Page 1

www.projectehome.cat

SoM ToTs Octubre 2012

Vine a la xocolatada! (Montcada 11/oct, Montgat 16/oct, BCN 30/oct) L’ICASS aposta per les Comunitats Terapèutiques Montcada i Reixac, 31 d’agost: L’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya (ICASS) finançarà 4 places més per als propers tres anys de la Comunitat Terapèutica que Projecte Home té a Montcada i Reixac. Això suposa passar de 15 a 19 places conveniades. A Catalunya, el nombre de places de comunitats terapèutiques resulta absolutament insuficient per a tota la demanda de persones amb addiccions severes, sense suport familiar o econòmic i que necessiten un recurs de 24 hores i d’alta intensitat. Per tant, volem reconèixer l’esforç del Departament per aposta per aquest model d’intervenció i fer-lo més sostenible econòmicament. Del Departament de Benestar i Família també s’han atorgat ajuts a Projecte Home per aquest 2012, concretament, de la Secretaria de Joventut, la Secretaria de Família, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i de l’Institut Català de les Dones. El nostre agraïment.

Foto: Comunitat Terapèutica de Montcada i Reixac

Jesús Sánchez, nou coordinador de voluntariat de Projecte Home Barcelona, 9 de setembre: Jesús Sánchez inicia l’aventura de coordinar el voluntariat de Projecte Home Catalunya. Les persones voluntàries són essència de la nostra entitat. Esdevenen el millor exemple d’apropament de la societat envers les persones amb addiccions. La figura del coordinador del voluntariat és clau a l’hora d’assegurar una adequada integració i enriquiment mutu del voluntari i l’organització. En Jesús Sánchez és sociòleg i anteriorment fou voluntari de Projecte Home (jsanchez@projectehome.org).


D’esquerra a dreta: Marta Berenguer, directora del Centre de Montgat, Jesús Sanchez i Oriol Esculies, director de l’entitat.

Noves passanties europees del Programa Leonardo Da Vinci Barcelona, 4 de setembre: La terapeuta txeca Marketa Sommerova va visitar els Centres de Projecte Home Catalunya gràcies al programa Transfer of Innovation (TOI), continuació del projecte d’ECEtt (European Companionship in Education: training by travel), del Programa Leonardo Da Vinci iniciat al 2007. Marketa Sommerova és terapeuta del Magdaléna O.P.S, organització sense afany de lucre de Praga que treballa en l’àmbit de les drogodependències. Enguany, els nostres terapeutes Robert Linares i Miriam Masmiquel van visitar durant una setmana centres d’addiccions d’Atenes pertanyents a Kethea, institució grega de referència: Al novembre tres

treballadors més, Pilar Alba, Ana Villar i Ana Solana visitaran la Cooperativa Sociale i Ceis Formazione de Módena (Itàlia). El finançament d’aquestes beques d’intercanvis permet conèixer bones pràctiques d’arreu, contrastar les pràctiques pròpies, millorar la parla d’idiomes, així com incrementar la motivació dels equips.

D’esquerra a dreta: Cristina Vidal, Marta Carrión, Marketa Sommerova, Ignasi Bosch i Juan Vílchez, al Centre de Barcelona.


Si dones feina transformes la societat La inserció laboral és necessària per a una òptima integració social i autonomia personal de qui ha patit una addicció. Avui dia costa molt trobar feina: més del 50% de les persones que acaben el tractament es troba en situació d’atur. Per aquesta raó formem part del Programa Incorpora de “la Caixa”, programa d’intermediació laboral basat en les necessitats del teixit social i empresarial que garanteix una bona integració de la persona en l’empresa. Si tens una empresa o coneixes algú que en tingui i pugui estar interessat en contractar a alguna persona que ha superat la seva addicció entra al lloc web www.incorpora.org o contacta amb Robert Linares, tècnic d’inserció laboral de Projecte Home Catalunya a rlinares@projectehome.org o 902 885 555. Té molts avantatges.

Sigues solidari comprant loteria de Nadal Compra el nostre número de sempre, 31.863, i així també ajudes les persones amb addiccions. Ja està disponible en qualsevol dels nostres centres: Centre de Barcelona (93 298 98 75), el Centre de Montgat (93 469 32 25) o el Centre de Montcada i Reixac (93 564 50 76). Sol·licita informació a info@projectehome.org

Agenda’t de desembre a les 20.00h 3ª Festa Solidària de Projecte Home (Teatre Victòria, Barcelona)

Segueix el dia a dia de Projecte Home al Twitter @projectehomeCAT

Contacte amb nosaltres: 902 885 555 / www.projectehome.cat Twitter: projectehomeCAT Projecte Home Catalunya ©1995-2012 - Tots els drets reservats En compliment de la Llei 34/2002 d´11 de juliol de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic, l’informem que pot donar-se de baixa de les nostres bases de dades enviant un correu electrònic amb la seva sol·licitud a: info@projectehome.org

boletin, octubre, catalan  
boletin, octubre, catalan  

boletin, octubre, catalan

Advertisement