Page 38

[ partea a doua ]

MOVIES Review

TECH & MEDIA

BESTSELLER versus OSCAR

Tu cum ai alege să savurezi o poveste de dragoste?

An aIU NK

ER

La cinema sau la bibliotecă? În partea a doua a

senior EDITOR:

topului “Bestseller vs. Oscar” îți prezint alte 3 povești de referință. Să fie un musical, un clasic sau ceva avant-garde?

MIZERABILII (LES MISÉRABLES) Dacă Victor Hugo ar fi trăit astăzi, posibil că ar fi mulţumit de adaptarea cinematografică din 2012 a regizorului Tom Hooper a romanului de renume mondial "Mizerabilii". Rămânând fidel poveştii originale, filmul, prezentat ca un musical, începe în anul 1815 cu eliberarea lui Jean Valjean (Hugh Jackman) după 19 ani de închisoare, încarcerat pentru că a furat o bucată de pâine pentru a-şi hrăni familia. După ce este eliberat condiţionat, el scapă din mâna lui Javert (Russell Crowe) şi îşi construieşte o viaţă nouă ca primar şi administrator

Sursă imagine: impawards.com

bogat al unei fabrici. Câţiva ani mai târziu, frumoasa nefericită şi săracă Fantine (Anne Hathaway),

1

care lucrează la fabrica lui Valjean pentru a-l plăti pe hangiul Thénardier (Sacha Baron Cohen) şi pe soţia lui crudă (Helena Bonham Carter) ca să aibă grijă de fiica ei Cosette, este dată afară.

Este suficient să spun că filmul "Mizerabilii" nu numai că urmărește cu fidelitate povestea lui Hugo, dar abordarea sa inovatoare de a-i pune pe actori să cânte live reprezintă un nou nivel în materie de producție de film.

Performance - NR.46 NOIEMBRIE 2015  
Performance - NR.46 NOIEMBRIE 2015  
Advertisement