Page 54

MEMÒRIA D’ACTUACIÓ 2013

inaugurar l’exposició Perich/Autopista, una recreació dels acudits gràfics de Perich pels quals, atès el seu contingut social, es diria que no havia passat el temps.

04. Activitat de les Comissions

El 26 de juny es va inaugurar l’exposició més insòlita, i una de les més visitades, que s’ha penjat mai a les parets del Col·legi: el “Suppa Duppa”. Fotografies i instal·lacions d’unes peculiars figures de joguina, creades per David Cubero, que parodiaven situacions de la vida quotidiana, i en concret de la feina informativa. Un component principal del “Suppa Duppa” és que parodia la societat actual utilitzant herois coneguts de la cultura popular. El 2 d’octubre es va inaugurar l’exposició sobre l’atemptat del Papus, amb projecció del vídeo realitzat per la ocasió i grafisme de textos, dibuixos i fotografies, amb una gran assistència de públic. El 14 de novembre es va inaugurar l’exposició sobre el 50 anys de l’entrevista a l’Abad Escarré, al diari “Le Monde”, pel periodista José Antonio Novais, corresponsal aleshores del diari francès a Espanya. Aquesta exposició, promoguda per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, que consta de l’exemplar del diari original, així com de textos i fotografies al·lusives, romandrà exposada fins els primers dies del 2014.

ACTES PÚBLICS Pel que fa als actes públics, el Grup de Treball va dedicar la primera part de l’any a preparar un homenatge a Salvador Espriu, dins del actes de l’”Any Espriu”. Aquests actes van consistir, en primer lloc, en una conferència amb debat del biògraf del poeta, Agustí Pons, (“Espriu Transparent”), el 8 d’abril, extraordinàriament interessant, que va comptar amb la moderació i conducció de dos membres de la comissió, Ignasi Aragay i Patricia Gabancho. L’acte cabdal dins de l’”Any Espriu” va ser “Espriu als Mitjans”. Una semblança del poeta dins de la seva relació amb els mitjans de comunicació. Es van projectar fragments de les seves entrevistes a TV3 realitzada per Josep Maria Espinàs en el programa “Identitats”, i l’entrevista que li va fer Joaquim Maria Puyal a TVE, al programa “Vostè pregunta”. L’acte públic es va fer el 12 de juny amb una taula presidida per Enric Frigola que l’havia entrevistat a la ràdio, així com Antoni Batista, que l’havia entrevistat a la premsa, i Sebastià Bonet, filòleg i nebot d’Espriu. Va presentar i moderar l’acte Ada Castells, i a la fila zero hi havia periodistes que havien entrevistat Espriu en algun moment de la seva vida professional com ara el mateix Joaquim Maria Puyal, Salvador Servià, Joan Rendé, Montserrat Minobis, Llúcia Oliva, Lluis Quinquer i Ramon Balasch, que va secretari d’Espriu. A banda dels fragments d’entrevistes televisades, també es van emetre entrevistes radiofòniques i es van visionar entrevistes als diaris. Un altre part de l’acte va ser el recitat de poemes d’Espriu enregistrats per ell mateix, i ell mateix recitant Rosselló Porcel. El 2 d’octubre, amb motiu de la inauguració de l’exposició sobre el “Papus”, es va organitzar una taula rodona, en la qual hi havia membres de la redacció del Papus i Pere Rusiñol, editor de l’actual

54

L’exposició Suppa Duppa parodiava, mitjançant figures d’herois de la cultura popular, situacions de la vida quotidiana dels periodistes.

Memòria Col·legi de Periodistes 2013  
Memòria Col·legi de Periodistes 2013  
Advertisement