Page 58

tekop’ meerdere keren winnaar . In 2004 won Age Veldboom zelf met een jonge, enthousiaste ploeg, die hem ervan overtuigde dat winnen ook wel eens belangrijker kon zijn dan meedoen, hoewel dat niet de Olympische gedachte is.

Schrijvende schipper en verteller De ‘Swanneblom’ is op de werf van Buitenstvallaat van Jan Oebeles van der Werff gebouwd voor Tjipke Postma (1866-1956) uit Veenwouden. Hij gebruikte het skûtsje van 16,81 bij 3,53m voornamelijk voor het vervoer van terpaarde en turf. Postma is vooral bekend geworden als schrijver van grappige stukjes en studieuze artikelen over diverse onderwerpen, waaronder de recente Friese schippersgeschiedenis. Hij schreef een aantal waardevolle artikelen in het tijdschrift ‘It Heitelân’. Hij vooral organiseerde Friese schippers vanaf 1912 in een federatief verband van lokale schippersbonden. Deze schippersfederatie gaf vanaf 1914 jarenlang een jaarlijkse Friesche Schippersalmanak uit, die Postma voor een groot deel zelf volschreef. De schippersfederatie drong bij de Friese provinciale overheid aan op uniformering van brug- en sluispersoneel, zodat het voor schippers duidelijk was dat ze met bevoegde personen te maken hadden. De schippers zelf maakten zich vanaf 1919 als zodanig kenbaar met een katoenen schipperspet (van o.a. Roosenstein uit Sneek) met een anker met Friese wimpel als embleem. Gemeenten werden, vaak in samenwerking met andere organisaties, met enig succes onder druk gezet om vaarwegen te verbeteren en een einde te maken aan onredelijk geachte heffingen. Postma verkocht, toen de tijden voor schippers minder werden, de ‘Swanneblom’ in 1924 aan G. Tigchelaar. Dit was waarschijnlijk de schipperszoon Gerrit Roelofs Tigchelaar (1899-1954) uit Harlingen, die eind december op 25-jarige leeftijd zou trouwen met schippersdochter Sietske Sjoerdsma uit Leeuwarden. Zij hielden het niet lang varend vol. Sjoerd Laagland uit Leeuwarden voer ermee van 1927 tot 1946. Het schip bleek toen bij meting in Vierverlaten 16,87m. Zo’n verschil van 6cm

Sinds 2015 zeilen de studenten van Mayday in Groningen op de ‘Swanneblom’. Age Veldboom fungeert als trainer en coach. of daaromtrent tussen twee metingen komen we vaker tegen; het ligt meestal aan de wijze van meten, namelijk in- of exclusief de vingerlingen. Via de familie Verwer in Meppel kwam het Friese skûtsje helemaal in Den Briel terecht, waarna Willem Rensink uit Katwijk er een ‘motorzeiltjalk’ van maakte, die bijna een meter langer was (17,77m). De naam was buiten Friesland ‘Drie Gebroeders’. Pieter Cornelis uit Huizen, eigenaar van 1978 tot 1989, zeilde ermee bij de IFKS in de jaren 1984-’85 en 1987-‘88. Hij boekte, na één jaar in de B-klasse, slechts matige resultaten met dit mooie schip. Veldboom, die in 1989 met de ‘Eureka’ bij de IFKS was begonnen, stuurde het skûtsje van zijn partner Anna vanaf 1995. Het heette toen weer ‘Swanneblom’ en werd geregeld ingezet bij relatievaarten van hun bedrijf Annage.

jonge bemanning deelname aan de uitputtingsslag die Strontrace heet en vanuit Workum over het IJsselmeer naar Warmond wordt gezeild (en gejaagd). Daarin boekte de ‘Swanneblom’ meerdere mooie uitslagen. De zege in 2010, met keiharde strijd in de nachtelijke uren, zal de deelnemers van toen wel altijd bijblijven. Na een tijdje rust is er nu dus een nieuwe bestemming voor de ‘Swanneblom’. Age heeft zijn bedrijf Annage wel van de hand gedaan, maar het schip van Anna wil hij niet kwijt. Daarom is het mooi dat nu de Studentenzeilvereniging Mayday uit Groningen ermee zeilt, al blijft het jammer dat de bemanning zo snel wisselt. Maar dat heb je met studenten. Gelukkig is een skûtsje een duurzamer artikel.

Strontrace Als wedstrijdschip deed de ‘Swanneblom’ het jaren achtereen uitstekend in de kleine IFKS-klasse met als hoogtepunt het kampioenschap in 2004. Maar zeker zo belangrijk was voor de

155

Profile for Uitgeverij PENN.nl

Van Schroot naar Vloot - Deel 1 skûtsjes  

Van Schroot naar Vloot - Deel 1 skûtsjes  

Advertisement