__MAIN_TEXT__

Page 30

Imaginile sunt cu titlu de prezentare

© slowcookergourmet.net

gd a

SIM

ION

INGREDIENTE : Baiț: două căni de apă, o lămâie, o lingură de sare, o jumătate

Ma

4 cotlete de porc (de 3 cm grosime), piper negru și puțin ulei senior EDITOR:

de lingură de zahăr, o linguriță de piper negru (boabe), un fir de rozmarin Sos dulce - acrișor: 50 ml oțet balsamic, 2 linguri de miere, un fir de ceapă verde, un fir de rozmarin, 2 căței de usturoi, o lingură de unt, smântână (după gust)

COTLETE DE PORC ÎN SOS DULCE - ACRIȘOR Pentru început, dizolvă sarea și zahărul în apă, adaugă zeama de lămâie, piperul și rozmarinul. Ține cotletele în baiț, la frigider, minim 4 ore, deși ideal ar fi peste noapte. www.performance.rau.ro

Următorul pas este pregătirea sosului. Pune într-o crăticioară la foc mediu oțetul și mierea, apoi adaugă usturoiul zdrobit, ceapa tăiată rondele și firul de rozmarinul. Ia sosul de pe foc la cinci minute după ce a dat în clocot și strecoară-l. Adaugă bucățile de unt și smântâna (dacă vrei) și amestecă până se omogenizează. Scoate cotletele din baiț și usucă-le pe șervețele de bucătărie. Presară deasupra piperul negru măcinat, unge-le cu ulei pe ambele părți și prăjește-le uniform. Când sunt gata, dă-le cu sos pe ambele părți și pune-le în cuptorul preîncălzit timp de trei minute. Pentru aspect, poți servi cotletele stropite cu puțin sos.

30

Ediția 56 | DEC. 2016 - IAN. 2017 | Performance - Revista Studentului URA

Profile for Revista Performance

NR.56 DEC. 2016 - IAN. 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

NR.56 DEC. 2016 - IAN. 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

Advertisement