Page 103

— Cégünknél több évtizedes múltra tekintett vissza a tudatos humánerôforrás-gazdálkodás, a fegyelmezett munkakultúra. Az évek során rájöttünk arra, hogy nem kizárólag a béremelés biztosítja a dolgozók kötôdését a céghez. Annál többet is elérhetünk azzal, ha nem csak a szakmai kérdésekrôl, hanem mindenrôl nyíltan és világosan beszélünk az alkalmazottakkal – fogalmazta meg az utóbbi siker alapját Somosi László.

A szakmai díjak egész sorával rendelkezô cégvezetô számára igazán kedves eseményt és elismerést hozott a 2007-es esztendô, amikor Tüke-díjban részesült. — Nagy örömmel fogadtam az elismerést. Életutam során több szakmai, társadalmi és állami kitüntetésben részesültem, a Tüke-díj mégis megkülönböztetetten kedves nekem. Fôként azért, mert ez egy olyan elismerési forma, amelynek odaítélôi a pécsi polgárság szellemiségének ápolását, értékének építését és közvetítését tûzték zászlajukra. Ehhez csatlakozva szeretném, ha pécsi polgárként, mint a Mecsek Egyesület tagja természetszeretô emberként is sokat tehetnék még a városért – fogalmazott a díj átvételekor Somosi László.

Díjak kísérték szakmai pályafutását Somosi László 1971-ben végzett okleveles gépészmérnökként a Nehézipari Mûszaki Egyetemen, energiagazdálkodási gazdasági mérnöki tanulmányait 1979-ben zárta a Budapesti Mûszaki Egyetemen. Elsô munkahelye a Pécsi Erômû volt, ahol 1983-ban már gazdasági igazgatóhelyettesként dolgozott. Két év után 1985-tôl lett a Pécsi Hôerômû, majd Pécsi Erômû Rt. vezérigazgatója, késôbb a Pannonpower Zrt., majd a Pannonpower Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. 2007 szeptemberétôl nyugdíjba vonulásáig a Dalkia Energia Zrt. igazgatóságának elnökévé nevezték ki. Számos szakmai, közéleti szervezet tagja, elnöke, Komló és Pécs díszpolgára. Munkásságát 1997-ben Magyar Köztársasági Érdemrenddel, 2003-ban Eötvös Loránd Díjjal honorálták. Az innovációs munkásságának elismerésére 2005-ben Gábor Dénes Díjban részesült, Pécs város lakóinak kezdeményezésére pedig 2007-ben Tükedíjas lett a baranyai megyeszékhelyen. 2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

a béremelés biztosítja a dolgozók kötôdését a céghez.

99

Profile for Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Profile for pbkik
Advertisement