Page 1

De Postduif 5e dag na volle maan van het jaar 600 – Uitgave 234

~

Ramkraak met stootkar

De eerste kruistocht

Geraardsbergen - In de nacht van de eerste dag na de tweede zonnewende en de tweede dag na de tweede zonnewende is er een ramkraak gepleegd op een slager in de Grotestraat. De ruit werd vernield en alle goed werd leeggeroofd.

Vlaanderen – De eerste kruistocht start in augustus. Vanuit het Duitse Rijk , Vlaanderen ,Parijs en het Koninkrijk der beide Siciliën vertrekken de grote ridderlegers. Ze ontmoeten elkaar in Constantinopel.

De aanleiding De kruistocht komt er, omdat de Seldjoeken in het begin van de 11de eeuw het Byzantijnse Rijk bedreigden. Waarom vechten? Iedereen die voor Vlaanderen zal vechten, kan grond veroveren, rijkdom vergaren en onderlinge oorlogen beëindigen. Voor degene die sterven is er een beloning in de hemel.

Kruistochtgegevens Het leger dat vanuit Vlaanderen zal vertrekken, verzamelt in Gent aan het Gravensteen. Daar krijgt iedere soldaat een zwaard en schil. Als alles volgens plan verloopt, zullen de kruisvaarders op de derde dag na de vierde volle maan in Parijs aankomen, waar het leger onder leiding van Robert van Normandië hen zal opwachten. We reizen dan samen richting Constantinopel.

Postduiven veroorzaken te veel uitstoot Gent- Door de te hoge uitstoot van de Gentse postduiven, heeft de volksbrigade een onderzoek voor deze trouwe dieren opgesteld. Deze zal van kracht gaan op de 2e dag na de eerstvolgende volle maan. Het is nog niet bekend of het een plaag, een erfelijk symptoom of iets anders is. De dieren zullen worden onderzocht door geleerden en sommigen daarvan zullen indien nodig in quarantaine worden geplaatst. Hiermee hopen ze te voorkomen dat de ziekte wordt overgedragen naar buurtsteden. Sommige critici menen dat de duiven die van het straatafval eten, worden besmet door wat ze noemen, de straatziekte, en denken dat deze plaag van kwaad naar erger zal gaan. Anderen menen dat het om de druk gaat, waarmee deze dieren moeten omspringen. Dit geven ze de naam ‘stress’. Twee uiteenlopende meningen, maar allebei met dezelfde gevolgen:

Weersverwachting: Zonnig weer. Na het draaien van de zon

Toen ze eenmaal door de ruit waren,wat een volledig uur duurde, roofden ze alles uit de winkel. De buit bedraagt waarschijnlijk rond 500 frank. Alle worsten,biefstukken en hammen werden gestolen. De dieven zullen dit ,aan een sterk verminderde prijs, proberen te verkopen op de markt. Pas op wat u koopt. De burgemeester van de stad doet een oproep aan alle medeburgers om samen een varken te schenken en te slachten. Zo kan de enige slager in onze stad zijn handel weer heropstarten. De dieven hebben alles meegenomen hij heeft niets meer dus laten we allen samen deze man en zijn familie helpen om hem en onszelf weer in alle voorzieningen te voorzien. De burgemeester dankt u.

15

naar het zuiden kan er regenval gevormd worden

1 Spaarpunt voor Gratis Vlaams Schaap

De slager,zijn dochter en zijn vrouw zijn deze nacht rond 4 uur in de ochtend wakker geschrokken door een brutale knal. Een stootkar,die vorige nacht van de bakker werd beroofd,werd nu gebruikt voor andere doeleinden dan brood ronddragen.

Binnenstad: 1-8 Buitenstad: 9-15 Economie: 16-20

Sport: 21-24 Zoekertjes: 25-26 Sterftes: 27-45

Postduif  
Postduif  

krant nederlands

Advertisement