Page 1

L’ESTRELLA LLIBRE Hi havia una vegada una estrella molt estranya. Les seves amigues lil deien: -

Com és que no fas llum ni brilles com nosaltres ?.

Ella no sabia què contestar. Era veritat que no feia llum perquè estava feta d’un altre material. Era una ESTRELLA – LLIBRE. -

Una estrella – llibre ? – van exclamar les altres-. Quina cosa més rara !. No ho havíem sentit mai.

-

Doncs la resposta és ben senzilla –va contestar ella-. És que a cada punxa ni hi tinc una llumeta com vosaltres, jo hi tinc un llibre.

-

Un llibre ? – van dir totes alhora.

-

Sí. És que molta gent no sap que els llibres poden brillar, poden fer molta claror. No d’aquella que feu vosaltres, sinó una altra que brilla per dins nostre. Un llibre és com una llanterna que et guia cap a un país real i també màgic, resplendent. El camí per on anar-hi són les pàgines dels llibres i cada vegada que en llegeixis una, serà com si avancessis un pas. Així, pas a pas, pàgina a pàgina, arribaràs a aquell castell on hi ha amagat el tresor de Nadal: AMOR, PAU i FELICITAT.

Desembre 2008


Regalar llibres és sempre una

bona

opció.

Els

aniversaris, les celebracions o dates especials com les de Nadal i Reis són ideals per a introduir els llibres com un element més al costat dels joguets, la roba, els

videojocs...

Però,

si

volem que siga realment útil, és necessari que el llibre que obsequiem connecte amb els gustos de la persona que el rebrà i, a més, presentar-lo de forma convenient per tal de trencar el tòpic del llibre com a recurs d’última hora. Una bona tria el convertirà en un regal magnífic. El llibre, com qualsevol altre regal, ha de ser rebut com un present agradable, mai com una obligació. En Llegir per a créixer trobaràs consells per escollir el millor llibre per als teus fills. Abans de triar el títol hem de tindre una cosa ben clara: el llibre que regalarem no és per a nosaltres, de manera que ens hem de centrar en les preferències del destinatari, encara que no coincidisquen amb les nostres. Un llibre de regal per a un xiquet, per exemple, no pot ser un dels que té com a lectura recomanada a l’escola –ja que no el percebria com a regal!–, i si la nostra neboda passa moltes hores connectada a Internet podria ser més adequat regalar-li alguna novel·la ambientada en eixe món o que tracte sobre qualsevol aspecte de la xarxa. Un llibre i alguna cosa més Quan regalem un llibre estem obrint les portes a un món nou i ple de possibilitats, però potser convé aportar alguna cosa més per a facilitar l’accés als llibres a aquells qui són reticents a la lectura. El llibre pot «acompanyar» discretament un altre obsequi. Per exemple, si ha demanat als Reis una bicicleta, la podem acompanyar d’un llibre sobre ciclisme...


Un regal personalitzat Hi ha pocs regals que puguen ser personalitzats d’una manera tan clara com un llibre. En moments especials, si triem un llibre adequat i el personalitzem amb una dedicatòria sincera, obtindrem un present immillorable per als fills, per a la parella o per als amics. Regalar un llibre amb poemes o històries d’amor, o una guia sobre aquella ciutat que li agrada tant i que sempre ha volgut visitar són maneres eficaces d’establir un nexe de complicitat. Triar, amb ajuda Si no sabem quin llibre triar entre la gran varietat de llibres infantils i juvenils publicats, sempre podem recórrer a la complicitat dels mestres, els llibreters o els bibliotecaris. Preguntem-los, perquè amb els consells que ens donen, de segur que podrem triar més bé. Després, a casa, és important organitzar un racó per als llibres infantils i juvenils, amb prestatges baixos, adaptats a l’alçada dels xiquets perquè els tinguen ben a l’abast, com un joguet més. Però els llibres no són solament per als infants: poseu també vosaltres un llibre en la carta als Reis o, millor encara, demaneu als vostres fills que us en regalen un. Aconseguireu que passen una estona a la llibreria cercant el vostre obsequi. I recordeu que molts dels èxits de la narrativa actual també són disponibles en valencià!

RICARD PERIS

www.fundaciobromera.org


NOTÍCIES •

Ja hem pres nota dels vostres suggeriments sobre el tema dels llibres que els nens i les nenes prefereixen i ja sabeu que el Follet Lector sempre està disposat a acollir les vostres peticions. És per això que, durant el curs, la Biblioteca s’anirà disfressant una mica. Avui la podeu veure plena d’éssers fantàstics, bruixes ... Però no només els podeu veure penjats al sostre, sinó que també s’amaguen als armaris, als prestatges, al carro de les novetats ... Només cal que els busqueu. Ells, els llibres, us esperen. En qualsevol cas, sempre hi ha la bibliotecària que us podrà orientar on són.

Agraïm molt el vostre ajut en l’organització de la Biblioteca, però en fem falta més. Us esperem. Animeu-vos. arribar.

I si teniu més idees, feu-nos-les


SOPA DE NADAL INGREDIENTS Un polsim de neu Un bri de grèvol Un estel amb cua Un Tió ben rabassut Cent grams de molsa Una tasseta de lluentons Quatre euros de xocolata Un grapat de panses i figues Un cistellet de nous Una gerreta de mel Un petricó d’oli nou Una rameta de vesc Torrons d’avellana, Torrons de pinyó

PREPARACIÓ Ha de bullir durant dues hores i cal remenar-ho amb la cullera de l’amistat. Quan estigui tot cuit ho poseu en una sopera familiar, adornada amb afecte i solidaritat. Quan arribi el moment cadascú pot treure una cullerada d’aquesta sopa, que com molt bé heu endevinat no és per menjar, sinó per ... Nota: Tothom pot afegir els ingredients que vulgui. Com més n’hi haurà més bona serà.

BIBLIOGRAFIA Revistes infantils Des de la Biblioteca us volem fer alguns suggeriments de cara a Reis. Us heu plantejat la possibilitat de substituir una joguina per una subscripció a una revista infantil com a regal de Reis?. És un regal que dura 12 mesos i permet compartir bons moments de lectura i d'activitats entre pares, germans i fills. Des de la Biblioteca us en podem aconsellar diverses, segons l'edat i els interessos dels vostres fills o filles i totes tenen un bon nivell de qualitat.

EL TATANO (< 7-8 anys); CAVALL FORT (> 7-8 anys); TRETZEVENTS (> 7-8 anys); CUCAFERA (6-7-8 anys); TIROLIRO (8-9 anys); REPORTER DOC (> 9 anys); OKAPI (> de sisè); NAT (afeccionats als animals i a la natura)


JO PARTICIPO Escriu en cada punta els noms dels contes dels que tinguis mĂŠs bon record.

Us recordem que entre TOTS els participants sortejarem un conte. Sort !.

Entregueu aquest full a la Biblioteca.


i la col路laboraci贸 de

Reus, desembre de 2008

Informatiu 08  

Butlletí de la Biblioteca de l'Escola Mowgli

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you