Page 1

Projecte d’empresa Penedès Lovers Tours SCCL

ALUMNES Albert Viñas Piquer Eva Puente Maya Karen Hannet Valdebenito Soto Montserrat Parellada Rovirosa Sònia Medina Albornà Silvia Mejino Herbera

Curs Promoció turística local i informació al visitant


1. La nostra idea Creació d’una cooperativa de serveis incoming que dissenyarà i comercialitzarà paquets enoturístics dins del territori de les denominacions d’origen Penedès i Cava, conegut com Gran Penedès (Penedès Superior, Penedès Central i Penedès Marítim) que integra les següents comarques: Alt i Baix Penedès, Garraf, Anoia, Baix Llobregat i Alt Camp. Nom de l’empresa: Penedès Lovers Tours, Societat Cooperativa Catalana Limitada Socis cooperativistes: Sis Ubicació social: Vilafranca del Penedès Target: Barcelona, Catalunya, Estat Espanyol i Llatinoamèrica nivell adquisitiu mig-alt. Families, parelles, viatgers singles, grups d’amics, empreses i professionals del sector vitivinícola.

2. Oportunitat de negoci detectat El Gran Penedès és un territori molt ampli on hi ha reconegudes poblacions, com per exemple Vilafranca, Sant Sadurní o Sitges, però hem trobat que n’hi ha d’altres molt poc “explotades” i que tenen un important potencial turístic. Així mateix l’oferta turística penedesenca està dissenyada per sortides d’un sol dia i inclòs per unes hores com alternativa a les ciutats de Barcelona i Tarragona, fet que li resta posicionament com destí turístic reconegut. L’enoturisme s’ha consolidat com una modalitat de turisme a Catalunya i a la resta de l’Estat. Segons les dades de l’associació ACEVIN (que inclou les principals rutes del vi d’Espanya) cada any s’incrementa el nombre de visitants a les bodegues que integren les diferents rutes. L’any 2014, l’informe anual de l’associació, situava la Ruta del vi i el Cava del Penedès al davant del ranking juntament amb la ruta del Vino y Brandy del Marco de Jerez amb un total de 497.310 y 444.427 visites respectivament.


Aquestes dades reforcen la nostra idea de que el Penedès és el millor lloc per crear el nostre negoci. La seva ubicació privilegiada, propera a territoris amb importants moviments turístics, la seva proximitat a la costa i a grans nuclis de població com Barcelona i Tarragona, així com tenir algunes de les bodegues més prestigioses del món son determinants per al nostre negoci.

Crear paquets turístics atractius que combinen la riquesa i diversitat dels recursos del territori (patrimoni, cultura, gastronomia, historia i paisatge), ampliar l’oferta a altres èpoques de l’any escapant de l’estacionalitat i la temporalitat, així com generar sinergies entre els diferents agents del territori per promoure l’economia del Gran Penedès son les bases del nostre negoci. Un ampli ventall d’experiències que ben segur enamoraran al visitant. Arrel dels estudis i les sortides realitzades durant el curs hem detectat que es tracta d’una zona amb gran potencial turístic i d’incipient creixement.

3. L’enoturisme, un sector/mercat en creixement dins de Catalunya El turisme és un del motors econòmics de Catalunya i uns dels seus pilars. És per això que el 2016 ha estat declarat Any de la Gastronomia i l’Enoturisme com una oportunitat per centrar els esforços promocionals turístics de Catalunya. És també una invitació a una experiència de descoberta que vol arribar a l’àmbit de les emocions. Una descoberta de la cuina, dels vins, dels productes i del territori. Una oportunitat per viure una experiència turística transversal que complementa perfectament tota la resta d’experiències turístiques. L’Agència Catalana de Turisme centra tots els seus esforços comunicatius en la gastronomia i l’enoturisme, amb els objectius següents: ●

Reivindicar la gastronomia com a element identitari.

Posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència als mercats internacionals.

Donar a conèixer entre el públic català l’enorme varietat i qualitat del turisme enogastronòmic de Catalunya.

Com es pot veure, la nostra idea gira en torn a un dels principals motors de l’economia catalana, l’enoturisme, per tant dins d’un sector en constant creixement amb un tarannà innovador.


4. La nostra competència Hem realitzat una cerca de la nostra competència al territori on hem trobat una sèrie d’empreses de serveis turístics, però cap d’elles comercialitza el tipus de paquet turístic que hem dissenyat. A més, la majoria treballa la ciutat de Vilafranca amb serveis molt concrets. Des de Barcelona també hi ha alguna empresa que ofereix visites al Penedès, però son ofertes de una durada molt concreta com per exemple, el Bus del vi i el cava. El Gran Penedès és un territori extens, amb un ampli ventall de bodegues, cavas, allotjaments rurals, restaurants, patrimoni i cultura que encara no està explotat i que es converteix en el nostre nínxol davant la competència. La manca de paquets turístics creats per determinants perfils, així com atraure visitants al llarg de tot l’any i no només als períodes d’estiu serà el punt fort davant la competència.

5. Recursos propis La cooperativa s’iniciarà amb el capital inicial de 3.000€ que demana la llei i aquests seran fons propis aportats pels socis. La resta de capital necessari es demanarà via línia de crèdit (uns 3.000€).

6. Altres fonts de finançament El projecte serà presentat a Triodos Bank, un banc ètic que finança iniciatives de turisme sostenible, cultural i d’oci, àmbit on es desenvolupa la nostra empresa.

7. Suport de les administracions públiques a la creació de Societats Cooperatives. S'estableixen una sèrie de programes de subvencions per al foment de l'economia social a Catalunya, els quals beneficien a les societats cooperatives i als seus socis treballadors. L’ajuntament de Vilafranca impulsa l’emprenedoria social amb projectes de suport a les noves empreses que generin idees de negoci dins d’aquest àmbit.


8. Anàlisi DAFO DEBILITATS

AMENACES

Poca experiència

Altres empreses del sector

Recurs econòmic

Proximitat a la Capital

Manca Seu física

FORTALESSES

OPORTUNITATS

La Ubicació: Cor de la Comarca

Destinació turística

Motivació de l’equip

Proximitat a la Capital

Coneixement del territori

Captació del turisme de sol i platja

Creació de sinergies

Dinamitzar la zona

Consultoria

Llengua

estrangera

(Portuguès,

Anglès i Francès). ●

Lideratge

Formació

Clima paisatgístic i gastronòmic

Capacitats adients per gestionar l’empresa

9. Exemple de paquet d’un dia:

Penedesloverstours pdf,sccl  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you