Page 79

gyártottunk bor- és gyümölcsfeldolgozó berendezéseket – foglalja össze üzleti sikereit Molnár László, aki azt is hozzáteszi, milyen elvek, szempontok alapján végezte a munkáját: – Törvénytisztelô állampolgárként az egyenes utat betartva mindig megkerestem azt a lehetôséget, ami a legideálisabb a munkatársaim és a cég számára, és ebbôl a lehetô legjobb eredményt próbáltam kihozni. Az exporttevékenység irányába is a belföldi piac szûkülése, a támogatások csökkenése mellett az vitte a gazdálkodásunkat, hogy meg-

bízható körülményeket biztosítsunk a munkatársainknak, a beszállítóinknak és annak a 100 családnak, akiket mi foglalkoztattunk. Mint a tulajdonos képviselôjének azt tartottam a legfôbb feladatomnak, hogy a tulajdonos elvárásait a tôlem telhetô legmagasabb szinten kielégítsem, emellett garantáljam a munkavállalók megfelelô biztonságát. Ez volt az alapja a minôségi termékek gyártásának, ami pedig a dolgozóink hozzáállásán múlt. Mindig e szerint dolgoztam, és ha újrakezdeném, most is ezt tartanám szem elôtt.

Molnár László 1963-ban végzett a pécsi Zipernowsky Károly Gépipari Technikumban gépésztechnikusként. 1989-ben, a rendszerváltozáskor a gazdasági helyzet kikényszerítette a változást, ehhez alkalmazkodva közgazdász végzettséget és mérlegképes könyvelôi képesítést szerzett. A technikum után a pécsi Mezôgép villányi gyáregységében kezdett dolgozni lakatosként, ahol végül mûszaki termelésirányító lett. Azt követôen Drávaszabolcson gyáregység-vezetô volt, mezôgazdasági traktorokat és egyéb berendezéseket javítottak, alkatrészeket gyártottak. 1974-tôl a pécsi Mezôgép gyáregységeként exportra szállítottak berendezéseket az NDK-ba, majd környezetvédelmi berendezéseket a nyolcvanas évektôl már nyugatra is. Német és szerb, horvát nyelven tárgyalóképesen beszél, ez is hozzásegítette ahhoz, hogy 1999 óta a pécsi Fekoral Kft. ügyvezetôje lett. Innen vonult nyugállományba 2015-ben. Az általa irányított vállalkozás többször részesült elismerésben, 2005-ben Dél-Dunántúli Regionális Minôségi Díjban, 2010-ben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Környezetvédelmi Díjában, 2011-ben pedig az Export Díjában. Ô maga 2014-ben megkapta a kamara Életmû Díját.

állampolgárként az egyenes utat betartva ...

75

Profile for Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Profile for pbkik
Advertisement