Page 1

Carinski troškovi Troškovi carine se razlikuju ovisno o tipu proizvoda. Preporučujemo Vam da se prije naručivanja bilo kojeg proizvoda iz SAD-a, na službenim stranicama Carinske Uprave Republike Hrvatske informirate o proizvodu koji želite naručiti. Saznajte možete li konkretan proizvod naručiti, je li Vam potrebna uvozna dozvola, eventualna dodatna dokumentacija te koliki je iznos carine i sve ostale potrebne informacije. Porez u iznosu od 25% obračunava se za sve robe na ukupnu vrijednost proizvoda (cijena proizvoda zajedno s troškovima dostave) prilikom uvoza u Republiku Hrvatsku. Za troškove carine i poreza bit će terećena Vaša American Express kartica.

Troškovi dostave Za korisnike GlobalShop usluge, cijela Hrvatska je jedinstvena zona dostave, tako da jednaku cijenu dostave plaćaju svi korisnici American Express kartica u Hrvatskoj neovisno o mjestu stanovanja. Troškovi dostave uključuju i troškove špedicije, a bit će terećeni na Vašu American Express karticu. Troškovi dostave GlobalShop usluge za American Express korisnike u Hrvatskoj iznose 41 USD za prvi kilogram te 12 USD za svaki slijedeći kilogram težine pošiljke. Prilikom obračuna troškova dostave iz GlobalShop skladišta u SAD-u na Vašu adresu dostave u Republici Hrvatskoj uvijek se uzima viši kilogram za obračun troška dostave. Tako npr. za proizvod težine 1,3 kg, obračunava se trošak dostave za 2 kg. Za procjenu troškova dostave možete koristiti ‘Kalkulator cijena’ na stranicama GlobalShop Hrvatska na adresi www.globalshop.net.

PBZ Card d.o.o., RadniËka cesta 44, 10000 Zagreb OIB: 28495895537, telefon 01/612 44 22, faks 01/611 93 51 info@pbzcard.hr, www.pbzcard.hr www.americanexpress.hr/globalshop American Express® je zaštiÊeni znak American Express Company.

Za shopping u Americi ne treba Vam putovnica. Treba Vam American Express® kartica.


Što je GlobalShop? Želite kupiti neki proizvod na online trgovini u SAD-u, ali ne možete jer online trgovina ne vrši dostavu u Republiku Hrvatsku? Predstavljamo Vam jedinstvenu uslugu na hrvatskom tržištu koja Vam omogućuje da na online trgovinama u SAD-u kupujete onako kako želite: brzo i jednostavno. I iz udobnosti Vašeg doma! Uz GlobalShop* uslugu dobivate svoju vlastitu GlobalShop adresu za dostavu proizvoda u Sjedinjenim Američkim Državama za sve online kupnje obavljene na online trgovinama u SAD-u. Nakon što zaprimi narudžbu na Vašu GlobalShop adresu, GlobalShop će narudžbu proslijediti na Vašu adresu u Republici Hrvatskoj. * GlobalShop je zajednička usluga American Express Global Network Service i svjetske logističke tvrtke SkyPostal koju PBZ Card predstavlja ekskluzivno za korisnike American Express kartice u Hrvatskoj.

Kako koristiti GlobalShop? Korištenje usluge GlobalShop vrlo je jednostavno. 1. REGISTRACIJA Posjetite www.globalshop.net, odaberite Hrvatsku i registrirajte se besplatno svojom American Express karticom. Nakon registracije bit će Vam dodijeljena GlobalShop adresa za dostavu u Sjedinjenim Američkim Državama. 2. ONLINE kupnja U SAD-u Kupujte na online trgovinama u Sjedinjenim Američkim Državama i za dostavu proizvoda u SAD-u kao adresu za dostavu koristite svoju novu GlobalShop adresu. Na stranicama online trgovine plaćate proizvod koji želite kupiti te trošak dostave do Vaše GlobalShop adrese za dostavu u SAD-u. 3. ZAPRIMANJE POŠILJKE Vaše pošiljke stižu na Vašu adresu za dostavu u SAD-u u GlobalShop. O svakoj pristigloj pošiljci zaprimit ćete obavijest e-mailom od GlobalShop tima. 4. OBRADA POŠILJKE GlobalShop tim Vašu zaprimljenu pošiljku prepakirava i šalje na Vašu dostavnu adresu u Hrvatsku koju ste naveli prilikom registracije. 5. DOSTAVA POŠILJKE GlobalShop obavlja dostavu i carinske poslove za Vašu pošiljku u Vaše ime, a za troškove dostave i carinske troškove će teretiti Vašu American Express karticu koju ste naveli prilikom registracije. 6. ISPORUKA SAGA EXPRESS, lokalni partner GlobalShopa u Hrvatskoj, dostavlja pošiljku na Vašu kućnu adresu.

Dodatne usluge Na stranicama GlobalShop Hrvatska www.globalshop.net u svako doba dana imate pristup na više stotina pouzdanih i provjerenih online trgovina u SAD-u te mogućnost usporedbe cijena proizvoda iz udobnosti vlastitog doma! Osim pretraživanja, na stranicama GlobalShopa možete koristiti i ostale prednosti poput upravljanja svojim korisničkim računom, od provjere svoje GlobalShop adrese, mogućnosti pregleda statusa svojih pošiljki, pregleda plaćanja, do ažuriranja svojih podataka. GlobalShop također raspolaže i velikim izborom časopisa na koje se možete pretplatiti i naručiti ih izravno s GlobalShop stranica i to po lokalnim cijenama za pretplatnike iz SAD-a! A tu su i brojne druge pogodnosti: • korištenje concierge usluge Shopping Asistenta uz naknadu od 5% • besplatno osiguranje do 200 USD po pošiljci • mogućnost povrata pošiljke bez naknade do 4,5 kg po pošiljci do GlobalShop skladišta u SAD-u* * Cijena povrata Vaše robe od GlobalShop skladišta u SAD-u do online trgovine u SAD-u ovisi o politici povrata konkretne online trgovine kod koje je kupljen proizvod. Svaki korisnik mora se informirati na stranicama online trgovine kod koje naručuje proizvod o pravilima povrata kupljenih proizvoda.

GlobalShop  

Jedinstvena usluga na hrvatskom tržištu. Kupujte na online trgovinama u SAD-u iz udobnosti Vašeg doma.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you