Page 1

Mio Technology - in het kort Opgericht: 2002 Hoofdkantoor: Taipei, Taiwan Wereldwijd aantal medewerkers: 900+ Mio Technology ontwikkelt en brengt producten op de markt die het voor gebruikers mogelijk maken te genieten van de nieuwste ontwikkelingen in navigatie en mobiele diensten. Het merk is ontstaan in 2002 en heeft vestigingen in Europa, Taiwan, China, Noord Amerika, Australië, Japan en Zuid Korea. Mio stelt wereldwijd meer dan 900 mensen tewerk en brengt zijn producten op de markt in meer dan 38 landen. Mio’s Europese vestigingen bevinden zich in België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. De producten van Mio, die autonavigatie, draagbare navigatie en navigatie PDA systemen omvatten, zijn ontwikkeld met een focus op de behoeften van consumenten. Mio’s slogan ‘Explore More’ richt zich op het veranderen van de manier waarop mensen de wereld ervaren en wil hen laten weten dat ze de wereld makkelijk en in alle vrijheid kunnen ontdekken.

www.mio.com


Mio - Visie Het veranderen van de manier waarop mensen hun wereld zien

www.mio.com


De kracht van Mio :

Eersteklas technologie

Stijlvol design

Biedt u meer

www.mio.com


Wat biedt Mio u in 2011 Mio concentreert zich op het aanbieden van producten waar de consument om vraagt, en onze nieuwe serie komt deze belofte helemaal na. Gebruiksgemak

Parkeerassistentie

Kwaliteit in navigatie Additionele waarde

IQ Routes™

Huurkaarten TEST M LA

AP

30

G

Spraakbediening

UADAY EE R A NT

Meest Recente Kaart Garantie

Voetgangersmodus LIVE verkeersinformatie (TMC) Spirit QuickStart™ Menu

Map updates Route Opties Optionele reisgidsen

QuickSpell™ Keyboard

Knooppuntweergave in 3D en rijbaanbegeleiding Mio Advantage voor promoties & support

Zoeken op trefwoord

Voorgelezen straatnamen (TTS)

Extra groot breedbeeldscherm

Bluetooth® handsfree bellen

Locaties van flitspalen* * proefperiode van 3 maanden

www.mio.com


Aftersalesserviceprocedure van Mio INHOUD: 1. Productgarantie 2. Productondersteuning 3. Door eindgebruiker vervangbare onderdelen (EURP - End User Replaceable Part) - Accessoires omruilen 4. Goedkeuring voor retourzending (Return Material Authorization - RMA) 5. Garantie op reparatie 6. Defect op moment van levering (DOA - Dead on Arrival)

www.mio.com


Aftersalesserviceprocedure van Mio 1. Productgarantie MIO-producten zijn gegarandeerd vrij van mechanische of elektrische gebreken gedurende een periode van 24 maanden vanaf de aankoopdatum. Uitzondering: Op gereviseerde producten zit 12 maanden garantie vanaf de aankoopdatum tenzij anders vermeld. Voor de batterij van smartphones (Mio A701, A501) geldt een beperkte garantie van 6 maanden vanaf de aankoopdatum tenzij anders vermeld. Op de garantie kan uitsluitend aanspraak worden gemaakt indien een aankoopbewijs (POP - proof of purchase) wordt overlegd. Het aankoopbewijs moet worden ingeleverd bij het product als dit voor reparatie wordt aangeboden. Als het aankoopbewijs ontbreekt, gaat de garantietermijn in op de productiedatum die als volgt in het serienummer van het product is verwerkt:

4de teken = jaar ...8,9,0,= ...2008,2009,2010

5de teken = maand 1...9 = Jan...Sep, A..C = Okt..Dec

Wij verwijzen u naar de 'Garantieverklaring' en de 'Snelstarthandleiding' in de doos voor meer informatie over de garantiebepalingen. Op het product zit geen garantie meer (OOW - Out of Warranty) zodra de 24 maanden zijn verstreken en/of de klant schade (CID - Customer Induced Damage) aan het product heeft veroorzaakt. De klant ontvangt een schriftelijke prijsopgave voor een OOW-reparatie van de Authorised Service Partner (ASP) na ontvangst van het product door de ASP. Na goedkeuring van de klant wordt het product in overeenstemming met de prijsopgave gerepareerd. De ASP kan naar eigen inzicht een betalingsregeling met dealers afspreken. Als de klant niet akkoord gaat met de prijsopgave, wordt het product na betaling van behandelingskosten geretourneerd in de staat waarin het product door de ASP is ontvangen.

www.mio.com


Aftersalesserviceprocedure van Mio 2. Productondersteuning Indien het product niet goed werkt, raadpleegt u de Veelgestelde vragen die in de sectie Ondersteuning op onze websites staan, of controleert u via onze websites of er software-updates zijn: MIO http://service.mio.com Als u het antwoord op uw vraag niet vindt, kunt u gratis een e-mail versturen via het aanvraagformulier voor ondersteuning in de sectie Ondersteuning op onze website, of kunt u telefonisch contact opnemen met ons callcenter - hierop zijn de lokale beltarieven van toepassing. Op welk telefoonnummer u in uw land voor ondersteuning terechtkunt, vindt u in dit document en onder de sectie Ondersteuning op onze website. Als het probleem via bovenstaande wegen niet kan worden opgelost, kunt u een RMA-gebeurtenis aanmelden bij het callcenter of via de RMA-procedure als vermeld in de bijlage bij dit document.

3. Door eindgebruiker vervangbare onderdelen (EURP - End User Replaceable Part) - Accessoires omruilen De garantietermijn voor door eindgebruiker vervangbare onderdelen (EURP) is 24 maanden. Uitzondering: Op gereviseerde producten zit 12 maanden garantie vanaf de aankoopdatum tenzij anders vermeld. Voor de batterij van smartphones (Mio A701, A501) geldt een beperkte garantie van 6 maanden vanaf de aankoopdatum tenzij anders vermeld. Als uw probleem kan worden opgelost met een EURP/accessoire (bijvoorbeeld een adapter of een andere eenvoudig verwisselbare accessoire), verzendt MIO deze onderdelen gratis aan u. Niet alle accessoires zijn EURP-onderdelen. Dit kan per model verschillen. Om een onderdeel te bestellen kunt u contact opnemen met ons callcenter. Het is niet nodig om het defecte onderdeel aan ons callcenter te retourneren. Wij behouden ons het recht voor deze service stop te zetten indien er misbruik van wordt gemaakt.

www.mio.com


Aftersalesserviceprocedure van Mio 4. Goedkeuring voor retourzending (Return Material Authorization - RMA) Return Material Authorization (RMA) is een transactie waarbij de ontvanger van een product regelt dat de goederen teruggezonden worden aan de leverancier ten behoeve van reparatie. De reparatie van de defecte producten houdt in dat de defecte onderdelen worden vervangen en/of elektrische en mechanische schakelingen worden hersteld zodat het product geschikt is voor het doel waarvoor het is ontwikkeld. De reparatie moet worden uitgevoerd bij de Authorised Service Provider die door MIO wordt aangewezen. De klantgegevens en de gegevens van het defecte product worden geregistreerd door de distributeur, de dealer of het MIO-callcenter voor ondersteuning in overeenstemming met de instructies van MIO in het door MIO opgegeven RMA-hulpprogramma. Welke RMA-procedure in uw land van toepassing is, leest u in de bijlage bij dit document. Indien uw toestel ĂŠĂŠn van onderstaande symptomen vertoont: a. Batterij laadt niet b. Batterij laadt niet voldoende c. Toestel start niet (zwart scherm) Wij verzoeken u het toestel te testen door het op te laden met behulp van de wisselstroomlader (minimaal 4 uur) of de USB-kabel (minimaal 8 uur) indien mogelijk. Wanneer bovenstaande problemen zijn opgelost, wijst dit erop dat uw autolader defect is. U dient bij ons callcenter een aanvraag in te dienen voor vervanging van een EURP-accessoire in plaats van een aanvraag voor RMA. Als u niet de beschikking heeft over een wisselstroomlader of USB-kabel om het toestel te testen, stuurt u de autolader dan samen met het defecte toestel op.

5. Garantie op reparatie MIO geeft 90 dagen garantie op gerepareerde producten, mits er sprake is van identieke symptomen.

www.mio.com


Aftersalesserviceprocedure van Mio 6. Defect op moment van levering (DOA - Dead on Arrival) DOA-garantie geldt voor producten die aan de eindgebruiker zijn verkocht en binnen 30 kalenderdagen na aankoop niet meer goed werken voor het doel waarvoor deze gemaakt zijn ('DOA-unit'). DOA-garantie is niet van toepassing op situaties waarin een accessoire of, indien van toepassing, een activeringssleutel in de doos ontbreekt. In dat geval moet de distributeur contact opnemen met het callcenter van MIO en een verzoek indienen voor levering van de ontbrekende accessoires en/of activeringssleutel. Het juiste DOA-pad is: a. Eindgebruiker >> Dealer >> Distributeur >> MIO DOA-criteria: a. Aankoopbewijs ('POP') eindgebruiker moet worden overlegd en mag niet ouder zijn dan negentig (90) dagen. b. DOA-unit moet vrij zijn van beschadiging die door klant is veroorzaakt, zoals een barst in het scherm, enz., met uitzondering van gebruikelijke 'slijtage'. c. DOA-unit moet in de originele verpakking worden aangeboden. d. DOA-unit moet inclusief alle accessoires worden aangeboden. DOA-procedure: a. DOA moet door de distributeur bij MIO op het volgende e-mailadres worden aangevraagd: • Indien de producten zijn aangeschaft via MIO België, stuur de DOA-aanvraag naar doa_mbn@mio.com • Indien de producten zijn aangeschaft via MIO UK, stuur de DOA-aanvraag naar doa.uk@mio.com b. De distributeur moet de DOA-goedkeuring aanvragen met het door MIO verstrekte formulier ('DOA-aanvraagformulier'). MIO neemt DOA-aanvragen worden niet in behandeling indien de aanvraag niet wordt ingediend op het DOA-aanvraagformulier. c. Na ontvangst van het DOA-aanvraagformulier door MIO, verstrekt MIO aan de distributeur het unieke DOA-retournummer ('DOA- nummer') plus de instructies voor retournering. d. De distributeur verzendt de DOA-units op zijn kosten naar MIO of het adres dat in de instructies voor retournering staat vermeld. e. Met het oog op de herkenbaarheid van DOA-units bij ontvangst vermeldt de distributeur op alle verpakkingen/pallets het bijbehorende DOA-nummer en sluit hij een kopie van het aankoopbewijs bij.

www.mio.com


Aftersalesserviceprocedure van Mio 6. Defect op moment van levering (DOA - Dead on Arrival) DOA-procedure: f. g. h.

i.

j.

De distributeur zorgt dat MIO de DOA-units binnen negentig (90) dagen vanaf de datum van het aankoopbewijs ontvangt. MIO controleert de DOA-units binnen zeven (7) dagen na ontvangst en bevestigt of deze aan de DOA-criteria voldoen. De distributeur wordt op de hoogte gesteld van eventuele onjuistheden. Indien de DOA-units voldoen aan de DOA-criteria, stuurt MIO binnen achtentwintig (28) dagen een creditfactuur aan de distributeur voor het verkoopbedrag van MIO op het moment van ontvangst van de retourzending minus eerder ontvangen kortingen of credit en andere toepasselijke kortingen. Units die niet voldoen aan de DOA-criteria worden gedeeltelijk of niet gecrediteerd op basis van onderstaande tabel (Mio DOA-procedure). Indien de distributeur hierom vraagt, wordt de unit die niet aan de criteria voldoet, kosteloos in de staat waarin deze door MIO is ontvangen, geretourneerd. MIO behoudt zich het recht voor om units die binnen een termijn als bepaald in de plaatselijke wetgeving niet worden opgeĂŤist, te verwijderen/op te knappen. De distributeur kan binnen twintig (20) dagen na de datum van de creditfactuur schriftelijk bij MIO reclameren. Indien de distributeur niet binnen deze termijn bij MIO reclameert, is hij akkoord met de creditfactuur.

Opmerking: onderstaand overzicht is uitsluitend van toepassing na ontvangst van de DOA-units door MIO. Situatie

Restitutie %

Normaal <90 dagen met aankoopbewijs

100%

Geen aankoopbewijs, maar binnen jaar na productie Geen aankoopbewijs, maar langer dan 1 jaar na productie

50% 0% 0%

CID (Customer Induced Damage - door klant veroorzaakte schade) Ontbrekende accessoires (bedrag dat in mindering wordt gebracht)

-â&#x201A;Ź10

www.mio.com


Service Procedure for Distributor-Dealer-Reseller RMA – Return Material Authorization

BENELUX – PUR: Pick Up and Return Pick up & return (PUR) service voor MIO producten wordt verzorgd door Comserve Network Netherlands B.V. (CSN) gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. : Voor het aanvragen van reparaties op MIO producten wordt u geadviseerd om naar volgende website te gaan http://chase.comserve-nl.com Reparaties kunt u aanmelden bij CSN na registratie op de website. Voordat een service aanvraag wordt goedgekeurd, worden de garantie voorwaarden gecontroleerd en bevestigd tussen CSN en MIO. Login gegevens zijn: -

Organization: MIO Username: MIODealer Password: MA7OLE

Voordat u deze PUR service aanvraagt, bevestigt u, dat u: -

Een back-up heeft gemaakt van alle gebruikersbestanden op het product;

-

De individuele producten gezamenlijk in één stevige neutrale doos verpakt;

Als het probleem gemakkelijk opgelost kan worden door een ‘End-UserReplaceable-Part’ (EURP: accessoires zoals bv, adapter, autolader en andere verwisselbare onderdelen), stuurt CSN deze onderdelen gratis naar u toe, zodat u het onderdeel zelf kunt verwisselen. Beperking van verantwoordelijkheid: - CSN is verantwoordelijk voor verlies of beschadiging aan uw product wanneer • het product in bezit is van CSN of • tijdens transport waarvoor CSN verantwoordelijk is. -

CSN is niet verantwoordelijk voor verlies van het product wanneer u niet het bewijs van ophaling kunt overleggen.

-

CSN is niet verantwoordelijk voor beschadigingen veroorzaakt door slechte verpakking.

De status van uw product kan u volgen op de Chase website http://chase.comserve-nl.com

www.mio.com


Mio Call Center telefoonnummers Wie kunt u bellen wanneer u hulp nodig heeft? Eindgebruikers worden geadviseerd om de website (www.mio.com) te consulteren, waar zij verder geholpen worden met de FAQ’s. Als zij geen oplossing vinden voor hun probleem, kunnen zij alsnog één van onderstaande telefoonnummers bellen.

Telefoonnummers (West-Europa) Oostenrijk België Denemarken Finland Frankrijk Duitsland Griekenland Ierland Italië Nederland Noorwegen Portugal Spanje Zweden Zwitserland Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk (distributeur)

Telefoonnummer

Tarieven

+43 (0) 12534978222 +32 (0) 27920418 +45 (0) 32729262 +358 (0) 9 42417756 +33 (0) 8 21 23 10 40 +49 (0) 1801 111 149 +30 (0) 213 016 55 10 +353 (0) 14364294 +39 (0) 645230599 +31 (0) 207085072 +47 (0) 21 031351 +351 800 784 134 +34 (0) 917870776 +46 (0) 850513699 +41 (0) 225927483 +44 (0) 871 277 0139

lokaal lokaal lokaal lokaal € 0.12/min € 0.04/min lokaal lokaal lokaal lokaal lokaal gratis lokaal lokaal lokaal £0.10/min

+44 (0) 203 059 8017

lokaal

www.mio.com

Mio  

MIo folder