Issuu on Google+

Route & Natural Therms, Carcavelos Rehab & Library proposed, Estoril Sports Hall, Ilha do PrincĂ­pe Mountain Retreat, Serra da LousĂŁ selected works | pedro nunes


2005

Academic project - Third year Arquitecture

Pedestrian Route & Natural Therms Carcavelos, Lisboa, Portugal.

As a starting point for the exercise intervention, he realizes that this is a strong point in its territory a physical and material, and all the relationships it has with the environment. Territory erosive in nature, given its direct confrontation with the sea, exposed to tides that vary in their altimetry between x and y coordinate. All this "elbow" appears to us still visibly virgin, without any type of construction, deeply marked by deep and wide cuts in the rocks, which naturally form large and pleasant bathing areas on the beach. The peculiar aspect of empowerment with the need for a reclassification of a pedestrian path, gave rise to the real character of architectural approach to the territory. The pedestrian tries to establish a limit as well as physical space qualification of a bathing area, and self-defined and characterized by fragmentation of local rock.

Location plant 0m

1

10

20

30

40

50

2

Site plan 1/200


designed to function as access points, not only increase the idea of the strong relationship visual thus crossing the whole perimeter of the sports fields, as in turn helps to achieve a better balance between the volume a constructed and its geographical context. The audience of the flag is set to an context. upper bound, allowing the notion of suspending the object from the

Pedestrian route

1

Section 1 1/100


Academic project - Third year Arquitecture

2005

The pedestrian tries to establish a limit as well as physical space qualification of a bathing area, and self-defined and characterized by fragmentation of local rock.

1. Piscina oceânica 2. Piscina água mineral

-

3. Piscina água mineral aquecida

Site plan 1/200


in turn helps to achieve a better

relationship visual thus crossing the whole perimeter of the sports fields, as in turn helps to achieve a better balance between the volume a constructed and its geographical context. relationship visual thus crossing the whole perimeter of the sports fields, as whole perimeter of the sports fields, as whole perimeter of the sports fields, as whole perimeter of the sports fields, as

2

Section 2 1/100


Academic project - Fifth year Architecture

Rehabilitation and Library proposed Monte do Estoril, Cascais, Portugal. Monte do Estoril

The intervention comes on the purpose of the discipline of rehabilitation (project IV) taught during the last year of arquitecture course. During the development work throughout the year the survey was made of much of the building, preparing it to chips built, contained in its characterization and conservation status of the "monte do Estoril" region, which served as a basis for future plan of safeguarding the Architectural heritage built. The practical exercise was based on the identification and future rehabilitation, of an arquitectural specimen that somehow help to characterize the “popular architecture� felt in Portugal, especially in this region, "Estoril coast" by the mid 40 / 50. The choice of built heritage to intervene held mainly with architectural features, exposure, and especially the existence of a large outdoor area, which gave the opportunity to study a new programmatic demand that should established a certain bridge to modernity, from his form / funcion meaning.

Cascais

Cascais coastline 0m

10

20

30

40

50

The project thus proposes a contribution of a social nature, dropping anchor to another cultural deprivation, lack of reading / knowledge. During the definition of the principal parameters intervention has been taken into account the legislation to "Center of social support", which regulates areas and equipment. On this line of conduct the recovery turns out to be almost complete, except for the exterior walls and their openings.


2007

The project thus proposes a contribution of a social nature, dropping anchor to another cultural deprivation, lack of reading / knowledge. -

Estoril

During the definition of the principal parameters intervention has been taken into account the legislation to "Center of social support", which regulates areas and equipment. On this line of conduct the recovery turns out to be almost complete, except for the exterior walls and their openings.

implantation plan 1/200

wh


Prior study Project to ArchDesign LX and What Group Consultors

With the programmatic definition to be distributed over three floors, the reception area / entrance / dining hall has been studied over the entire floor 0, while the floors are laid superiors playground / physician office (1st floor) and 5 single rooms to support the elderly. (second floor)

The proposed reading room, comes stapled to the building through a deconstructed passage ramp in order to reflect light and release some levity to the seam between the pre existing and the new proposal. This same plane continues into the volume assuim contributing to the demarcation of the space and to server storage of books. The form as defined in the outer skin of the facade, which comes from the light necessary to control a reading area, which allows a more or less intensely according to the time of day.


2007

Costa Pinto Street Section 1/200

For the restoration of the pre existing building traditional techniques were used such as the use of pre stressed slabs, convenient treatment of the openings and placing a new floor. The entire area of coverage, the work of the eaves, stucco and would also be targeted for restoration.

For a more interactive space was created with the population more access, ajuzante the lot, the continuation of the volume itself.


Prior study Project to ArchDesign LX and What Group Consultors

Sports Hall Santo António, São Tomé e Principe.

The sports pavilion project that proposes born about two programmatic constraints, in order to enhance and improve the conditions for the practice of various cultural traditions existing in the country. The first charge as a contribution infrastructure for sports, the second as a versatile element can accommodate different programs and uses for example, shows, events and conferences. The inclusion of the element in society will certainly bring a strong link between the younger population and sport. The concept design attached to the sports hall is born the idea to recreate a space that could be lived on the importance of their visual relationships.

ajhdsjhdsj sduhsjh dsf d

sduhsjh d djfhon dhafdsf The object dfjhdsfjhdsfj isajhdsjhdsj born "based" high dfjhdsfjhdsfj djfhjdhfj dh f d dfdhfjdhfjdshfjdsf dfdhfjdhfjdshfjdsf jdhfj plateau, jdhfjsdfjdsf working as stage, jdshfjdsf sd d jdhfjsdfjdsf jdshfjdsf sd exacerbating the importance of the sddssdddsdd assasasa sddssdddsdd assasasa event and somehow connects it with the issue ofdsjfhsdjfdjsfhjdshf sport as a "show". jdsjh dsjfhsdjfdjsfhjdshf jdsjh dfh djfhjdshfjdfsjfd dsjhf dfh djfhjdshfjdfsjfd dsjhf dfskh dsfhdjsfhjdshfjh The event born of internal relations, as dfskh dsfhdjsfhjdshfjh dsfh dshfdsfdjsfhjdshf dsfh dshfdsfdjsfhjdshf with its owndsfsdfjdhf exterior jdshfjds djfd dsfsdfjdhf jdshfjds djfd As factor cyclical balance the pavilion kdjf kdsfhjsdfhjsh fsdkd kdjf kdsfhjsdfhjsh fsdkd fds is designedkdhfkdsfhksdfkds and structured according kdhfkdsfhksdfkds fds dskfhskfhkds fhdsfkdhskf dskfhskfhkds fhdsfkdhskf to a logicalkdfhkdsfhkdsfhk harmony of its different dsfhk sd kdfhkdsfhkdsfhk dsfhk kdhf ksdfhkd fkdsfhk fd sd parts. kdhf ksdfhkd fkdsfhk fd k k ofdkshfkdfhkkf The audience the flag is set to an kdsf efwerg kdsf dkshfkdfhkkf efwerg regregregerwgreg upper bound, allowing the notion of regregregerwgreg ergrewgrewgewrg regre suspending ergrewgrewgewrg the object fromregre the


2008

The inclusion of two lateral slots, designed to function as access points, not only increase the idea of the strong relationship visual thus crossing the whole perimeter of the sports fields, as in turn helps to achieve a better balance between the volume and constructed and its geographical context. The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the


Prior study Project to ArchDesign LX and What Group Consultors

The deployment strategy of the program content is resolved by physical separation of three different sectors that make up the flag. The tops are defined the two sectors corresponding traffic areas and spaces whether public and medical assistance. In the center there is the sports arena as a nerve center of the program. The public sector is defined as a level 0, the reception area, ticket office, toilets and a lounge. In the first floor are the general sanitary facilities and a bar area. The technical sector, located in the top contrary, is composed of three units, toilets and foyers, a zone and a first aid -room exercises, these spaces also sub-divided by two floors.


The deployment strategy of the program content is resolved by physical separation of three different sectors that make up the flag. The tops are defined the two sectors corresponding traffic areas and spaces whether public and medical assistance. In the center there is the sports arena as a nerve center of the program.


Academic project - Fifth year Architecture

Moutain Retreat Talasnal, Serra da Lous達, Portugal Based on the work of masters of recovery and rehabilitation of the heritage of the villages in the hills of slate blackboard, the study shows that proposes a retreat in the mountains, studied and conceptualized a simple embodiment of a hostel fully aware of its component environment. The idea was aimed at the interpretation of a space that could be created using local resources, which consequently self-sustaining approach. The project in its form and content, suggests a small retreat, designed in two different spaces and that despite its small size (6x4), achieved through your equipment set up and add useful space. Enjoy the steep slopes of the hills and terraces of their existing use of Agricola to consolidate its deployment. Its shape appears tied to your character regimented and functional, which is expressed through the rationalization of the structure itself.

Talasnal Village 0m

10

20

30

40

50


2009

The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the

model 1.20

The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the


Academic project - Fifth year Architecture

The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the


2009

The audience of the flag is set to an upper bound, allowing the notion of suspending the object from the



drafts