Page 109

szakban vettem át, de sikerült megôriznem és továbbfejlesztenem. Ugyanakkor a korábban társadalmi értelemben a várostól elszigetelt vállalatot próbáltam közelebb hozni a mohácsiakhoz: a gyár életében történt események nagyobb nyilvánosságot kaptak és igyekeztünk segítséget nyújtani a városnak azokon a területeken, ahol az szükségesnek lát-

szott. Szerintem ez is közrejátszott a díjak odaítélésében, ahogy talán a kamarai szerepvállalásom is számított. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mohácsi elnökeként mindig is küldetésemnek éreztem a mohácsi vállalkozások segítését és összefogását annak érdekében, hogy a város cégei együtt tudjanak dolgozni Mohács fejlôdéséért.

Sokat tett városáért, munkatársaiért is Szántó Dezsô 1951-ben született Mohácson. A Budapesti Mûszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán szerzett diplomát, erôsáramú szakon. 1978 óta dolgozott a Mohácsi Farostlemezgyárban. 1990-tôl a MOFA igazgatója, 1992 óta vezérigazgatója volt. Nevéhez fûzôdik a MOFA sikeres privatizációja, számos fejlesztés és a környezetbarát technológiákra való áttérés. Kiváló szakemberként sokat tett a munkatársaiért, a farostlemezgyártás fejlesztéséért és hûséges mohácsiként városáért is. Kiváló elôadó volt, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának meghívott oktatója. Kutatómunkájára publikációi: könyvfejezetek, tudományos és népszerûsítô tanulmányai emlékeztetnek. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Elnökségének elnökeként is segítette szeretett városát. A Nyugat-Magyarországi Egyetem c. egyetemi docensi kinevezését már nem tudta átvenni. 2007-ben hunyt el.

... a város cégei együtt tudjanak dolgozni ...

105

Profile for Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Profile for pbkik
Advertisement