Page 1

Web2Print Manual

U O Y


Inloggen Ga naar: web2print.hollandridderkerk.nl Log in met de aan jou toegekende gebruikersnaam en wachtwoord.Rechts bovenaan dit inlog scherm kun je eventueel de taal aanpassen.

Inloggen Nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd klik op het web2print icoon.

Kies uw categorie Na het inloggen kun je een keuze maken uit drie tabbladen (modellen, aangemaakte documenten en bestelde documenten.) Als een volledig nieuwe opdracht geplaatst wordt kies je voor modellen. Bij nabestellingen of kleine aanpassingen kies je voor aangemaakte documenten.


Web2Print Manual

Welk bedrijf? Kies bij modellen allereerst het bedrijf waarvoor je het boekje wilt gaan maken door op een van de links te klikken.

Kies je model Rechts kun je nu kiezen voor een standaard model wat je vervolgens zelf kunt invullen. Er zijn verschillende sjablonen voor verschillende thema’s. Daarnaast is er onderscheid in het aantal pagina’s (8 of 12) afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt.

Bewerk je model Door te klikken op de knop “selecteren” kun je titels en teksten en afbeeldingen aan gaan passen. De foto op de coverpagina mag je alleen wijzigen in overleg met Rian.


Teksten aanpassen De teksten zijn naar eigen inzicht aan te passen. Bij grote tekstvakken kun je zien aan de teller rechts onderaan het invulveld hoeveel woorden je kwijt kunt. Zodra deze in de min gaat, zijn het te veel woorden.

Afbeeldingen selecteren Op sommige plaatsen in het boekje is het mogelijk om zelf foto’s te selecteren. Klik hiervoor op de knop ‘Selecteer afbeelding’ naast de foto. Het venster dat zich dan opent maakt het mogelijk om andere foto’s te zoeken en te selecteren. Door het ingeven van zoekwoorden, verschijnen de foto’s die je zoekt. Indien je een afbeelding niet kunt vinden, kijk voor een de juiste benaming op het netwerk: O:\foto’s\foto’syourcentral\ Heb je een totaal andere afbeelding nodig, neem dan contact op met Rian of Lisette, zij kunnen nieuwe foto’s uploaden.


Web2Print Manual

Afbeelding bewerken Het is aan te raden om te controleren of een afbeelding correct wordt uitgesneden en passend is. Kies hiervoor de knop ‘afbeelding bewerken’ in het hoofdmenu. Het gele kader geeft aan hoe de foto geplaatst wordt. Dit is eventueel nog te verkleinen of te vergroten, door aan het witte rondje te slepen in de rechter onderhoek.

Voorbeeld bekijken Na (of tijdens) het invullen kun je een voorbeeld bekijken door op de voorbeeld knop links onderin je scherm te klikken. De voorbeelden worden dan links in je scherm geladen.

Inzoomen De voorbeelden kun je daarna ook van dichtbij bekijken door op knop ‘inzoomen’ te klikken onder het voorbeeld van de pagina (links in beeld)


Opslaan Ben je tevreden over je document of wil je later verder gaan? Kies dan voor opslaan (onderin, midden.) Als je het document een specifieke klantnaam geeft kun je deze later terugvinden in het tabblad ‘aangemaakte documenten’ op de hoofdpagina.

Bestellen Nadat je alles hebt afgerond kun je op bestellen klikken (onderin, rechts.) Heb je aanvullende wensen? Zet deze wensen in het opmerkingenveld. Voorbeelden van aanvullende wensen zijn: afwijkend bezorgadres, extra blanco’s (niet persoonlijk) , of de oplage als er geen personalisatie plaatsvindt. Zorg ervoor dat je de bestelling minimaal vijf werkdagen voor de door jouw gewenste leverdatum besteld hebt.


Web2Print Manual

Nabestellen Wil je nabestellen of kleine aanpassingen doen voor een herdruk? Kies dan in het hoofdmenu voor de tab aangemaakte documenten. Hierin staan alle documenten die je ooit hebt gemaakt.

De juiste database Wil je de boekjes persoonlijk maken? Mail dan je database na je bestelling naar info@yourcentral.nl, o.v.v. je opdrachtnummer Een voorbeeld van de juiste opbouw van deze excell-sheet is beschikbaar op: O:\foto’s\foto’syourcentral\ Wil je de boekjes niet personaliseren dan kun je deze stap overslaan.

Heb je nog vragen omtrent deze applicatie? Mail je vraag dan naar info@yourcentral.nl en ontvang z.s.m een antwoord via e-mail.

W2P - Handleiding  

Web2Print Handleiding voor All Events Group