Page 1

Jernalderen i Danmark omkring år 700 Her er Lepro. Han er på vej ud i skoven efter vilde bær og rødder.   Han bor på en lille gård med kornmarker, grise og køer.   Alligevel må han hver dag ud i skoven for at samle vilde planter.

1


Lepro er god til at finde mad i skoven, men han skal passe på de vilde dyr og giftige planter.   Det er hårdt arbejde at grave rødder op og klatre i træer efter æbler.   Når Lepros pose er fuld af nødder, æbler og rødder skynder han sig hjem.

2


Rødderne er lidt bitre, men Lepros mor er god til at lave mad.   Hun kommer æbler og saltet flæsk i en gryde med rødderne og koger suppe.   Det smager lækkert.

3


Mens Lepro sidder ved ilden og spiser, tænker han på, hvad de mon spiser andre steder.   Måske er der et land, hvor planterne er helt anderledes, end de er i Danmark.   Lepro synes, det er spændende at forestille sig.

4


Langt mod syd, i de lande vi i dag kalder for Irak, spiste de også rødder.   De havde rødder, Lepro aldrig havde set. Rødder der slet ikke var bitre.   De var søde, sprøde og saftige og havde en flot lilla farve. Det var lilla gulerødder.

5


Læs også:

Læs også:

Roden rejser Middelalder og munke

Amagerrod i 1500-tallet Gulerødder på slottet

6

LL_Jernalderen_Gulerod_svaer  

Her er Lepro. Han er på vej ud i skoven efter vilde bær og rødder. Han bor på en lille gård med kornmarker, grise og køer. Alligevel må han...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you