Page 20

SPOTLIGHT

Pentru început, spune-ne, te rog, câteva

popor pe care, la rândul ei, le știa din nea-

cuvinte despre tine. Cine este Luminița

murile îndepărtate.

în viața de zi cu zi? În viața de zi cu zi, sunt un om obișnuit, extrem de vesel, optimist și energic. Sunt profesor pentru învățământul preprimar, în cadrul unei grădinițe private, în cursul săptămânii, iar în weekend și uneori și în cursul săptămânii, sunt interpretă de muzică populară în cadrul Trupei Atelier. La grădiniță lucrez cu copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și cel mai mult îmi place să le descopăr lumea, să le arăt și să le explic despre lucrurile care ne înconjoară și, mai ales, să-i distrez și să mă bucur de bucuria lor! De cealaltă parte, muzica este cel mai mare hobby pe care-l am, iar trupa din care fac parte acum, este cea mai importantă familie profesională a mea! În timpul liber citesc, mă întâlnesc cu prietenii (care sunt destul de numeroși), mă implic în diferite proiecte sociale și merg la teatru și operă cât îmi permite timpul!

www.performance.rau.ro

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică și ce te-a motivat să urmezi (și) acest drum? Am descoperit muzica ascultând-o pe mama Maria de la Bulbucani, bunica din partea mamei, care cânta singură în odaia din Moldova mea, la țară, ori la lucrul ogorului. Fredona doine și cântece moldovenești din

20

Apoi, când am intrat la liceul pedagogic, Colegiul Național Elena Cuza din București, a trebuit să susțin o probă muzicală pentru care a fost nevoie să mă pregătesc. Îmi amintesc că am pregătit un cântec pe care doar îl auzisem cântat, fără să mă gândesc dacă l-am învățat corect, în forma lui muzicală. După examenul de admitere, am devenit membră a corului Euterpe și mă bucur de acest proiect minunat din 2002 și până în prezent. Datorită prof. Georgeta Aldea, care mi-a fost și dirigintă, am învățat primele noțiuni de teorie muzicală, am învățat ce înseamnă un solfegiu, dar și să diferențiez voci și acorduri. Practic, mi-am format o bază solidă ce ulterior m-a ajutat destul de mult. Am călătorit în numeroase țări și am participat la diferite concursuri naționale și internaționale, obținând diferite premii importante. Am cântat și cânt cu un grup de fete talentate și dedicate cântului coral și am susținut concerte pe cele mai importante scene culturale bucureștene. Amintirile, experiențele și prieteniile pe care le-am legat datorită acestui cor, m-au determinat să-mi doresc mai mult, iar astăzi studiez canto popular la Școala Populară de Artă, în anul al III-lea, la clasa maestrului Aurel Mustățea.

Ediția 58 | FEB - MAR 2017 | Performance - Revista Studentului URA

NR.58 FEB - MAR 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

NR.58 FEB - MAR 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

Advertisement