Page 1

GROEPEN

© Brieuc G


INLEIDING & INHOUD

2017 WORDT HEERLIJK: ALLE AANDACHT GAAT NAAR DE ‘SMAKEN’! Wij stellen u voor om te proeven van het beste wat wij te bieden hebben en in Namur te ontdekken hoe u zich kunt ontspannen, of uw teams kunt stimuleren, terwijl u tegelijk een leuke tijd doorbrengt. Namur onthult u al zijn troeven, van het charmante oude stadscentrum tot de top van de Citadel. Ons professioneel en meertalig team luistert het hele jaar naar uw wensen en stelt u een geïndividualiseerde service voor.

Wij staan klaar voor u en reserveren voor u: - Rondleidingen in het Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en zelfs in het Waals - Musea en toeristische attracties - Maaltijden in een leuk lokaal restaurant of een picknickformule in openlucht. Welkom bij ons! Patricia Grandchamps Schepen voor Toerisme Amélie Lefèvre Directrice van de Dienst voor Toerisme van Namur

© F. Struzik / Ville de Namur

Wat ook uw interesse is, uw budget, de leeftijd van uw groep of de formule die u kiest (arrangement of ‘à la carte’): u vindt altijd wat u zoekt!


3

Ontdekken

Een dag in Namur - Arrangementen

De grote klassiekers (à la carte)

P. 12

Proeven

P. 16 Uw team stimuleren P. 18 Spelenderwijze vernemen

P. 16

© D. Erroyaux / WBT

P. 4

P. 12

© P. Lavandy / Ville de Namur

P. 4

P. 18

In de natuur

P. 24

Logies

P. 25

Algemene voorwaarden

P. 26

Plattegrond van de stad

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Toegankelijk voor personen met een visuele beperking

Aanrader

Editie 2017 Verantwoordelijke uitgever: Ville de et à 5000 Namur

P. 24

© F. Struzik / Ville de Namur

P. 20

INFO & RESERVERINGEN DIENST GROEPEN Office du Tourisme de Namur Hôtel de Ville - 5000 Namur +32 81 24 64 44 groupes@namurtourisme.be www.namurtourisme.be

© Royal Snail Hotel

Langs het water © P. Wiame / FTPN

© F. Struzik / Ville de Namur

p. 20 Zich ontspannen


In het blazoen van Namur staan geschiedenis, cultuur en traditie. De stad heeft heel wat sporen van zijn verleden bewaard. Hij bevindt zich aan de samenvloeiing van Samber en Maas, die in de schaduw ligt van de majestueuze Citadel. Samen hebben zij heel wat woelige eeuwen overleefd‌

Š P. Lavandy / Ville de Namur

ONTDEKKEN


5

© G. Delforge

© G. Focant

EEN DAG IN NAMUR - ARRANGEMENTEN

HET OUDE NAMUR EN ZIJN CITADEL

DE VAKKENNIS VAN NAMEN

VOORMIDDAG Rondleiding in de oude wijken: wandeling met heel wat charme in het verkeersvrije centrum, voor een ontdekking van de schilderachtige straatjes van ‘le vieux Namur’ en hun uitzonderlijk bouwkundig erfgoed dat vooral uit de 18e eeuw stamt. Of Begeleide lekkerbekkenwandeling – zoet, hartig of gemengd, naar keuze! Praline, Biétrumé (karamel), cookie namurois, bitterkoekje voor wat betreft de zoetigheden. Kaas, charcuterie, zakouskis vergezeld van twee lokale bieren om het hartige aspect te illustreren. Een originele en lekkere manier om iets meer te vernemen over de geschiedenis van Namen.

VANAF € 23,50/PERS

VANAF € 26/PERS

MIDDAG Maaltijd in een restaurant in het stadscentrum. NAMIDDAG Openluchtbezoek aan de Citadel. Ontdek langs de buitenzijde een van de grootste vestingen van Europa, een bevoorrechte getuige van 2000 jaar geschiedenis.

Prijs vanaf 12 personen. Elke dag

PARFUMATELIER GUY DELFORGE, BRASSERIE DE L’ECHASSE:

VOORMIDDAG Rondleiding in het Parfumatelier van Guy Delforge. In de Citadel, in een galerij uit de 16e eeuw, ontdekt u dit atelier dat uniek is in Noord-Europa en dat u alle geheimen van de parfums en de productiefases onthult. MIDDAG Maaltijd in het restaurant ‘La Reine Blanche’. NAMIDDAG Rondleiding in de ambachtelijke Brasserie de l’Echasse, vlakbij het stadscentrum. Maak kennis met de brouwerijzaal die ingeplant is op een belangrijke locatie uit de brouwerijgeschiedenis van Namen.

Prijs vanaf 30 personen. Uitgezonderd zon- en feestdagen.


© Bister

6

DE SMAKEN VAN NAMUR

MOSTERDFABRIEK BISTER - VANAF € 32/PERS VOORMIDDAG Rondleiding in de Moutarderie Bister in Achêne. Ontdekking van de geschiedenis van dit familiebedrijf en het fabricatiegeheim van mosterd, piccalilly en specerijen op azijn. Bezoek aan de productieateliers en het kleine museum van de mosterd.

NAMIDDAG Lekkerbekkenwandeling in Namur met de ontdekking van de geschiedenis van de Waalse hoofdstad en zijn rijkdommen. Bij elke proeverijhalte in de charmante straatjes geniet u van lokale smaken (zoals bieren, Pecket, praline, bitterkoekje, Biétrumé, kaas en charcuterie…)! Prijs vanaf 25 personen. Uitgezonderd zaterdag, zon- en feestdagen.

© D. Erroyaux / WBT

MIDDAG Maaltijd in de Moutarderie Bister.

HET RELIGIEUZE ERFGOED VANAF € 24,50/PERS

VOORMIDDAG Van de indrukwekkende Saint-Aubainkathedraal tot de Saint-Jean Baptistekerk, gelegen in een van de meest levendige wijken van het stadscentrum en de barokke Saint-Loupkerk, ontdekt u Namur van klokkentoren naar klokkentoren. MIDDAG Maaltijd in de Abdij Saint-Gérard de Brogne.

© JP Remy / WBT

NAMIDDAG Ontdekking van de Abdij Saint-Gérard de Brogne en haar microbrouwerij. In het hart van dit gebouw dat de eeuwen heeft doorstaan en waarvan u de architectuur ontdekt, geniet u van een proeverij van het bio-bier ‘La Brogne’. Prijs vanaf 25 personen. De Abdij is gesloten van 15 december tot 5 januari.


7 DE GROTE KLASSIEKERS (À LA CARTE) DE CITADEL VAN NAMUR

HET ONDERGRONDSE GANGENSTELSEL (1.15 U) * Waag u in het hart van een mierennest, de ‘Termitière de l’Europe’, en verken een van de grootste ondergrondse gangenstelsels in een Citadel. De activiteiten ‘Kelderschatten’ of ‘Op de gezondheid van Blanche de Namur’ vormen bovendien een originele manier om de galerijen te ontdekken (Zie p. 13).

© Bossiroy / FTPN

HET BEZOEKERSCENTRUM (1 U) * In dit totaal nieuwe centrum, ondergebracht in de oude kazerne van Terra-Nova, wordt de gezamenlijke geschiedenis belicht van Namur en de Citadel. Het is uitgerust met de meest moderne snufjes, met plannen en kaarten, werken en tal van concrete getuigenissen. Aan de hand van een dynamische en pedagogische mise-en-scène, wordt 2000 jaar Europese militaire en stadsgeschiedenis belicht. Het geheel zet aan tot een bezinning over de maatschappij van gisteren, vandaag en morgen.

BEZOEK AAN HET DOMEIN MET HET TOERISTENTREINTJE (25’) * Geniet van een rit met bijhorende commentaar en bewonder de prachtige panoramische uitzichten op Namur en de vallei van de Maas.

DE THEMAWANDELINGEN (2 U) Leuke bezoeken met verschillende thema’s onthullen de geheimen van het versterkte domein. Op aanvraag. Alleen in het frans. DE RONDLEIDING LANGS DE STADSMUREN Een mooie manier om het leven van de Graven van Namur te ontdekken, samen met de opeenvolgende belegeringen die de geschiedenis van deze indrukwekkende versterking hebben geschreven. Minimaal 12 personen: € 5 per persoon. Minder dan 12 personen: forfait van € 60 voor de hele groep.

© V. Poppe

LA MÉDIÉVALE (1.15 U) * Wandeling in de middeleeuwse laag van de site, gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling ‘Het kasteelleven’ en de middeleeuwse tuin, ‘De tuin van de twee torens’. * € 5 per persoon voor 1 activiteit € 8 per persoon voor meer dan 1 activiteit Prijs vanaf 15 personen.

© M. Grimont

HET PARFUMATELIER GUY DELFORGE Dit creatiecentrum, uniek in Noord-Europa, laat u de verschillende fases begrijpen van de creatie van een parfum. De geuren worden geboren en ontwikkelen zich in de ingewanden van de Citadel, in kazematten uit de tijd van Keizer Karel! Het klank-, licht- en parfumspel is zo betoverend dat men er heel even de buitenwereld bij vergeet. € 3 per persoon. Prijs vanaf 15 personen. Van maandag tot zaterdag, uitgezonderd feestdagen.


8 VAN KLOKKENTOREN NAAR KLOKKENTOREN * Van de indrukwekkende Saint-Aubainkathedraal tot de Saint-Jean Baptistekerk, gelegen in een van de meest levendige wijken van het stadscentrum en de barokke Saint-Loupkerk, ontdekt u Namur van klokkentoren naar klokkentoren. Mogelijkheid om binnen te gaan in de Saint-Loupkerk, enkel op aanvraag (€ 2/persoon).

© JP. Remy / WBT

* Een rondleiding naar keuze

€ 5 per persoon – minimaal 12 personen. Groepen van minder dan 12 personen: forfait van € 60 voor de hele groep.

DE OUDE WIJKEN VAN NAMUR * Laat u in de straatjes van de Waalse hoofdstad charmeren door een uitzonderlijk bouwkundig erfgoed dat vooral uit de 18e eeuw stamt. Adem de sfeer in van deze wijken die de stad aan de Maas een bijzonder cachet geven. Bezoek ook ‘s avond mogelijk: ‘Namur by night’ en/of in het Waals: ‘Vîve Nameur po tot’.

* TUSSEN UITHANGBORDEN EN NISJES Met het hoofd omhoog ontdekt u ongewone en weinig bekende herkenningstekens in de stad. Zij zijn geïnspireerd door geloof, bijgeloof, lokale legendes of volksgebruiken. De nog bestaande uithangborden en nisjes vertellen over het leven en de mentaliteit van de inwoners van Namur in de afgelopen eeuwen. CIRCUIT VAN DE ZANGERS EN DICHTERS UIT NAMUR * Nieuwe wandeling in het Frans en het Waals, met een evocatie van de bekendste componisten van liedjes en dichters uit Namur. Volg de gids om de bekende zangers en dichters te laten herleven. Neurie de mooie melodieën mee en zeg de legendarische gedichten op die van de stad een plaats van herdenking hebben gemaakt. NAMUR HERLEEFT! * Namur is vastberaden de 21e eeuw ingestapt. Ontdek tijdens deze stadswandeling de verschillende projecten voor stadsontwikkeling die al gerealiseerd werden of die op stapel staan.

© Bossiroy / FTPN

ONZE RONDLEIDINGEN…

PANORAMISCHE RONDRIT MET UW TOURINGCAR Ontdekking van de mooiste dorpen, de ‘Plus beaux Villages de Wallonie’, die zich in het Land van Namur bevinden. - Thon-Samson, een dorp volledig in natuursteen en zijn kasteelboerderij met een authentieke charme, die uitsteekt boven de vallei van de Samson. - Crupet, charmant dorpje aan de belangrijkste bijrivier van de Bocq, dat zich vasthecht aan de flanken van een nauwe beboste vallei. Deze dorpen kunnen ook te voet bezocht worden. Duur van het bezoek in functie van uw wensen en keuzes. Forfait van € 75 per gids – 2 uur rondleiding

FIETSTOCHT LANGS DE MAAS Iets voor liefhebbers van de tweewieler! Ontdek de vallei van de Maas, de typische villa’s, de kastelen en abdijen. € 5 per persoon - minimaal 12 personen Groepen minder dan 12 personen: forfait van € 60 voor de hele groep. Mogelijkheid om fietsen te huren bij ProVélo (mits supplement): www.provelo.org


DE MUSEA FÉLICIEN ROPS MUSEUM In dit oude herenhuis in het hart van het oude stadsdeel van Namur, ontdekt u de werken van de Naamse kunstenaar Félicien Rops. Volg de grote etappes van zijn leven: zijn beginjaren in de sociale satire en de karikatuur, de lithografie, de ‘esprit baudelairien’, het leven in Parijs, de alomtegenwoordigheid van zijn vrouw, de dood en de erotiek. Het museum organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen, vergezeld van publicaties rond thema’s die verband houden met de 19e eeuw, de gravure of het werk van Rops. Er worden ook pedagogische activiteiten aangeboden (zie p. 18). € 1,50 per persoon – minimaal 10 personen enkel toegang. Tijdens tijdelijke tentoonstelling: € 2,50 per persoon. Mogelijkheid om een gids te reserveren: € 5 per persoon minimaal 12 personen of forfait van € 60 voor groepen van minder dan 12 personen. Gesloten op maandag behalve juli en augustus

PROVINCIAAL MUSEUM VAN DE OUDE KUNSTEN VAN NAMUR – SCHAT VAN OIGNIES (TREM.A) Het als monument opgenomen Hôtel de Gaiffier d’Hestroy is een zeer mooie patriciërswoning uit de 18e eeuw. Sinds 1964 herbergt het permanente verzamelingen met werken uit de middeleeuwen en de renaissance die gerealiseerd werden in de streek van Namur. Men vindt hier ook de uitzonderlijke Schat van Oignies, een van de 7 ‘wonderen’ van België, samen met een groot deel van de schilderijen van de beroemde schilder Henri Blès. Er worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

© TREM.A

€ 1,50 per persoon – minimaal 10 personen enkel toegang. Tijdens tijdelijke tentoonstellingen: € 2,50 per persoon. Mogelijkheid een gids te reserveren: € 5 per persoon minimaal 12 personen of forfait van € 60 voor groepen van minder dan 12 personen.. Gesloten op maandag.

© Musée de la fraise

© D. Erroyaux / WBT

9

MUSEUM VAN DE AARDBEI VAN WÉPION Ontdek de niet te evenaren aardbei van Wépion en de streekeigenheid: de cultuur, de geschiedenis en de bijzondere plaats die het fruit inneemt in het lokale erfgoed en de gastronomie van Namur. Combinatie mogelijk met de ‘Tuin van het klein fruit’ die zich naast het museum bevindt (zie p. 22). € 2,50 per persoon – minimaal 10 personen enkel toegang Combinatie met de Tuin van het klein fruit: € 4 per persoon. Open van 1 april tot 30 september van dinsdag tot vrijdag van 14 tot 18 u. Open op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 18 u. Jaarlijkse sluiting van 1 oktober tot 31 maart.


OUDHEIDKUNDIG MUSEUM Het museum is gevestigd in de ‘Halle al’Chair’, de oude vleeshal die gebouwd werd tussen 1588 en 1590. Het is een van de zeldzame getuigen van de Maaslandse renaissance in Namur. U zult verrast worden door de rijkdom van de verzamelingen uit de prehistorie, de Gallo-Romeinse en de Merovingische tijd van de ‘Société Archéologique de Namur’. Gratis toegang. Gesloten op maandag AFRIKAANS MUSEUM Het museum stelt diverse documenten en voorwerpen tentoon die getuigen van de Belgische aanwezigheid in Kongo: Afrikaanse kunst, siersmeedwerk, aardewerk, geweven stoffen, vlechtwerk, muziekinstrumenten… € 2 per persoon – minimaal 10 personen enkel toegang Rondleiding: forfait van € 50. Gesloten op maandag. KERAMIEKMUSEUM – ANDENNE (20 KM) Ontdek in het historische hart van de stad de lokale keramiekproductie, van de Gallo-Romeinse tijd tot de 20e eeuw. Aardewerk, pijpen, faiences en ander porselein vervolledigen de antieke collectie.

© P. Lavandy / Ville de Namur

10

ERFGOED SAINT-LOUPKERK De oude Saint-Ignacekerk werd gebouwd van 1621 tot 1645 door de jezuïeten, met materialen die geleverd werden door de steenhouwers van Namen. De gevel, volledig opgetrokken in Maaskalksteen, biedt een bijzonder cachet aan deze barokke kerk. Binnen worden de stenen gewelven gesteund door zuilen in rode en zwarte jaspis. € 2 per persoon voor de toegang in de kerk. Supplement voor de rondleiding: € 5 per persoon – minimaal 12 personen of forfait van € 60 voor groepen van minder dan 12 personen.

€ 3 per persoon – minimaal 10 personen enkel toegang Jaarlijkse sluiting van 24 december t/m 1 januari.

€ 4 per persoon – minimaal 10 personen Rondleiding inbegrepen. Duur 2 u. MUSEUM VAN DE COMMANDO’S – FLAWINNE Dit museum belicht de geschiedenis van de Belgische commando’ s van 1942 tot vandaag. Gratis – maximaal 50 personen – rondleiding inbegrepen Duur: 2.30 u. Enkel open op aanvraag.

© Aérialmédia

MUSEUM VAN DE GENIE – JAMBES Dit museum verhaalt over de geschiedenis van de militaire genie, van Vauban tot vandaag. Het motto en de basistaak van de genie is: ‘Soms vernielen, vaak bouwen, altijd dienen’.

HET WAALSE PARLEMENT Welkom binnen de muren van het oude Gasthuis SaintGilles, waar zich momenteel het Waalse Parlement bevindt. U verneemt alles over het werk van de politici maar ook over de geschiedenis van het gebouw en de lokale politiek. Bezoeken zijn mogelijk op maandag en vrijdag (niet op feestdagen) en ook op de 2e zaterdag van elke maand. De toegang en de rondleiding zijn volledig gratis.


11

© Aérialmédia

© Bossiroy / FTPN

PANORAMISCHE RONDRIT MET UW TOURINGCAR Ontdekking van de mooiste dorpen, de ‘Plus beaux Villages de Wallonie’ die zich in de streek van Namur bevinden. (zie p. 8)

MIDDELEEUWS KASTEEL VAN FERNELMONT (15 KM) Dit kasteel, dat gebouwd werd vanaf 1300, was achtereenvolgens burcht en prestigeverblijf. Het is zeker een bezoek waard vanwege de 14e-eeuwse donjonpoort en de ophaalbrug. € 4 per persoon Prijs vanaf 20 personen

ABDIJ SAINT-GÉRARD DE BROGNE (22 KM) In de 10e eeuw stichtte de jonge edelman Gérard de Brogne deze benedictijnenabdij in de streek tussen Samber en Maas. In de loop der eeuwen werd de abdij uitgebreid en verfraaid. Vandaag behield ze de overblijfselen van het verleden, maar combineert ook gastronomie, ontspanning en gezelligheid. Mogelijkheid ter plaatse te eten. Rondleiding in de Abdij: € 3,50 per persoon vanaf 25 personen. Bezoek aan de microbrouwerij: € 3 per persoon vanaf 10 personen. Bezoek aan het Museum van de Wijn: € 2 per persoon vanaf 10 personen. Jaarlijkse sluiting van 15 december tot 5 januari.

© Bossiroy / FTPN

MUSEUM VAN BROEDER MUTIEN-MARIE (MALONNE) Het Museum brengt een aangrijpende hommage aan deze broeder uit de 19e eeuw, die zijn leven wijdde aan gebed en onderwijs. Foto’s, persoonlijke voorwerpen, kleren en audiovisuele zaal.

KASTEEL VAN FRANC-WARÊT (12 KM) Aristocratisch verblijf gebouwd in de 18e eeuw, omgeven door een grote tuin. Het Kasteel van Franc-Warêt toont een aantrekkelijke architectuur met een combinatie van baksteen en blauwe hardsteen. Het interieur herbergt meubilair, wandtapijten en oude schilderijen. € 8 per persoon Prijs vanaf 20 personen

Het hele jaar open van 7 tot 19 u en in juli en augustus van 7 tot 20 u.


Laat de magie werken en zet uw zintuigen op scherp‌ De smaken van Namur zullen u beslist charmeren. Lekkere hartige hapjes, heerlijke zoetigheden, drankjes, aan u de keuze!

Š D. Erroyaux / WBT

PROEVEN


© D. Erroyaux / WBT

13

LEKKERBEKKENWANDELING Met deze originele rondleiding nodigt Namur u uit zijn geschiedenis te herbeleven en zijn rijkdommen te delen. Tijdens de wandeling door de mooiste straten van de Waalse hoofdstad zijn er verschillende proeverijhaltes.

WANDELING EETBARE PLANTEN Waag u aan deze ongewone en originele ervaring: een kennismaking met wilde eetbare planten! U hoeft geen botanist of kok te zijn. Het doel is vooral een leuk moment door te brengen: er wordt geplukt, geroken, geproefd, gesproken over de keuken en… veel gelachen. De bekwame en enthousiaste gids leert u een tiental eetbare planten herkennen en geeft u zijn beste recepten om ze te gebruiken. Verrassend hoe een eenvoudige plant die u plukt langs de weg kan leiden tot een veloutésoep of een heerlijke sorbet.

NIEU W

Duur: 2.30 u Prijs: € 149 Publiek: volwassenen Groep: maximaal 30 pers. Talen: FR – NL – EN Plaats: Citadel van Namur of een andere plaats op aanvraag Data en uren op aanvraag.

Naar keuze: zoet, hartig of beide Zoet: € 9,50 per persoon – Hartig: € 10,50 per persoon. Beide: € 16 per persoon. Duur: 2 tot 3 u Prijs vanaf 12 personen

LEKKERBEKKENRALLY Ontdekking van de oude wijken, wandeling van het aperitief tot het dessert in een verschillend restaurant dat telkens het beste van zijn kunnen voorzet.

OP DE GEZONDHEID VAN BLANCHE DE NAMUR OF KELDERSCHATTEN – CITADEL Animatie in het ondergrondse gangenstelsel gecombineerd met een proeverij van Naamse wijnen of lokale bieren (naar keuze). Parallel worden een quiz en spelletjes rond een bepaald thema georganiseerd. Op de gezondheid van Blanche de Namur: € 15 per persoon Kelderschatten: € 20 per persoon Prijs vanaf 15 personen – maximaal 30 personen Alleen in het frans.

© OTN

Prijs en duur volgens uw wensen en budget!

DE BRASSERIE DE L’ECHASSE De ambachtelijke Brasserie de l’Echasse is gevestigd in La Plante, in het gebouw van de Brasserie Balon-Perrin die boven de doopvont werd gehouden in 1812. De Brasserie de l’Echasse produceert het smakelijke bier ‘La Houppe’. Na het bezoek aan de nieuwe brouwerijzaal volgt op het einde een proeverij. Prijs: € 6 per persoon Minimaal 10 personen Open op aanvraag.

NIE

UW


14 MICROBRASSERIE VAN DE ABDIJ VAN BROGNE (22 KM) In 2013 knoopte de brouwerij van de Abdij van Brogne weer aan met het verleden en vestigde zich in de Pelgrimszaal van de Abdij. Ontdekking van dit bio-bier.

DE BRASSERIE DU CLOCHER – MALONNE Het oude kerkje, de ‘chapelle du Piroy’ in Malonne, is niet meer gewijd aan een heilige maar sinds kort aan een nieuw lokaal bier: Philomène. Een zeer origineel bezoek, samen met de oprichters van het project, twee vrienden die hun droom hebben gerealiseerd. Openingstijden en prijs op aanvraag.

NIEU W

BRASSERIE DU BOCQ – PURNODE (28KM) Deze prachtige brouwerij, gesticht in 1858 door de familie Belot, brouwt vandaag nog steeds kwaliteitsvolle speciale bieren die het karakter van de streek uitstralen. Ontdek de fabricatietechnieken en geniet van een lekkere proeverij op het einde van het bezoek. € 5 per persoon – minimaal 20 personen Duur: 40 minuten.

BRASSERIE LA CARACOLE – FALMIGNOUL (45KM) In een pittoresk gebouw uit de 18e eeuw produceert de Brouwerij Caracole vier karaktervolle Belgische bieren: Caracole, Troublette, Saxo en Nostradamus. Proef op het einde van het bezoek deze ambachtelijke bieren die gebrouwen zijn op de oude manier, in koperen kuipen, verwarmd met een houtvuur. € 6 per persoon – minimaal 25 personen Jaarlijkse sluiting in januari.

© JL Flemal / WBT

© Brasserie du Clocher

€ 3 per persoon – minimaal 10 personen Proeverij: + € 3 per persoon. Duur: 30 minuten. Jaarlijkse sluiting van 15 december tot 5 januari.

DOMAINE DU CHENOY – EMINES (11 KM) Philippe Grafé, die een passie heeft voor wijnbouw, neemt u mee in zijn wijngaard van 12 hectare voor een ontdekking van nieuwe wijnstokvariëteiten, die beter aangepast zijn aan ons klimaat en die een wijn van onschatbare waarde voortbrengen. Op het einde van het bezoek volgt een proeverij. € 5 per persoon – minimaal 10 personen Duur: 2 u

RY D’ARGENT – EMINES (11KM) Hier vindt u niet minder dan 25.000 wijnstokken, gespreid over vijf variëteiten. Volgt het traject van druif tot wijn en proef in de kelders Belgische wijnen ‘nieuwe stijl’. € 12,50 per persoon – minimaal 10 personen Duur: 2 u


CHÂTEAU BON BARON – WIJNGAARD ‘DIVO NANTO’ DINANT (30 KM) Deze wijngaard in de vallei van de Maas nodigt u uit om de teelt van de wijnstokken, de afgewerkte producten en de diversiteit van de wijnen te ontdekken die bekomen worden door de gelijktijdige exploitatie van verschillende wijnbouwsites. € 12,50 per persoon – minimaal 10 personen Duur: 2 u.

© C. Genard / FTPN

15

PETIT- GRIS DE NAMUR - BIERWART (18KM) Ontdek de ‘Petit-gris’ escargots, een typisch gastronomisch product van Namur. Bezoek de nursery en het park in openlucht waar ze vetgemest worden. Om de smaak te pakken te krijgen, bekijkt u een video over de verschillende fasen van de culinaire bereiding. Op het einde van het bezoek volgt een kleine proeverij. Enkel van mei tot oktober. Prijs: € 6 per persoon – minimaal 10 personen

MOSTERDFABRIEK BISTER – ACHÊNE (32 KM) Het bezoek aan de mosterdfabriek onthult u de geschiedenis van deze familieonderneming die werd opgericht in 1926 en die bekend werd door de fameuze glazen verpakking in de vorm van een handgranaat. U ziet de productie in actie en bezoekt het kleine museum van de mosterd om alles te vernemen over de fabricatie. Op het einde van het bezoek volgt een proeverij. Maaltijd mogelijk op reservatie.

© S. Anton

€ 5,50 per persoon – minimaal 15 personen Duur: +/- 1.30 u Geen bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag.

KOFFIES DELAHAUT Maak kennis met de oudste familieonderneming van Namur, een koffiebranderij gevestigd in het stadscentrum, die ook ambachtelijke thee en specerijen invoert. € 3,50 per persoon – min. 10 pers. / max. 15 pers. Duur: 40 minuten Geen bezoeken op zaterdag.


Op zoek naar een origineel idee om de communicatie en het denken op te krikken in uw onderneming? Wij creëren samen uw geïndividualiseerd programma om uw doel te bereiken.

© P. Wiame / FTPN

UW TEAM STIMULEREN…


17 CITY-QUIZ Vertrek in teams voor dit stadsspel dat doorspekt is met zowel verrassende als amusante uitdagingen. Een onvergetelijk moment tussen collega’s met heel wat culturele, culinaire en historische ontdekkingen in het hart van Wallonië. Er zijn drie formules mogelijk: basic, classic en premium. Van € 5 tot € 22 per persoon – minimaal 20 personen Formule classic en premium: maximaal 30 personen.

ENIGMALOCK U zit met uw team (2 tot 5 personen) opgesloten in een ruimte en u hebt 60 minuten om een reeks raadsels op te lossen en weer vrij te komen. U beleeft een uniek avontuur waarbij snelheid, logica en teamgeest uw beste bondgenoten zijn! Van € 20 tot € 29 per persoon Minimaal 2 personen/ maximaal 5 personen Alleen in het frans.

NIEUW

© L’équipée Sauvage

I-CHALLENGE Adrenalineverslaafden of ééndagsgangsters, ‘The Target’ is echt iets voor jullie! De gangster begaat misdaden en de politie achtervolgt hem en probeert hem te onderscheppen vooraleer hij zijn doel bereikt! Keuze tussen verschillende spelformules.

EEN WILD AVONTUUR Bereid u voor op een boeiend, ongewoon en uniek avontuur: de afdaling van de citadel in een duo-cuistax (fietswagen) met vijf sprankelende en gastronomische haltes! Lokale bubbels bij elke etappe en proeven van originele smaken bereid door onze koks. Een groene ontdekking, zonder afval of CO2, langs de meanders van de Citadel van Namur. Voor een bijzonder moment in Namur, zoals u nergens elders kunt beleven Op aanvraag voor groepen van 100 tot 400 personen.

LEKKERBEKKENWANDELING – LEKKERBEKKENRALLY Zie p. 13

OP DE GEZONDHEID VAN BLANCHE DE NAMUR OF KELDERSCHATTEN – CITADEL Zie p. 13

CHARLIE’S CAPITAINERIE Zie p. 21

Van € 18 tot € 30 per persoon, afhankelijk van de formule Prijs vanaf 10 personen

NIE

UW

SEGWAY Een ontdekkingscircuit voor memorabele momenten in teamverband. Ontdek Namur en zijn Citadel op een originele manier met uw Segway. Prijs: € 49 per persoon voor 2 uur.

SPORTEN ONTDEKKEN - TERRE D’AVENTURE CHATEAU DE CHERIMONT – ANDENNE (16 KM) Ontdek verschillende sporten in volle natuur en onder leiding van enthousiaste instructeurs: kleiduifschieten, paintball, lasergame, besturen (of blind besturen) van een 4x4 terreinwagen en nog veel andere sporten. Van € 18 tot € 30 per persoon, afhankelijk van de activiteit. Prijs vanaf 10 personen.

L’ÂME DES VINS – VEDRIN Leer de kunst van het proeven, de interpretatie van visuele, geur- en smaakindrukken. Tijdens dit atelier verneemt u alles over de types wijn, de wijnstokken, de teelt, de ‘terroirs’ en de wijnbereiding. Om een leuke avond te beleven met vrienden, familie of collega’s. Alleen in het frans. Prijs op aanvraag.


Ontdek onze verschillende activiteiten, ze zijn tegelijk boeiend en ludiek! U houdt altijd een onvergetelijke herinnering over van uw bezoek aan Namur. Beloofd!

Š F. Struzik / Ville de Namur

SPELENDERWIJZE VERNEMEN


19 STADSSPEL Dit stadsspel (te voet) neemt u mee in de oude wijken van Namur, voorzien van een plattegrond en een vragenlijst. Het aantal en de moeilijkheidsgraad van de vragen zijn aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. Forfait van € 60/30 leerlingen Duur: 2 u.. Voor de klassen van het primair onderwijs moet elke groep begeleid zijn (opvoeders, ouders). Vanaf 12 jaar wordt de keuze gelaten aan de opvoeders.

PEDAGOGISCH SPEL: ‘DE ONTDEKKING VAN EEN STADSMILIEU’ Interactieve rondleidingen, toegespitst op de vorming van bekwaamheden die verband houden met het programma Milieustudie : wonen, rijden, zich ontwikkelen, leven in de maatschappij.

PREHISTORISCHE GROT SCLADINA – ANDENNE (16 KM) Begeleid door professionele archeologen ontdekken de kinderen de plaats van de permanente opgravingen in de grot Scladina voor een kennismaking met de prehistorie. Er worden twee programma’s aangeboden: ‘de coulissen van de archeologie’ en ‘Neandertal, een andere mensheid’. Vanaf het 3e primair. Module van 1.30 tot 5 u. Van € 150 tot € 270 per groep van maximaal 25 personen. Jaarlijkse sluiting van 15 december tot 15 januari.

NIEU W

© PARF

© Musée archéologique

Forfait van € 65/25 leerlingen Duur: 2 u Mogelijkheid om een dag te voorzien met een combinatie van 2 activiteiten. Alleen in het frans.

ATTRACTIEPARK KONINGIN FABIOLA Op de top van de Citadel van Namur, omringd door groen, ligt het Attractiepark Koningin Fabiola. Het biedt tal van mogelijkheden voor kinderen: groot speelplein, springkastelen, minigolf, elektrische voertuigen, trampolines… Prijs: € 1,50 per leerling

DE MUSEA Een pedagogisch team nodigt u uit om de musea te bezoeken die een waaier creatieve, didactische, ludieke en bezinningsactiviteiten hebben opgezet voor een breed publiek. De thema’s zijn zeer verscheiden en aangepast aan de leeftijd van de kinderen en de doelstelling. • Oudheidkundig Museum: atelier ‘juwelen’ • Provinciaal museum van de oude kunsten van Namur - Schat van Oignies (TreMa.). • Félicien Rops Museum: creatieve ateliers of dagvullend programma • Keramiekmuseum van Andenne: atelier boetseren of schilderen • Museum van de Genie • Museum van de Commando’s • Museum van de Aardbei Prijs op aanvraag. Alleen in het Frans.


Flaneren in Namur is een leuk tijdverdrijf! Neem de tijd om op uw eigen tempo te wandelen in het groen, langs paden, bossen en oevers. Of ga fietsen, geniet van een boottocht en zelfs stand-up paddle is mogelijk.

Š F. Struzik / Ville de Namur

ZICH ONTSPANNEN


21

BOOTTOCHT Zin om Namur op een originele manier te ontdekken? Scheep in aan de samenvloeiing voor een heerlijke cruise met een andere ontdekking van de stad en/of de Maasvallei. • Namur tussen Samber & Maas: ontdekking van Namur tussen zijn 3 sluizen. • Namur-Wépion: ontdekking van de vallei van de Maas en haar culturele rijkdommen. Enkel in juli en augustus! Dagelijks behalve op woensdag Prijs: € 7 per persoon (Samber & Maas) - € 12 per persoon (Namur-Wépion) Prijs vanaf 20 personen Enkel van April tot September

CHARLEMAGNE Laat u maar aan boord van de boot « Charlemagne » inschepen en ontdek Namur en de Maasvallei. Mogelijkheid een maaltijd aan boord te reserveren rekening houdend met de beschikbare boottochten. 60 plaatsen aan tafel- 90 plaatsen voor de boottocht. Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Datum en prijs op aanvraag. Alleen op verzoek.

NIE

UW

CHARLIE’S CAPITAINERIE EN CHARLIE’S CLUB (JACHTHAVEN) De havenmeestersite Charlie’s Capitainerie in Jambes (Henri Hallet haven) heeft een bar, een vlottend terras en een hele reeks animaties tijdens het hele nautische seizoen: stand-up paddle (rechtstaand surfen met een peddel), blobjump (sprong in de lucht op een reuzengroot luchtkussen), verhuur van boten zonder vaarvergunning ‘Catamosan’ en nog veel meer. De jachthaven van Amée (Charlie’s Club) is een gastvrije en rustige plaats waar men een zeer mooi uitzicht heeft op de Citadel. Enkel in het seizoen Prijs op aanvraag.

© P. Lavandy / Ville de Namur

© OTN

© D. Erroyaux / WBT

LANGS HET WATER

FIETSTOCHT LANGS DE MAAS ZIE P. 8.


22 IN DE NATUUR

© P. Lavandy / Ville de Namur

DE TUIN VAN HET KLEIN FRUIT – WÉPION Deze verrassende tuin, onder meer gewijd aan de lokale aardbei (met een beschermde appellatie) nodigt u uit om ook de grote variëteit en de rijkdom van het klein fruit uit onze streken te ontdekken, van het meest klassieke tot het meest verbazende, van het fruit waarvan de teelt het meest zorgen vereist tot wild fruit. Mogelijkheid om te combineren met het Museum van de Aardbei van Wépion (zie p.9).

DE THEMATUINEN

€ 2 per persoon – minimaal 10 personen Open van 1 april tot 30 september, van dinsdag tot zondag.

DE TUIN VAN DE KLEURIGE PLANTEN – VEDRIN Wandel langs een verbazende verzameling van meer dan 130 planten die kleur brengen in ons alledaags leven. Enkel op aanvraag!

Toegankelijk op aanvraag. Rondleiding mogelijk: € 5 per persoon minimaal 12 personen of forfait van € 60 voor groepen van minder dan 12 personen.

DE GEURENTUIN – CITADEL De tuin is aangelegd in het park van het Kasteel van Namur en spreekt uw zintuigen en emoties aan met de geuren van meer dan 350 plantenvariëteiten. Toegankelijk op aanvraag. Rondleiding mogelijk: € 5 per persoon minimaal 12 personen of forfait van € 60 voor groepen van minder dan 12 personen.

© P. Lavandy / Ville de Namur

DE TUIN VAN DE TWEE TORENS- CITADEL Deze middeleeuws geïnspireerde tuin toont liefdesbanken, opgehoogde kweekbedden, riethagen, latwerk, fonteinen… Reis door de tijd en ontdek de kunst en de diversiteit van de tuinen, van de tijd van Karel de Grote tot het begin van de renaissance.

DE TUIN VAN DE SYMBOLEN – NAMUR Het Louise-Mariepark (stadscentrum) bevat de 5e thematuin en die nodigt u uit om de band te ontdekken tussen mens en plant die al bestaat sinds onheuglijke tijden. Hier zijn 300 plantensoorten samengebracht. De tuin dankt zijn naam aan een bekende botanist uit Namur die leefde in de 19e eeuw: Jean Chalon. De planten, van klein tot groot, van eenvoudig tot origineel, vertellen u een deel van de geschiedenis van Namur. Toegankelijk op aanvraag. Rondleiding mogelijk: € 5 per persoon minimaal 12 personen of forfait van € 60 voor groepen van minder dan 12 personen.


© DA Yvens

23

HET MEER VAN BAMBOIS – FOSSES-LA-VILLE (22 KM) Ontdek deze verleidelijke site van 48 hectare en flaneer in de verschillende tuinen: de ontdekkingstuin, de poëzietuin, de kennistuin… Er is ook een natuurpad en een onthaal met een strand, cafetaria, terras en grasplein.

© JP. Remy

Van april tot half september Prijs op aanvraag.

DE TUINEN VAN ANNEVOIE (20 KM) Wandel van fontein naar fontein in deze schitterende tuin die een mengeling troont van Franse, Engelse en Italiaanse stijlen. Een onvergetelijk bezoek! € 7,20 per persoon – minimaal 20 personen – enkel toegang Mogelijkheid om een gids te reserveren voor € 55 voor maximaal 30 personen. Duur: +/- 1.30 u

HET NATUURRESERVAAT VAN SCLAIGNEAUX ANDENNE (16 KM) Deze natuursite, geklasseerd als Zone NATURA 2000, toont een indrukwekkende verscheidenheid van planten en men kan er ook de fauna observeren. Het reservaat heeft een oppervlakte van ongeveer 50 hectare. De verschillende ecosystemen kunnen niet enkel wetenschappers verleiden maar ook heel wat liefhebbers van fauna en flora. Vrije toegang. Mogelijkheid een gids te reserveren op aanvraag.


HOTELS The Royal Snail **** Namur 30 kamers – 56 personen +32 81 57 00 23 – www.theroyalsnail.com Les Tanneurs **** Namur 36 kamers – 64 personen +32 81 24 00 24 – www.tanneurs.com Ibis Namur Centre *** 92 kamers – 191 personen +32 81 25 75 40 – www.ibis.com Grand Hôtel de Flandre *** 33 kamers – 70 personen +32 81 23 18 68 Beauregard ** Namur 47 kamers – 96 personen +32 81 23 00 28 – www.hotelbeauregard.be Château de Namur **** Namur 29 kamers – 56 personen +32 81 72 99 00 – www.chateaudenamur.com Château de la Poste *** Maillen 42 kamers – 92 personen +32 81 41 14 05 – www.chateaudelaposte.com

LANDELIJKE GÎTES Ferme du Haut Daussoulx 15 personen +32 81 21 18 10 Gîte Piconnette 14 personen +32 491 48 81 62

– Maillen

La Toijolaine – Saint-Gérard 15 personen +32 71 77 79 04 – www.fermedetoijolle.be

© Royal Snail Hotel

LOGIES

La Sapinière – Naninne 14 personen +32 496 30 90 16 La Grange d’Alfred 13 personen +32 496 30 90 16

– Naninne

GÎTES OP DE BOERDERIJ La Ferme du Chant d’Oiseaux – Landenne 24 personen +32 85 82 82 56- www.ferme-pedagogique.net Le Grand Gîte des petits chevreaux – Vezin 48 personen +32 81 85 65 50 – www.legrandgite.be Ferme de Behoute – Mettet 16 personen +32 82 68 82 94 – www.fermedebehoute.be

VAKANTIEHUIZEN Les Cascatelles – Mettet 18 personen +32 71 79 87 71 www.gitesdewallonie.be/hebergement/vakantieverblijf/ mettet/les-cascatelles Trou des Nutons - Profondeville 14 personen +32 15 61 49 58 - www.troudesnutons.be VERENIGINGSTOERISME Auberge de Jeunesse Félicien Rops – Namur 101 personen +32 81 22 36 88 – www.lesaubergesdejeunesse.be Château de Courrière 118 personen +32 83 65 62 58 – www.chateaudecourriere.be


© Bossiroy / FTPN

ALGEMENE RESERVERINGSVOORWAARDEN

ARTIKEL 1: RESERVERING Elke reservering moet schriftelijk bevestigd worden, ten laatste 8 werkdagen voor de datum van het bezoek, op basis van een programmavoorstel dat getekend is door de klant en met de vermelding ‘gelezen en goedgekeurd’. ARTIKEL 2: BETALING Het totaal bedrag van het bezoek moet betaald worden binnen de 8 dagen na ontvangst van de factuur die zal opgesteld worden op de eerste werkdag volgend op het bezoek. Het bedrag dient gestort op volgende rekening bij BELFIUS: BE 78 0682 2230 0886 ten voordele van het Office du Tourisme de Namur. Als mededeling op de overschrijving dient vermeld: het nummer van de factuur, de klantreferentie en de datum van het bezoek. Voor bedragen die minstens 1000 euro bedragen zal voor België een voorschot van 30% en voor het buitenland van 50% gevraagd worden van zodra het bezoek bevestigd wordt. Dat voorschot dient betaald te worden bij ontvangst van de voorschotfactuur. Op de dag van het bezoek zal de klant een bewijs van betaling gevraagd worden. Wanneer de betalingstermijnen niet nageleefd worden zal een administratieve kost van 10 euro geëist worden en ook nalatigheidsinteresten ter hoogte van 8,5% per jaar. Cheques worden niet aanvaard. ARTIKEL 3: WIJZIGINGEN Elke wijziging van het aantal personen wordt aanvaard tot 3 werkdagen voor de datum van het bezoek. Daarna wordt geen enkele terugbetaling gedaan indien het aantal aanwezige personen lager ligt dan aangekondigd. Ligt het aantal hoger, dan wordt de factuur in de hoogte aangepast (in functie van het aantal bijkomende personen). Wanneer het programma na de bevestiging gewijzigd wordt, zal een supplement gevraagd worden van 10 euro per aanpassing. ARTIKEL 4: ANNULATIE In geval van volledige annulatie die bevestigd wordt tot 3 werkdagen voor de datum van het bezoek, zal een minimaal forfait van € 25 aangerekend worden. Nadien, of wanneer de groep niet opdaagt op de voorziene datum, zal een schadeloosstelling gefactureerd worden, namelijk 50% van het totale bedrag verhoogd met het forfait van € 25 wanneer de annulatie gebeurt op minder dan 3 werkdagen voor de voorziene bezoekdatum en 100% van het totale factuurbedrag verhoogd met het forfait van 25 euro wanner de groep zich niet aanbiedt op de bezoekdatum. De annulatie wordt pas definitief na schriftelijke bevestiging van onze dienst. ARTIKEL 5: BETWISTINGEN Enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Namur zijn bevoegd in geval van betwistingen.


ba

Pon

Rue J. Saintraint

Rue Godefroid

Maison de la Poésie

Rue des Carmes Rue St Loup

n

t de L’Ev ê

Rue

Rue

Rue des Brasseur ché

Sambre

Rue B ord d e l’Ea u

Rampe verte

tte la F olie de min

ons Can

e us ille

ue

Ba

o sin Ca

la de ue

Av en

Ro

ve

Beauregard

ur

Av e

Av e

nu

e

2 nu

R

e

Blanche

de

Na

Mo

nd

e

Château de Namur

Place du Château de Namur

mu

Royal Snail

Jardin des Senteurs

N92 - Dinant

3

Auberge de Jeunesse

te

Théâtre de Verdure

la P lan

du

is

de

lieu

r to

ue

Mi

d’A

r tin

du

rie

Ma

ue

Ma

St

Av en

ue

ESPLANADE

Ave n

Ro

ut

e

M

er

Av en

M ute Ro

ute

e us ille

nte

ve er

use ille r ve Me

er ng re Bé

Pla

te d es Rou

Centre du visiteur

Rue

am

Or

Rue Fumal

re

TERRA NOVA

in Av en

eB el N

Rue Lelièvre

G ph

se Jo e Ru

re ai in m Sé

êc

du e Ru

Ev

Frè

Rue de Rue du Président

ra

ra

e

ret Bos

rd

Rue

va

Rue Ruplémont

CITADELLE

Ch

an r

aub eV

Ai

nu Ave

Aven u de

Gouvernement Provincial

(Voir focus au verso)

em

Rond point M. Thonard er

de

Haute Ma

Parfumerie Delforge

Che

Rue

Parc Attractif Reine Fabiola

1

1

an

es

nd

U ga de niv gn ag N ersi am té e ur

e rg

ri L en Ru

eC

Ru

ers

Noy des

Chemin du Fort d’Orange

an

Ne5t

Yo l

lin su Ur es ed Ru

ie ar M se ui Lo rc Pa

re aît em

rle ha

eH

tte sW éro

e

ud

Zo

es

arl

Ch

Rue

n lso Co en Juli

el

rsin Rue E. Hambu

Rue d es Ba s Prés

Dufe çois Fran Rue

in Jupp Rue

mp

ets Rue d es Sou ch

Rue F ond

r

Prés Bas des Fond

Rue

ule

1

Je

E

êc

an

e

e

’Ev

Bo

el

e Av

Je

e nu

nu

il rava du T

nu

Rue Basse Marcelle

Route des Canons

Musée Archéologique Halle al’Chair

e

Rue de l’Ouvrage

Ven la g Forg Rue St J ac

Rue du Collège

Avenue Reine Astrid

er

Musée des Arts Décoratifs

Ru

Place

Rue

Sentier des Amoureux

e Av

Rue

e Av

n

S

ain Placet-A Stub Aubain

1er Avenue Jean

Zone piétonne / Pedestrian Zone

Musée Diocésain

ro

Université de Namur

ed

trid

Rue de l'inq

es

Ru

As

Aven u Passage de la Ga

Rue de s Crois ie

l

ine

Le Flandre

na

Re

Location de vélos / Bike rental

Musée Africain

ell

rse

ue

Musée des Arts Anciens

Ba

Arsenal

’A

WC

MUSÉES / MUSEUMS

Fa

B

runo

el

du

Re

Rue

Sentier Adenet le Roi Avenu e Jean er 1

Musée Félicien Rops

ux

Place du de Justic Palais e

ed

Police

Motorhome Service

Br

Palais d e Justice

Hôtel / Hotel

Halte / Stop Pousse Pousse

n

de

Ru

Av en

Jardin / Garden

llo

e

Place du Chapitre

des Bufflers

D

au

n

Rue

rba

nde Rue Blo

Plaine de jeux / Playground Sentier Hôpital Ste-Elisabeth

Ru

e

re

er rci

Halte / Stop Namourette e

S

eO

e

nts

rèr

M

la Station Place de

E. Melot Boulevard

rt

dF

al

tta

le rel n i sse Pa uba A St

Parking Autocar / Bus

llin

de

sa tas

var

a

in rd

ba

Jean Chalon

ule

Co

om

aîtr

la

Ru sC

Lem

de

de

nri

Rue

e

He

eC

Parking couvert / Sheltered ier

en Pat

ue

Bo

Place Gustave Falmagne

Rue

a

lbe

or

Be

se

Rue

clu

II

Parking

C

Place Louise Godin

Avenue Léopold

la de nt ation o P ér Lib

Place Wiertz Station

Parking P+R Rue

nu

o xW

en Av

/ Tourist information

Gare / Railway

Rue la Prévoy ance

e Av

ab eT

ueInformation Hen ri B lès

èr

éli

nu

n do

ed

Ave n

grès

l’E

des B as Pr és

e

Rue de

id

N90 - Charleroi

eP

m

R

F ue

Av e

ne

nu

Place Ryckmans

off rgent Vrith Avenue Se

B

Ru

a eC

r bie

da

Ru

ua

l

o aD

e Av

po Namur Ex

Piscine

Boulevard du Nord

y

Vie

Q

Hall sportif

em

a U de nive Na rsit mu é r G

A

uch

td

Gro

ar

mée

k e Merc vard d

Bastin Rue A.

l’Ar

Quai de l’Abbaye

Boule

pépinière Rue de la

de

uet Rue A. Maq

Prison

Rue

Camping Les Trieux

Rue D. G. Bayar

E42 - Mons Charleroi Paris / Liège N4 - Gembloux

R

r

Av e

nu


Rue Pire t-Po

n

uch

Lea

Rue

nne

res rriè

tte

int

rba

Sa

rd d ’He

e

leva

ca

Bou

Ru Fia

uvain Pont de Lo

cr

Ru

e

ux lva

M

Rue

ic

he

l

De

êche

al Ru

e

ucie Rue L

G

én

ér

m n Na

as ol

ic N St

e Ru

i

r

4

Qu

a

e id Ru

Me

us

eM

e

y az

Ru

e ed

sR

os

es

az

y

e

Ke

fe

e ed

Liè

c rin eP nu e Bruxelles (sortie Av

ge

15)

Place J. Charlotte

r Pis

cin

e

lue er

é se

pr

es ov rB eu rn

ou eG

ive ha En d’ e EPS

Ru AD

ne

ed u

at

urie Fle

rgm

estr

5

e Je an

Ma

ter n

de

la

Da

me

are

Rue

Rue

ue d u Bo u

la G

ve Da de Rue

Ave n

rie

z

de

Prin

Allé

ée

M

tute

Ren

an

laine

Je

de la Porc e

tre

al

es

Ru Br e d Pir igad e la on e

mun

gm

e

é

R C ue Ja ote des mb lis oi s

Com

Ru ur

pr

Ru Br e d d’I igad es rla es nd e

R M ue Ja asu des mb is oi s

nu

te

ve

tre

de

Bo

O

Va n e

Ru

am

Sta

du

n Va

O

e Ru

Ch

Av e

er

e

de la Con fi

n pi bin

ye

ts

M ue

Ru

sB e

eC Lam

Na

on

e

ux

Ay m

s Rue de

Rue

Rue

bert I Avenue Al

fils ell

de n lo tW al en em rn ve

ev

ou

nu

ed

ign

ies

4

Hu nu

ue

Av e

Ru

Ru

x

go

a

d’O

San

run

Pa Ast rc rid Par cA stri d

ux Tilli e iau

Rue

te

op

lix

St

de ai lle

ott

Ca Rue

use Me

td Por

Qu

is

Ru

ne sT an de e Ru

R

JAMBES

Rue

e anc ep

lais

ad

.B dI

G

ue

Par

las ico

rie

s

om uL ed Ru

tre éâ Th

e

Mo de ron

i

Ba

o sin Ca

Pla la de

ue

Av en

du

eS

tN

rd ba

u abea

Venelle des Capucins am -D re ot N

e Ru

u rea

e us ille nte

ve er M ute Ro

Av en

la P lan te de ue

Ave n

Rue

eM

o

Sm

de

va

e td

s

ua

de

M

eu

se

nt

xte

.C Av

e mt

ne

se

e

ali

on

e

en

Rue

tC

e

rd

Ru

eS

R E.

sA

M

eu

let

hy

de

Ru

la P lag

uc

nt

de

e

Po

Rue

nty

nn

Av e

uve

Ca

Rue de la Croix Rouge

e

Co

Ru

Po

e rd

s ai

ue

E411 - Luxembourg / N4 - Marche N90 - Huy

eig

Beauregard

du

ass

Départ Croisières

s Rue

rd

Rue du Grognon

t rt en sA ua m ur se rle lon sH s i a u P al ha Lo W n sC ro de a i B ua ue Q en Av

be

va

Pont de France

Q

Jam

eB

vill

Maison de la Culture

ass eW

de

e

ux

Ru

nt

Ru

Bv

Ru

Po

u Ne

nt

Parfumerie Delforge

ba

u

ra

va

mp

Rue du Pont

Sambre

Jardin des 2 Tours

.B

ca

en

Rue des Brasseurs

Rampe verte

.B

ars

Halle al’Chair

ol

oq

des Cadets Place de l’Ecole

Square Arthur Masson

’H

lette Av .G

ule

ive rat

ois

Ru

Place l’Ilon

ed

hove

rge

Les Tanneurs

Ru

ssés F. es Fo Rue d Place Rue des Maurice Servais Echasseurs

de la Place

r Tou

Place d’Armes

Place du Théâtre Rue Gravière Rue J. B ill Rue Bas iar t

eC

E411 - Bruxelles / Luxembourg (sortie 14) E42 - Mons Charleroi Paris / Liège N80 - Hannut

ay Rue Courten

Ibis

Bou

eJ

r

arc de M Rue Rue du Bailly

Ru

es ed

m

Ru

lie

d té A

t inis

s

ve

es Rue d rs Fripie

Pl. Chanoine Descamp

n

ier

P

la

Rue St Jean

pi

n

de Rue roi

ge

Rue de la Monnaie

arché Pl. MLégumes aux

ue

Ci

nc

e

i ép

Bo

La

R

Beff

Rue du Beffroi

ed

y

er

Ru

Cu

rd C auc h

z

DIENST GROEPEN

Place eE mi de l’Ange le

l’An

Rue St Loup

Hôtel de Ville

de Rue de la Croix Rue du Président

r

Ru

Rue

Rue Fumal

we

u1

Haute Marcelle

ésie

De

ed

asse Marcelle

Rue Ruplémont

Rogie

Rue

Jardin du Maïeur

de l’Ouvrage

Collège

et

Rue des Dames Blanches

Rue St Joseph Galerie St Joseph

Venelle de la grande Forge Rue St J acq ues

vernement incial

Rue

rgn

ncr R. Mo

rs

Bo

leva

Ru

Rue des Carmes

Rue de s Crois ie

r Rue de Fe

Rue de l'inquiétude

Rue de Fer

Rue Godefroid

Le Flandre

Rue

e de la G Passage are de la Gare

lliot

Aven u

Bou

Ga

Station

Place Léopold

Rue

us le Rue so

pont

Rue

Boulevard du Nord

es

et

N91 - Louvain

ed

Bastin Rue A.

au

vai

Ru

pépinière Rue de la

uet ue A. Maq

Ch

Lou

de

e ssé

e

6


Op

een

Blauwe

steenworp

s t e e n ,

van het Theater van Namur en de samenvloeiing van Samber en Maas, werden elf woningen uit de 17e eeuw volledig

overblijfselen van een vroegere leerlooierij, gewelven,

bakstenen

bogen

in

natuursteen… een lust voor het

omgebouwd tot een viersterrenhotel

oog. Privéparking, in de nabijheid van

en twee gastronomische restaurants,

het stadscentrum, treinstation op

L’Espièglerie en Le Grill des Tanneurs.

800 meter, casino op 1500 meter.

Les Tanneurs de Namur Rue des Tanneries 13b 5000 Namur Tel. : +32(0)81/240024 Fax : +32(0)81/240025 www.tanneurs.com info@tanneurs.com

Groupes 2017 web  

Ons team dat zich specialiseert in het maken van programma's en het geven van tips voor groepen, staat altijd ter beschikking. Wij stellen u...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you