Page 1

AV FINASTE KVALITET Sjรถmat frรฅn Lerรถy Smรถgen Seafood

www.leroy.se


Från kalla, klara vatten

-traditionellt förädlad på Smögen

Vår historia har rötterna i ett traditionellt fiskrökeri på Smögen, Strannes Rökeri. Där har havets läckerheter sedan 1961 förvandlats till rökta delikatesser. Genuint och gott! Sedan dess har verksamheten utökats och kompletterats med bland annat skalade räkor och kräftstjärtar samt sallader. För Leröy Smögen Seafood är det självklart att bygga vidare på den Bohuslänska traditionen och på den kunskap om smak och metoder som alltid använts här. Vi finns i hjärtat av Bohuslän, bara några meter från havet i Kungshamn, där har vi vår moderna produktionsanläggning. Sedan 2002 ingår verksamheten i norska Leröy-koncernen, en av Europas största inom den marina livsmedelssektorn med rötter från 1899. Idag arbetar vi till stor del med lax som råvara. Lax från odlingar i Norges kalla, klara vatten som förädlas på Smögen, enligt den tradition som gått i arv, från generation till generation.


Smakfull sjรถmat sedan 1899


sjömat för alla smaker Enkelt, gott & nyttigt

Vår marknad är global. Den bohuslänska kunskapen om hantering av råvaror, om rökning och annan förädling, garanterar kvalitet och smak. Det har upptäckts och uppskattas över hela världen. Sortimentet är brett med sjömat av alla slag, från lax och skaldjur till sallader och patéer. För varje måltid finns enkla, goda och nyttiga smakupplevelser.

Total KOLL! Med en modern produktionsanläggning och fokus på kvalitets- och miljöarbete i alla led har vi kontroll från början till slut. Leröy äger hela näringskedjan, från fiskägg via uppfödning till fångst och färdiga produkter.

Det ger oss en unik kontroll över kvalité och spårbarhet i alla led. Konkret innebär det att innehållet i varje förpackning kan spåras tillbaka till den fångstplats eller odling som fisken och skaldjuren kommer ifrån. Detta är en självklar del av vår verksamhet som möter det ökande intresse och de högre krav som ställs, från både myndigheter och kunder, på att man ska kunna lita på maten. Den ska vara säker och trygg!


Rökt &

Skaldjur,

stekta produkter

gravat

sallader &

& FILéER

patéer

Påläggslax

– prisbelönt vardagsmat Med Påläggslax råder vi bot på det bristande utbudet av marina smörgåspålägg för vanliga vardagsmackor. Påläggslax är festmat till vardags, klar att läggas direkt på smörgåsen. Det är enkelt och gott, framställt av rena råvaror och finns i flera smaker. Vid den årliga sjömatsmässan i Bryssel vann nyheten Påläggslax priset Seafood Prix d’Elite 2012.


middag på tjugo minuter Vad ska vi ha till middag? Hur ger man julbordet en marin touch? Kan man ha fisk- och skaldjursbuffé som bröllopsmiddag?

Laxburgare

Lätthalstrad Lax

Härlig lunch till 4 personer

Fräsch asiatisk förrätt till 4 personer

4 st Laxburgare från Leröy Sallad 2 st Rödlök 4 st Hamburgarbröd med dinkel & havre från korvbrödsbagarn

2 st Finest Laxloin från Leröy 2 ask Machetesallad 1 dl Rostade sesamfrön

med Erik & Leröy´s Skagenröra

1. Rosta bröden i en torr panna. 2. Stek laxburgarna till 54°C i kärntemperatur 3. Lägg salladen och dom skivade rödlöksring- arna i vatten för att få dom krispiga. 4. Dekorera din laxburgare med tillbehören och servera gärna med en klick Skagenröra av Erik Lallerstedt*

*Eriks Röror har tagits fram i nära samarbete mellan Leröy Smögen Seafood och Erik Lallerstedt en av Sveriges mest renommerade kockar.

med Sweet`N´Sour

Sweet`N´Sour 1 dl Gari (inlagd ingefära) 1 st Citron saft+cest ½ kruka Koriander 2 msk Socker ½ msk Röd chili Mixa samtliga ingredienser till Sweet`N´Sour såsen och tillsätt vatten för konsistens och smak. 1. Stek laxloinen hastigt på 2 sidor i het panna. 2. Rosta sesamfröna och lägg machetesalladen i vatten. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp snyggt med sesamfrön och sallad.

Svenska familjer lagar mat i genomsnitt 30 minuter per dag, men önskar att det gick snabbare. Man vill få mer tid över till det trevligaste. Att äta den! Våra produkter gör det enklare att laga god och nyttig sjömat.


På vår hemsida, i egna receptbroschyrer och genom ett nyhetsbrev som kommer varje vecka bjuder vi på recept och tipsar om sådant som är nytt och intressant när det gäller fisk och skaldjur. På vår hemsida hittar du fler recept och kan teckna dig för nyhetsbrevet. www.leroy.se

VÅR MISSION Creating Tasteful Solutions


Lerøy Seafood Group är en ledande internationell aktör inom fiskenäringen. Huvudkontoret finns i Bergen, företaget är noterat på Oslobörsen, har ca 1800 anställda och en omsättning på ca 9 miljarder norska kronor. I koncernen ingår en rad dotterbolag i Norge, Sverige, Frankrike och Portugal samt ett nätverk av säljkontor världen över. Leröy Sverige producerar och levererar fisk- och skaldjursprodukter till detaljhandel samt restauranger & storhushåll runt om i världen. I den svenska Leröy-gruppen ingår Leröy Smögen Seafood, Leröy Allt I Fisk i Göteborg, Leröy Stockholm och Leröy Nordhav i Lomma.

Leröy Smögen Seafood producerar rökta och gravade produkter, marina sallader och patéer, skaldjur i lake, filéer och stekta produkter vid vår moderna anläggning i Kungshamn.

Leröy Smögen Seafood AB Box 24, 456 25 Smögen | Tel: 0523-66 70 00, Fax: 0523-383 43 | e-post: smogenseafood@leroy.se | www.leroy.se

Leröy Smögen Seafood  

Leroy Smogen Seafood

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you