Page 1

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Δράσεις από

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

το ΚΕΘΕΑ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΤΤΑΡΟ κατά των ναρκωτικών

Ανάρτηση των Προγραμμάτων Μέτρων για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών σελ.10

Θρίλερ στην Λακωνία, στην Φεβ. Πατριανάκου τελικά η τρίτη βουλευτική έδρα σελ.16

ΣΗΜΕΡΑ στο Ναύπλιο σελ.15

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΦΥΛΛΟ 880 ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 - ΤΙΜΗ 1 €

ΤΟ ΘΕΜΑ

Την έδρα στην Μεσσηνία κρατά ο Σαμαράς

(σελ.4)

Συνέδριο «Άργος και Ηρακλής» το Σαββατοκύριακο

(σελ.7)

Διαβάστε ακόμα: Ξεκινά σήμερα το «Αρκαδικό Πανόραμα» (σελ.7) Μαθητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες στο Ναύπλιο (σελ.15) Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Επίδαυρο (σελ.7)

Βουλιάζει

η οικοδομή….

Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών . Δεν κινείται τίποτα επισημαίνουν όσοι ασχολούνται με τον χώρο . Ειδικά

οι μηχανικοί έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα ως κλάδος και μάλιστα ειδικά στους νέους η ανεργία φτάνει και ξεπερνάει το 60 τοις εκατό . Και σαν μην έφτανε αυτό μετά τους ολυμπιακούς αγώνες τους 2004 η

καθίζηση ήταν τέτοια που συμπαρέσυρε πολλά επαγγέλματα που είναι συνυφασμένα με την οικοδομή . (σελ.6)

: «Ναι μεν αλλά» από τους φαρμακοποιούς

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας σε σχετική συνέλευση και με οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου να άρει την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Όπως δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αριστέα Κατσουλάκου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανεξεταστεί η στάση του Συλλόγου, καθώς «όλα εξαρτώνται από το αν το κράτος θα είναι συνεπές και καταβάλει την επόμενη δόση για τις οφειλές του Απριλίου η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου». (σελ.3-15)


σελ. 2

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΣΗΜΕΡΑ Δέλεαρ γέλωτος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

& σοφίας Από τον εκπαιδευτικό Θεόδωρο Σερεμετάκη

ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Εκδότης • Δ/ντής:

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΠΠΟΣ Ιδιοκτησία:

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε. Σύμβουλος Έκδοσης:

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΟΥΡΗΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΒΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΟΓΛΟΥ Συντακτική Ομάδα: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ Αρθρογραφούν: ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ, ΖΩΗ ΘΑΝΑΣΗ Creative Director: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΤΣΕΛΗΣ Εμπορική διεύθυνση: “All About” τηλ: 6942 554684 Δ/νση: Τέρμα Αγ. Άννης - 20100 Κόρινθος, τηλ. 27410-75726 & fax: 27410-84423 E-mail: simera@otenet.gr. Διανέμεται από την ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε. ΚΩΔ. 2803

‹›Το e-mail››

Ένα ζευγάρι απο την Αλάσκα, αποφάσισε να πάει στη Φλόριντα για διακοπές τον Δεκέμβρη για να ξεφύγουν λίγο από το πολύ χιόνι και το ψοφόκρυο. Είχαν κανονίσει να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που πέρασαν και τον μήνα του μέλιτος. Επειδή και οι δύο είχαν δουλειές, κανόνισαν ο άντρας να φτάσει Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη. Ο άντρας φτάνει λοιπόν στο ξενοδοχείο, πάει στο δωμάτιο και βλέπει πως πλέον υπάρχει laptop με σύνδεση στο Internet. Αποφασίζει λοιπόν να στείλει mail στη γυναίκα του. Κατά λάθος ξεχνάει ένα γράμμα απο το e-mail και το στέλνει αλλού χωρίς να καταλάβει τι έκανε. Στο Χιούστον μια χήρα έχει γυρίσει μόλις από την κηδεία του άντρα της και τσεκάρει για mail από φίλους και συγγενείς. Μόλις διαβάζει το πρώτο, λιποθυμάει. Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, βρίσκει τη μητέρα του στο πάτωμα και κοιτάει την οθόνη του υπολογιστή. Το mail έγραφε: Προς: την αγαπημένη μου γυναίκα Θέμα: Έφτασα Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις mail από μένα. Έχουν laptop πλέον εδώ και μπορείς να στείλεις όπου θέλεις. Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα. Όλα ειναι έτοιμα και για σένα που θα έρθεις αύριο. Ανυπομονώ να σε δω. Ελπίζω να έχεις το ίδιο καλό ταξίδι με μένα.


ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ξεκίνησε η χορήγηση φαρμάκων στην επαρχία Σε ένδειξη καλής θέλησης οι φαρμακοποιοί έδωσαν χρόνο στην πολιτεία

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την προεκλογική ατζέντα ήταν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους φαρμακοποιούς και τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ . Η αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους κυριολεκτικά έκοψε τα πόδια σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους . Να καταδικαστείς σε θάνατο και να κινδυνέψεις να πεθάνεις γιατί δεν έχεις χρήματα να πάρεις τα φάρμακα σου . Οι φαρμακοποιοί στην επαρχία εκτιμώντας την κατάσταση αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους . Τα χρήματα μέρος του Απριλίου πληρώθηκαν και περιμένουν να δουν πόσο υπεύθυνες είναι οι πολιτικές ηγεσίες . Αφού όλα τα κόμματα είχαν δεσμευτεί να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης .

Εκτελούνται κανονικά οι συνταγές στην Κορινθία Ο Φαρμακευτικός σύλλογος στην Κορινθία αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την χορήγηση φαρμάκων και περιμένει την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να προχωρήσει στην ρύθμιση των οφειλών .

Πάνω από 9.000. 000 ευρώ οφειλές μόνο στην Κορινθία Δεν φτάνει που είναι χρεωμένοι και στο κόκκινο οι περισσότεροι φαρμακοποιοί περιμένουμε να εξοφληθούμε περισσότερα από 9.000.000 ευρώ που μας οφείλονται . Στην Κορινθία το ποσόν είναι αστρονομικό και για αυτό δεν μπορούν να μην αγωνιστούν οι φαρμακοποιοί μέχρι τέλους .

3

Οι ηλικιωμένοι έχουν τρομοκρατηθεί με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στην Κορινθία Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται πολλοί ηλικιωμένοι όχι μόνο των περικοπών στις συντάξεις . Αλλά και λόγω των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας στην Κορινθία και σε ολόκληρη της Πελοπόννησο . Πήραν τα χρήματα από τις τράπεζες ….και τα έχασαν από τους διαρρήκτες Τα όσα συμβαίνουν στην οικονομική ζωή του τόπου επηρεάζουν και την ψυχολογία των πολιτών που σήκωσαν τα χρήματα με τον φόβο της χρεοκοπίας από τις τράπεζες και τα πήραν στο σπίτι με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύουν να τα χάσουν από τις επιδρομές των βαρβάρων που καιροφυλακτούν και σαν αρπακτικά γνωρίζουν που και πότε θα χτυπήσουν . Αναπροσαρμόζει τα πλάνα της η αστυνομία Επειδή η εγκληματικότητα έχει πάρει άγριες μορφές και η ελληνική αστυνομία αναπροσαρμόζει τα πλάνα της . Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά .

25854


4

ΣΗΜΕΡΑ Την έδρα στην Μεσσηνία κρατά ο Σαμαράς

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ανακοίνωση του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

“Οι εκλογές τελείωσαν και τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας. Οι Έλληνες επιθυμούμε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Προσδοκούμε στον σχηματισμό μίας σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης που θα μπορέσει επιτέλους να προχωρήσει με αποφασιστικότητα τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Γραφειοκρατία, φορολογικό σύστημα, αγροτική οικονομία, παράνομη μετανάστευση, «διαρροή εγκεφάλων» είναι σίγουρα στην κορυφή της ατζέντας. Στην κυβέρνηση αυτή ελπίζουμε να συμμετάσχουν οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και πέρα και πάνω από τα πολιτικά κόμματα.”

Επιστολή με την οποία κάνει γνωστή την απόφασή του να επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας από εκείνη της Αττικής, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.Ως εκ τούτου την τέταρτη βουλευτική έδρα της ΝΔ στην Αττική καταλαμβάνει ο Θανάσης Μπούρας.

Ευχαριστίες Μανιάτη

Beach Soccer στο Γύθειο Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες της Αργολίδας για την τιμή που μου έκαναν να εκπροσωπήσω τον τόπο μας στην Βουλή των Ελλήνων. Θα είμαι παρών σε όλα τα μεγάλα θέματα της πατρίδας, του τόπου και των ανθρώπων μας.

Στην Παραλία Σελινίτσα στο Γύθειο θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach soccer με διοργανωτές τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ανατολικής Μάνης και την Πανελλήνια  Ένωση Beach Soccer. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 12 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (12 κ 13 Ιουλίου) οι συναντήσεις θα αρχίζουν στις  τέσσερις το απόγευ-

μα, το Σάββατο το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις δέκα το πρωί, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν από τις έντεκα το πρωί οι προημιτελικές και ημιτελικές συναντήσεις και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την πραγματοποίηση του Τελικού και του αγώνα επίδειξης της Beach Soccer Hellas με τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης. Ο τελικός καθώς και ο αγώ-

νας επίδειξης, θα καλυφθούν από την ΕΤ 3 σε ζωντανή μετάδοση. Η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια, θα συμμετάσχει στην τελική φάση με όλα τα έξοδα της πληρωμένα. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στέλνετε FAX στο 2106818104 στα e-mail info@beachsoccer.gr και gythiopao@yahoo.com  ή να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6944642481 για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΣΗΜΕΡΑ

5

του συνεργάτη μας...................................................................... Δημητρίου Δουβή

Αφιέρωμα στους μελοποιημένους ποιητές σήμερα στην Κόρινθο Σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί Μουσική συναυλία - Αφιέρωμα στη Νεοελληνική Ποίηση. Τη συναυλία οργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με τους καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Κορίνθου, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας και την ΕΛΜΕ Κορινθίας και είναι αφιερωμένη στους μελοποιημένους ποιητές: Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο, Βάρναλη, Καβάφη, Καββαδία, Γκάτσο, Σκαρίμπα, Καρυωτάκη, Αναγνωστάκη, Βρεττάκο κ.ά σε μουσική Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λεοντή, Μαρκόπουλου, Αδριόπουλου, Μούτση κ.ά. Κατά τη διάρκεια της μουσικής συναυλίας θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και το έργο των ποιητών. Τα μελοποιημένα τραγούδια που θ’ ακουστούν είναι τα εξής:          ΒΑΡΝΑΛΗΣ 1. Η Μπαλάντα του Αντρίκου 2. Η Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου ΓΚΑΤΣΟΣ 1. Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου Μίκης Θεοδωράκης 2. Γεια σου χαρά σου Βενετιά Σταύρος Ξαρχάκος 3. Η μπαλάντα του Ουρί - Μάνος Χατζιδάκις 4. Γιαρέμ γιαρέμ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 1. Σταυρός του Νότου - Θάνος Μικρούτσικος

2. Θεσσαλονίκη - Θάνος Μικρούτσικος 3. Καραντί 4. Kuro Siwo 5. ΓΥΝΑΙΚΑ ΡΙΤΣΟΣ 1. Τα κόκκινα σημάδια 2. Και να αδελφέ μου 3. Στο παραθύρι στέκοσουν 4. Το κυκλάμινο ΕΛΥΤΗΣ 1. Μέρα Μαγιού 2. Του μικρού βοριά 3. Τα τζιτζίκια 4. Το χρυσό κλειδί ΣΕΦΕΡΗΣ 1. Γιουκαλίλι 2. Κι αν ο αγέρας φυσά 3. Επιφάνεια (Κράτησα τη ζωή μου) 4. Λίγο ακόμα 5. Άρνηση (Στο περιγιάλι το κρυφό) ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ 1. Σπασμένο καράβι Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Κωμαΐτης Χριστόφας

Ευχαριστήρια επιστολή του Βουλευτή Κ. Κόλλια προς τους Κορίνθιους

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το εκλογικό σώμα της Κορινθίας επανεξέλεξε τον κ. Κ.Κόλλια στέλνοντας  τον και πάλι στην βουλή διορθώνοντας προφανώς το πρόσχερο λάθος που είχαν κάνει στις 6 Μαϊου να μην τον εκλέξουν. Με αφορμή την επανεκλογή του δήλωσε τα παρακάτω: «.Ο ελληνικός λαός αποφάσισε την Κυριακή υπέρ  της διασφάλισης της θέσης μας στην Ευρώπη και το ευρώ. Ταυτόχρονα όμως οι πολίτες έθεσαν και ξεκάθαρους όρους: ζήτησαν ευρεία συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της αλλαγής εκείνων των πολιτικών που οδήγησαν στην ύφεση, στη φτώχεια, στην έκρηξη

της ανεργίας και στη γενικευμένη ανασφάλεια. Το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία και την ύφεση, να προχωρήσουμε στις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης, σεβόμενοι παράλληλα τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Οι Έλληνες πολίτες, έχοντας ήδη υποστεί απερίγραπτα βάρη, έχοντας κάνει αφάνταστες θυσίες και με πλήρη γνώση των δυσκολιών που έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε, υπέδειξαν την Κυριακή στις πολιτικές δυνάμεις τον

δρόμο της υπευθυνότητας. Αυτό υποχρεώνει όλους εμάς που καλούμαστε να τους εκπροσωπήσουμε στο Κοινοβούλιο, να επιδείξουμε πολλαπλάσια αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, επάρκεια και αξιοπιστία. Αυτή τη φορά κανείς δεν δικαιούται να αποτύχει, διότι οι επιπτώσεις σε οικονομικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο θα είναι ανυπολόγιστες. Είμαι βέβαιος ότι η νέα Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από τον Αντώνη Σαμαρά θα κερδίσει την ουσιαστική στήριξη της Ενωμένης Ευρώπης. Πάνω απ› όλα όμως είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει το

στοίχημα της ανάπτυξης για τον τόπο και τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μου που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά και να τους διαβεβαιώσω ότι παραμένω υπέρμαχος της Κορινθίας, στο πλευρό κάθε Κορίνθιου, για να υπηρετώ τον τόπο και τους συνανθρώπους μου». ΣΣ. Καλή επιτυχία στον κ. Κόλλια ως βουλευτής Κορινθίας. Κρατάμε όμως ένα σημείο της παραπάνω δήλωσής του: «Αυτή τη φορά κανείς δεν δικαιούται να αποτύχει.»


6

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

του Περικλή Κουλιφέτη

Βουλιάζει ο κατασκευαστικός κλάδος στην Πελοπόννησο Ανεργία που ξεπερνάει το 60 τοις εκατό στους μηχανικούς Περιμένουν πάνω από 1,5 χρόνο οι οικοδόμοι για μεροκάματο Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών . Δεν κινείται τίποτα επισημαίνουν όσοι ασχολούνται με τον χώρο . Ειδικά οι μηχανικοί έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα ως κλάδος και μάλιστα ειδικά στους νέους η ανεργία φτάνει και ξεπερνάει το 60 τοις εκατό . Και σαν μην έφτανε αυτό μετά τους ολυμπιακούς αγώνες τους 2004 η καθίζηση ήταν τέτοια που συμπαρέσυρε πολλά επαγγέλματα που είναι συνυφασμένα με την οικοδομή . Πάνω από 1.5 χρόνο περιμένουν για μεροκάματο οι οικοδόμοι Το τραγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι εάν για τους περισσότερους δεν σημαίνει τίποτα για τους ίδιους και τις οικο-

γένειες τους αποτελεί την χαριστική βολή . Αν δεν βιώσεις τον εφιάλτη της ανεργίας δεν μπορείς να καταλάβεις τι πραγματικά σημαίνει να μην έχεις να πάρεις ένα κομμάτι ψωμί . Παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων … Μια μικρή ανάσα πήραν οι μηχανικοί με την ρύθμιση για τα αυθαίρετα αλλά και αυτό δεν έγινε πραγματικότητα . Για αυτό και δόθηκε παράταση μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου . «Δεν υπήρχαν χρήματα από τους ενδιαφερόμενους για να μπουν στην ρύθμιση . Υπήρξε μια κίνηση το πρώτο διάστημα αλλά στην συνέχεια λόγω της οικονομικής στενότητας δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον» επεσήμανε ο πρόεδρος του νομαρχι-

ακού τμήματος του τεχνικού επιμελητηρίου στην Κορινθία κ. Γιώργος Κωστήρης . Δεν αντέχουν άλλους φόρους οι ιδιοκτήτες ακινήτων … Η εύκολη λύση για κάθε κυβέρνηση είναι να φορολογήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά κάποια στιγμή αυτό καταντάει ενοχλητικό και επιβαρυντικό για την τσέπη τους . Τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο το σύστημα επέτρεψε να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και να οδηγηθούν όλοι σε δανεισμό για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία . Όλο αυτό όμως ήταν μια φούσκα που γρήγορα έδωσε την θέση της σε μια τραγική πραγματικότητα . Η ιδιοκτησία τιμωρείται και μάλιστα μετανιώνουν οι γονείς γιατί άφησαν στα παιδιά τους κάποιο σπίτι και

τα νέα ζευγάρια γιατί χρεώθηκαν στις τράπεζες για να γλυτώσουν από τα ενοίκια . Ανάσες ζητά η αγορά από την νέα Κυβέρνηση Η ανάπτυξη είναι μια μαγική λέξη που έπαιξε πολύ στην προεκλογική περίοδο . Η κτηματαγορά , ο κατασκευαστικός κλάδος περιμένουν άμεση στήριξη . Και να πάψουν τα ωραία λόγια . Για να αρχίσει να γρασάρει η μηχανή . Χιλιάδες απούλητα ακίνητα , ξενοίκιαστα μαγαζιά και αυτό για να σταματήσει χρειάζονται σίγουρα βήματα . Σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολο να αναχαιτίσεις την ύφεση αλλά τουλάχιστον να καταβάλλουμε μια προσπάθεια να αναστρέψουμε το κλίμα .


7 ΣΗΜΕΡΑ Ανοίγει τις σήμερα τις πύλες της η 7η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα 2012» ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Με θετικά μηνύματα ξεκινάει η 7η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Η Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» είναι για έβδομη χρονιά κοντά σας για να επιδείξει την παραγωγικότητα, την εμπορικότητα και την ενεργητικότητα της Αρκαδικής Επιχείρησης και όχι μόνο. ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ Την Έκθεση θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ενώ θα παραστούν Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, καθώς και άλλοι επίσημοι κρατικοί φορείς και σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι του τόπου. Κατά την τελετή των εγκαινίων της 7ης Περιφερειακής Έκθεσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αρκά επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό έργο του. Τα εγκαίνεια θα τελεστούν, υπό τους ήχους και τα τραγούδια της Νεανικής Χορωδίας Τρίπολης «ΟΡΦΕΑΣ» ενόψει και της Ευρωπαικής Εβδομάδας Μουσικής. Μια ακόμη σημαντική στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει και η επίσημη παρουσίαση της φανέλας της Ευρωπαικής ομάδας του «ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ». ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Το υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με τις υψηλού επιπέδου κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, με συνεδριακή υποδομή που θα λειτουργεί υποστηρικτικά της έκθεσης, εύκολη πρόσβαση, άνετο πάρκινγκ, χώρο συνεδριάσεων, τηλεοπτικό στούντιο, αναψυκτήριο και επαρκείς χώρους υγιεινής, θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους επιχειρηματίες όχι μόνο από την Αρκαδία αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα. ΤΟΜΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – Μ.Μ.Ε – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΙΑΚΟΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΠΟΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ-ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΔΙΜΕΡΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ Οι εξαγωγές και οι συνεργασίες των Αρκάδων επιχειρηματιών θα βρίσκονται στο επίκεντρο της 7ης Περιφερειακής Έκθεσης, δεδομένου μάλιστα ότι φέτος μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης θα είναι Πρέσβεις και Εμπορικοί Ακόλουθοι από τα διμερή επιμελητήρια: Ελληνοκινεζικό Εμπορικό & Βιομηχανικό, Ελληνοτουρκικό Εμπορικό, Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό και Ελληνογαλλικό, που συνεργάζονται με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τα οποία θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους επιχειρηματίες εκθέτες ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες

ανάπτυξης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και συνεργασίας τους με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει τις εξής ενημερωτικές ημερίδες: Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 18:30 «Νέα εποχή στον πρωτογενή τομέα. Η συμβολαιακή καλλιέργεια.» Ομιλητές: 18.30 – 18.45 Δρ. Ξυνιάς Ιωάννης: Καθηγητής Γενετικής και βελτίωσης φυτών ΤΕΙ-Καλαμάτας «Συμβολαιακή Γεωργία και νέες καλλιέργειες: απάντηση στην κρίση ή μια νέα χίμαιρα;»

18.45 – 19.10 Μιχάλης Τσαμπαρλής: Αναπληρωτής καθηγητής Τμήμα Φυσικής Πανεπιστήμιο Αθηνών «Σταθμοί ξήρανσης: Η σύγχρονη απάντηση της γεωργικής αγροτοβιομηχανίας» 19.10 – 19.35 Βλάχου Μαρία: FereikosHelix «Ανοιχτά εκτροφεία σαλιγκαριών ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου -Συμβολαιακή καλλιέργεια» 19.35 – 20.00 Παρουσίαση εταιρίας «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.» - Εκπρόσωπος της εταιρίας 20.00 – 20.25 Συζήτηση Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 17:30 Σεμινάρια Συνεργασιών και Εξαγωγών 17.30 – 19.30: “How to do business

in the USA” Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο 19.30 – 20.30: «How to do business in Turkey» Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο “How to do business in Bulgaria” Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο 20.30:-21.30 «How to do business in China» Ελληνοκινεζικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δηλώσεις συμμετοχής: Έως 21 Ιουνίου Σάββατο 23 Ιουνίου στις 18.30 «Ο Τουρισμός στις νέες συνθήκες» Ομιλητές: 18.30 – 18.45 Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Αντώνη Μαλλιάρα 18.45 – 19.10 Σαμπράκος Ιωάννης: Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης «Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρίπολης» 19.10 – 19.35 Μιχαηλίδης Ιωάννης: Hospitality & Tourism Consulting «Αλλαγή στη διαχείριση και την προώθηση τουριστικών προορισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» 19.35 – 20.00 Σκαρβέλη Ελένη: Διευθύντρια Ε.Ο.Τ. ΒελγίουΛουξεμβούργου «Η ένταξη της Αρκαδίας στην τουριστική αγορά του Βελγίου. Το προφίλ του βέλγου τουρίστα για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού» 20.00 – 20.25 Φραντζεσκάκης Νικόλαος: Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτοτουρισμού Ελλάδας «Δημιουργώντας μία αγροτοτουριστική περιοχή, δημιουργούμε επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού» 20.25 – 20.45 Συζήτηση Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18.30 Παραδοσιακές Συνταγές και Γεύσεις της Αρκαδίας – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Ένα γαστρονομικό happening με Αρκάδες μάγειρες να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές Αρκαδικές συνταγές θα συνοδεύσει την τελετή λήξης και την απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής στους εκθέτες. Στη διάρκεια της τελετής λήξης θα κληρωθούν δώρα που θα έχουν προσφέρει οι ίδιο οι εκθέτες. Η κλήρωση θα γίνεται βάση του αριθμού κάρτας εισόδου που θα έχουν οι επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ. Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μισή ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τετάρτη 20/6: 17:00 έως 22:00 Πέμπτη 21/6: 17:00 έως 22.00, Παρασκευή 22/6: 16:00 έως 22.00, Σάββατο 23/6 & Κυριακή 24/6: 10.00 έως 22.00 Δευτέρα 25/6: 17:00 έως 22.00


8

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Η Χρυσή Αυγή ευχαριστεί «όλους τους ελεύθερους Έλληνες»

Ο Πυρήνας Κορίνθου του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή ευχαριστεί θερμά όλους τους αγνούς Έλληνες και τις Ελληνίδες που στήριξαν το εθνικιστικό κίνημα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Παρά τον συστηματικό πόλεμο που δεχθήκαμε από τα ΜΜΕ και την πόλωση που χαρακτήρισε αυτή την προεκλογική περίοδο, απεδείχθη πως οι άνθρωποι που απαρτίζουν το εκλογικό σώμα της Χρυσής Αυγής είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι και εναρμονισμέ-

νοι με τις αρχές και την ιδεολογία μας. Η επανεκλογή του βουλευτή, κ. Ευσταθίου Μπούκουρα, καθιερώνει πλέον την Κορινθία ως ένα ακόμα προπύργιο της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Μπούκουρας «για εμάς η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς η υπόσχεση που δώσαμε παραμένει ίδια. Θα δώσουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα ισχυρή, ανεξάρτητη και εθνικά υπερήφανη, απελευθερωμένη από τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων και ξένων συμφερόντων».

Ο κ. Μπούκουρας θα πραγματοποιήσει ευχαριστήρια περιοδεία σε ολόκληρο το νομό και θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής «για να αφυπνιστούν όλοι οι Έλληνες από τον μεταπολιτευτικό λήθαργο και να χαράξει εντέλει η χρυσή αυγή του Ελληνισμού που θα σημάνει την τελική νίκη ενάντια στο σάπιο και προδοτικό κατεστημένο που τόσα χρόνια το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει στην πατρίδα μας -πέρα από την οικονομική καταστροφή- την εθνική ταπείνωση και το διχασμό των Ελλήνων».

Ευχαριστήριο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Οι υποψήφιοι βουλευτές, η συντονιστική επιτροπή και τα στελέχη του συνδυασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων νομού Κορινθίας,  ευχαριστούν  όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Για τους  Ανεξάρτητους Έλληνες  η λάσπη ,η προπαγάνδα και ο εκφοβισμός των Ελλήνων κατά την προεκλογική εκστρατεία, κατάφερε να αναδείξει   ακόμα περισσότερο την  απαξίωση του πολιτικού συστήματος και

“ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΩΣ 60%” ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕ ΞΥΛΑ - ΠΕΛΛΕΤ - ΠΥΡΙΝΑ ΤΖΑΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΗΛΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΠΛΑΚΑΚΙΑ

ΝΕΑ ΚΙΟΣ - 2751-051586

την ύπαρξη νοσηρής τηλεδημοκρατίας . Σας υποσχόμαστε   ότι οι είκοσι εκπρόσωποι που εσείς στείλατε στην Βουλή των Ελλήνων θα κάνουν ότι μπορούν για να αναδειχθούν σε  θεματοφύλακες της δημοκρατίας και ελεγκτές της εξουσίας.   Ανεξάρτητοι Έλληνες  νομού Κορινθίας


ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

9

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ευχαριστεί τους Κορίνθιους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. στην Κορινθία και τον οδήγησαν και σε αυτές τις εκλογές στο υψηλότερο ποσοστό του στην Πελοπόννησο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε, παρότι διπλασιάσαμε περίπου τα ποσοστά

μας (από 14% στο 25%), λόγω του αντιδημοκρατικού και καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου να εκλέξουμε και πάλι βουλευτή. Δεν μας πτοεί το γεγονός! Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πολίτες που μας στήριξαν αλλά και κάθε ενεργό και δημοκρατι-

κό πολίτη ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία για τη διεκδίκηση των ιδεωδών για τα οποία αγωνιζόμαστε και για την απαλλαγή της χώρας μας και του κόσμου της εργασίας από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που τα συνοδεύουν. Ξέρουμε ότι η επίθεση που θα δεχθεί ο κόσμος της εργασίας από την κυβέρνηση Σαμαρά και των συνοδοιπόρων θα είναι ανελέητη και η απόφασή μας είναι να μείνουμε

σταθερά και αταλάντευτα απέναντί της υποστηρίζοντας το εναλλακτικό μας σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας. Γι΄ αυτό το λόγο μάς είστε όλοι απαραίτητοι. Κανείς δεν περισσεύει! Στη λογική αυτή θα ανακοινώσουμε άμεσα επιτροπές οργάνωσης της δράσης μας τις οποίες σας καλούμε όλους να τις ενισχύσετε και να τις εμπλουτίσετε.

Tο πρόγραμμα του συνεδρίου «Άργος και Ηρακλής» που θα πραγματοποιηθεί στο Άργος το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Ιουνίου αντίστοιχα στο Eργατικό Kέντρο Σάββατο 23 Ιουνίου Ώρα 17.00 Έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο και τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO, υπεύθυνο για την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.   Ώρα 17.30 Εισήγηση με θέμα: «Ο πρώτος άθλος του Ηρακλέους» Εισηγητής: Θέμος Γκουλιώνης Οφθαλμίατρος, μέλος της Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου ΆργουςΜυκηνών.   Ώρα 18.00 Εισήγηση με θέμα: «Οι άθλοι (2-6) του Ηρακλέους στην Πελοπόννησο». Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Σχοινά, πτυχιούχος της Αρχαιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην έδρα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Σορβόννης.   Ώρα 18.30 Εισήγηση με θέμα: «Οι άθλοι (7-12) του Ηρακλέους εκτός Πελοποννήσου». Εισηγητής: Παναγιώτης Μητροπέτρος, Λυκειάρχης Λυκείου Κερατσινίου, συγγραφεύς.   Ώρα 19.00 Εισήγηση με θέμα: «Ο Ηρακλής ως γενάρχης Λαών». Εισηγητής: Σταύρος Δωρικός, Πυ-

ρηνικός και Μηχανολόγος Μηχανικός (Dr Ing.), τ. Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών (ΚΑΤΕΕ), μέλος της Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου Άργους-Μυκηνών. Ώρα 19.30 Διάλογος με τους εισηγητές της 1ης ημέρας. Ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο και απαντήσεις από τους εισηγητές. Οι ερωτήσεις υποβάλλονται εγγράφως προς το προεδρείο με δικαίωμα μιας ερωτήσεως από το ίδιο πρόσωπο.   Ώρα 21.00 Παράθεση δείπνου στους προσκεκλημένους του Συνεδρίου από τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο.

  Κυριακή 24 Ιουνίου   Ώρα 09.30 Εισήγηση με θέμα: «Ηρακλής και Δυτικός Πολιτισμός». Εισηγητής: Richard Hines. Αμερικανός. Ειδικός Σύμβουλος της εκάστοτε Αμερικανικής κυβερνήσεως.   Ώρα 10.30 Εισήγηση με θέμα: «Ήρως, Θεός Ηρακλής». Εισηγήτρια: Ελένη Κόρκα, Διευθύντρια Αρχαιοπωλειών και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών ΥΠΠΟ.   Ώρα 11.00 Εισήγηση με θέμα: «Ο Ηρακλής ιδρυτής

των Ολυμπιακών Αγώνων». Εισηγητής: Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Κοσμήτωρ Φιλοσοφικής Σχολής. Ώρα 11.30 Εισήγηση με θέμα: «Ηρακλής και Άργος - Η Αργειακή καταγωγή του Ηρακλέους». Εισηγητής: Χρίστος Γούδης, καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, συγγραφεύς, ποιητής, μεταφραστής ξένης λογοτεχνίας.   Ώρα 12.00 Διάλογος με τους εισηγητές της 2ης ημέρας. Ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο και απαντήσεις από τους εισηγητές. Οι ερωτήσεις υποβάλλονται εγγράφως προς το προεδρείο με δικαίωμα μιας ερωτήσεως από το ίδιο πρόσωπο.   Ώρα 14.00 Απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών στους ομιλητές και στους εικαστικούς. Τελετή λήξεως από τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο και τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO υπεύθυνο για την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.     Σημείωση Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών με θέμα τον Ηρακλή.


10

ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο εμπορικός κόσμος της χώρας διαπιστώνει, με ιδιαίτερη έκπληξη, ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σε πλήρη αναντιστοιχία με τους υπόλοιπους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας αλλά και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, επιλέγει να μην παρέχει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ήταν δικαιολογημένες και η ελληνική κοινωνία έχει κατανοήσει πλήρως τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, ωστόσο τα περιθώρια της οικονομίας για πλήρη ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα. Η περαιτέρω επιμονή μη διάθεσης φαρμάκων σε ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη και -σε τελική ανάλυση- δεν ευθύνονται για την καχεξία και την χρεοκοπία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας είναι πλέον πράξη περιττή, επικίνδυνη και οδηγεί τους φαρμακοποιούς της Αττικής σε απομόνωση και αδιέξοδες λογικές. Ως άνθρωποι της αγοράς, με επίγνωση της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνει τόσο αμείλικτα η χώρα, θεωρούμε ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν είναι δυνατόν να εκφράζονται από προσωπικές ανακοινώσεις που φαίνεται να κινούνται σε αναντίστοιχο με την πραγματικότητα μήκος κύματος. Απευθύνουμε έκκληση για επικράτηση της κοινής λογικής. Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και επιταχυνόμενης ύφεσης, η κοινωνία χρειάζεται να διατηρήσει την συνοχή της και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την αλληλεγγύη των κοινωνικών ομάδων που την συγκροτούν. Περιμένουμε από τους φίλους φαρμακοποιούς της Αττικής να ανταποκριθούν ανάλογα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου

Σας γνωρίζουμε ότι με την ανάρτηση των Προγραμμάτων Μέτρων για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Βόρειας, Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου, αρχίζει η δεύτερη και τελική φάση της διαβούλευσης για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης των λεκανών απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων. Τα Σχέδια Διαχείρισης καταγράφουν την υφιστάμενη κατάσταση των υδάτων, θέτουν τους στόχους για την κατάστασή τους ως το τέλος του 2015 και καθορίζουν τα Προγράμματα Μέτρων για την επίτευξη των στόχων αυτών. Στα Σχέδια περιλαμβάνεται και ανάλυση του  κόστους του  νερού στην κάθε κατηγορία χρηστών  κατά περιοχή. Τα Προγράμματα Μέτρων, περιλαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα για: την βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών νερών (ποταμών, λιμνών, εκβολών και παράκτιων νερών), και την εξασφάλιση της επάρκειας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων νερών, και την προστασία των χερσαίων οικοσυστημάτων και βιοτόπων σε ότι αφορά τις ανάγκες τους σε νερό. Τα  μέτρα  αυτά αποσκοπούν στο  κοινό όφελος με τη βέλτιστη δυνατή σύνθεση των απόψεων  όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διαβούλευση. Μια δια-

βούλευση η οποία, στηριζόμενη στα στοιχεία που παρέχουν τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα προσχέδια και τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν κείμενα εργασίας, θα οδηγήσει σε συνδιαμόρφωση των οριστικών σχεδίων. Στο πλαίσιο  της δημόσιας διαβούλευσης των Σχεδίων Διαχείρισης η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοικήση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου: σας καλεί σε ένα δημόσιο και διαφανή διάλογο μέσω της διαδραστικής ιστοσελίδας http://wfd.ypeka.gr/ όπου μπορείτε να σχολιάσετε, να ενημερωθείτε για ήδη κατατεθειμένα σχόλια και να μας στείλετε τις απόψεις σας καθώς και  υποστηρικτικά των απόψεων αυτών κείμενα. Επίσης μπορείτε να μετέχετε αποστέλλοντας παρατηρήσεις ή προτάσεις στο email:  info.

egy@prv.ypeka.gr οργανώνει τις κάτωθι ημερίδες ανοικτές σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το ευρύτερο κοινό, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων Εάν λοιπόν είσαι: φορέας λήψης αποφάσεων, έχεις δηλαδή θεσμική αρμοδιότητα στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση του νερού, εμπειρογνώμονας – ειδικός, είσαι δηλαδή επιστήμονας, σύμβουλος εκπροσωπείς εκπαιδευ-

τικό ίδρυμα, Μη Κυβερνητική Οργάνωση ή ειδικό φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χρήστης - καταναλωτής νερού, είσαι δηλαδή αγρότης ή ενεργός πολίτης, εκπροσωπείς βιομηχανία, επιχείρηση ή το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό της ύδρευσης, διαχειριστής, δηλαδή εκπροσωπείς φορέα που έχει ρόλο εφαρμογής στη διαχείριση των υδάτων είναι απαραίτητη η συμμετοχή σου.

Υδατικό Διαμέρισμα

Πόλη

Ημερομηνία

Δυτικής και Βόρειας Πελοποννήσου (GR01 και GR02)

Πύργος

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Πάτρα

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κόρινθος

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Δυτικής και Ανατ/κής Πελοποννήσου (GR01 και GR03)

Τρίπολη

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ανατολικής Πελοπόννησος (GR03)

Σπάρτη

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Αγρίνιο

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Βόρειας Πελοποννήσου (GR02)

Πελοποννήσου

Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (GR04)

Δηλώσεις Καμμένου για την πολιτική της Γερμανίας και την διαφθορά Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, αποχωρώντας από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εκτός από τη διακαναλική δήλωσή του, μίλησε και σε ξένα τηλεοπτικά συνεργεία, λέγοντας τα εξής: «Δυστυχώς η πολιτική της Γερμανίας έχει οδηγήσει σε τεράστιο πρόβλημα τις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή ο λαός μας αντιμετωπίζεται εχθρικά. Η λιτότητα έχει φτάσει σε σημείο να έχουμε οδηγηθεί μια χώρα υπερήφανη σε 3.000 αυτοκτονίες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν. Το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων κλείνει. Και αυτό γιατί οι πολιτικές που επιβάλλονται, με τη βαριά φορολογία,

είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτές από την ανέχεια που υπάρχει στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα θέλω να ζητήσω ξεκάθαρα, προκειμένου να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτών των κυκλωμάτων

διαφθοράς που υπάρχουν, αντί να έχουμε υψηλή κριτική ιδίως από τη γερμανική κυβέρνηση, να δοθούν τα στοιχεία εκείνα των πολιτικών οι οποίοι δωροδοκήθηκαν. Όταν με προσωπική εντολή της κυρίας Μέρκελ δεν παραδίδεται στην Ελλάδα ο γενικός Διευθυντής της SIEMENS, ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος γνωρίζει εκείνους που πλήρωνε και δωροδοκούσε, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλευκάνει τις υποθέσεις και να οδηγήσει τους πολιτικούς αυτούς στη φυλακή και βεβαίως εκτός της πολιτικής. Όταν ζητάς να λυθεί το θέμα της διαφθοράς, θα πρέπει να μην ψάχνεις μόνο τον δωροδοκηθέντα, αλλά να δώσεις τη δυνατότητα και να υποχρεώσεις αυτόν που δωροδόκησε να πει την αλήθεια. Σε αυτή εδώ τη χώρα, ξέρετε, ότι η αλήθεια είναι μια αρετή που αποτελεί βάση για τη Δημοκρατία».


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Σεμινάριο εκτροφής σαλιγκαριών

Προσκυνηματική εκδρομή στα ιερά προσκυνήματα Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

ΣΗΜΕΡΑ

11

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως διοργανώνει μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, με προορισμό τα ιερά προσκυνήματα Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπιο Ευβοίας, όπου διαφυλάσσεται το άφθαρτο ιερό σκήνωμα του Αγίου, και Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ ανά άτομο και η αναχώρηση θα γίνει στις 6.00 το πρωϊ από τον Μητροπολιτικό μας Ναό.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο του Αγίου Βασιλείου. Εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ανακοίνωση της «Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ»

«Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός αποφάσισε. Ήρθε η ώρα να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την αβεβαιότητα. Χρειάζεται να βρούμε και να ανακαλύπτουμε συνεχώς τις εναλλακτικές λύσεις σε ένα αναδιαμορφούμενο περιβάλλον. Είναι αναγκαίο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση διακυβέρνησης με προοπτική. Δεν είναι καθόλου αναγκαίο να βρεθεί μια θνησιγενής λύση. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες μέσα κι έξω από τα σύνορα μας. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το φόβο και τις ψευδαισθήσεις. Για όλα αυτά χρειάζεται να έχουμε γερά χέρια και συνυπευθυνότητα. Χρειάζεται μια μέγιστη Εθνική, Λαϊκή Ενότητα, χρειάζεται μια μεγάλη Εθνική Συνεννόηση για να μπορέσουμε να διαβούμε το διαμορφούμενο φαράγγι υψηλού κινδύνου. Λέμε ναι σε μια Κυβέρνηση Προγραμματικής Σύγκλισης, με δεσμεύσεις αναπτυξιακές για τον τόπο και προστασία του πολίτη, του νέου, του άνεργου, του συνταξιούχου. Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στην ευθύνη δεν κρύβεται, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ακόμα και αν οι δυνάμεις

του είναι ελαττωμένες. Πράγματι το ΠΑΣΟΚ απώλεσε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των Ελλήνων. Χρειάζεται λοιπόν, εκτός από το αίσθημα ευθύνης για την καλύτερη δυνατή διακυβέρνηση του τόπου, μια πορεία Αναγέννησης και Ανασύστασης που δεν έρχονται από μόνες τους, αλλά οφείλουμε να τις προκαλέσουμε εμείς. Αρνούμενοι το παρελθόν, αρνούμαστε την ύπαρξή μας και αμφισβητούμε την εξέλιξή μας. Αρνούμενοι την αυτοκριτική, αδυνατούμε να βρούμε προσανατολισμό και λύσεις. Γι’ αυτό λοιπόν παλεύουμε για το νεοδιαμορφούμενο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας, του μεγάλου υπεύθυνου Κεντροαριστερού πόλου με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η Ελλάδα και οι συμπολίτες μας δε χρειάζονται ηγεσίες εσωτερικής κατανάλωσης, ούτε ηγεσίες μιας χρήσης. Ας το προσπαθήσουμε!» Το μέλλον ανήκει στην Ελλάδα. Το μέλλον ανήκει στη Δημοκρατία και τις υπεύθυνες Σύγχρονες Προοδευτικές Δυνάμεις. Επιτροπή Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Ναύπλιο

Η «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» στο Κεφαλάρι

15

Μαθητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 21.00 μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα γίνει προβολή 600 έργων ζωγραφικής καθώς και βίντεο με την τεχνική του stop motion, που πραγματοποίησαν την φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές των τριών τάξεων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, στα πλαίσια του μαθήματος των καλλιτεχνικών με υπεύθυνο καθηγητή τον εικαστικό-εκπαιδευτικό Χρήστο Παλαμήδη. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και φαντασία στο δημιουργικό κάλεσμα της τέχνης, ταξιδεύοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: Καφετέριες, τοπία, πορτραίτα, χορός, είναι μερικά από τα θέματα που θα δούμε. Η τεχνική του sop motion, είναι η συρραφή φωτογραφιών σε γρήγορη κίνηση, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της κίνησης, όπως παρόμοια δημιουργούνται και τα κινούμενα σχέδια. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία όλων των σχολικών φορέων: Το 2ο γυμνάσιο, το δεκαπενταμελές των μαθητών και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Φάρμακα επί πιστώσει από χθες για τους ασφαλισμένους

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας σε σχετική συνέλευση και με οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου να άρει την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Όπως δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αριστέα Κατσουλάκου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανεξεταστεί η στάση του Συλλόγου, καθώς «όλα εξαρτώνται από το αν το κράτος θα είναι συνεπές και καταβάλει την επόμενη δόση για τις οφειλές του Απριλίου η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου». Η κα. Κατσουλάκου δεν απέκλεισε επανάληψη των όσων βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι ασφαλισμένοι αν δεν είναι συνεπές το κράτος, ενώ σε κάθε περίπτωση κάλεσε τους ασφαλισμένους να συνταγογραφήσουν και να προμηθευτούν τα φάρμακά τους σε επιπλέον ποσότητα σε περίπτωση που επέλθει ξανά αδιέξοδο από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει και κεντρική ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ανάλογα και με τις εξελίξεις.


16

ΣΗΜΕΡΑ

Ξεκινούν αύριο οι Σκοπευτικοί Αγώνες στο Διρρό

Στις 21,22 και 23 Ιουνίου 2012 ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης «ΤO ΤΑΙΝΑΡΟ», ο Αθλητικός Όμιλος Μάνης «Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ» και ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Γυθείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης διοργανώνουν επετειακούς Σκοπευτικούς αγώνες Κεντρικής Πυροδότησης και αεροβόλων όπλων, στα σκοπευτήρια του Σκοπευτικού Ομίλου Μάνης  «ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ», στον Πύργο Διρού, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων  της 186ης επετείου της Μάχης του Διρού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Εκλογικό θρίλερ: Φ. Πατριανάκου αντί Στ. Αραχωβίτης στο Κοινοβούλιο Εκπλήξεις και ανατροπές επεφύλαξε στη Λακωνία η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, με αλλαγή σκυτάλης στις βουλευτικές έδρες του νομού αρκετές ώρες μετά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στις 4πμ ξεκαθάρισε το τοπίο των βουλευτικών εδρών στο νομό, καθώς η μία έδρα από το ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τελικά στη ΝΔ επαναφέροντας την πρ. βουλευτή κ. Φεβρωνία Πατριανάκου στα έδρανα της Βουλής. Η ΝΔ απέσπασε στη Λακωνία το 40,99% των ψήφων -το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά-, έχοντας αυξήσει το ποσοστό της κατά 8% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και εκλέγοντας τους κκ Δαβάκη και Πατριανάκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγει βουλευτή στη Λακωνία λόγω εκλογικού νόμου παρά τη δεύτερη θέση και το εντυπωσι-

ακό 17,47%, αυξημένο κατά 6,6%, ποσοστό του, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρά τα χαμηλά εκλογικά αποτελέσματα, -14,59% τρίτο κόμμα- διατήρησε την έδρα του, εκλέγοντας τον κ. Λ. Γρηγοράκο. Η Χρυσή Αυγή συσπείρωσε τις δυνάμεις της και κράτησε την 4η θέση, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα ποσοστά της πανελλαδικά σε Λακωνία με 10,64% και Κορινθία με 9,98%. Σε αντίθεση μάλιστα με τη Δημοκρατική Αριστερά, που κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της στη Λακωνία στο 3,74%, παρά τη συμπίεση των μικρότερων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ με 14,59% παρουσιάζει μικρή πτώση της τάξεως του 0,78%, αλλά και υψηλό ποσοστό σε σχέση με την εκλογική του επίδοση πανελλαδικά, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,81% και το ΚΚΕ στο 3,54% παρουσίασαν μείωση 3% και 2,5% αντίστοιχα.

Παρέμβαση σε ομάδες παιδιών του Δημοτικού από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, συνεχίζει την υλοποίηση παρέμβασης σε ομάδες παιδιών της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού αυτή τη φορά, στο υλικό πρόληψης. «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες», υλικό εγκεκριμένο, των εκδόσεων Σχήμα & Χρώμα του ΚΕΘΕΑ. Οι συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 2 ωρών και θα πραγματοποιούνται στον χώρο του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης. Το υλικό επικεντρώνεται στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, με τρόπο συμβολικό για τα παιδιά και δυνατότητα δραματοποίησης των επεισοδίων του παραμυθιού και βιωματικής μάθησης. Οι θεματικές από το υλικό στις οποίες θα επικεντρωθεί η συντονίστρια, κα Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, αφορούν την περιέργεια, το φόβο, την πίεση της ομάδας και την αλληλεγγύη. Στοχεύουμε σε ομάδα δέκα (10) παιδιών της Γ΄ τάξης του Δημοτικού, με έγγραφη έγκριση των γονέων και με σειρά προτεραιότητας των ενδιαφερομένων. Η 3η ομάδα παιδιών θα αποτελείται από παιδιά της Γ΄ τάξης των: 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Πολυχρονάκου» &  των Δημοτικών Σχολείων Αγ. Ιωάννου και Μαγούλας. Το πρόγραμμα της 3ης ομάδας παιδιών, ορίζεται ως εξής: Καθημερινά από Τρίτη 26/06/12 έως και Παρασκευή 29/06/12, και ώρες: 10.0012.00 το πρωί.

Πλήρης κατάσβεση για την πυρκαγιά στη Νεάπολη Το πρωί του περασμένου Σαββάτου πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά, κοντά στη χωματερή της Νεάπολης, στα Βιγκλάφια Βοιών. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συνέδραμαν πυροσβεστικές δυνάμεις απʼ όλη την Πελοπόννησο, με 28 υπαλλήλους και 9 οχήματα. Σημαντική ήταν και η συμβολή -από αέρος- τεσσάρων αεροσκαφών τύπου πετζετέλ, με συνεχείς ρίψεις νερού, υπό το συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοπον-

νήσου, αρχιπύραρχου Θανάση Ρούπου. Στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και πλήθος κόσμου από την περιοχή, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε και ο Δ. Μονεμβασιάς με μια υδροφόρα. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις, αφήνοντας πίσω της στάχτες 3.000 στρεμμάτων αγροτοδασικής έκτασης, χωρίς όμως να σημειωθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απομάκρυναν τη δυνατή φωτιά, η οποία πλησίασε αποθήκες και στάβλους, χω-

ρίς ωστόσο να απειλήσει οικισμούς. Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από το σκουπιδότοπο, ωστόσο απαντήσεις αναμένεται να δώσει η προανάκριση που διενεργείται. Επίσης μικρή φωτιά σημειώθηκε εντός του Σαββατοκύριακου στην περιοχή του Λέημονα Δ. Ευρώτα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων Γυθείου η φωτιά έσβησε αμέσως και δε χρειάστηκαν περαιτέρω ενισχύσεις


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


18

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Νέο Ford Focus ST Νέο Ford Focus ST Το νέο Focus ST προορίζεται για παγκόσμια καριέρα. Κατασκευάζεται στη Γερμανία και στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσει σε 40 χώρες συνολικά. Διατηρεί στο έπακρο τη φιλοσοφία του μοντέλου 2005, παρότι διαφέρει από εκείνο στα μηχανικά μέρη. Πρόκειται για ένα αυθεντικά σπορ μοντέλο που όμως δεν θυσιάζει την άνεση στην καθημερινή χρήση. Πρώτον, ο κινητήρας έχει χάσει έναν κύλινδρο και 500 κυβικά εκατοστά. Αντί του

5κύλινδρου των 2.5 λίτρων προέλευσης Volvo, το νέο ST φορά τον δίλιτρο, 4κύλινδρο Ecoboost, ο οποίος χάρη στο turbo αποδίδει 250 ίππους, 25 περισσότερους από τον προηγούμενο. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση της δύναμης κατά 10% με παράλληλη - σύμφωνα με τις τιμές της Ford - μείωση της κατανάλωσης κατά 20%. Το κιβώτιο είναι μηχανικό 6 σχέσεων, οι αναρτήσεις έχουν χαμηλώσει κατά 1 εκατοστό και φορούν σκληρότερα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, ενώ ειδικά για το Focus ST η Ford έφτιαξε ένα εντελώς

στην κυψελωτή γρίλια εμπρός, την αεροτομή πίσω και το εντυπωσιακό τελικό της εξάτμισης στο κέντρο του προφυλακτήρα. Εσωτερικά, το ST διαθέτει εντυπωσιακό σαλόνι Recaro με φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος, σπορ τιμόνι, έξτρα όργανα στο κέντρο και αλουμινένια πεντάλ. Οι επιδόσεις του Focus ST είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Οι εργοστασιακές τιμές που δίνει η Ford (248 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και 6,5” για επιτάχυνση 0-100), κάθε άλλο παρά τρομακτικές αποδεικνύονται στο δρόμο, όπου το «γυμνασμένο» Focus στέκεται θαυμάσια, συνδυάζοντας συναρπαστική αίσθηση σε ειδικές διαδρομές και χαρακτήρα υψηλού τουρισμού στον αυτοκινητόδρομο.

νέο τιμόνι με κρεμαγιέρα μεταβλητού βήματος. Το νέο Focus ST διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με πεντάθυρο και στέισον αμάξωμα, αντί σε τρίθυρο όπως θα περίμενε κανείς. Θα ξεχωρίζει στο δρόμο από τα κοινά Focus χάρη σε δύο αποκλειστικούς χρωματισμούς, το μπλε ηλεκτρίκ και το περλέ κίτρινο, χάρη στους αλουμινένιους τροχούς 18 ιντσών που φορούν Good Year Eagle F1,

ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Αδειμάντου 28- Κόρινθος Τ.Κ. 20100 Εθνικής Αντίστασης Κιάτο 89 27420 21652 κ. 6936 971211

Τηλ. 27410 25217 Κιν. 6937 301050


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ Μεταγραφές και ανανεώσεις

Ανανέωσαν Δημαράκης και Νικολόπουλος Ξεκίνησε ήδη τον προγραμματισμό της η ομάδα της Κορίνθου για τη νέα αγωνιστική περίοδο και η διοίκηση του συλλόγου, είναι σε θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Βαγγέλη Δημαράκη και Θανάση Νικολόπουλο. Ο νεαρός τερματοφύλακας, μετά από μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία μοιράστηκε την θέση κάτω από τα δοκάρια με τον Νίκο Σουμουλίδη, συμφώνησε να συνεχίσει για ακόμα μια χρονιά με την φανέλα της «Μπάρτσα». Έτσι θα βρίσκεται για 4η σεζόν στο ρόστερ του συλλόγου και εμφανίζεται έτοιμος να δώσει την «μάχη» για να μονιμοποιηθεί ως βασικός. Με τα χρώματα της Κορίνθου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και ο Θανάσης Νικολόπουλος. Ο νεαρός επιθετικός, φέτος δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που και ο ίδιος ήθελε, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός που είχε (ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου), τον άφησε εκτός αγώνων για πολύ μεγάλο διάστημα και επέστρεψε μόλις την τελευταία αγωνιστική επανήλθε στα γήπεδα. Η διοίκηση της Κορίνθου, αναγνωρίζει όπως φαίνεται την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της και φυσικά αποφάσισε τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» για την Κόρινθο Μετά τις ανανεώσεις των Δημαράκη και Νικολόπουλου, η Κόρινθος ανακοίνωσε και την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, την οποία θα ενισχύσουν στη νέα σεζόν στην Football League 2. Ο Τάκης Παππάς, ο 36χρονος αμυντικός που κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Ατρομήτου και της Χαλκηδόνας στην A’Εθνική, αλλά έχει αγωνιστεί και σε Ασπρόπυργο, Πατραϊκό, Βρασιές, Βύζα Μεγάρων, Ολυμπιακό Λουτρακίου κ.α. και την περασμένη σεζόν βρέθηκε στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, είναι μια πολύ σημαντική λύση στα μετόπισθεν. Συνέχεια δόθηκε με τους νεαρούς Δημήτρη Τσατσόπουλο και Θανάση Γιαννακούλη, οι οποίοι αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟ Λουτράκι. Μάλιστα τον πρώτο «βολιδοσκοπούσαν» ΑΕΚ και Ατρόμητος, από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Μικτή Πελοποννήσου, αλλά ο νεαρός επέλεξε να πει το «ναι» στην Κόρινθο. Ο έτερος μικρός, αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά. «Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την απόκτηση των Τάκη Παππά, Δημήτρη Τσατσό-

πουλου και Θανάση Γιαννακούλη και τους καλωσορίζει στην ομάδα. Επίσης, η διοίκηση του συλλόγου, ευχαριστεί την αντίστοιχη του ΠΑΟ Λουτράκι και τονίζει ότι η συνεργασία των δύο σωματείων, θα συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» Πήρε και Μέλκα Έναν «κέρβερο» βάζει κάτω από τα δοκάρια της η Κόρινθος, καθώς απέκτησε και τον Ηλία Μέλκα από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο 23χρονος νεαρός πορτιέρο, ο οποίος έχει αγωνιστεί και σε 1 ματς στην Super League με τη φανέλα του «γηραιού». Έτσι δημιουργείται ένα δίδυμο με τον Βαγγέλη Δημαράκη, από πολύ ταλαντούχους και νεαρούς τερματοφύλακες, οι οποίοι θα δώσουν μάχη για την θέση του βασικού. Ο Μέλκας, δοκιμάστηκε σε φιλικά πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Άλλωστε βλέπει τον κόσμο από το 1.90 και σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις, αρκεί να δουλέψει. Άλλος ένας νεαρός παίκτης που μπαίνει στο ρόστερ της «Μπάρτσα», κάτι που είχε τονίσει και ο πρόεδρος Πάνος Μπεθάνης, κάνοντας λόγο για τους «μπέμπηδες του Ισθμού». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κορίνθου: «Η διοίκηση της Κορίνθου, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Ηλία Μέλκα και τον καλωσορίζει στην οικογένειά της». Τρεις μεταγραφές και μια ανανέωση Έχει πάρει φόρα η Κόρινθος και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Πάνος Μπεθάνης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για την ενίσχυση του συλλόγου. Οι μεταγραφές έφτασαν επίσημα στις επτά, καθώς μετά τους Παππά, Τσατσόπουλο, Γιαννακούλη και Μέλκα, ήρθε η σειρά των Εντουάρντο Γουίλσον Λίμα, Φελίπε Ντα Σίλβα Ενρίκε και Γιάννη Λιούρα, ενώ στην «Μπάρτσα» θα συνεχίσει να αγωνίζεται και ο Σπύρος Τσούκης, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα. Ο Εντουάρντο Γουίλσον Σίλβα, είναι Βραζιλιάνος, 21 ετών, με Ιταλικό διαβατήριο, αγωνίζεται ως επιθετικός και αποκτήθηκε από την ιταλική Λέτσε. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σπουδαίο ταλέντο και όλοι πιστεύουν, ότι μπορεί να δώσει πολλές λύ-

σεις. Ο έτερος Βραζιλιάνος, ο Φελίπε Ντα Σίλβα Ενρίκε, είναι 22 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, αλλά και ως κεντρικός αμυντικός αν χρειαστεί και αποκτήθηκε από την Βιτσέντζα. Μάλιστα να σημειωθεί ότι είχε δοκιμαστεί στο φιλικό με τον Πανιώνιο και είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις. Ο τελευταίος για την ώρα από τα αποκτήματα, είναι ο νεαρός 18χρονος Γιάννης Λιούρας, ο οποίος αγωνιζόταν στον Αίαντα Παραλίας Ασπροπύργου, ενώ κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των ερασιτεχνών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ έχει βρεθεί και στην Προεθνική ομάδα, όπως και στις Μικτές Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Πειραιώς. Εκτός πάντως από τις μεταγραφές, υπήρξε και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Σπύρο Τσούκη. Ο νεαρός αμυντικός, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από το Χαϊδάρι και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια που έκανε η Κόρινθος για την άνοδο. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις: Η ΠΑΕ Κορινθος ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ Eduardo Wilson Lino από την ιταλική Λετσε. Ο Eduardo, είναι 21 ετών και κατέχει ιταλικό διαβατήριο Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει επίσης την απόκτηση του 22χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, Felipe Da Silva Henrique από την Ιταλική Βιτσέντζα. Η διοίκηση της Κορίνθου, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Λιούρα που την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στον Αίαντα Παραλίας Ασπροπύργου. Ο Γιάννης Λιούρας είναι γεννημένος το 1994 και έχει αγωνιστεί στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η διοίκηση της ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Σπύρο Τσούκη.

ΣΗΜΕΡΑ

19 Γράφει ο Δημήτρης Μανωλάκης


20

ΣΗΜΕΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΜΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 22, 23 και 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 6.30 μ.μ. Τελετή Έναρξης Στο Ναό του Νεμείου Διός Προσφωνήσεις-χαιρετισμοί «Η Εκεχειρία στεφανώνει τη Νεμέα» Αφή της Φλόγας των Αγώνων Ωδή στη Νεμέα Οπλιτικό Άγημα Σπαρτιατών αποθέτει τα όπλα στο έδαφος Μεταφορά της Φλόγας εν πομπή στο Αρχαίο Στάδιο Στο Αρχαίο Στάδιο Εγκαίνια της αρχαίας Στοάς μετά την πρόσφατη συντήρησή της Αφή του Βωμού των Αγώνων Κήρυξη έναρξης των Αγώνων (Συμμετέχουν το Θεατρικό Εργαστήρι και η Φιλαρμονική του Δήμου Νεμέας, η υψίφωνος Γέλενα Γιοβάνοβιτς-Μπακοπούλου, το Λύκειο Ελληνίδων Κιάτου, το Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Άγημα «Σπαρτιατικές Μόρες», η Νέα Χορωδία Νεμέας και η Χορωδία Αρχιεπισκοπής Αθηνών) Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 8.00 π.μ. Αγώνες δρόμου 90 μέτρων στο αρχαίο Στάδιο (σε δωδεκαμελείς ομάδες ανά ηλικία και φύλο καθ’ όλη την ημέρα, με πρώτους τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας) 12.00 μ.μ. Μουσικό Διάλειμμα με τον Καθηγητή Αρχαίας Μουσικής Στέλιο Ψαρουδάκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΔΩΡΕΑΝ 3ΗΜΕΡΟ CAMP VOLLEY ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ης

ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΜΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 22,23 & 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και τη Μουσική Ομάδα «Τα Μέλη του Λόγου» 12. 20 μ.μ. Συνέχεια αγώνων δρόμου 90 μέτρων στο αρχαίο Στάδιο 4.15 μ.μ. Διάλειμμα (4.30 μ.μ. Συγκέντρωση των δρομέων στα «Βήματα του Ηρακλή» στην είσοδο του Σταδίου) 4.35 μ.μ. Συνέχεια αγώνων δρόμου 90 μέτρων στο αρχαίο Στάδιο 6.00 μ.μ. Εκκίνηση δρόμου 7,5 χιλ. στα «Βήματα του Ηρακλή» από το ναό του Ηρακλέους στις Αρχαίες Κλεωνές έως το αρχαίο Στάδιο 7.30 μ.μ. Απονομή στεφάνων στους νικητές 9.00 μ.μ Τελετή Λήξης των Αγώ-

νων- Σβήσιμο της Φλόγας του Βωμού με Νεμεατική Γη (συμμετέχουν Πρέσβεις ξένων Χωρών, Έλληνες Ολυμπιονίκες και οι Χορωδίες (Παιδική και Γυναικεία) του Δήμου Κορινθίων) 10.00 μ.μ. Δεξίωση στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Νεμέας Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 Αρχαίο Στάδιο 7.00 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Νεμεάδα» της Σικυώνιας Σκηνής Δήμου Σικυωνίων 8.30 μ.μ. Λήξη των εκδηλώσεων της 5ης Νεμεάδας

ΠΑΙΖΩ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ ΔΩΡΕΑΝ 3ήμερο Camp Volley για αγόρια και κορίτσια από 9 έως 16 χρόνων στο Ξυλόκαστρο 22 - 24 Ιουνίου 2012. Υπεύθυνος camp: Ζαλμάς Νικόλαος, προπονητής ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ Συνεργάτες: 1) Καπόρη Γεωργία, Προπονήτρια Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 2) Μάρας Τάσος. Συντονιστής: Σαλωνίτης Ιωάννης, πρώην Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής, υπάλληλος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Αιτήσεις παρακολούθησης του camp έως Παρασκευή 22/6 ώρα 10:00. Πληροφορίες: Σαλωνίτης Ιωάννης: 6973652848 9 π.μ. - 9 μ.μ. 2743 360209 10 π.μ. - 2 μ.μ.

1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙSOCCER ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ 29-30/6 & 1/7

«Έκλεισε» θέση για Λονδίνο ο Ιακωβάκης!

Ο Περικλής Ιακωβάκης έπιασε το όριο στους αγώνες που διεξάγονται στο Ολυμπιακό στάδιο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κι έτσι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012! Με τον Περικλή Ιακωβάκη (ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων) να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση του σε πρωινή κούρσα και να «κλείνει» θέση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, «άνοιξε» η… αυλαία της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών στο ΟΑΚΑ... Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Παγκόσμιος πρωταθλητής των 400 μ. με εμπόδια, διένυσε την απόσταση σε 49.04 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά στην καριέρα του! Παράλληλα, ο Ιακωβάκης έγινε ο δεύτερος κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη, πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ντέιβιντ Γκριν (σ.σ. είχε χρόνο 48.96).

καταδίωκε στην υπόθεση-πρόκριση για το Λονδίνο αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Γκραν Σλαμ της Ρώμης. Συγκεκριμένα, οι Βελγίδες Μούχα / Γέλεν (Νο 21) ηττήθηκαν 2-0 (2116, 22-20) από τις Αμερικανίδες Κέσι / Ρος (Νο 4) και έτσι έμειναν στην 9η θέση, κατακτώντας 320 βαθμούς. Μπορεί να τερμάτισαν ψηλότερα από τις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (κατετάγησαν στην 17η θέση), όμως η συνολική βαθμολογία τους δεν έφτασε για να προσπεράσουν την ελληνική ομάδα στην Ολυμπιακή κατάταξη.

Λονδίνο 2012: Προκρίθηκαν οι Αρβαντίτη και Τσιαρτσιάνη Για πρώτη φορά στην καριέρα τους ως δίδυμο, οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό μπιτς βόλεϊ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ελληνίδες πήραν το «εισιτήριο» για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, καθώς η μοναδική ομάδα που τις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργανώνει στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2012 το 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ-SOCCER, στη νέα Αθλητική Εγκατάσταση στα Γελινιάτικα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν γεννηθεί: 2000-2003 Α΄ κατηγορία και 1996-1999 Β΄ κατηγορία Κάθε ομάδα αποτελείται από οκτώ(8) άτομα. Ισχύουν οι κανονισμοί του ΜΙΝΙ-SOCCER. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 2 ημίχρονα των 20΄με 8λεπτη διακοπή ανάπαυλα. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ αρχίζουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου και υποβάλλονται σε ειδικό έντυπο. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ (έναντι Δημαρχείου). Ο τρόπος διεξαγωγής του θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές και θα ανακοινωθεί πριν την κλήρωση. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ - Πληροφορίες Ιωάννης Σαλωνίτης 2743360209-6973652848


ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Euro 2012: Απούσα η Μέρκελ από το Γερμανία - Ελλάδα!

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκέλα Μέρκελ, δεν θα μας κάνει την... τιμή να παραβρεθεί στον προημιτελικό της Παρασκευής (22/6), ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Η Άγκελα Μέρκελ, γνωστή ποδοσφαιρόφιλη, δεν θα μεταβεί στο Γκτανσκ της Πολωνίας για να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας για την προημιτελική φάση του EURO 2012, διότι την ίδια ώρα θα βρίσκεται στην Ρώμη! Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, η κυρία Μέρκελ «θα έπρεπε να διακτινισθεί», αφού την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ρώμη, προσκεκλημένη του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. «Μπορεί να κάνει πολλά, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει και κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο κ. Στράιτερ! Στο Γκντανσκ δεν θα μεταβεί ούτε ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ.

Euro 2012: Προκαλούν οι Γερμανοί

Για ακόμα μία φορά, η γερμανική Bild μιλάει υποτιμητικά για την Ελλάδα σχετικά με την αναμέτρηση της Παρασκευής όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Μεγάλη θα είναι η ίντριγκα τις επόμενες ημέρες σχετικά με την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2012. Η… πολιτική κόντρα ανάμεσα στις δύο χώρες όπως είναι λογικό έχει δημιουργήσει μεγάλο πάθος από τις δύο πλευρές με τους Έλληνες ως αδικημένοι να θέλουν περισσότερο τη νίκη. Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί αντί να χαλαρώσουν λίγο το κλίμα, συνεχίζουν να προκαλούν και να πυροδοτούν αντιδράσεις. Η γερμανική Bild με τελευταίο της δημοσίευμα δίνει άλλη διάσταση στην αναμέτρηση και σε κείμενό της έχει ως τίτλο: «Παίζουμε με τους χρεωκοπημένους», αναφέρει για το παιχνίδι και συνεχίζει: «Οι Έλληνες νομίζουν πως θα πάρουν εκδίκηση για την κατάντια τους», λέει το κείμενο που προκαλεί αντιδράσεις ενώ αναφέρονται και διάφορα συνθήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους Έλληνες με χλευαστικό τρόπο.

21

Euro 2012: Ποντόλσκι, ο νεότερος Ευρωπαίος 100άρης Τις 100 συμμετοχές συμπλήρωσε με τη φανέλα της Γερμανίας στην αναμέτρηση με τη Δανία στο Euro 2012 ο Λούκας Ποντόλσκι και έγινε ο νεότερος Ευρωπαίος που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Όντας 27 ετών και 13 ημερών, ο επιθετικός των «πάντσερ» έγινε ο νεότερος Ευρωπαίος παίκτης που το καταφέρνει να φτάσει τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι έβδομος πίσω από τους παρακάτω παίκτες, όπως μπορείτε να δείτε στη λίστα που ακολουθεί:

Euro 2012: Euro 2012: Ρούνεϊ: «Πλήρωσα Ξέσπασε κατά το τίμημα και είμαι του Άντβοκαατ ήρεμος» ο Ιζμαΐλοφ! Δύο αγωνιστικές αποκλεισμού από τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας ήταν η τιμωρία του Γουέιν Ρούνεϊ, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλέον, να είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του! Ο άσος των «τριών λιονταριών» λόγω της κόκκινης κάρτας στο ματς με το Μαυροβούνιο έχασε τα δύο πρώτα ματς της Αγγλίας στο EURO 2012, ωστόσο τώρα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του Ρόι Χόντγκσον. «Ό,τι έγινε στο Μαυροβούνιο ήταν λάθος. Πλήρωσα το τίμημα του λάθους μου και τώρα είμαι έτοιμος να παίξω», είπε αρχικά ο Ρούνεϊ και πρόσθεσε: «Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση το ματς με την Ουκρανία. Θα έχουν μεγάλη υποστήριξη όμως έχουμε βρεθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση. Είμαστε αρκετά έμπειροι για να ανταπεξέλθουμε».

Με τον Ολλανδό προπονητή της Ρωσίας τα... έβαλε ο Μαράτ Ιζμαΐλοφ, μετά τον αποκλεισμό της «αρκούδας» από την προημιτελική φάση του EURO 2012. Ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν θέλησε να αναφερθεί στον αποκλεισμό της ομάδας του, παρά μόνο στον προπονητή του, Ντικ Άντβοκαατ. «Δεν θέλω να μιλήσω για όλη την ομάδα. Δε μου άρεσε να δουλεύω με τον Άντβοκαατ. Δε μου άρεσε ούτε σαν άνθρωπος, ούτε σαν προπονητής», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος επιθετικός! Τελικά, έκανε μεγάλο... κακό η Εθνική μας και το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη!


22

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Υγεία

Αυξημένες οι πιθανότητες καρδιακού για τους μοναχικούς ανθρώπους Η πρώτη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι ζουν μόνοι τους, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακό πρόβλημα, ενώ η δεύτερη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα άνω των 60 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από μία γενικότερη κατάπτωση των λειτουργιών και ικανοτήτων τους ή και από θάνατο, όταν είναι μόνοι τους ή αισθάνονται έτσι.

Αρνητικές επιπτώσεις έχει για την υγεία και τη μακροβιότητα η μοναξιά, η οποία, σύμφωνα με δύο αμερικανικές έρευνες, αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου από καρδιακό. Η μοναξιά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία είτε αν προέρχεται από επιλογή, είτε αν έχει απλά προκύψει (π.χ. από το θάνατο του συντρόφου μας). Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της μελέτης δρ. Ντίπακ Μπλατ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Brigham and Women’s της Βοστώνης «κάποιος μπορεί να νιώθει μοναξιά παρόλο που δεν ζει μόνος του ή, αντίθετα, μπορεί να ζει μόνος του, αλλά να μην νιώθει μοναξιά. Παρόλα αυτά, η ζωή χωρίς σύντροφο αφήνει το αρνητικό της αποτύπωμα στον οργανισμό» Μία από τις βασικές αιτίες για τις επιπτώσεις της μοναξιάς είναι ότι επιφέρει κατάθλιψη και αυτό κάνει το μοναχικό άνθρωπο να μην ενδιαφέρεται για την κατάσταση της υγείας του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γιατροί θα πρέπει να ερευνούν όλο το κοινωνικό ιστορικό του ασθενούς, ώστε να αξιολογούν καλύτερα τους παράγοντες κινδύνου, ανάλογα με την μοναξιά που ο καθένας βιώνει στην καθημερινή ζωή του. Η μοναξιά σχετίζεται με θνησιμότητα 14,1% από οποιαδήποτε αιτία μέσα σε διάστημα τετραετίας (έναντι 11,1% όσων δεν ζουν μόνοι τους) και με θνησιμότητα 8,6% (έναντι 6,8%) ειδικά από καρδιαγγειακή αιτία.

Για τα μοναχικά άτομα 45-65 ετών ο κίνδυνος θανάτου είναι 7,7% (έναντι 5,7%) και για τα άτομα 66-80 ετών 13,2% (έναντι 12,3%), ενώ για τους άνω των 80 ετών δεν υπάρχει διαφορά στον κίνδυνο θανάτου μεταξύ μοναχικών και μη. Η δεύτερη έρευνα, με επικεφαλής τη δρα Κάρλα Περισινότο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, βρήκε ότι η μοναξιά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου μέσα σε μία χρονική περίοδο εξαετίας, αλλά επίσης με λειτουργική κατάπτωση του οργανισμού των μοναχικών ανθρώπων. Οι ερευνητές, που μελέτησαν 1.600 άτομα με μέση ηλικία 71 ετών, εκ των οποίων το 43% ένιωθαν μοναξιά, βρήκαν ότι μέσα στην επόμενη εξαετία το 24,8%των μοναχικών (έναντι 12,5% των υπολοίπων) εμφάνισαν δυσκολίες στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους, ενώ το 40,8% (έναντι 27,9%) δυσκολεύονταν να ανέβουν σκάλες. Κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο Ήρθε επιτέλους το καλοκαίρι! Όσο αυξάνεται όμως η θερμοκρασία αυξάνονται και οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό. Το νερό είναι το κυριότερο συστατικό του ανθρώπινου σώματος και είναι απαραίτητο για την κυτταρική ομοιόσταση, τη διατήρηση της θερμοκρασίας του και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και αποβλητων. Το γεγονός αυτό καθιστά πολύ σημαντική την ενυδάτωση του οργανισμού. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι νιώθουμε πιο έντονο το αίσθημα λήψης νερού, που εκδηλώνεται με τη δίψα, λόγω αυξημένης απώλειάς του από τον οργανισμό (έντονη μυϊκή εργασία, έντονη εφίδρωση, αναπνευστική, γαστρεντερική, νεφρική απώλεια). Η ημερήσια πρόσληψη νερού πρέπει να είναι σε ισορροπία με τις απώλειες έτσι ώστε να διατηρείται η συνολική ποσότητά του στο σώμα. Μεταβολές του ποσοστού νερού μπορούν να προ-

καλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, από αφυδάτωση μέχρι παραισθήσεις, θερμοπληξία και μεγάλες απώλειες νερού μπορούν να επιφέρουν το θάνατο Η αφυδάτωση είναι πιο συχνή τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω μεγάλης απώλειας υγρών γι’ αυτό φροντίζουμε να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο πίνοντας νερό. Νερό όμως περιέχουν και οι τροφές με ποικίλη περιεκτικότητα. Έτσι μπορούμε να τον ενισχύσουμε καταναλώνοντας τρόφιμα που το έχουν ως κύριο συστατικό τους όπως είναι οι φυσικοί χυμοί, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι ιδανική δροσερή επιλογή για σνακ στην παραλία για μικρούς και μεγάλους. Επίσης το γάλα και το γιαούρτι είναι τροφές με υψηλό ποσοστό νερού και υψηλής διατροφικής αξίας, συνδυάζονται ευχάριστα με φρούτα για απολαυστικά smoothies. Ακολουθεί ένας πίνακας με τις τροφές που περιέχουν τα υψηλότερα ποσοστά νερού για την καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού τους καλοκαιρινούς μήνες. Τροφές με υψηλό ποσοστό νερού         % Νερό Αγγούρι                                                       95 Ντομάτα                                                     93,5 Καρπούζι                                                   92,6 Μελιτζάνες, πιπεριές                                 92 Μανιτάρια                                                  91,4 Πεπόνι                                                       90,5 Κολοκυθάκια, φράουλες                        90 Φασολάκια, μπάμιες, ροδάκινα             89 Γιαούρτι ημιάπαχο                                  89 Γάλα ημιάπαχο                                         87 Βερίκοκα                                                   85 Να θυμάστε ότι το νερό είναι ο πιο απλός τρόπος για να είμαστε ενυδατωμένοι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά ακόμα και αν δεν είστε από εκείνους που πίνουν αρκετό μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε αυτό για την καλύτερη ενυδάτωσή σας.

• • • •

Καραντάνη 1, Τ.Κ. 20011 Περιγιάλι Κορινθίας τηλ. 2741088709, fax 27410 88769, κιν. 197103 Πρώην επιμελητής Α. Ε.Σ.Υ. Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Υπέρταση Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας Μέλος Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας & Διατροφής


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Μικρές αγγελίες-μικρές αγγελίες-Μικρές αγγελίες-μικρές αγγελίες

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΠΑΣΙΟ 505 Τ.Μ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΠΛΗΡ. ΤΗΛ. 6944511789 ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ 60.000ΕΥΡΩ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΟΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΤΗΛ. 6983120814 Πωλείται επιχείρηση «το κοράλι» και διόρωφη οικοδομή στη Νεάπολη Κιάτου, Κλεοβούλου και Ναυαρίνου γωνία δίπλα στη θάλασσα. Πληρ. κιν. 6970 88 52 287 στ. 27420 23 296. Ανέγερση οικοδομής 2007. Τηλ. 6970 88 52 87 Κυρία 33χρονη πρώην μοντέλο ζητεί γνωριμία για ελεύθερη σχέση (Αλεξάνδρα) Τηλ. Επικοιν. 6971 83 45 35 Είμαι συνταξιούχος καθηγητής της ανωτάτης εκπαίδευσης , Οικονομικά ανεξάρτητος. Διαμένω σε παραλιακή πόλη της Κορινθίας. Αναζητώ σύντροφο καλλιεργημένη 60 έως 70 ετών. Τηλ. 6942579265 ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Σε 5 λεπτά παίρνεται από 500-150.000 Ευρώ από όλες τις πιστωτικές σας κάρτες έχουν δεν έχουν υπέρβαση ακόμα και με τετράμηνη καθυστέρηση και εξοφλείται σε 12-48 δόσεις χωρίς δέσμευση περιουσιακών στοι-

χείων,. Απόλυτη εχεμύθεια , εγγύηση και ασφάλεια στις συναλλαγές σας. Καθημερινά και Σαββατοκύριακα 09:00 – 23:30. Κα Ελπίδα Αγγελάκη τηλ. 211 8001600 – κιν. 699 8870096. Ραντεβού στο χώρο σας για την διευκόλυνση σας Πωλείται άδεια πρακτορείου ΠΡΟΠΟ-ΛΟΤΤΟ. Τηλ. Επικοιν. 6957 19 27 32 Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών περιοχή Κορινθίας Τηλ. Επικοινωνίας. 6979 26 88 71 Το Κτήμα Παλυβού στην Αρχαία Νεμέα ζητά για άμεση πρόσληψη άτομο για το τμήμα πωλήσεων. Προυπηρεσία στο αντικείμενο θα ληφθεί υπ οψιν. τηλ 27460-24190 info@ palivos.gr ΠΩΛΕΙΤΑΙ 3 όροφο ακίνητο 290 τ.μ. στο Κεραμιδάκι Κορίνθου σε προνομιακή θέση 50 τ.μ. από τη θάλασσα ημιτελές oλόκληρο ή μεμονωμένο. Τιμή διαπραγματεύσιμη, ιδιώτης. Τηλ. 6944781460, 6944345720 Πωλείται επιχείρηση αθλητικών ειδών στο κεντρικό δρόμο (Ελ. Βενιζέλου) του Λουτρακίου. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.επικοιν. 6944642018 και 6944525399 Πωλείται επιχείρηση καθαρισμού διαχείρισης πολυκατοικιών και με-

σιτείες στην Κόρινθο, πλήρως εξοπλισμένη ,εξασφαλισμένη πελατεία, χαμηλό ενοίκιο. Σε κεντρικό σημείο. Τηλ. επικοινωνίας 694 732397

Ζητούνται άτομα για μερική ή πλήρη απασχόληση με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τηλ. 694 55 21 325 κος Δημήτρης.

Πωλείται οικόπεδο 500 τμ. στο Βέλο Κορινθίας 14μ. πρόσοψη οικοδομήσιμο τιμή ευκαιρίας συζητήσιμη. Τηλ. 27420 32 332

Ζητούνται άτομα για μερική ή πλήρη απασχόληση με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τηλ. 6945 521325

Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει φροντίδα ηλικιωμένου ή φύλαξη παιδιών σην περιοχή Κορινθίας. Τηλ. 6944 71 93 45 κα Ιωάννα. Πωλείται Audi 100 μοντέλο 1988 απο Γερμανία με ηλιοροφή και aircondition, με 123.000 χλμ 1500 Ευρώ. Δεκτός κάθε έλεγχος 6974 58 78 00

‘’Πωλείται στο Λουτράκι πλήρης εξοπλισμός ταβέρνας-καφετέριας σε άριστη κατάσταση. Επίσης ξαπλώστρες αλουμινίου και ομπρέλες θαλάσσης.Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Τηλ.6974-952827 ‘’

ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ Ο Τσιλίρας Νεοκλής του Γεωργίου και της Νικολέτας το γένος Παπατζανάκη που γεννήθηκε στην Ελευσίνα και κατοικεί στην Ελευσίνα και η Ρωμαίου Μαρία του Ιωάννη και της Δόξας το γένος Βολυράκη που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί Κόρινθο προκειμένου να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στο Δημαρχείο Κορίνθου.

ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ JAMAL ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ Πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας ανεξάρτητα από τα ποια είναι τα προβληματά σας . Μπορώ να σας βοηθήσω να λύσετε τα δυσκολότερα από αυτά στον μικρότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον ακόμα και αν έχετε απογοητευθεί από άλλους πνευματιστές . Μπορώ να κάνω τους ερωτευμένους καλύτερα από πριν. Μπορώ να κάνω άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους να ερωτευθούν . Επίσης δίνω πανίσχυριο φυλακτό για προστασία . Λύνω σημαντικές δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου . Επιτυχίες Επαγγελματικές συμβουλές και πολλά άλλα. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΛ 6949937862, 2741083885 JAMAL INTERNATIONAL AFRICAN SPIRITUAL HEALER AND ADVISOR

Διαφημιστείτε στο «Σήμερα»

Αναδείξτε την επιχείρηση σας

αφού καθημερινά σας Αναστασία Σπ. Χρήστου Κλασσική Ομοιοπαθητικός Απόφοιτος Κολλεγίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Λονδίνου London College of Classical Homeopathy & μεταπτυχιακού διπλώματος Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής International Academy of Classical Homeopathy Μέλος του συλλόγου ομοιοπαθητικών Ελλάδος 12 χρόνια εμπειρίας

διαβάζουν εκατοντάδες μάτια

καλέστε μας στο 2741 0 75 72 6

Βελτιώστε την Υγεία σας με Oμοιοπαθητική μια Φυσική, Ολιστική & χωρίς παρενέργειες θεραπεία κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Περιάνδρου 48 Κόρινθος Τηλ.: 27410 83 419 κιν: 697 21 22 891 e-mail: anastasia@homeopath.gr web site: www.homeopath.gr Δέχεται με ραντεβού

για περισσότερες πληροφορίες • Η τελεία σημαίνει νέες αγγελίες


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Διαφημιστείτε στο «Σήμερα» Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη προσφορά...

Κέντρο υποστηριζόμενης διαβίωσης και ατόμων με ειδικές ικανότητες Καρμπουνάρι Λουτράκι Τηλ. 27410 48 942, 27410 48 570 Fax 27410 49 510

ΣΗΜΕΡΑ 20-6-2012  

Η εφημερίδα της Πελοποννήσου