 100

VH60 60

VDH30 30

VI80 80

Väggskåp/kärlhylla 1 låda i Standard på bänk Bredd

Vinhylla, målad eller fanerad Bredd

Väggskåp för fläkt med dörr Bredd

Väggskåp/kryddhylla Bredd

VLL40 40 VLL60 60 VLL80 80 VLL100 100

VINH20 20 VINH30 30

VF60 60 VF70 70

Väggskåp/passbitskåp

Bredd

Avslutningshylla Bredd

Vinhylla Bredd

Vin/kokbokshylla Bredd

100-299 mm

VYD28 28

VIN30 30 VIN40 40 VIN50 50 VIN60 60

VINK30 30 VINK40 40 VINK50 50 VINK60 60

Väggskåp med 2 hyllor V20 V30 V35 V40 V50

VP

64

Bredd

Bredd

20 V60 60 30 V70 70 35 V80 80 40 V90 90 50 V100 100

VK60 60 VK70 70


Högskåp Finns i fyra höjder: A= 210cm, B=225cm, C=239cm, D=249cm inkl. sockel. Djup 58cm exkl. lucka. Spegelindelningar varierar på högskåp beroende på höjd. Se förra uppslaget.

Högskåp/garderob med 1 hylla och 1 klädstång Bredd

Högskåp/linnehyllskåp med 5 hyllor Bredd

Högskåp för ugn med 2 hyllor Bredd

Högskåp för ugn/micro med 2 hyllor Bredd

Högskåp med inbyggnad för diskmaskin Bredd

HG40 40 HG50 50 HG60 60 HG80 80 HG100 100

HH40 40 HH50 50 HH60 60

HU60

HUM60

60

HDG 63,7

Högskåp/städskåp

Högskåp med utdrag

Högskåp/skafferi, med 2 luckor och 5 hyllor Bredd

Högskåp för inb. kyl/frys Bredd

HSK40 40 HSK50 50 HSK60 60

HUMG60

Högskåp/skafferi med 1 lucka, 3 lådor bakom lucka samt 3 lådor Bredd

Bredd

Bredd

60

HST40 40 HST50 50 HST60 60 HST80 80

HSU30HSA 30 HSU40HSA 40

Högskåp/bokhylla, med 4 hyllor Bredd

Högskåp med hylla och 4 lådor bakom lucka Bredd

Högskåp/linnebackskåp med 4 hyllor och 4 trådbackar Bredd

Högskåp/skafferi, med 2 luckor och 5 hyllor Bredd

Högskåp/hörnavslutning Bredd

HBHA60 60

HSKL40 40 HSKL50 50 HSKL60 60

HHB40 40 HHB50 50 HHB60 60

HSKHH102

HYD28 28

60

102

HSKG40 40 HSKG50 50 HSKG60 60

65


FÖRVARING Detaljer som gör helheten. Det sägs att förvaringsutrymmen kan man inte ha för mycket av i hemmet. Det kan vara i köket, garderoben eller tvättstugan. Vi vill att det vi förvarar skall kunna placeras för att ta minimal plats och för att det skall vara lättåtkomligt när det behövs. Den skall vara funktionell att hantera och kunna erbjuda ordning och reda. Hagaköket har valt ut ett optimalt och funktionellt förvaringssortiment som gör att tillvaron i hemmets arbetsutrymmen blir så enkel som möjlig. Här finns allt från basförvaring till det lite mer moderna och spektakulära. Allt för att det skall passa var och ens tycke och smak. Prata förvaring med din säljare!

Tillbehör levereras separat för egen montering i skåpen. Tekniska detaljer kan komma att ändras. Alla måttangivelser är i mm om inte annat anges. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och nyansskillnader gentemot originalet. Reservation för att produkter kan löpande förändras i utförande och färger och därför skall alla bilder ses som vägledande i utseende. Mer information lämnas vid behov av återförsäljare.

66


Hörnkaruseller

Recorner Maxx

INGEN MITTSTOLPE MER FÖRVARING

Hörnkaruseller Hörnkaruseller gör det möjligt att använda en större del av det delvis outnyttjade utrymmet i hörnskåp. Man snurrar eller drar fram hyllorna i en bekväm arbetsställning.

RECORNER MAXX 3/4 finns som trefjärdedels-karusell för bänkskåp eller som helkarusell för överskåp.

RECORNER MAXX 1/1 är en hörnkarusell utan mittstolpe. Ger 20% mer förvaring per hyllplan jämfört med en vanlig stolpkarusell. Klarar en belastning på 28 kg per hyllplan som alla är lätta att flytta. Kan eftermonteras i kök.

28kg

Utförande Vit/krom Utan mittstolpe.

Art.nr

110006907

Ø Storlek 760

900x900

28kg

Utförande Vit/krom

Art.nr

110006919

Ø Storlek 480

600x600

Utan mittstolpe.

67


Hörnkaruseller

12kg

KARUSELL NOVA 3/4 har en extra stabil konstruktion med plattjärn under trådarna vilket ger extra hög hållfasthet. Karusellen har flyttbara hyllplan och en enkel bottenmontering. Varje hyllplan klarar en belastning på 12 kg. Utförande

Art.nr Innermått Ø

12kg

KARUSELL FINA 1/2 KOMPLETT kan monteras med en krok som drar ut nedersta hyllan när skåpet öppnas. Justerbar stolpe (630-720 mm) med fästbeslag för två hyllplan ingår. Varje hyllplan klarar en belastning på 12 kg. Utförande

Art.nr Innermått Ø

Silver

110002904

389

750

Silver

110003904

389

750

Silver

110002902

424

820

Silver

110003916

424

820

Silver

110003908

459

890

Innermått mäts från centrum av mittpelaren.

2 st hyllplan, 1 st krok och 1 st stolpe ingår. Innermått mäts från centrum av mittpelaren.

Vänster

Höger

2 20kg

10kg

Magic Corner har störst förvaringsyta av alla förvaringslösningarna. Klarar en belastning av 10 kg per korg och har integrerade stötdämpare. Alla korgarna kommer helt ut ur skåpet. Utförande

Art.nr

Min. öppningsmått

Luckstrl.

Modell

Krom

110004801

370

400

höger

Krom

110004802

370

400

vänster

Krom

110004902

430

500

vänster

Krom

110004903

430

500

höger

Krom

110004904

530

600

höger

Krom

110004905

530

600

vänster

Hörnkarusellen RECORNER 3/4 är justerbar i höjdled mellan 680-740 mm för infästning i skåpets botten och tak. Detta ger extra stabilitet. Hyllplanen är justerbara och klarar 20 kg per hyllplan. Utförande Vit/krom

Art.nr Innermått Ø

110006911

820

Med mittstolpe.

Min. djup: 555 mm.

68

3/4

900x900


Hörnkaruseller

Bild visar höger modell

Hörnskåpsutdrag LeMan är en helt utdragbar förvaringslösning för underskåp som maximerar utrymmet i hörnskåpet. Båda hyllorna glider elegant och ljudlöst ut från skåpet och gör allt lättillgängligt. Varje hylla kan fästas vid önskad höjd och hyllorna döljs helt i underskåpet när dörren är stängd.

Utförande

Art.nr Luckstrl. Skåpstrl.

Vit/krom

BIKV110LM

500

1000

Vit/krom

BIKH110LM

500

1000

Vit/krom

BIKV120LM

600

1200

Vit/krom

BIKH120LM

600

1200

Hörnlådor

650 - 850 mm

Nyttja svåråtkomliga utrymmen med funktionell hörnlåda.

Illustration visar vänster modell.

Art.nr

BHLGG105

69


Skåpsutdrag

Högskåpsutdrag

LÄTTILLGÄNGLIG FÖRVARING

15kg

15kg

Skåpsutdrag Allt blir lätt tillgängligt med VSA HÖGSKÅPSUTDRAG eftersom hyllplanen kommer nästan helt ut ur skåpet. En modell passar alla skåp från 300 till 600 mm.

Alla hyllplanen är flyttbara och klarar en belastning av 15 kg per korg.

VSA 300 HÖGSKÅPSUTDRAG

VSA 400 HÖGSKÅPSUTDRAG

Utförande

Art.nr Korgar

H B

Utförande

Art.nr Korgar

H B

Vit/krom

*120002313

5 st.

1700-1950

200

Vit/krom

120002414

5 st.

1700-1950

300

Vit/krom

*120002314

5 st.

1900-2140

200

Vit/krom

120002415

5 st.

1900-2140

300

Min. djup: 480 mm. För 300 mm skåp. Min. 170 graders gångjärn. *Beställningsvara

Min. djup: 480 mm. För 400 mm skåp. Min. 170 graders gångjärn.

VSA 500 HÖGSKÅPSUTDRAG Utförande

VSA 600 HÖGSKÅPSUTDRAG

Art.nr Korgar

H B

Vit/krom

*120002510

5 st.

1700-1950

400

Vit/krom

*120002511

5 st.

1900-2140

400

Min. djup: 480 mm. För 500 mm skåp. *Beställningsvara.

70

Monteras enkelt med klick-infästningar.

Utförande

Art.nr Korgar

H B

Vit/krom

120002609

5 st.

1700-1950

500

Vit/krom

120002610

5 st.

1900-2140

500

Min. djup: 480 mm. För 600 mm skåp.


Skåpsutdrag

Nyhet!

SNYGGARE & BÄTTRE RAM

10kg

10kg

Bild visar höger modell

DSA SKÅPS- OCH VINKELUTDRAG kan monteras för vänster eller höger sida i skåpet. Integrerad Softclose dämpning. 3D-vinkelljustering för enkel injustering av skåpsluckan. Varje hyllplan klarar en belastning på 10 kg. DSA SKÅPSUTDRAG Utförande Vit/krom

DSA VINKELUTDRAG Art.nr Korgar

*120004405

2 st.

Min. skåpdjup: 495 mm. Ram ingår. *Beställningsvara.

H B 400

305

Utförande

Art.nr

Vinkel

Modell

Min. skåpdjup

Vit/krom

*120004321

35

höger

510

Vit/krom

*120004322

35

vänster

510

Min. skåpsbredd: 300 mm. Ram ingår. *Beställningsvara.

71


Skåp- och lådinsatser

Trälådor Trälåda i ek. Byggs med fyra separata sidor i massiv ek och en botten av melamin. Sidorna är sammanfogade genom sinkning som ger ett rutstikt utseende. Trälådor ingår i serie Sundborn och finns som tillval i Hagakökets serie Standard.

Flex Basic

FLEXIBEL BESTICKLÅDA

Lådinsatser FLEX BASIC är en smart och flexibel serie av besticklådor och insatser som passar de flesta lådor. Du kan enkelt flytta insatsen inuti lådan och justera avdelarna för perfekt förvaring. Kombinera med insatser för knivar, kryddor och folie. Till 400 mm lådor eller bredare.

FLEX BASIC BESTICKLÅDA Utförande Oriongrå

FLEX BASIC KNIVINSATS

Art.nr Låddjup 230005102

500

B H 278

D

Utförande

Art.nr Låddjup

B H

D

60

473

Oriongrå

230005105

500

200

60

473

Oriongrå

230005202

550

278

60

523

Oriongrå

230005206

550

200

60

523

Oriongrå

*230005302

650

278

60

623

Vit

230005106

500

200

60

473

Vit

230005103

500

278

60

473

Vit

230005207

550

200

60

523

Vit

230005203

550

278

60

523

Aluminium

230005104

500

200

60

473

Vit

*230005303

650

278

60

623

Aluminium

230005205

550

200

60

523

Aluminium

230005101

500

278

60

473

Aluminium

230005201

550

278

60

523

Aluminium

*230005301

650

278

60

623

*Beställningsvara. Bilderna visar låddjup 550.

72

Ett nytt avtagbart frontfäste gör att besticklådan även passar innanförliggande lådor.


Skåp- och lådinsatser

FLEX BASIC KRYDDINSATS Utförande

FLEX BASIC FOLIEINSATS

Art.nr Låddjup

B H

D

Utförande

Art.nr Låddjup

B H

D

Oriongrå

230005108

500

200

60

473

Oriongrå

230005111

500

200

60

473

Oriongrå

230005209

550

200

60

523

Oriongrå

230005212

550

200

60

523

Vit

230005109

500

200

60

473

Vit

230005112

500

200

60

473

Vit

230005210

550

200

60

523

Vit

230005213

550

200

60

523

Aluminium

230005107

500

200

60

473

Aluminium

230005110

500

200

60

473

Aluminium

230005208

550

200

60

523

Aluminium

230005211

550

200

60

523

FILTMATTA FÖR LÅDA 550

Filtmatta

LJUDDÄMPANDE & LITE LYXIGT FILTMATTOR för lådor. Ger lådan en extra känsla av lyx och absorberar effektivt ljud och oväsen. Tvättbara. 100% polyester.

Utförande Art.nr

Låddjup

B D

Antracitgrå 230010007

550

182

524

Antracitgrå 230010002

550

282

524

Antracitgrå 230010003

550

382

524

Antracitgrå 230010004

550

482

524

Antracitgrå 230010008

550

582

524

Antracitgrå 230010005

550

682

524

Antracitgrå 230010009

550

782

524

Antracitgrå 230010010

550

882

524

Antracitgrå 230010011

550

982

524

Antracitgrå 230010012

550

1082

524

Ljuddämpande och tvättbar. För 550 mm djupa lådor.

73


Skåp- och lådinsatser

TRÅDBACKAR MED SKENOR, GRÅ, SKÅPDJUP 580MM Utförande

Art nr

Trådback 40 cm H = 85

TR40

Trådback 50 cm H = 85

TR50

Trådback 60 cm H = 85

TR60

Trådback H = 185 40 cm

TR40185

Trådback H = 185 50 cm

TR50185

Trådback H = 185 60 cm

TR60185

Garderobsinsatser

BYXHÄNGARE Utförande

Art.nr Skåpbredd

B H D

Utförande

Art.nr Skåpbredd

B H D

Silver

150005603

600

526

20

500

Silver

150004601

600

526

95

500

Silver

150005801

800

726

20

500

Silver

150004801

800

726

95

500

Vit

150005602

600

526

20

500

Vit

150004602

600

526

95

500

Vit

150005802

800

726

20

500

Vit

150004802

800

726

95

500

Hörnskydd.

74

SKOHYLLA LÅG

Hörnskydd.


Skåp- och lådinsatser

30 års

FUNKTIONSGARANTI

KLÄDSTÅNG Utförande Art.nr

L

B H

Silver

340001402

358

15

30

Silver

340001503

458

15

30

Silver

340001504

558

15

30

Silver

340001806

758

15

30

Silver

340001907

958

15

30

SKENAN passar alla norscan roller-produkter. Skenorna har fast distans för 16 eller 19 mm stomme och stoppar korgar och hyllor från att rulla av. Klarar en belastning upp till 15 kg. Rullar tyst och mjukt på kraftiga nylonhjul. ROLLERSKENA 500 Utförande

FÄSTE TILL KLÄDSTÅNG Utförande Art.nr Silver

340001001

c-c

Art.nr Stomme

L Modell

Silver 224/256

152001017

16

490

Silver 224/256

152001018

16

490

vänster höger

Silver 224/256

152001025

19

490

vänster

Silver 224/256

152001026

19

490

höger

Vit

224/256

152001027

16

490

vänster

Vit

224/256

152001028

16

490

höger

Vit

224/256

152001031

19

490

vänster

Vit

224/256

152001032

19

490

höger

Passar 500 mm djupa skåp.

Städskåpsinsatser STÄDSKÅPSUTDRAG DELUXE ger enkel åtkomst till dammsugaren genom att hela utdraget dras ut ur skåpet. Vändbar vänster/höger. Komplett med flyttbara hyllor och krokar.

STÄDSKÅPSUTDRAG DELUXE Utförande Art.nr Silver

120001401

B H 355

1260-1790

Min. 120 mm fritt utrymme ovanför städskåpsutdraget.

75


Skåp- och lådinsatser

MEICINSKÅP Utförande

Art.nr

B

H

D

Silver 240001401-I

305

350

260

Låsbart med rökfärgad dörr.

STÄDSKÅPSSATS

STÄDSKÅPSBACK

Utförande Silver

Art.nr 240001405-I

Utförande Silver

Art.nr

B

H

D

220002415

90

90

430

Innehåller 1 st. låsbart medicinskåp, 2 st. praktiska städskåpsbackar och 1 st. slanghållare.

Inkl. 2 st. avdelare och 1 st. skena. Skenans längd är 530 mm.

SLANGHÅLLARE

STRYKBRÄDES- OCH SLANGHÅLLARE

Utförande

Art.nr

c-c

Utförande

Silver

220002002

32

Silver

76

Art.nr

c-c

120009007 224/256


Källsortering

Källsortering

Cube S

KÄLLSORTERING MED MYCKET FÖRVARING CUBE S är ett elegant utformat avfallssystem med gott om extra kärl och förvaring. Finns i vit och silver för att matcha kökets skåp och lådor. Sidorna av metall fungerar även som avdelare i lådan. Monteras enkelt i botten av lådan. Passar lådor av både trä och metall.

CUBE 600 S

CUBE 400 S Utförande Vit Silver

Art.nr

Skåpbredd

B

H

D

Utförande

Art.nr

Skåpbredd

B

H

D

210004407S

400

318

305

416

Vit

210004617

600

518

305

416

210004414

400

318

305

416

Silver

210004616

600

518

305

416

Art.nr

Skåpbredd

B

H

D

Vit

210004836

800

718

305

416

Silver

210004812

800

718

305

416

Inkl. två lock. 2 x 12 liter

Inkl. två lock. 3 x 12 liter + 1 x 2,8 liter

CUBE 800 S Utförande

Inkl. två lock. 4 x 12 liter + 2 x 2,8 liter.

77


Källsortering

Nyhet!

Nyhet!

STÖRRE HANDY COLLECTOR

MINIMERAR FUKT & DÅLIG LUKT

HANDY Collector är ett perfekt komplement för förvaring av papper, flaskor, burkar m.m. Du kan lyfta ur väskan och ta med den till återvinningscentralen. Den höga varianten kan bland annat användas som tvättkorg där hela familjen kan sortera sin tvätt. Tvättbart tyg med gummerad insida.

MatHilda är en unik och patenterad behållare för påsar med organiskt matavfall. Den luftiga utformningen ventilerar hela påsen och minimerar fukt och dålig lukt.

HANDY COLLECTOR & HANDY COLLECTOR XL

MatHilda Utförande Art.nr

Utförande Art.nr

H D

Silver

210003426

270

200

440

Silver

210003429

270

500

440

Tvättbart tyg med gummerad insida.

78

B

Grön

210005037

Monteras på skåpsluckans insida. Inkl. skruv.

B 240

H D

275

195


Utdragsarmen monteras i luckan.

CUBE Smart är ett nytt och smart källsorterings-system som även får plats i låga lådor.

Select 2

Cube Smart

MED PRAKTISK UTDRAGSARM

FÖR LÅGA LÅDOR!

CUBE SMART 400 Utförande Silver

Art.nr Skåpbredd

210004425

400

B H D 355

210

470

2 x 8 liter.

SELECT 2 har en bottenmonterad stabil släde och två kärl. Hela släden kan dras ut ur skåpet. Utdragsarmen monteras i luckan. Utförande

Art.nr Utdragsarm

B H D

Silver

210003402

Nej

315

365

460

Silver

210003428

Ja

315

365

460

Inkl. ett lock. 2 x 17 liter.

CUBE SMART 600 Utförande Silver

Art.nr Skåpbredd

210004633

600

B H D 555

210

470

3 x 8 liter. 1 x 2,8 liter.

SELECT 3 har samma släde som SELECT 2 men med tre kärl istället för två. MatHilda passar till SELECT 3.

CUBE SMART 800 Utförande Silver

Art.nr Skåpbredd

210004829

4 x 8 liter. 2 x 2,8 liter.

800

B H D 755

210

470

Utförande Silver

Art.nr Utdragsarm

210003406

Nej

B H D

315

365

460

Inkl. ett lock. 2 x 13, 1 x 6 liter.

79


Källsortering

SELECT 400 är en inkapslad källsorterings-lösning utan lock. Öppnas automatiskt med utdragsarm. Lägre i bakänden för att passa de flesta skåp. Utförande Art.nr Silver

210001405

Inkl. utdragsarm. 1x 15,5 liter, 1 x 12 liter.

80

B 315

H D

450

465

SELECT SIDEFIX är en sidomonterad källsortering med stabil släde. Båda hinkarna följer med ut med ramen. Ett lock ingår. Utförande Art.nr Silver

210004403

Inkl. släde och ett lock. 2 x 17 liter.

B 343

H D

420

480


Källsortering

SELECT One. Avfallskorg med upphängning för vänster eller höger sida. Inkl. monteringsbleck. Min. dörrbredd: 400 mm. Utförande Art.nr Silver

210003424

Volym: 12 liter.

B 290

H D

295

190

SELECT Combo. Två avfallskorgar på en stabil släde. Det mindre kärlet monteras på dörren. Mycket förvaring som tar lite plats. Utförande Art.nr Silver

210003427

B 290

H D

325

450

Antal kärl: 2 x 12 liter, 1 x 8 liter. Utan lock.

81


BELYSNING Ljus i harmoni. Vår passion för att sprida ljus har placerat oss i nordisk framskjuten position de senaste fyrtio åren. Vi är glada över att er än vi fått upp ögonen och inspirerats av ljusets fantastiska egenskaper. Att möblera med ljus är en konstform som till vår förtjusning uppskattas av allt er. Rätt placerade ljuskällor förändrar vår inomhusmiljö och skapar trivsel. Det handlar inte enbart om estetik utan också om paketerade tekniska lösningar. Vi är övertygade om att du ska hitta något som tilltalar just dig från vårt unika belysningssortiment.

82


LED-spotlights

400 LUX - 360 LUMEN INGA SYNLIGA DIODER SMALLY PLUS - PLUG & PLAY

Ø 57

SMALLY COLLECTION

cm

lux

0

12

70°

Ø 72

12V

SMALLY är en ny serie LED-spots med ett fantastiskt ljus utan synliga dioder och en infällnadsdiameter på 57 mm.

miniplug12

30

III

1100

Ø70 50

400

Smally Plus har ett helt nytt plug & play-system med snabbkopplingar i LED-spotten för enklare kabeldragning. Utförande Art.nr

Spänning

Effekt

Rf-look

972842

12V

3W

Lux Lumen Färgtemp. °K Färgåtergivn. CRI

Krom

972841

Anslutningskabel: 2000 mm. Drivdon 12V.

Vit

972843

400

360

3000

>80

Tillbehör Drivdon Röd (art nr TRLED20W) är EJ dimbar och passar till SMALLY spotten LED1. Kan kompletteras med dimmer LEDDIM om så önskas. Förlängningskabel till Smally 2m (art nr FKLED)

Ledspot Smally plus WW12V/3W Vit. Art.nr: 972853L

Dimmer till LED. Art.nr: LEDDIM

83


LED-spotlights MOOD HE SLAVE MOOD HE är en utanpåliggande och seriekopplingsbar bänk- & skåpsbelysning. MOOD HE kan seriekopplas i master/slave-konfiguration (max en master med touchdimmer upp till 3000 mm) eller som helt fristående. Monteras utanpå-liggande och har ett kristallklart homogent ljus utan synliga dioder. För installationer med armaturer utan touchdimmer krävs en extern strömbrytare eller dimmer. Monteras enkelt med medföljande beslag. MOOD HE MASTER MOOD HE är en utanpåliggande och seriekopplingsbar bänk- & skåpsbelysning med integrerad touchdimmer.

TOUCHDIMMER (ENDAST MASTER)

MOOD HE TDM kan seriekopplas i master/slave-konfiguration (max en master med touchdimmer upp till 3000 mm) eller som helt fristående. MOOD HE TDM har en integrerad touchdimmer för steglös justering av ljusstyrkan. En eller flera slaves kan seriekopplas och styras av en master. MOOD HE TDM har ett kristallklart homogent ljus utan synliga dioder. Monteras enkelt med medföljande beslag.

DIMBAR SERIEKOPPLINGSBAR INGA SYNLIGA DIODER

BÄNKBELYSNING – MOOD HE

12V

Seriekopplingsbar utanpåliggande bänkbelysning. Lumen/W Spänning 85 lm/W

12V

III

Energiklass

A++

miniplug12

Effekt Ljusstyrka Färgtemp. Färgåtergivn. 3,6-8,9W 820lux

3100K

CRI >80

Integrerad touchdimmer för steglös justering av ljusstyrkan.

Utförande Art.nr

L

Effekt

Aluminium

*973401

450

3,6W

Aluminium

973402

600

5,0W

Aluminium

973403

800

7,0W

Aluminium

*973405

1000

8,9W

cm

lux

0

80°

30

1360

Slave utan strömbrytare/touchdimmer. *Beställningsvara. Utförande Art.nr

L

*973411

450

3,6W

Aluminium

973412

600

5,0W

Aluminium

973413

800

7,0W

Aluminium

*973415

1000

8,9W

Master med integrerad touchdimmer. *Beställningsvar

84

Effekt

Aluminium

Ø80 50

820


LÅDBELYSNING – LEAF DR HE

12V

III

Energiklass

A++

miniplug12

Snyggt och modernt belysningssystem som monteras på insidan av skåp med dolda fästen och skruvar. Belysningen har en sensor som automatiskt stänger av eller på ljuset när lådan stängs och öppnas. Passar stomtjocklek 16, 18 och 19mm. Lumen/W Spänning 85 lm/W

12V

Effekt

4,8-10,6W

Ljusflöde Färgtemp. Färgåtergivn. 360

4300K

CRI >80 cm

lux

36

0

Utförande Art.nr Skåpbredd

16/18/19

500

50

300

18

Effekt

Aluminium

971483

600

4,8W

Aluminium

971484

750

6,2W

Aluminium

971485

800

6,7W

Aluminium

971486

900

7,7W

Aluminium

971487

1000

8,6W

Aluminium

971488

1200

10,6W

16 - 18 -19mm

Max. 10mm - Min. 1mm

16/18/19

30

Inkl. 2000 mm anslutningskabel. Distanser för stomtjocklek 16, 18 och 19 mm ingår.

85


LED-spotlights

Special

STELLA II WHITE

STELLA ORIGINALET INGA SYNLIGA DIODER - COB LED IP44 - HELT I ALUMINIUM

Ø 55

Stella II LED-spot

cm

13

0

500mA 2

Ø 60

Stella II är utrustad med den senaste COB-tekniken vilket ger ett homogent ljus utan synliga dioder som annars är typiskt för traditionella LED-spots. Stella II ger ett neutralt och enhetligt utseende även när belysningen är släckt. Finns i varmvit eller normalvit färgtemperatur och är tillverkad helt i borstad aluminium. Utförande Art.nr Rf-look

972723

Vit

972724

Rf-look

972725

miniplug12

III

Strömstyrka 500mA

IP44

Effekt 3W

lux 65°

50

550

120

75

Lux Lumen Färgtemp. °K Färgåtergivn. CRI 550

360 3000/4000

>80

Anslutningskabel: 2000 mm. Drivdon 500mA.

Tillbehör Drivdon Blå Triac, art.nr. TRLED18W, är dimbar och passar till STELLA LED1-55. Förlängningskabel till Stella 2m, art.nr. FKLED-ST.

86

Distansring Stella Art.nr. 972792 alu-look Art.nr. 972793 krom Art.nr. 972831 vit

Spänningsregulator Triac 5V Används om endast en LED-spot belastar drivdonet. Art.nr. 971227


COLOUR CONTROL 2900 - 6800K

Miljöbild visar LED-profil Icy.

LEXY LED CR TW Flexibla LED-strips ger dig stora möjligheter till en varierad belysningsmiljö. Ett utmärkt val oavsett om du vill använda den till dekorations- och/eller funktionsbelysning. TRIO

Placera LED-strippen öppet eller dolt, högt eller lågt, krokigt eller rakt. Endast din fantasi begränsar möjligheterna. LED-stripen har självhäftande baksida för enkel montering.

cm

III

COLOUR CONTROL

lux

0

100°

30

24V

750

Delbar i moduler om 10 cm.

Ø120 50

Med Colour Control (TW) kan du välja vilken färgtemperatur du vill ha; från varmvit till normalvit eller kallvit.

Dider/m

Lux

Effekt lm/W

Ljusflöde lm/w

Färgåtergivn. CRI

120 400

360 3000/4000

>80

Modell

TOUCH TW ON/OFF 24V med Colour Control Art.nr. 973178

400

MAGIC TUNE TW 24V Fjärrkontroll med dimmer och Colour Control Art.nr. 973179

Utförande

Art.nr

Spänning

Effekt

Färgtemp.

L

B

H

Flexy LED CR TW 300

Vit

973171

24V

1,6W

2900-6800K

300

12

4

Flexy LED CR TW 1200

Vit

973172

24V

6,5W

2900-6800K

1200

12

4

Flexy LED CR TW ansl. kabel

Vit

973175

24V

-

-

2000

-

-

Flexy LED CR TW skarvkabel

Vit

973176

24V

-

-

500

-

-

87


LED-spotlights

PLUG & PLAY

FLEXY LED CR IP44 Flexibla LED-strips ger dig stora möjligheter till en varierad belysningsmiljö. Ett utmärkt val oavsett om du vill använda den till dekorations- och/eller funktionsbelysning. Placera LED-strippen öppet eller dolt, högt eller lågt, krokigt eller rakt. Endast din fantasi begränsar möjligheterna.

miniplug12

LED-stripen har självhäftande baksida för enkel montering.

Dider/m

Lux

Effekt W/m

60 400

Modell

Ljusflöde lm/W

4,8

cm

III 12V

100°

30

Färgåtergivn. CRI

85

lux

0

750

Ø120 50

400

>80

Utförande

Art.nr

Spänning

Effekt

Färgtemp.

L

B

H

Flexy LED CR IP44 250

Vit

97301

12V

1,2W

3400K

250

8

4

Flexy LED CR IP44 500

Vit

97302

12V

2,4W

3400K

500

8

4

Flexy LED CR IP44 1000

Vit

97303

12V

4,8W

3400K

1000

8

4

Flexy LED CR IP44 250

Vit

973011

12V

1,2W

4500K

250

8

4

Flexy LED CR IP44 500

Vit

973021

12V

2,4W

4500K

500

8

4

Flexy LED CR IP44 1000

Vit

973031

12V

4,8W

4500K

1000

8

4

Flexy LED CR ansl.kabel

Vit

97308

-

-

-

2000

-

-

Flexy LED CR skarvkabel

Vit

97309

-

-

-

500

-

-

88


PLUG & PLAY HIGH EMISSION - 750 lux 120 DIODER PER METER

FLEXY LED CR HE IP44 Flexibla LED-strips ger dig stora möjligheter till en varierad belysningsmiljö. Ett utmärkt val oavsett om du vill använda den till dekorations- och/eller funktionsbelysning. Placera LED-strippen öppet eller dolt, högt eller lågt, krokigt eller rakt. Endast din fantasi begränsar möjligheterna.

micro24

cm

III

lux

0

100°

LED-stripen har självhäftande baksida för enkel montering. 30

HE (High Emission). 120 dioder per meter. Dider/m

Lux

Effekt W/m

120 750

Modell

Ljusflöde lm/W

9,6

1500

24V Färgåtergivn. CRI

85

Ø120 50

750

>80

Utförande

Art.nr

Spänning

Effekt

Färgtemp.

L

B

H

Flexy LED CR HE IP44 500

Vit

973202

24V

4,8W

3400K

500

8

4

Flexy LED CR HE IP44 1000

Vit

973203

24V

9,6W

3400K

1000

8

4

Flexy LED CR HE IP44 2000

Vit

973204

24V

19,2W

3400K

2000

8

4

Flexy LED CR HE IP44 500

Vit

973192

24V

4,8W

4500K

500

8

4

Flexy LED CR HE IP44 1000

Vit

973193

24V

9,6W

4500K

1000

8

4

Flexy LED CR HE IP44 2000

Vit

973194

24V

19,2W

4500K

2000

8

4

Flexy LED CR HE ansl.kabel

Vit

973198

-

-

-

2000

-

-

Flexy LED CR HE skarvkabel

Vit

973199

-

-

-

500

-

-

89


LED-spotlights

SKIFTA FÄRG MED FJÄRRKONTROLL

FLEXY LED CR RGB Flexibla LED-strips ger dig stora möjligheter till en varierad belysningsmiljö. FLEXY LED CR RGB är en färgskiftande LED-strip för dekorationsbelysning. Med hjälp av en smidig fjärrkontroll skiftas färg, typ av färgskiftning, hastighet och ljusstyrka.

MULTI

Går att färgskifta mellan röd, grön, blå, vit, orange, gul, cyan och lila. Självhäftande baksida för enkel montering. Delbar i moduler om 7,5 cm. Dider/m

Effekt lm/W

40

Färgtemp. °K

12V Kontrollenhet

Färgåtergivn. CRI

8,0 RGB

Modell

III

>80

Utförande

Art.nr

Spänning

Effekt

L

B

H

Flexy LED CR RGB 150

Vit

973111

12V

1,2W

150

10

3

Flexy LED CR RGB 300

Vit

973113

12V

2,4W

300

10

3

Flexy LED CR RGB 600

Vit

973115

12V

4,5W

600

10

3

Flexy LED CR RGB 1800

Vit

973118

12V

12W

1800

10

3

Flexy LED CR RGB ansl.kabel

Vit

973131

12V

-

2000

-

-

Flexy LED CR RGB skarvkabel 100

Vit

973133

12V

-

100

-

-

Flexy LED CR RGB skarvkabel 500

Vit

973134

12V

-

500

-

-

-

973141

12V

-

85

52

7

Flexy LED CR RGB kontrollenhet + fjärr*

90


LED-STRIP PÅ RULLE - 5M/20M

FLEXY LED CH Flexibla LED-strips ger dig stora möjligheter till en varierad belysningsmiljö. Ett utmärkt val oavsett om du vill använda den till dekorations- och/eller funktionsbelysning. Placera LED-strippen öppet eller dolt, högt eller lågt, krokigt eller rakt. Endast din fantasi begränsar möjligheterna.

miniplug12

cm

FLEXY LED CH är en LED-strip på 5 eller 20 meters rulle. Delbar i moduler om 5 cm och skarvas enkelt med speciella kopplingar utan lim eller löddning. FLEXY LED CH har självhäftande baksida för enkel montering. Dider/m

Lux

Effekt W/m

60 400 Modell

Ljusflöde lm/W

4,8 Utförande

Färgåtergivn. CRI

87 Art.nr

III lux

0

12V

100°

30

LED-strip på 5 eller 20 meters rulle.

680

Ø120 50

400

>80 Spänning

Effekt

Färgtemp.

L

B

H

Flexy LED CH 20m

Vit 973161

12V 96W

3200K 20000 8 4

Flexy LED CH 5m

Vit 973162

12V 24W

3200K 5000 8 4

Flexy LED CH 20m

Vit 973164

12V 96W

4300K 20000 8 4

Flexy LED CH 5m

Vit 973165

12V 24W

4300K 5000 8 4

Flexy LED CH ansl.kabel

Vit

973166

12V

-

2000

-

-

Flexy LED CH skarvkabel

Vit

973169

12V

-

50

-

-

Flexy LED CH koppling

Vit

973167

12V

-

-

-

-

91


LED-spotlights/ Smarta El-tillbehör

HIGH POWER LED-STRIP PÅ RULLE Miljöbild visar LED-profil STRING FM.

HIGH POWER LED STRIP Flexibla LED-strips ger dig stora möjligheter till en varierad belysningsmiljö. Ett utmärkt val oavsett om du vill använda den till dekorations- och/eller funktionsbelysning.

IP20

IP44

Placera LED-strippen öppet eller dolt, högt eller lågt, krokigt eller rakt. Endast din fantasi begränsar möjligheterna.

miniplug12

HIGH POWER LED STRIP är en flexibel självhäftande LED-strip med högre ljusstyrka på 5 meters rulle med anslutningskabel. Delbar i moduler om 5 cm.

0

12V

Lux

Effekt W/m

60 215@100cm

Modell

Utförande

215

100

LED-strip på 5 meters rulle. Dider/m

lux

cm

Färgåtergivn. CRI

14,4

Art.nr

>80

Spänning

Effekt

Färgtemp.

L

B

H

High Power LED-strip IP20

Vit 973181

12V 72W

3200K 5000 10 2

High Power LED-strip IP44

Vit 973182

12V 72W

3200K 5000 10 2,5

92


SMARTA EL-TILLBEHÖR Detaljer som gör helheten. Det sägs att förvaringsutrymmen kan man inte ha för mycket av i hemmet. Det kan vara i köket, garderoben eller tvättstugan. Vi vill att det vi förvarar skall kunna placeras för att ta minimal plats och för att det skall vara lättåtkomligt när det behövs. Den skall vara funktionell att hantera och kunna erbjuda ordning och reda. Hagaköket har valt ut ett optimalt och funktionellt förvaringssortiment som gör att tillvaron i hemmets arbetsutrymmen blir så enkel som möjlig. Här finns allt från basförvaring till det lite mer moderna och spektakulära. Allt för att det skall passa var och ens tycke och smak. Prata förvaring med din säljare!

93


Smarta El-tillbehör

ALLTID TILLGÄNGLIG VÄNDER 180 GRADER USB-KONTAKT FÖR IPHONE M.M

BACKFLIP

2 uttag och 1 USB. Infällnadsdjup 53 mm. 220-240V

I stängt läge syns Backflip som bara en tunn platta på bänkskivan. Med en enkel fingertryckning vänder Backflip 180 grader. Backflip kan även monteras på sidan av ett skåp.

2,6

53 mm

Backflip har två 230V/16A uttag och en USB-kontakt för att ladda iPhone/MP3-spelare m.m. Uttagen sitter säkert ovanför arbetsbänken och ger större skydd mot vätskespill.

211,2 mm

230V

+1

88 0 mm

R5 +1

215 0 mm Utförande

Art.nr

L

B

Inf.L

Inf.B

Inf.D

Rostfritt/Svart 989005

225,2

104,8

215

88

53

Inkl. 2500 mm anslutningskabel. Max djup på bänkskiva, 38 mm.

94


PRISBELÖNAD DESIGN LÅGT INFÄLLNADSDJUP 40MM KOMPAKT FORMAT

TWIST

2 uttag. Infällnadsdjup 40 mm. 220-240V

Twist är anpassad för användning i kök, kontor, skolor, hotell med mera. Med sin kompakta konstruktion och sitt låga infällnadsdjup (40 mm) passar Twist i de flesta bordskivor, överskåp, köksbänkar mm. När Twist inte används döljer skivan uttagen, vid användning roteras skivan och ut-tagen kan användas.

115 mm

230V

105 mm

40 mm är allt TWIST behöver

Utförande

Art.nr

Ø

H

Inf. Ø

Inf. D

Rostfritt 989007 115 42,5 105 40

95


Smarta El-tillbehör

EVOLINE POWERPORT

POP-UP POWER 3

POWERPORT

POP-UP POWER 3

Designad strömpelare som monteras i bordsskiva, bänkskiva eller skåp. Powerport finns också i blankpolerad aluminium med lysdioder.

En praktisk pelare som monteras i bords- och bänkskivor. Lätt att dölja tack vare pelarens små dimensioner (60 mm). PopUp design; tryck ner pelarlocket och pelaren ”poppar upp”.

Effektfullt till konferensbordet eller hotellrummet.

230V

Max effekt 3500 W. Infällnadsomkrets 102 mm.

230V

Max effekt 3500 W. Infällnadsomkrets 60 mm. 220-240V

Utförande

220-240V

Art.nr

Spänning

Uttag

H

Lock

Aluminium

98911

230V

2

237

Alu-look

Aluminium

98912

230V

3

287

Alu-look

Aluminium

98921

230V

2

237

Rostfritt

Aluminium

98922

230V

3

287

Rostfritt

Mattsvart

98925

230V

3

287

Mattsvart

Aluminium

98932

230V

3

337 Rostfritt/Blå*

Inkl. 3000 mm anslutningskabel. Monteras i skiva med max tjocklek: 50 mm. Minsta avstånd från kant till centrum: 65 mm. *6 st blå lysdioder.

96

Utförande

Art.nr

Spänning

Uttag

H

Svart

98945

230V

3

225

Alu-look

98946

230V

3

225

Inkl. 2000 mm anslutningskabel. Max effekt 3500W.


230V

230V

140 140

45

85

1500

1500

6, 50

82

85

220-240V

220-240V

KOPPLINGSBOX DUBBELT ELUTTAG REKTANGULÄR Utförande Alu-look

KOPPLINGSBOX DUBBELT ELUTTAG REKTANGULÄR

Art.nr

Spänning

L

H

D

99279

230V

140

82

45

Anslutningskabel: 1500 mm.

Utförande Alu-look

Art.nr

Spänning

L

H

D

99280

230V

140

85

85

Anslutningskabel: 1500 mm.

97


Smarta El-tillbehör

230V

230V

460 - 580

45

40

460 - 580

100

90°

115

40 30

290

26

296

460 460

3 st uttag och ett USB-uttag. Max effekt 3500 W.

3 st uttag och ett USB-uttag. Max effekt 3500 W.

220-240V

POWER BOX ELUTTAG-3 CORNER USB

POWER BOX ELUTTAG-3 CORNER USB

Utförande

Art.nr

Spänning

H

B

D

Rostfritt

989461

230V

460-580

115

60

Anslutningskabel: 2000 mm. Justerbar höjd.

98

220-240V

Utförande

Art.nr

Spänning

H

B

D

Rostfritt

9989462

230V

460-580

100

45

Anslutningskabel: 2000 mm. Justerbar höjd.


Call-Me 2.0

FJÄRRSTYRD ON/OFF DIMMER MED MINNESFUNKTION

CALL-ME 2.0

Drivdon 12V

Fjärrstyrd On/Off dimmer med minnesfunktion. Minne: Call-Me 2.0 tänds på samma ljusnivå som när den släcktes.

Call-Me mottagare

Kopplingsplint 12V

12V in 150mm

Kopplingsplint 12V

Säkerhetsfunktion: släcker automatiskt efter 18 timmar.

12V ut 150mm

150mm LED-strip 12V

Återställning

230V LED-profil 12V

Ø 46 Ø 40

24V

LED-spot 12V

14

12V

Call-Me fjärrkontroll

10/12 anslutningar. Max effekt 36/72 W.

miniplug12

III

micro24

DIMMER CALL-ME 2.0 FW Utförande

Art.nr

Spänning

Effekt

Rf-look

974268

12/24V

36/72W

36

Ø Inf. Ø Inf.D 40

14

Vit

974269

12/24V

36/72W

36

40

14

Inkl. kopplingsplint för 24V. Mått mottagare L:97 B:56 H:18,5 mm. Mått i tabell gäller för fjärrkontrollen.

99


Smarta El-tillbehör

Capsens

DOLD ON/OFF DIMMER MED MINNESFUNKTION

DOLD TOUCHDIMMER MINNESFUNKTION

DIMMER CAPSENS Capsens är en dimbar elek-tronisk strömbrytare avsedd för dold montering på baksidan av trä, plast eller glas (ej metall). Aktiveras genom att enkelt röra vid ytan som sensorn är monterad på t.ex en bänkskiva.

12V

24V

Soft Start: dimrar upp ljuset. Soft Stop: dimrar ner ljuset. Säkerhetsfunktion: släcker automatiskt efter 18 timmar. Minne: tänds på samma ljusnivå som när den släcktes. Max. materialtjocklek: glas 12 mm, plast 20 mm, trä 30 mm.

2000mm

10/12 anslutningar. Max effekt 30/60 W.

miniplug12

micro24

III

Drivdon 12/24V

In Ut

DIMMER CAPSENS FW

Kopplingsplint 12/24V 2000mm Kopplingsplint 12/24V

LED-spot

100

LED-profil

Utförande

Art.nr

Ø

Inf. Ø

Inf.D

Rf-look

97425

50

38

8

Inkl. 2000 mm anslutningskabel och kopplingsplint med 12 anslutningar, skruv, dubbelhäftande tejp och ett klistermärke med on/off-symbol. Montera Dimmer Capsen innan anslutning för korrekt funktionalitet.


TOUCHDIMMERS FÖR 12/24V MINNE & SÄKERHETSFUNKTION

On/Off switchar med dimmerfunktion för 12V och 24V LED-belysning.

12V

Dimmer: Håll fingret dimmern för reglering av ljusstyrkan.

24V

On/Off: Nudda vid dioden för tändning eller släckning. Minne: tänds på samma ljusnivå som när den släcktes. Säkerhetsfunktion: släcker automatiskt efter 18 timmar.

12V

10/12 anslutningar. Max effekt 30/60 W.

micro24

miniplug12

24V

10/12 anslutningar. Max effekt 36/72 W.

III

DIMMER TOUCH-ME FW Utförande

miniplug12

micro24

III

DIMMER DOT FW

Art.nr

L

B

H

Inf. Ø

Inf.D

Vit

974271

35

35

1,5

30

9

Alu-look

974272

35

35

1,5

30

9

Utförande Aluminium

Art.nr

Spänning

974261

12/24V

Max Effekt

B

D

H

36/72W 31

38

9

Anslutningskabel: 2000 mm. On/Off switch med dimmerfunktion.

Anslutningskabel: 2000 mm. Infälld montering.

101


Smarta El-tillbehör

12V

24V

DIMMER TLD V12 FW Utförande Aluminium

Art.nr

L

B

H

971203

57

18

16

10/12 anslutningar. Max effekt 30/60 W.

miniplug12

III

Ø30

2

16

Anslutningskabel: 2000 mm. Självhäftande tejp på baksidan av touchdimmern.

micro24

Ø35

2

16

21

Ø30

Ø35

Ø35

DIMMER PIX + DISTANS Art.nr

Ø

H

Inf. Ø

Inf.D

Rostfri look

971261

35

21

30

17

Krom

971262

35

21

30

17

Dimmern kan monteras antingen utanpåliggande (med distans) eller infälld (utan distans). Används till drivdon med 1-10V signal. Höjd vid infällnad: 10 mm. Anslutningskabel: 1950 mm.

Spänning 1-10 Volt.

21

Utförande

Ø35

230V

Push tryckknapp Utförande

Art.nr

Ø

H

Inf. Ø

Inf.D

Rf-look

974275

66

18

55

14

Vit

974276

66

18

55

14

Anslutningskabel: 1950 mm. Kan monteras utanpåliggande eller infälld. För Push-anpassade drivdon. Återfjädrande.

102

Spänning 230 Volt.

ANSLUTNINGSKABEL DIMMER/DRIKON. Art.nr. 971286


MAGIC TUNE TW - COLOUR CONTROL

24V

Fjärrkontroll och mottagare med dimmerfunktion och Colour Control.

Touchenhet med Colour Control.

ON/OFF: Släck och tänd belysningen.

ON/OFF: Släck och tänd belysningen.

COLOUR CONTROL: Ställ

DIMMER: Dimra belysningen från svagt till max ljusstyrka.

färgtemperaturen från varmvit till kallvit.

COLOUR CONTROL: Ställ färgtemperaturen från varmvit till kallvit.

Spänning 24 Volt. Max effekt 60W. & st anslutningar.

TRIO

COLOUR CONTROL

Spänning 24 Volt. Max effekt 60W. & st anslutningar.

III

MAGIC TUNE TW Utförande Vit

TRIO

COLOUR CONTROL

III

TOUCH TW

Art.nr Spänning 973179

24V

Effekt

L

24V 60W 82

B

H

40 11,5

Utförande Svart

Art.nr Spänning 973178

24V

Effekt

L

B

H

60W

35

35

7

Fjärrkontroll, mottagare och kopplingsplint ingår.

103


Smarta El-tillbehör

12V

230V

24V

COMBO SENSOR V10

FJÄRRKONTROLL 3-KANALER

Utförande

Art.nr Spänning Max Effekt

Svart

97401 12/24V 30W/60W

L

B

H

97

56

19

Utförande

Art.nr

L

B

H

Svart/Alu 99401

67

30

6

Kabel: 150 mm. Passar endast med Sensor surface (C) 20°.

MOTTAGARE 3-KANALER Sensor surface (C) 20° Utförande Svart

Utförande Art.nr

Art.nr Spänning

L

B

H

97404 12/24V

31,5

13

6

Vit

99402

Avsett för apparaturer/armaturer med skyddsklass II. 230V/max 2,5A

Kabel: 2000 mm. Passar endast med Combo Sensor V10. Sensorernas vinkel är 20 grader.

Elektronisk strömbrytare för styrning av 1, 2 eller 3 LED-ljuskällor med 12V eller 24V. Sensorerna fungerar självständigt eller i kombination med varandra beroende på vilket av de tre programmen du väljer med hjälp av styrenheten. Systemet lämpar sig väl för garderober, köksskåp, stora lådor och liknande. Tändning sker omedelbart vid öppning av dörr/ lucka/låda, medan släckning sker med 5 sekunders fördröjning vid stängning. Om dörren/luckan/lådan står öppen i mer än 30 min släcks alla ljuskällor automatiskt. En sensor placeras vid varje dörr sedan kan du genom att välja ett program ställa in hur sensorena ska styras.

Ha koll på din belysning med en fjärrkontroll och en mottagare. Med en liten smidig fjärrkontroll väljer du vilken av kanalerna 1, 2 eller 3, med respektive inprogrammerad belysning, du vill släcka eller tända. (Ej dimbart)

Enkel programmering 1. Tryck i det lilla hålet på mottageren tills dioden blinkar. 2. Håll inne knapp 1, 2 eller 3 på fjärrkontrollen tills dioden blinkar igen. MP-system.

Sensorns räckvidd: 5-40mm.

1 2- 24 V C om bo S en s or

2 30V

LE D - spot

1 2

LE D - strip 3

Program väljare S e nsor S urfac e x 3

LE D - profil

Mottagare

Räckvidd utomhus

100m

Program 1 3 individuella dörrar 1 ljusgrupp

104

Program 2 3 individuella dörrar 2 ljusgrupper (2+1)

Program 3 3 individuella dörrar 3 ljusgrupper (1+1+1)

Sändare (Flera sändare kan kopplas till en mottagare

Räckvidd inomhus

2000 mm

30m 2000 mm


IR-SENSORER FÖR 12/24V Infraröd rörelsesensor för skåp, garderoboer och lådor. Utanpåliggande montering.

FÖR SKÅP, GARDEROBER & LÅDOR

12V

24V

LIMIT: sensorn tänder belysningen när luckan öppnas och släcker när den stängs.

Infraröd rörelsesensor för skåp, garderoboer och lådor med två funktioner. Kan monteras utanpåliggande eller infälld.

12V

24V

ON/OFF: sensorn känner av rörelse inom 5 cm och stänger av eller slår på strömmen. LIMIT: sensorn tänder belysningen när luckan öppnas och släcker när den stängs.

IR-SENSOR DOT IR FW Utförande

IR-SENSOR FW

Art.nr

Spänning

Max Effekt

Aluminium 974262

12/24V

36/72W

D

H

31 38

B

9

Anslutningskabel: 2000 mm.

Utförande

Art.nr

L

B

H

Ø Inf. Ø

Inf.D

Vit 97411 62 16 11/12 14/16 16 64 Anslutningskabel: 2000 mm. Sensoravstånd: 50 mm.

10/12 st anslutningar. miniplug12

micro24

III

Spänning 12/24 Volt. Max effekt 15/30W. 10/12 st anslutningar.

miniplug12

micro24

III

105


Smarta El-tillbehör/ Övriga tillbehör

Max 50 mm

IR-SENSORER FÖR 230V

230V

Strömbrytare med infraröd sensor. Känner av rörelse inom ett större konformat område. Ställbar timer från 10 sekunder till 3 minuter. Om ingen rörelse känns av inom tidsintervallet släcks belysningen.

230V

Strömbrytare med infraröd sensor. Känner av kroppsvärme på ett avstånd av 50 mm.

Ø13 IFR V09

11

4 Ø14

Spänning 230 Volt. Max effekt 250 W.

Spänning 100 – 230 Volt. Max effekt 250 W.

RÖRELSESENSOR IFR V09

IR-SENSOR SIMPLY ON/OFF

Utförande Vit

Art.nr

Ø

H

Inf. Ø

Inf.D

97412

24,5

5

20

13,5

Mått och utförande i tabell gäller sensor. Sensorkabel: 2000 mm. Kabel in: 450 mm/ut 1800 mm. 230V/max 250W.

106

Utförande

Art.nr

Ø

H

Inf. Ø

Inf.D

Svart 99417 14 4 13 11 Mått och utförande i tabell gäller sensor. Sensorkabel: 2000 mm. Kabel in: 450 mm/ut 1800 mm. 100-230V/max 250W.


Övriga tillbehör

A B

C

VENTILATIONSGALLER med justerbar höjd. Utformad så att du inte kan se genom gallret. Utförande Art.nr

B 598

32-125

25

Aluminium 340008018

598

32-125

25

Vit

598

32-125

25

VENTILATIONSGALLER Utförande

Utförande

H D

Rostfritt 340008028 340008027

STÖD- BARBEN FLAT Aluminium

Art.nr

330002001

H c-c 170

HYLLBÄRARE Art nr

Vikt

Utförande

Art nr

Vent.galler vit alu B=500mm VG-AUV

0,2

Hyllbärare inkl hyllsäkring

HYLLB

DÄMPARE. Självhäftande runde för luckor och lådor. Utförande

Art nr

Vikt

Dämpare DÄMP

Sockelben i plast stål, justerbara i höjdled inkl. clips till sockel. Utförande Sockelben inkl clips/4st

Art nr Vikt SBEN4 0,4

Sockelben i rostfritt stål, justerbara i höjdled. Utförande Sockelben krom

32

Inkl. skruv för 30 och 40 mm bänkskiva. Skruvmått: A 116 mm, B 27 mm, C 32 mm.

0,005

Aluminiumlister Utförande

Art nr

Vikt

Art nr

Vikt

Aluminiumlist

SBENK

0,2

Vinkelskarvbeslag VSBE 0,1

ALUMINL 0,1

107


Övriga tillbehör

Besticklåda 40 cm Utförande Intivo vit

Besticklåda 50 cm

Art nr

Vikt

Utförande

BS4055IV1

0,4

Intivo vit

Besticklåda 80 cm Utförande Intivo vit

Vikt

Utförande

0,5

Intivo vit

Art nr

Vikt

BS6055IV1

0,5

Plastbotten för diskbänkskåp

Art nr

Vikt

Utförande

Art nr

Vikt

BS8055IV1

0,9

Tråd

KRYDD40 0,4

Plastbotten 50

PLASTB58

0,28

Tråd

KRYDD50 0,5

Plastbotten 60

PLASTB60

0,28

Tråd

KRYDD60

Plastbotten 78

PLASTB78

0,36

Plastbotten 80

PLASTB80

0,36

Art nr

Vikt

0,7

Popout inkl. 2st ggj Art nr

Dämpare DRÖF

108

Art nr BS5055IV1

Kryddställ för låda

Dämpare till överfalsad lucka Utförande

Besticklåda 60 cm

Utförande Popout inkl.2st ggj

Utförande

Sockelskarvbeslag Art nr POPOUT

Utförande

Art nr

Vit SBSV


Övriga tillbehör

U-list Sockel för sockel L=2400 mm Utförande

Art nr

Silver ULIST

Utförande

Art nr

Vit UPFT

Barnbeslag för luckor och lådor

Bättringsfärg med pensel Utförande

U-Profil Takanslutning Vit L=3000mm

Art nr

S0500-N BP-S0500-N

Utförande

Sockelhörn Utförande

Art nr

Vit SHV

Krönslist Art nr

Utförande

Art nr

Vit BARNB

Vit KRO240

Krönlist HAGA finns till Haga Sundborn

Krönlist dekor finns till Haga Sundborn

S0502-Y BP-VIT Grå

BP S1502-Y

Grön

BP S2005-G70Y

Svart

BP S9000-N

Utförande

Art nr

Vit KRÖNLHAG

Utförande

Art nr

Vit KRODE240

109


110


Bänkskivan är kökets hjärta LG Collection är ett småländskt företag med ett hjärta som klappar för detaljerna. Vi vågar säga att vi kan bänkskivor. I mer än 40 år har vi introducerat nya material och smarta lösningar i svenska kök, och vår kollektion förnyas hela tiden med spännande möjligheter. När du väljer en bänkskiva från oss får du del av hela vårt yrkeskunnande. För trots en stor och tekniskt avancerad produktion, så är bänkskivor fortfarande mycket av ett hantverk. Det mänskliga ögat upptäcker detaljer som maskiner inte ser, en varsam hand putsar fram den rätta sammetslena känslan. Någon tänker efter före.

SKRÄDDARSYDDA BÄNKSKIVOR

www.lgcoll.se 111


M ADE IN SM ÅL AND I de småländska skogarna ligger Hyltebruk. Här tillverkar vårt familjeföretag rostfria diskbänkar av allra högsta kvalitet till kök i hela Sverige. Vi brinner för unika och kundanpassade lösningar. Alltid med rätt form, rätt funktion och rätt pris. Eller som vi säger – kvalitet på småländska. 112


DISKBÄNKSREALISM

DE LUXE

Det sägs att omsorg om detaljerna avgör kvaliteten. Vi kan inte annat än att hålla med. Ditt kök är värt samma omsorg. Hos oss kan du själv designa din diskbänk direkt på vår webb eller välja bland vårt stora utbud av olika modeller och tillbehör. Allt tillverkat med samma omsorg om detaljerna som du visar i ditt val av kök. Välkommen till DecoSteel – rostfri design!

Decodesign och Decolight

Insatsbänkar och diskhoar

Rostfri interiör

Tillbehör

Utforma enkelt din egen diskbänk

Hyllor, möbler och detaljer med hög finish

Klassiskt eller modernt – valet är ditt

Smarta och snygga för en enklare vardag

Södra Ekeryd 115, 314 93 Hyltebruk Tel 0345–406 40 info@decosteel.se decosteel.se

113


Intra Designstudio 2.0 Form och funktion Två sidor av samma sak. Det ena förstärker det andra. Traditioner och estetik hand i hand. Typiskt för skandinavisk design. Med Intras specialprogram kan du enkelt designa din egen heltäckande diskbänk! Intras nya ritprogram bygger på framtidssäker teknik och har en modern, responsiv design som fungerar både i dator, surfplatta och smartphone. Du hittar programmet på www.intra-teka.com Alla våra diskbänkar tillverkas i Sverige av personal med lång erfarenhet och stor kunskap om produkterna. Vår produktion och produktutveckling har vi i våra egna lokaler i Mölntorp 1,5 mil utanför Västerås. En sak som vi lärt oss av erfarenhet är att det inte bara är ytan på diskbänken som är viktig. Undersidan är minst lika viktig. Därför använder vi plattor av MDF under för att göra bänken stabil. Vi limmar även en extra förstärkning under blandaren för att stötta upp stora, höga och tunga armaturer. Vi använder en 1,0 mm tjock plåt till våra anpassade standarddiskbänkar. Allt det här ingår när du köper en diskbänk från Intra. Kvalitet, design och svenskt hantverk.


380 mm

380 mm

60

155 mm

380 mm

380 mm

700 mm

80

80

60

520 mm

339 mm

380 mm 520 mm

340 mm

436 mm

436 mm

80

40

180 mm 542 mm

50

155 mm 520 mm

380 mm

380 mm

380 mm 60

339 mm

339 mm

340 mm

Qube lådor 436 mm

Atlantic lådor

340 mm 705 mm

708 mm

Kanter anpassad standarddiskbänk

Rak kant 7 30 mm eller 40 mm

Standardkant 3 30 mm eller 40 mm

Nyhet! Finns nu även med urtag för häll.

www.intra-teka.com

115


Photographer: Gianni Antoniali/IKon


Wonderfully Together Franke förenar de viktigaste elementen i varje kök - diskbänk, blandare, ugn, spis och spisfläkt - allt i ett enda intelligent system. Franke erbjuder dessa smått fantastiska produkterna, antingen som separata element eller i kombination. Så fyll ditt kök med innovativ teknik och låt kreativiteten flöda. Upptäck våra produkter på franke.se


Vitvaror från Cylinda som förenklar din vardag

www.cylinda.se

118

Cylinda är ett svens din middag, diskar d energisparande vitv som gör din vardag pålitliga och funktio och imorgon – år ef med tillverkning av Elektroskandia Sver


skt varumärke som tillverkar produkter som kyler din mat, värmer ditt porslin och tvättar dina kläder. Det är snygga, effektiva och varor anpassade för de svenska hemmen utan onödiga finesser, g både enklare och bekvämare. Vår ambition är att förse dig med onella produkter utan onödiga finesser. Som hjälper dig både idag fter år efter år. Cylinda har rötterna i Västergötland och började tvättmaskiner i Vara 1958. Cylinda är ett varumärke som ägs av rige AB.

119


Lösningar till vardagen sedan 1972

Rostfria lösningar från Stala har underlättat vardagen för oräkneliga familjer sedan 1972. Vi har djupa rötter i funktionell design, hållbara material och en komporomisslöl känsla för kvalitet. Våra praktiska diskhoar samt skräddarsydda alternativ fungerar lika bra i hemmabyggen som på projektmarknaden. Med hjälp av det lättanvända planeringsprogrammet STALA*Designer tar du fram precis den diskbänk, som passar dina behov, och vi levererar den inom två veckor. Skräddarsytt är standard hos oss, och kostar inget extra. Kolla in vårt planeringsprogram på stala.se/planeringsprogram.

120


Diskbänkar – hoar – tillbehör –källsortering – postlådor - vedställ www.stala.se 121


HANDTAG & KNOPPAR Infällnadshandtag, profilhandtag, skålhandtag och möbelbeslag.


BELYSNING LED-belysning för kök, skåp och lådor.

DETALJER SOM GÖR HELHETEN...

Beslag Design AB marknadsför ett brett sortiment av beslag och interiörprodukter. Komplett sortiment med detaljerad information finns i våra produktkataloger och på vår hemsida, beslagdesign.se. Varmt välkommen till oss på Beslag Design!

BESLAG DESIGN AB - KALKVÄGEN 6, BOX 1036, 269 21 BÅSTAD - TEL +46 (0)431-784 80 FAX +46 (0)431-784 99 - info@beslagdesign.se - www.beslagdesign.se - instagram:@beslagdesign

123


Producerad av Fisherking reklambyrå 2017-08

Recept på ett lyckat kök Bygg in bekvämt. Det är viktigt att bygga in ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Kanske är det ännu viktigare att bygga in diskmaskinen i rätt höjd så att det är enkelt att plocka 
i och ur disken. Undvik att sätta diskmaskinen i ett hörn eftersom luckan då blockerar andra skåp. Köksö. En köksö ger arbetsytor och mer förvaring. Om spishällen byggs in i köksön krävs en mer kraftfull fläkt. Bygger du in en vask slipper du lyfta kokande vatten från ön till den ordinarie vasken. En köksö tar plats, har du ett mindre kök kanske den kan placeras mot en vägg.

Vitrinskåp. Många av Hagakökets luckor finns också som vitrin. Undvik att placera ett vitrinskåp nära spisen eftersom stekoset ger fettbildning på glasrutorna. Integrering för helhet. Att förse vitvarorna med snickerilucka kallas integrering. Det ger ett snyggt och enhetligt intryck. Höj fläkten. Höj gärna fläktkåpan så att du får mer plats och bättre översikt över grytorna.

Välkommen hem…

Bänkytor. Vi rekommenderar generösa bänkytor. Arbetsytan mellan spis och vask bör vara minst 80 cm. Hagakökets samarbetspartners erbjuder bänkskivor i såväl sten och trä som rostfritt och komposit. Välj det material som passar dina behov bäst och som harmonierar med den övriga köksinredningen.

Praktiska ytor. Det är bra med en bänkyta intill kyl- eller högskåp. Praktiskt när du plockar ur matkassen eller för att ställa heta plåtar på. Tänk utanför köket. Hagakökets luckor och övriga produkter kan användas även utanför köket. Bygg ett vitrinskåp, inred tvättstugan eller skapa bra förvaring i hallen, sov- eller vardagsrummet. Du får en snygg designlinje i hela hemmet. Eller varför inte på kontoret?

Din återförsäljare:

Hagaköket | Tel: 010-49 83 501 | info@hagakoket.se | www.hagakoket.se

124

Hagakökets sortiment utvecklas löpande. Denna katalog är vägledande i sortiment och utföranden och avvikelser kan förekomma.Vissa köksbilder innehåller tillval och utrustning som inte tillhandahålls av Hagaköket. Reservation för feltryck. Kontakta våra återförsäljare som hjälper dig med produktinformation och pris.

Hagakoket katalog 2017  

Hagakökets huvudkatalog

Hagakoket katalog 2017  

Hagakökets huvudkatalog