Page 2

2

HIRDETÉS

Dél-Dunántúli Gazdaság

PÉNZÜGYI HATÉKONYSÁGNÖVELÔ WORKSHOP 2012. május 12-én 10.00-17.00 óráig Az ÉLET adta lehetôségek kiaknázására! Vállalkozásának bevételei egyre csökkennek? Elégedetlen a pénzügyeivel? Hol tart a karrierje felépítésében? Mi a bôség megteremtésének a módja? ...idôgazdálkodás, érték, pénz, önbizalom növelés, önismeret, tervezési módszerek, önkorlátozó hitrendszerek... Fejlessze velünk pénzügyi intelligenciáját! Segítünk kibontakoztatni belsô tartalékait!

Mert az ANYAGI BÔSÉG ÖNNEK is MEGJÁR! Trénereink: Boér Tamás professional coach a Sikertervezés I-II. c. könyv írója és Szikszay Csaba mester coach az Ugródeszka c. könyv írója Helyszín: PTE Pollack M. Mûszaki és Informatikai Kar (Pécs, Boszorkány u. 2.) Jegyek kaphatók elôvételben 8000 Ft-ért Partyzoo Jegyirodában (Pécs, Ferencesek u. 26.), helyszínen: 9500 Ft, illetve interneten a www.ezocolour.hu weboldalon.

EZO COLOUR RENDEZVÉNYIRODA A hirdetés felmutatásával 1000 Ft kedvezményre jogosult a részvételi díjból!

Egy nyereséges üzleti modell A napokban ötlött a szemembe egy áruházban két érdekes árcimke. Ezek egy olyan üzleti modellt képviseltek, ami sokba kerül nekünk, de akár el is tanulhatjuk a „nagyoktól“.

Ez a zseniális ötlet elôször a Gillette borotvapenge készítô gyár marketingeseinek a fejébôl pattant ki, késôbb meghódította szinte az egész világot és többé-kevésbé felforgatta a gyártói és a vásárlói szokásokat. Mi volt a régi fogyasztói modell? Kezdetben voltak a klasszikus borotvapengék. A férfiú megvásárolt egy (akkor) drága lehúzót (fémbôl) és azt még az unokájának is örökül hagyhatta: nekem is hányódik még valahol a nagyapámé. Ezután egész életében olcsó borotvapengéket vásárolt. A gyár pedig kesergett, hogy milyen kicsi a piac. Mi volt az ötlet? Ekkor jött a Marketing, így, Nagybetûvel. Az emberek szakállát nem lehet rávenni arra, hogy gyorsabban növekedjen. Az emberek lusták ahhoz, hogy naponta kétszer, vagy többször is megborotválkozzanak, tehát valami mást kell kitalálni. Az ötlet lényege ez volt: adjunk oda a Vásárlónak valami jól használható, értékes eszközt olcsón és utána vegyük rá, hogy drágán vásároljon a fenntartásához kiegészítôket.

Nézzük meg a mai borotvákat! A csomagban van egy gyönyörûen kialakított, kényelmes borotva nyél, a legújabb divat szerint. A csomag legyen kétezer forint, két pótfejjel. Mellette ott vannak a tartalék fejek: öt darab háromezer forint. Számoljunk egy kicsit. Ha az alap csomagban lévô két fej árát nézzük, akkor a lehúzót szinte ingyen adták. A pótfejeket viszont irgalmatlanul drágán mérik. De ha valaki már megvásárolta a .... márka tizenkét pengés, hologramos, beépített kávéfôzôvel ellátott, legdivatosabb lehúzóját, vajon milyen pótfejet fog vásárolni? Persze hogy azt, ami ebbe illik. Tehet mást? Ha esetleg idôközben az öt darab helyett már csak három pótfej van a dobozban ugyancsak háromezer forintért, többnyire akkor sem fog más márkát vásárolni. Már csak azért sem, mert a többi sem sokkal olcsóbb, és azért ez mégis csak az X márka Y típusú csúcsborotvája. Végül: mi köze ennek a nyomtatáshoz? Itt következik a két árcímke. A polcon egymás mellett látható egy kis lézernyomtató és annak a festékkazettája. A festékkazetta húszezer. (Bocsánat: 19 990 Ft, stílusosan.) A nyomtató tizenhétezer. Kazettával, garanciával, dobozzal, dobegységgel (dobegység ára külön 26 000 Ft) Nézze meg a számokat: ismerôsek valahonnan? Ha érdeklik a részletek, a cikk bôvebb, részletesebb változatát innen töltheti le: www.NyomtassOkosan.hu/h/nyomtato-es-borotva Harman Tibor http://www.nyomtassokosan.hu/

XIV. évf. 3. szám  

Pécs-Baranya gazdaságáról

XIV. évf. 3. szám  

Pécs-Baranya gazdaságáról

Advertisement