Page 100

SERES László A tudatosan építkezô üzletember Seres László büszke vállalkozására és munkatársaira is. Azt vallja, hogy sikerük egyik titka a rugalmasság: a nagyvállalatokkal ellentétben a Seres Kft.-nél rövid idô alatt képesek reagálni a kihívásokra, emellett nagyon fontos a bizalom, a partnerekkel évtizedek óta tartó kiegyensúlyozott kapcsolat. Az üzletember 1990-ben alapította mûszaki vállalkozását, szinte a nulláról indult. Kezdetben alkatrész-kereskedelemmel foglalkoztak, de a korábbi munkahelyi tapasztalatokra építve néhány év múlva elkezdték a kommunálisgép-felépítmény gyártást. Eleinte egyszerûbb alkatrészeket, gépeket gyártottak egy kis mûhelyben, amely fokozatosan gyarapodott: nôtt az alapterület, a berendezések száma, mindez az új technológiai fejlesztéseknek köszönhetôen. A gyártmányfejlesztés mindig is a vállalkozás tevékenységének középpontjában állt, ez volt és ma is ez a záloga a talpon maradásnak. Több mint 10 évvel ezelôtt a barcsi telephely mellett megépítették a pécsit is, ahol kisebb részegységeket állítanak elô és itt mûködik a hidraulika- és gépszerviz is. A Seres Kft. gépeit az ország különbözô pontjain vásárolják olyan cégek, amelyek környezetvédelemmel, szállítással, hulladékgyûjtéssel és ártalmatlanítással foglalkoznak. A 2014-es esztendô kiemelkedôen sikerült a Seres Kft. számára. Ebben az évben a cég ötvenhét hulladékszállító jármûvet adott át a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében.

Somogy megyébôl, Barcsról indult, de rövid idô alatt Baranyában is letette névjegyét gépipari vállalkozásával Seres László. Cége tipikus mintája a tudatos építkezésnek, a kitartó munka megbecsülésének. 96

— A fejlesztés kapcsán büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a tömörítô autók jelentôs része és az edénymosó autó is Pécsett, a Seres Kft. üzemcsarnokában készült. A jármûvek összértéke meghaladta az egymilliárd forintot – hangsúlyozta Seres László.

... a munkatársaknak legyen meg a komfortérzetük

Profile for Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Példaképp  

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ...”

Profile for pbkik
Advertisement