Page 56

PERSONALITĂȚI

LIFESTYLE

5 FEMEI CARE AU SCHIMBAT

LUMEA MODERNĂ Secolul al XX-lea poate fi considerat unul de

Gia n

ina

FIL

IP

opresiune pentru femei, dar în același timp și perioada

senior EDITOR:

în care vocile lor au început sa fie auzite. Iată 5 modele de putere feminină care au luptat pentru ca lumea în care trăim astăzi să fie un loc mai bun.

EMMELINE PANKHURST A fost o sufragistă britanică, partizană a mișcării femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, care urmărea obținerea drepturilor politice pentru acestea. Emmeline Pankhurst este cea care a fondat ”Uniunea Socială și Politică a Femeilor”, un grup ce a reușit în cele din urmă să determine instaurarea legii conform căreia femeile au drepturi egale de vot cu bărbații.

ANNE FRANK Înțelepciunea și spiritul unei fete evreice de 13 ani ce scria în timp ce se ascundea pe durata celui de-al doilea război mondial au fost transpuse într-una dintre cele mai citite cărți din lume, cu peste 30 de milioane de copii vândute. Povestea vieții unei fete care a trăit sub ocupație germană și a murit într-un lagăr de concentrare a fost tradusă în 67 de limbi și adaptată pentru film și teatru, casa ei fiind transformată în muzeu. Scrierile sale i-au ajutat pe oameni să înțeleagă mai bine oroarea reprezentată de nazism.

56

Ediția 58 | FEB - MAR 2017 | Performance - Revista Studentului URA

NR.58 FEB - MAR 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

NR.58 FEB - MAR 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

Advertisement