Page 1

Op school ’t Huis(e) Zesde jaargang, Nummer 16

VU : Vrije Basisschool Huise - Kloosterstraat 18A - B9750 Zingem-Huise

Schooljaar 2010—2011 Kerstvakantie


In dit nummer : Voorwoord

3

Natuurleerpad

4

Knutselen

4

Ik word later beroemd

5

Blauwe suikerklontjes

6

Bosdag

7

Gezond ontbijt

7

Gekke dieren

8

Door weer en wind

9

Jill en Lauren

9

Fantasie

10

Sneeuwpret

11

De Sint op school

12

Uitstap naar Gent

13

Ik wou dat ik ...

14

Van biet tot suiker

15

Kleuters

16

Toverdrankjes

20

Halloween

(5B)

Het was Halloween. Dat kon je heel goed zien! We maakten soep met spinnen En smulden ze naar binnen.


Pagina 3

Schoolkrant VBS Huise

Beste ouders, beste schoolkrantlezers, Met de kerstvakantie in zicht zijn we opnieuw toe aan de eerste editie van de schoolkrant, het middel bij uitstek om u schitterende beelden en verslagen te bezorgen van wat leeft binnen onze school. Het is dan ook het ideale moment om alle sponsors te bedanken die hebben ingetekend op het sponsordossier. Zij maken het onder andere financieel mogelijk om drie edities van dit goedgevulde schoolkrantje gratis aan al onze gezinnen te kunnen aanbieden. Ook een welgemeende dankjewel aan alle redacteurs en aan Pascal van het oudercomité, die telkens weer de lay-out van dit schoolkrantje verzorgt. Wat er de voorbije maanden zoal in de klassen gebeurd is, leest u verder in dit krantje… Graag wil ik u ook via deze weg de stand van zaken inzake het bouwdossier meegeven… Een 5-tal jaren geleden werd op verzoek van de eigenaars Zusters Kindsheid Jesu een masterplan opgemaakt om het oude homegebouw te verbouwen, maar op vraag van het oudercomité en de schoolraad werd de optie “nieuwbouw” nader onderzocht. Uit dit onderzoek bleek algauw dat de optie “nieuwbouw” tal van voordelen biedt en als enige haalbare oplossing overblijft : ♦ Na veel overleg met specialisten ter zake is nieuwbouw financieel veel voordeliger en hoe dan ook het meest budgettair verantwoord. ♦ Het huidige homegebouw is qua afmetingen en ruimtes niet efficiënt om klaslokalen en een sportzaal in onder te brengen. (ruimtes zijn té hoog, té klein, te smal,… en energie-inefficiënt ) ♦ Bij nieuwbouw krijgen we de kans om te kiezen voor een toekomstgericht, duurzaam en ♦ onderhoudsvriendelijk gebouw, waarbij we zullen gebruik maken van optimale isolatie en energiezuinige technieken om aan de vandaag geldende energieprestatienormen te kunnen beantwoorden… Het is de bedoeling om het concept van “passiefbouw” zoveel mogelijk te benaderen en te streven naar nulverbruik, door o.a. in hernieuwbare energiebronnen te voorzien. Omdat de erfpachthouder Home Vijvens reeds een vergunning heeft om 1/3 van het gebouw (rechter- gedeelte) af te breken, diende de school in akkoord met Home Vijvens een slopingsaanvraag in op 2 juli 2010 voor het resterende gedeelte. In de zitting van 13 oktober 2010 besliste het College van Burgemeester en Schepenen van Zingem om de stedenbouwkundige vergunning tot het slopen van het resterende gedeelte van het kloostergebouw te verlenen aan het schoolbestuur. Tegen deze beslissing werden echter twee beroepsschriften ingediend. Voor ons betekent het nu wachten op de beslissing van de deputatie Oost-Vlaanderen, die pas eind februari 2011 verwacht wordt. Wij hopen op een positieve en definitieve beslissing voor de sloopvergunning, zodat we zo vlug mogelijk onze bouwplannen kunnen uitvoeren. Ons enige doel is om “kwaliteitsvol onderwijs” te kunnen blijven aanbieden in een eigentijdse accomodatie, in energievriendelijke en veilige gebouwen,…iets waar al onze kinderen meer dan recht op hebben

Het jaar 2010 dooft stilaan uit. Wij staan voor de kerstperiode, wellicht de mooiste tijd van het ganse jaar. Met lichtjes en kaarsjes creëren wij een gezellige warmte in onze huizen en in onze gezinnen. Als school sluiten wij ons daar graag bij aan. Namens onze ganse schoolgemeenschap wens ik u allen dan ook een vredevolle kersttijd en een voorspoedig en gelukkig 2011.

Mia Van Steenkiste


Pagina 4

Schoolkrant VBS Huise

Natuurleerpad, 2de leerjaar Op 5 oktober wandelden we op het natuurleerpad in Zingem. Met de gids voerden we opdrachten uit. We vonden ook diertjes : een slak en een regenworm. In de modder zagen we de sporen van een vogel. We mochten kleibolletjes draaien met de modder. We leerden ook over de ma誰s. Maar het liefst van al liepen we door de plassen . Dat was echt leuk!

Knutselen met juf Julie, 1ste leerjaar

Op vrijdag 1 oktober kwam juf Julie bij ons in de klas. We knutselden een vouwpopje in origami. Hiermee speelden we daarna een leuk poppenspel. Er waren monsters, dieren, prinsessen en veel meer. Wat genoten we van elkaars fantasieverhaal!


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 5

Ik word later beroemd, 3de leerjaar In de derde klas mochten ze dromen… dromen over later….beroemd worden… Ook nieuwsgierig waar ze van droomden?

Sander wil dolgraag een beroemde dierenarts worden. Met een eigen praktijk en een heuse onderzoekstafel. Marthe wil zangeres worden, handtekeningen uitdelen en veel op televisie komen. Fleur en Jana zien zichzelf als ruiter heel wat wedstrijden winnen. Hanne treedt als pianiste op en we horen haar heel veel op de radio. Eline woont in Hollywood en treedt in een glitter pakje op als topturnster. Vic, Ralph, Lennert en Djille dromen ervan om topschutter te worden bij Real Madrid. Ze spelen natuurlijk ook mee met de Rode Duivels. In hun kamer staan veel bekers. Stefanie en Gala treden in heel wat shows op als danseres. Ze moeten heel veel oefenen. Gala heeft haar eigen limousine en woont in een prachtige villa. Emile wil graag koning worden… goede wetten schrijven, eerlijk regeren en opperbevelhebber van het leger. Dat vindt hij zelf een zware taak. Nikolas wil dolgraag een autoracer worden… dan kan hij super snel rijden. Binnen een paar jaar zien we Sven als cyclocrosser door de velden fietsen. Opvolging voor Sven Nijs is verzekerd… Kaat danst in haar prachtig tutu als balletdanseres in een grote zaal. Nathan en Lucas zien zichzelf als zwarte Piet… over de daken lopen en cadeautjes brengen… maar opletten voor de brandende haardvuren… En we mogen niet vergeten om een biertje klaar te zetten! Arnaud droomt ervan om topkok te worden. Hij heeft zijn eigen kookprogramma op TV en schrijft ook een kookboek. Gilles wil graag professor worden. Hij heeft een groot laboratorium en kasten vol met geheime boeken. In die boeken staat geschreven hoe je bijvoorbeeld van een koe een dinosaurus kan maken… Anna wil dolgraag loopster worden. Daar moet ze heel veel voor oefenen op de piste en in de sporthal. Devon ziet zichzelf als autoracer. Hij heeft een eigen ontwerper om zijn auto op punt te zetten en gaat les volgen in de raceacademie. Ook Michiel wil dolgraag autoracer worden. Hij wint heel veel bekers in veel verschillende landen. Gertjan droomt ervan om dierenarcheoloog te worden. Op zoek naar nieuwe diersoorten…dat kan heel lang duren, maar dat heeft hij ervoor over.

En… laten jullie me weten wanneer het zover is? Dan kom ik jullie zeker eens bezoeken en bewonderen… Krijg ik dan een handtekening? Juf Kathy


Pagina 6

Schoolkrant VBS Huise

Stop de blauwe suikerklontjes in een nieuw kleedje, 4A Op kermismaandag 25 oktober werd er opnieuw een landbouwcontactdag ingericht te Huise. Dit jaar werden de suikerbieten en suiker in de kijker gezet. We kwamen onder andere te weten hoe men van suikerbieten suiker maakt. Dit was heel interessant ! Een gids toonde ons de verschillende stappen. Al onze zintuigen kwamen aan bod : kijken, voelen, ruiken, proeven … Naar aanleiding van dit bezoek namen we ook deel aan een creatieve wedstrijd i.v.m. suiker. Elke klas moest een verschillende opdracht vervullen. Met onze klas besloten we een eigen hoes te ontwerpen voor de bekende blauwe doos met suikerklontjes. Eerst verzonnen we elk een origineel ‘verhaaltje’ waarin het suikerklontje centraal stond. Nadien oefenden we het tekenen van ‘suikerklontventjes’. Suikerklontmannetjes, suikerklontvrouwtjes, suikerklontboertjes, suikerklontsint en piet, … zelfs suikerklontdiertjes werden ontworpen ! Eens we dit in de pols hadden, begon het echte werk … het ontwerpen van de nieuwe hoes ! Enkele resultaten kan je hieronder zien !


Schoolkrant VBS Huise

Bosdag voor het 1ste en 2de leerjaar Op 21 oktober trokken we met de 1ste graad naar Lozerbos. Het was erg koud die dag, maar dat kon ons niet beletten om te genieten van een mooie herfstwandeling. ’s Middags mochten we smullen van heerlijk warme soep bij onze picknick. Nadien konden we ons helemaal uitleven. We bouwden kampen dat het een lieve lust was.

Gezond ontbijt in het 1ste leerjaar Naar aanleiding van het thema Knabbel, konden de kinderen genieten van een gezond ontbijt in de klas. We smulden ons buikje rond. Het was reuze gezellig en superlekker!

Pagina 7


Pagina 8

Schoolkrant VBS Huise

Gekke dieren, 2de leerjaar Zo doe je het tof tekenspel : - teken de romp van een dier en geef je blad door aan je vriend - dan teken je een kop en je geeft het blad opnieuw door - dan kan je de poten of een staart tekenen en telkens geef je de tekening door . Leuk hoor ! Probeer het maar eens uit !


Schoolkrant VBS Huise

Door wind en weer ..., 4B ... trokken wij met het vierde leerjaar op herfsttocht in Zingem. De wind, regen en koude kon ons niet deren. Met aangepaste kledij en goede laarzen trotseerden wij plassen, slijk en modder. Marijke, onze natuurgids, leerde ons heel veel bij over sporen, holen, nesten, bomen en vruchten. Zo konden we merken dat de herfst veel prachtige dingen te bieden heeft. We genoten van een fikse natuuruitstap!

Proficiat, Jill en Lauren !, 4B De tienermeisjes Jill en Lauren verrasten ons met een hip nummer "Get up" tijdens het eurosongfestival voor kinderen. Meteen was het startschot gegeven voor een heuse dansparty in het vierde leerjaar. Eigen gekozen danspassen leidden tot een volledig dansnummer op de bekende tonen. En nu maar oefenen ...

Pagina 9


Pagina 10

Schoolkrant VBS Huise

Fantasie : de etalage van onze Wissewaswinkel, 5B

De duim van Klein Duimpje

Paraplu van Japie Krekel

Een heilig boontje

De knoop van Dokter Knoop

De roos van Doornroosje

Het broekje van Tarzan

Schubben van de kleine zeemeermin

Het strikje van Marie

De haak van kapitein haak

De kelk van Aladin: wrijf erop en je krijgt je zin!

Een wijzer van de klok van de 7 geitjes

Spiegeltje van de koningin van Sneeuwwitje


Pagina 11

Schoolkrant VBS Huise

Sneeuwpret op school De kinderen van V.B.S. Huise vinden alle seizoenen leuk! Nu het gesneeuwd heeft, kunnen ze volop genieten van winterpret. Heel veel kinderen hebben hun slee meegebracht zodat ze goed uit de bol kunnen gaan. Ook hier en daar lag er ijs zodat de kinderen konden glijden. Er zijn wel al een paar kinderen gevallen, maar zo erg was het niet. Met sneeuwballen gooien mocht niet, want dat is te gevaarlijk. Maar daardoor lieten de kinderen de pret niet bederven. Ze vonden het super tof!!!!!


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 12

De Sint op School Op 3 december kwam de sint op school. Hij zou met een helikopter komen, maar ze waren verkeerd geland, na een ruzie tussen de pieten in de cockpit. Ze kwamen terecht op het weiland,van de kleuters Amber en Elise. Terwijl wij een grote H maakten met de hele school om de helikopter te tonen waar hij kon landen! We stonden zo vol ongeduld te wachten. De Sint en zijn pieten werden dan uiteindelijk naar onze school gebracht met de auto. Hun kleren waren heel vuil. Dan heeft de mama van Amber en Elise aangeboden om hun kleren te wassen .Daarna trokken de Sint en zijn pieten hun mooie kleren aan, om alle klassen te bezoeken. Gelukkig kreeg hij hulp van de hulppieten van het 6de leerjaar. Alle kinderen vonden het wel tof dat de sint hen kwam bezoeken en hen veel cadeautjes gaf. Het was een reuzeleuke dag. En ‌ er waren geen stoute kinderen bij!


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 13

Uitstap naar Gent, 6de leerjaar We gingen met het 6de op uitstap in Gent. We hebben het Gravensteen en de SintBaafskathedraal bezocht, waar we het Lam Gods konden bezichtigen. Hier komen een paar reacties van de leerlingen: Nina

: Wat vond je van de stad Gent?

Eva

: Een mooie stad, zeer toeristisch en een heel mooi uitzicht vanuit het Gravensteen.

Nina

: Wat vond je van de Sint-Baafskathedraal?

Eva

: Als je binnenkomt kijk je onmiddellijk omhoog. Het Lam Gods was ook zeer indrukwekkend.

Nina

: Wat vond je van het Gravensteen?

Lorenz : Leuk, omdat mijn papa daar werkt, is het voor mij nog interessanter geweest. Gent is een heel interessante stad en is zeker de moeite waard om te bezoeken! De Sint- Baafskathedraal en het Gravensteen zijn zeker een aanrader. Nina, Tine en de 6de klas.

Gedicht : We vertrokken aan het station . ’t Was toen dat de uitstap echt begon . We gingen naar de kathedraal, man ,dat was nogal een verhaal. In het Gravensteen dacht ik “Amai” ! Want het was zo interessant dat ik dacht , Wat is er hier aan de hand . En dan bij de lunch at ik een yoghurt met crunch . Dan zijn we naar het Zwanenmeer geweest,ja dat was een groot feest! Dan moesten we jammer genoeg weer naar huis,en toen we er waren, was alles weer pluis. Dit was een uitstap om nooit te vergeten,we zullen het zelfs in het middelbaar nog weten!


Pagina 14

Schoolkrant VBS Huise

Ik wou dat ik ..., 6de leerjaar Ik wou dat ik een tovenaar was .

Ik wou dat ik als een blad was. Gedreven op de

Om zo te kunnen verdwijnen uit de klas.

wind.

Om alle landen te gaan bezoeken.

Geen idee waar ik straks zal landen .Wie weet wie mij dan vindt.

En te lezen in dikke toverboeken.

Ik als een grasspriet was .Meebewegend op het

Ik verander mezelf in alle dieren.

ritme van de wind.

En ik ga wonen bij de mieren.

Geen zorgen goedgezind .Maar ik wou meer dat

Ik krijg mijn eigen toverhoed.

ik niet naar huis moest. Niet traag, niet rap

Die zet ik op als het aan regenen doet.

maar wel gezwind.

Dan maak ik men eigen toverstaf. En zeg ik een spreuk als PIF POEF PAF.

Ferre Vuye

Dan heb ik een glazen bol. Ik wou dat ik een kat was

Die speel bij een tovenaar een belangrijke rol.

dan luierde ik heel de dag.

Alle slechte mensen maak ik goed.

Ik wou dat ik als een baby was

Zoals een echte heer dat doet.

die slapend in zijn wiegje lag.

Ik ben de slimste van de klas.

Ik wou dat ik als een knuffel was

Want ik ben tovenaar Klorkabas! Nelis

die heel dicht bij een baby sliep. Ik wou dat ik een muisje was die de kat lokt met zijn gepiep. En toch ben ik blij met wie ik ben en dat ik heel veel vrienden ken. Lorenz

Was ik maar een toekan, dan vloog ik door de lucht. Was ik maar als een giraf, dan zag ik alles in een zucht. Was ik maar als een luchtballon, dan vloog ik langs de heerlijke avondzon.

Ik wou dat ik Sinterklaas was,dan

Ik wou dat ik niet bang was met mijn

kon ik knechten commanderen.

voeten op de grond.

Ik wou dat ik de Kerstman was, dan

Maar over mijn hoogtevrees hou ik beter mijn

konden mijn rendieren mij eren.

mond.

Ik wou dat ik een zus had,dan konden we praten over kleren. Ik wou dat ik veel geld had, dan kon ik mij door iedereen laten masseren. Tina

Tine

Ik wou dat ik een ontwerpster was dan ontwierp ik mooie kleren. Ik wou dat ik een robot was dan moest ik nooit meer studeren. Ik wou dat ik een glimlach was dan lachte ik heel mijn leven. Ik wou dat ik een vlinder was Al duurde dit maar even. Fien Dewancker


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 15

Van biet tot suiker, 6de leerjaar

De suikerfabriek te Tienen. Het 6de leerjaar ging op 9 december naar de suikerfabriek te Tienen. Dit was het slotstuk van de landbouwcontactdag, georganiseerd door het landbouwcomite kanton Kruishoutem. In de tent op Huise Feeste kregen we al een voorsmaakje van het hele productieproces. Maar niks kon tippen aan een echt bedrijfsbezoek! Het was een heel boeiende uitstap! Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we aan bij de suikerfabriek. Als eerste kregen we een film te zien over het maken van suiker. Daarna kregen we een haarnetje en een helm, want aan hygiëne en veiligheid wordt er enorm gedacht. Dan waren we klaar om de fabriek te verkennen. We zagen hoe de suikerbieten verwerkt werden tot suiker, met verschillende reusachtige machines. Echt indrukwekkend! Zoveel bieten en zoveel suiker hadden we nog nooit gezien! Er is toch heel veel werk aan één suikerklontje! Na de rondleiding kregen we nog een plastiekzakje met een doosje vol suikerklontjes. MMM! Toen was het tijd om te gaan eten.

Het suikermuseum. Na ons eten verkenden we het suikermuseum. Daar kregen we een koptelefoon met een signaalontvanger. Ondertussen konden we gewoon in de ruimte rondkijken terwijl we via de koptelefoon konden luisteren. Het was een heel gevarieerde rondleiding over de geschiedenis van de fabriek, de smaken, muziek over suiker, kunst met suiker,.. In één van die ruimtes stond een reuzentaart volledig uit suiker! Jammer dat we deze niet konden opsmullen! Op het einde van de dag was het helaas tijd om naar de bus te gaan. Dat was het einde van een heel leerrijke dag. Zesde leerjaar


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 16

Kleuters 1ste kleuterklas Er was eens een meisje dat altijd een rood kapje droeg… daarom noemde men haar… ROODKAPJE Tijdens de week van 11 tot 15 oktober werd de eerste kleuterklas omgetoverd tot een mooi en gezellig sprookjesbos. We hebben toen gewerkt rond het sprookje van ‘Roodkapje’. De kleuters konden zich verkleden in verschillende personages van het sprookje. Zo konden onze jongste kleuters zich ten volle inleven in de sprookjeswereld. Het verhaal werd op verschillende manieren beluisterd; vertellen vanuit het boek, muzikaal verhaal, poppenspel, dramatiseren en nonsensverhaal. We hebben samen afscheid genomen van Roodkapje en grootmoe terwijl we konden genieten van lekkere wafeltjes die we zelf bakten. MMMM lekker!

Nijntje is jarig Op donderdag 23 september was Nijntje (de klaspop) jarig! De kleuters brachten allemaal een pakje mee voor Nijn. Ook hebben we lekkere appeltaart gebakken en daarna hebben we deze opgegeten! We kregen zelfs een glaasje kinderchampagne op Nijntjes verjaardag… Het was een prachtige dag van onze kleine lieve Nijn!

2de kleuterklas Er is er één jarig hoera hoera !!! Wanneer een kleuter jarig is, vieren we natuurlijk feest. Er worden kaarsjes aangestoken en liedjes gezongen. Ons clowntje is ook telkens van de partij. Hij maakt grapjes, blaast een gekke ballon op, en brengt een pakje mee voor de jarige.


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 17

De kentekens van onze kleuters zijn afhankelijk van de maand waarin ze jarig zijn. September = boekentas

Maart = paraplu

Oktober = appel

April = vis

November = blaadje

Mei = bloem

December = kerstboom

Juni = kersen

Januari = kroon

Juli = zon

Februari = feesthoedje

Augustus = vlag

September : Maarten, Rémy, Sem,

December : Florine, Rozalie

Louis en Hannne

en Manou

6 december : SINTERKLAAS is jarig Om dat te vieren kwam Conchita naar onze klas. Ze maakte samen met onze kleuters “die die heerlijke soep van die stoomboot” stoomboot In de soep drijft een bootje. Dat is een toastje met een vlaggetje erop. Dat vlaggetje maakten we zelf door op een etiketje de Spaanse vlag te kleuren. Ingrediënten voor de stoombootsoep : Spaanse tomaten, ajuin, aardappel, prei, zout, peper, kruiden.

Oktober : Arjen


Schoolkrant VBS Huise

Pagina 18

3de kleuterklas De voorbije maanden hebben we reeds veel kunnen werken en spelen in de hoeken van de klas. We kennen de afspraakjes al goed en hebben elkaar al goed leren kennen. Tijdens de voorbije maanden hebben we ook aandacht gegeven aan enkele intelligenties. Samenknap: Onder de slogan: “Samen spelen, samen delen!” Op de speelplaats en in de klas spelen we elke dag samen. Ook moeten we wel eens samen werken aan iets in de klas. Hier enkele mooie beelden van samenknap zijn…

Zelfknap: We vertellen iets over onszelf en maken kennis met de nieuwe kleutervrienden in de klas. We weten dat we niet alles moeten kunnen… “wie probeert die leert” en van onze foutjes die we maken kunnen we leren…


Pagina 19

Schoolkrant VBS Huise

Natuurknap: Tijdens de herfst hebben we reeds veel kunnen ontdekken in de klas… we gingen zelfs op stap naar Lozerbos! Leven de natuur…

Sinterklaas in de kleuterklassen. Wat hebben we genoten tijdens de sinterklaasperiode op school! De kleuters hebben in de verschillende klasjes een leuk sintenhuis opgetrokken… en samen konden ze er naar hartenlust Sinterklaas en Zwarte Piet spelen! Kijk en geniet mee van enkele sfeerbeelden…


Schoolkrant VBS Huise

Toverdrankjes, 5A MOOI MAAK DRANKJE IngrediĂŤnten : -2 haren van een prinses -een hart van een trol -1 hoopje snot van een varken -2 rotte tanden -1 hoopje kaka van een baby Benodigheden : -een slagtand van en olifant -een grote heksenketel -een grote polepel Werkwijze : Pak een grote heksenketel en doe er water in . Laat het even pruttelen, dan doe je er het hart van een trol in. Laat het nog een beetje pruttelen , nu doe je de kaka van een baby er in . Roer het nu maar . Nu moeten de haren van een prinses er in . En dan de 2 rotte tanden . Dan moet het hoopje snot van een varken er in . Laat het nog even pruttelen . EN dan 1 uurtje laten afkoelen in de frigo , als dat gedaan is doe je het in bekers. Drink het maar op . Smakelijk !!!!!! Hanne

SPINNENSAP IngrediĂŤnten : 3 giftige spinnen 2 kg vers bloed 1 kg oorsmeer Benodigheden : een grote pot een lepel een oven Werkwijze : Neem de grote kom en doe er 1 kg oorsmeer in . Neem dan de lepel en roer 1 minut in de kom . Neem dan het bloed en doe er de 2 kg bloed in de pot . Zet het dan in de oven 3 minuten . Om wat smaak in te doen gaan we er nog wat 3 giftige spinnetjes bij doen en plet ze goed. Dan doe je het in iemand zijn drinken en die persoon wordt een spin.

Pagina 20


Pagina 21

Schoolkrant VBS Huise

PRINSENSOEP Ingredienten : 10l slakkenslijm 1 ingewand van een varken 300 g haar van een zwarte kat Benodigdheden : 1 dikke stok 1 grote ketel 1 pollepel 3 potjes Bereiding : Doe eerst de 10l slakkenslijm in de grote ketel . Laat dat 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen . Als dat klaar is doe je er het ingewand van het varken in en laat dat 10 minuten meekoken . Roer dan eens met de dikke stok in het soepje . Dan neem je er het ingewand uit en voeg je de 2kg koeienvla aan toe . Na enkele minuten mag je de 300g haar van een zwarte kat door de soep roeren . Laat alles 15 minuten doorkoken , dan is de soep klaar . Neem de 3 potjes en vul ze met de pollepel tot aan de rand . Dit dient om : EEN MOOIE PRINS TE WORDEN !!!!!!!!!!!!

Yarno


Pagina 22

Schoolkrant VBS Huise

Agenda Een greep uit de activiteiten van het tweede trimester : 17.01 :

3de lj. : Atletiek Indoor : Topsporthal Gent 19.30 u. : voor de ouders van het 6de lj. : ouderavond MEGA : De Griffel

19.01 :

3de + 4de lj. : Voorstelling Damiaanactie NM : 1ste, 2de, 3de lj. : Danshappening Kruishoutem

20.01 :

Vergadering oudercomité

24.01 t/m 4/2 6de lj. : MEGA-project 24.01 :

2de lj. : Spelcarroussel Deinze

25.01 :

Kleuters : toneelvoorstelling De Griffel

26.01 :

5de + 6de lj. : Voorstelling Damiaanactie

27.01 :

2de lj. : bezoek schoenenmuseum Kruishoutem 4de + 5de lj. : toneelvoorstelling De Griffel

31.01 :

Lokale verlofdag

03.02 :

2de kl. : medisch onderzoek Oudenaarde

07.02 :

6de lj. : infoles studiekeuze

08.02 :

5de + 6de lj. : schoolconcert De Woeker 19.30 u. : info-avond overgang basis- secundair onderwijs Vergadering oudercomité

09.02:

NM : 3de + 4de lj. : Tussen 4 vuren : Kruishoutem

10.02 :

3de + 4de lj. : auteurslezing Marc De Bel 3de + 4de lj. : schoolconcert De Woeker 1B : medisch onderzoek op school

12.02 :

KAAS – EN WIJNAVOND OUDERCOMITE

14.02 :

2de lj. : sportdag Brakel

15.02 :

3de lj. : sportdag Brakel 1ste + 2de lj. : schoolconcert De Woeker 6de lj. : TOP-dag VTI Sint-Lucas Oudenaarde

17.02 :

5de + 6de lj. : auteurslezing Luc Descamps 4de lj. : sportdag Brakel

18.02 :

1ste lj. : sportdag Brakel

21.02 :

5de lj. : sportdag Brakel

22.02 :

6de lj. : sportdag Brakel

24.02 :

vergadering schoolraad

02.03 :

NM : 5de + 6de lj. : Netbal Kruishoutem

07.03 t/m 13/03 : KROKUSVAKANTIE 15.03 :

6de lj. : geleid bibliotheekbezoek 19.30 u. : Info-avond overgang 3de kl. – 1° lj. : school Zingem

17.03 :

Vergadering oudercomité

18.03 :

Koffiestop

20.03 :

ONTBIJTWANDELING OUDERCOMITE

28.03 :

5de lj. : American Games Merelbeke Oudercontact 6de lj. : deel 1

29.03 :

Oudercontact kleuter – lager ( behalve 6de lj. )


31.03 :

Oudercontact 6de lj. : deel 2 1ste, 2de, 3de lj. : toneelvoorstelling De Griffel Kleuters : schoolconcert De Woeker 6de lj. : Doedag VTI Deinze

04.04 :

3de kl. : zwemmen Waregem

05.04 :

Peter- en meterloop

06.04 :

Kleutersportdag Kruishoutem

08.04 :

13.30 u. : schoolviering : vasten


DHUYVETTER BVBA Ouwegemsesteenweg 230 a B-9770 KRUISHOUTEM

www.btobgifts.be

Op school 't Huis(e) nr. 16  

Schoolkrantje vrij basisschool Huise nummer 16

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you