Page 57

FRAȚII WRIGHT: ORVILLE (1871-1948) & WILBUR (1867-1912) Omul a visat dintotdeauna cum ar fi să poată zbura, însă primi care au pus în practică acest vis al umanității au fost frații Orville și Wilbur Wright. Aceștia au inventat, construit și pilotat cu succes primul avion din lume.

CHARLES BABBAGE (1791-1871) Renumit matematician, filozof, inventator și inginer mecanic, Charles Babbage este cel căruia i se aduc meritele pentru inițierea conceptului de calculator digital programabil. Considerat a fi tatăl computerului, acesta este responsabil pentru inventarea primului computer mecanic care a dus în cele din urmă la modele electronice mai complexe. Toate ideile esențiale ale computerului fără de care astăzi nu ne putem închipui viața, se găsesc în motorul analitic al lui Babbage.

LEONARDO DA VINCI (1452 - 1519) Leonardo Da Vinci este caracterizat adesea ca fiind un Geniu Universal. Acesta a adus invenții ce au schimbat lumea, în domenii precum pictura, sculptura, arhitectura, știința, muzica, matematica, ingineria, literatura, anași cartografia. Îi sunt atribuite de asemenea, merite pentru invenții precum elicopterul, parașuta sau tancul.

© imagini: wikipedia.com

tomia, botanica, geologia, astronomia, istoria

NR.60 IUNIE - IULIE 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

NR.60 IUNIE - IULIE 2017 | Performance - Revista Studentului URA  

http://performance.rau.ro/

Advertisement